![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kızılderiliden Beyaz Adama
Kalbindekini bilemezdim yabancı adam Ne tenin benziyordu tenime, Ne gözlerin ne de toprağa bakışın, Tek bildiğim Beyaz Adam Bu topraklara çoook yabancıydın, Benim de bilmediğim yabancı adam Uzak yerlerden gelmiştin. Ekmeğimi paylaştım seninle Bir konuk gibi de ağırladım Daha da önemlisi Beyaz Adam Toprağımda gezdirdim seni Kısacası Ayakta durmasını da öğrettim sana... Benim toprağımdaydın Beyaz Adam Öyle çaresiz Öyle zavallıydın ki... Toprağımda yaşamasını öğrettim sana. Çok geçmeden O demirden evlerinle Tabur tabur girdiğinde toprağıma Akınlar halinde Göç eden bir sürüye benziyordun. Bense, Hem de senin korkundan Ekili yerleri bırakıp dağlara çıktığımda Barınaksızdım Kendi toprağımda aç kaldım günlerce Uykusuz, gıdasız... Senin silahınla vuruldum eyy yabancı adam Kefensiz gömüldüm Ben ki ne gözümü çevirdim senin toprağına Ne de ayağımı bastım. İşte, hala kendi toprağımdayım Kefensiz de gömülsem Bu böyle biline ki Babamın da toprağıydı dedelerimin de. Biz kendi toprağımızda Toprak olduk Ot olduk, süt olduk Doğayla içiçe Kendimiz olduk bugünlere Bu toprak, bu doğa ki Bilesin ki Beyaz Adam Kutsal emeğimizle örtünmüş Vur, istediğin kadar vur Kirlet Ye Tıkın Tıkınabildiğin kadar... Ama Beyaz Adam Bu doğa Bu toprak aç bırakacak seni Her şeye aç kalacaksın Hastalığın dermansız olacak senin Korkunç alabildiğine korkunç Hesap soracak senden, Ne savaşı benzeyecek bizimkine Ne de silahı... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|