![]() |
|
|
#23 |
|
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2579
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
ANNE
Yollar boyu, karlar dizi dizi Ağaçlar bembeyaz, beyaz topraklar Kim götürür bu kışta acaba bizi Kim gören gözlerimizi, bize yasaklar Bende ki bu öfke, maymun öfkesi Burnumdan çıkan toz, şimşeklerimdir Her sudan korkan duyar bu sesi Her suyun aksi, uçuşan isteklerimdir. Ilgın ılgın yağıver kar, şirin kentime Yapraklar saklarlar yeşil rengini İsyanım kimseye değil kendime Kahrolsun öfkemde, kahreden beni Anne beni arar mısın yemek saati Hala ellerini sürer misin yatağıma Her gidiş gelişte ayrılık vakti Ağlardım seni de, ağlattığıma Anne, bu yollar kar kadar çile Saçlarımsa, çile gibi beyaz Yorulmaz öz suyum toprakta bile Yüreğim sensizken güneşte ayaz Bende ki haykırış, ceylan koşması Ayağımda yorgunluk, yıl vergisidir. Asırlarca kazanda, bir dev pişmesi Bir cücenin anneler tek sevgisidir. Kim görürse selam söylesin sana Demişte ciğerimi parelemiştin Hiç kimse bir şey demedi ana Olsun yine rüyalarıma gelmiştin Karakışın rengi, gülecek bana Döneceğim yanına yıllar geçsede Böyle bir günde kavuşunca sana Uzat ellerini "canım oğlum" de Ama ağlayıpta gözlerini yıpratma Başımı göğsünün üstüne bastır Ve hala o sıcak, pamuklu yatağıma Ninniler söyleyerek usulca yatır. Bende ki bu rüya, bulut beyazı Gökkuşağıyla gözlerimi yamadım Yağmurlar yağdığında unut beyazı Ne biçim bir rüya ki, uyanamadım.
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|