![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 14 Thanked 35 Times in 30 Posts
Üye No: 44374
İtibar Gücü: 1520
Rep Puanı : 1562
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senin yokluğunda
Dicle’de dalgalar ağıt yakar Yüreğimin derisi yüzülür Uyuz ******* uzadıkça uzar Amed’in sessizliği, senin yokluğun Issızlığın dayanılmaz sınıra yaklaştığında Ve gecenin ufkunda Senin ayak seslerinin olmayışındandır Dalgalar ağıt yakar Dicle’de Gecem kurşun gibi ağır Ayrılık çöker yüreğime Issızlığın dikeni kanatır Düşündükçe çocukluğumu. Her dem vuruldum zamana Ey kimliği okunmayan gece Bu kentin labirentlerinde Kaç kişi var? Benim gibi kimliksiz ve de sensiz Kahır acı ve hasretlik Çiftleşir yüreğimde Düşlerin bekçisi surlu kentimde Geceye esir olur yüreğim Savunmasız ceylan yavrusudur Durmadan vurulur bu yürek Yangın olur düşlerim Sensiz aç ve çırılçıplak Ciğerlerim hasret çeker yokluğunda Dicle’de dalgalar ağıt yakar Bir avcı vurur gülüşlerimi Turnamdan haber gelmez Kanatlarım kırık Kan revan içindeyim Bel vermem zamana Örselenir yüreğim, düşlerim kırılır Dicle ağlar, ağlar kudurur Sahipsizliğime, yalnızlığıma Dalgalar ağıt yakar İsa Tekin 15.07.2007 ŞAİRİN DİLİNDEN ŞİİRİN HİKAYESİ Dicle Nehri Tarih boyunca hep acılara tanıklık etmiştir.akışında ve sesinde hep dalgalar bu coğrafya insanının acılarına tercüman olup ağıt yakmıştır.39 medeniyet görmüş.eski adı TİGRİS dir.çok canlar almış.Mezopotamya’nın atardamarıdır.toprağa hayat ve can vermiştir.biz acılarımızı hep Dicle’ye salarız bir daha geri gelmesin diye.bu şiirimde de ıssızlığımı ve acılarımı Dicle’ye salıyorum.umutlu ve güzel yarınlar geri gelsin diye… |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|