![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 10 Thanked 995 Times in 141 Posts
Üye No: 10
İtibar Gücü: 2012
Rep Puanı : 50067
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Devlet-din ilikileri ve laiklik ilkesinin benimsenmesi konusunda herkes bildiğini okuyor. Bu arada Atatürk Araştırma Merkezi'nin hazırladığı bir kitap sunuldu okuyuculara. Belgeler ve görüşlerin ışığında "Atatürk'ün İslam'a Bakışı". Kitapta yer alan hatıralar, Atatürk'ün İslam Dini'ne bakışına yönelik ezberleri bozduracak türden. Mustafa Kemal Paşa, 16-17 ocak 1923'de İzmit'te basın toplantısı düzenler. Gazeteci Kılıçzade Hakkı Bey sorar: Paşa Hazretleri, yeni hükümetin dini olacak mı?
Paşa: vardır efendim. İslam Dini'dir. İslam Dini fikir hürriyetine mani değildir. (..) -Bir gemide kalsanız ve batmak tehlikesinde olsanız, hiçbir ümidiniz kalmasa, ne diye haykırırsiniz? Herhalde "Yetiş Gazi" demezsiniz, "Allah" dersiniz. Bundan tabi ne olabilir?(..) "Allah birdir, şanı büyüktür...Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası hepimizce bilinmektedir ki, Yüce Kur'an'daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dinidir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor."(..) "Hazreti Muhammed Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir, fakat sonzuza kadar oO, ölümsüzdür." Suat Kılıç, Vatan
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
BakiŞi ÇaĞirir Benİ Uzaktan | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-29-2007 06:47 PM |
AtatÜrk'Ün ÖlÜmÜ | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-23-2007 10:39 AM |
AtatÜrk'Ün GÖrÜŞlerİ | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-23-2007 10:37 AM |
Atatürk'ün 19 sırrı | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-14-2007 05:11 PM |
Atatürk'ün yemini | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-13-2007 06:33 PM |