![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Söz Niyetine -şiir değil-
Dünya yuvarlaktır güneşin etrafında dönüyor Sen de biliyorsun ki bu söz benim değil Karşı çıkan da yok artık yuvarlak oluşuna dünyanın Bu sözün sahibi bedelini ağır ödedi. Bir tarafı karanlıktır bu dünyanın bir tarafı aydınlık Bunu da bildiğini düşünüyorum Söz dönüp dolaşır sahibini bulur Bu söz de benim değil Söz yerinde ağırdır Bildiğini varsayıyorum. Hiç durmaksızın gidebilirsin artık Dünya yuvarlaktır Sözünü bilirsen özünü korursun Özünü bilirsen sözünde durursun Şimdi kollarını sıva bakalım Sınırlar ötesine git dünya dönüyor Saatlerin farkını gör yerinde duran yok Güneş nereden doğuyor nereye batıyor iyi bak Zulüm nereden doğuyor nereye batıyor göreceksin Dünya yuvarlaktır Aya gidenler yeni gezegenlerin peşine düştüler Bu söz üzerine Üzerine bunca yıl geçti ama atmosfer de delindi Deli deme bana sakın hiç olmazsa diyorum Bir tarafı düzgün olsaydı bu dünyanın Çözülmedik sırrı mı kalırdı sanırsın Baskı mı olurdu insanlara Yoksul mu kalırdı bunca insan Mesela insanlar aç mı olurdu bunca varlığın içinde Cinsler mi ayrılırdı karşı karşıya Zora, zorla savaşa gerek mi kalırdı Kimi gıdasızlıktan kimi aç gözlülükten Ölür müydü buğün bunca insan Söyle bana dünya yuvarlaktır Yok olup giden sadece insan mı Dayanamıyorum artık, gerçekten dayanamıyorum Sözün 'ö' harfini çıkarıp çocuklara veriyorum Gözlerini alıp içine katıyorlar sözünde durması için Sonra da gözlerimin önünde güler bir yüz yapıyorlar Mimiklerinin ortasına Gelin çocukların dünyasını karartmayalım El ele verelim ki doya doya birer insan gibi İnsanca yaşasınlar. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|