![]() |
![]() |
#11 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: CaKaL.NeT'TeN
Yaş: 30
Mesajlar: 1,192
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1667
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kuzu Şiş
Malzemeler 750 gr kuşbaşı kuzu eti 1 Tatlı kaşığı kekik 1 Tatlı kaşığı biberiye 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Diş sarmısak 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı salça 2 Adet domates Tuz, karabiber 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Etlerin bekletilme süresi : En az 6 saat Hazırlanışı Kuzu etini tahta şişlere geçirin. Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısağı küçük küçük kesin ve domatesleri rendeleyin. Rendelenmiş domates, zeytinyağı, salça, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte soğan ve sarmısağı karıştırın. Etleri bu sosun içinde en az 6 saat bekletin. Bu sürenin sonunda margarini bir tencerede eritin. Şişlerden aldığı kadarını koyarak rengi değişene dek kavurun ve tencereden alın. Tüm şişleri bu şekilde tamamladıktan sonra hepsini birden tencereye alın. Üzerine terbiye suyunu ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.
__________________
υѕєℓαимαz ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|