![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2000
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sezer: Anayasa değişikliği sivil darbedir
Cumhurbaşkanı Gül’le görüştükten sonra NTV’ye açıklamalarda bulunan DSP lideri Zeki Sezer, AK Parti’ye açılan kapatma davasının ardından gündeme gelen anayasa değişikliğinin, bir sivil darbe girişimi olduğunu söyledi.NTV-MSNBC Güncelleme: 16:04 TSİ 28 Mart 2008 Cuma ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Çankaya Köşkü’ne çıkan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, görüşmenin ardından NTV’nin Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Gündemin sıcak gelişmeleri olan AK Parti’ye kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasının ele alınmadığını belirten Sezer, Kuzey Irak, Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Afganistan gibi dış politika konularını Cumhurbaşkanı Gül’le görüştüklerini söyledi.Sezer, iç politikayla ilgili konuların ele alınmamasıyla ilgili olarak ise “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Gerilim olmasın, demokrasiye sahip çıkalım’ derken; o konulara da gönderme yapmak istemiş, arif olan anlar demek istemiştir” dedi. Sezer, Cumhurbaşkanı Gül’ün parti liderleriyle içi politika konularının ele alınacağı bir görüşme turu daha yapacağına dair herhangi bir sinyal almadığını dile getirdi. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras’ın tüm genel başkanların Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde biraraya gelmesi önerisini de değerlendiren Sezer, “Ne faydası olur bilmiyorum ama eğer böyle bir davet olursa biz DSP olarak kabul ederiz” dedi. Şubatın ilk haftasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı ziyaret ettiğini belirten DSP lideri Sezer, şöyle konuştu: “Türban konusunun gündeme taşınmasından sonra bu ziyareti yapma ihtiyacı duyduk. Türkiye’nin gerginlik ortamına sürüklendiğini o günden görerek sağduyu çağrısı yapmıştık. Başbakan’a ‘Türkiye hızla kargaşa ortamına sürüklenir. Sağduyulu davranmak hepimize düşer, önce başbakan olarak size düşer. Hep birlikte gerginlik süreci durduracak adım atalım demiştik. ‘Anayasa değişikliği sürecini durduralım, toplumsal uzlaşı süreci başlatalım’ dedik. Ancak bu çağrılarımız tüm liderler tarafından karşılıksız kaldı.” ÇAĞRININ MUHATABI BİZİZ Sivil toplum örgütlerinin yaptığı sağduyu çağrılarının önemine dikkat çeken Sezer, ancak bu çağrılar için geç kalındığını söyledi. Sezer, “Başbakan, Baykal ve Bahçeli sağduyu çağrısını üzerine almadı, belli ki çağrının muhatabı biziz” dedi. SİVİL DARBE GİRİŞİMİ AK Parti’nin açılan kapatma davasının ardından, parti kapatılmasını zorlaştıracak anayasa değişlikliği, hatta bir referandum hazırlığı içinde olduğunu hatırlatan Zeki Sezer, “Başlamış yasal bir süreci doğrudan etkileyecek bir anayasa değişikliği girişimi, çok açık söylüyorum, bir sivil darbe girişimidir. Hepimizin de nereden gelirse gelsin, darbenin karşısında durması gerekiyor” diye konuştu. ERGENEKON SORUŞTURMASI Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk’un, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösteren Sezer, “80 yaşını aşmış duayen gazeteci İlhan Selçuk hiç de hak etmediği şekilde gözaltına alındı. İki gün süreyle gözaltında tutulan Selçuk’un böyle bir işin içinde olacağını düşünmüyorum.” Sezer, şöyle devam etti: “Çete varsa üzerine gidilir ama kendini kurtarmak için kendine karşı gördüğün kesimleri çete diye hitap edersen bunun altında kalırsın. ‘Benim partime nasıl kapatma davası nasıl dava açarsın’ diye bas bas bağıracaksınız. Ancak sonra İşçi Partisi basılıp, odaları talan edilerek arama yapılacak. Bu böyle olmamalıdır.” ERKEN SEÇİM ÇÖZÜM OLABİLİR Erken seçim olabileceği yönündeki iddialar üzerine Sezer, “Seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini inanıyorum. Ancak ülkede gerilim yaşanıyorsa seçim her zaman için bir çözümdür” dedi.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|