![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2448
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() Müşteri Hassasiyeti >> > >> >Porsche firması, 1983 yılında otomotiv sektöründe yankı uyandıracak >> >teknik donanıma sahip bir otomobille pazara girer. >> > >> >Müşterilerinden gelen her türlü yorum ve fikirlere açık olan >> >yönetim, aracın piyasaya sürülmesinden >> >2 ay sonra ilginç bir şikayet mektubuyla karşılaşır. >> >Müşterinin şikayeti şudur: "Adım Danny Troatman. >> >New Jersey'de yaşıyorum. Eşim ve çocuklarımla her akşam film >> >seyretmeden önce şehir merkezinde bulunan markete dondurma almaya >> >gidiyorum. Bir ay önce aldığım Porsche marka arabamla tabii ki... >> > >> >Fakat ne ilginçtir, ne zaman çikolatalı veya meyveli dondurma alıp >> >arabama dönsem, araç çalışmıyor. Oysa vanilyali aldığım zaman aracım >> >rahatlıkla çalışıyor. Bunun bir kaç kere denedim ve her seferinde >> >aynı sonucu aldım.Yardımlarınız için şimdiden tesekürler" >> > >> >Bu olay Türkiye'de olsa ne olurdu? Muhtemelen mektubunuz ciddiye >> >alınmayıp bir kenara fırlatılırdı. >> >Ama hayır! Porsche firmasındaki yetkililer derhal adı geçen bölgeye >> >bir mühendis gönderiyorlar ve sebebini öğreninceye kadar orada >> >kalmasını sağlıyorlar. Ertesi gün mühendis NewJersey'e varıyor ve >> >Bay Troatman'la hemen temasa geçiyor. Aynı akşamdan başlamak üzere >> >her akşam üstü mühendisimiz ve Bay Troatman dondurma almak üzere >> >markete gidiyorlar. >> >Gerçekten de çikolatalı ve meyveli dondurma alındığı zaman araba >> >çalışmıyor, vanilyalı alındığı zaman ise rahatlıkla çalışıyor. >> > >> >Mühendis başlangıçta bu olaya şaşkınlıkla bakıyor fakat >> >bilimsellikten uzaklaşmamaya gayret ediyor. >> >Aradan yaklaşık bir ay geçiyor. Bay Troatman ile her gün markete >> >giden mühendis, sonunda olayı çözüyor. Yeni model Porsche arabalarda >> >kullanılan soğutma sistemi, araç durdurulduktan hemen sonra devreye >> >giriyor ve motor belirli bir ısıya düşene kadar motoru kilitliyor. >> >Markette en çok satılan dondurma ise vanilyalı. Bu yüzden vanilyalı >> >dondurma tezgahı önünde süreklı sıra oluyor. Bay Troatman sıraya >> >girip dondurmasını alana kadar geçen süre,motorun soğuması için >> >yeterli oluyor. >> >Fakat çikolatalı veya meyveli dondurma tezgahı önünde sıra olmadığı >> >için dondurmayı hemen alıp aracına geri dönüyor. Motor ise kilitli >> >olduğu için araç çalışmıyor. >> >Mühendis,raporunu yönetime sunuyor.Piyasadaki araçlar geri toplanıp, >> >gerekli ayarlamalar yapılıyor ve müşterilere yeni haliyle teslim >> >ediliyor.
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|