![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çırpınış
Niye çabalıyorsun, niye üzülüyorsun be Abdurrahman? Senden önce de dönüyordu bu dünya, dönecek senden sonra da. Bırak kendini sal girdaba, döndürür seni de nasıl olsa. Uy düzene sen de büyük çoğunluk gibi, gelene ağam, gidene paşam de. Önemsemeden sana ne denildiğini peki efendim de. Yarabbi şükür de yüzüne tükürülse bile. Çırpınma boşuna öğreneceğim diye. Neyi ve niye öğreneceksin ki? Bilmenin ne önemi var huzurunu kaçırmaktan başka. Bir değer üretmeye çalışma aptal gibi, çalışmak da ne? Salla başını, al maaşını. Düşünmek mi? Sakın ha! ! ! Yeter ki iyi kıç yala çok şeye yarar. Yok et kimliğini, ol kırk kişilikli, daha doğrusu kişiliksiz, kalkındır kendini diyor aklım. Fakat, yok edilince başkalarınca evrene kattığım değerler. Sadece insan olduğum için ve sadece insanlar için ürettiğim düşünceler ve hizmetler. Sızlıyor vicdanım, dile geliyor ve dur diyor, dur da bir düşün. Sen de olduğun için var bu dünya ve sen de varsın bu dünyada. Hem de şimdiki zamanda ve olman gerektiği mekânda. Bütün bu şartlarda olman gerekmeseydi, olmazdın ki zaten burda. Sebepsiz yaprak bile kımıldamazken, sen rastgele mi varsın, ha! Anlasana, sen varken senle beraber dönüyor dünya. Unutma, senin de katkın var bunda, olumlulukta veya olumsuzlukta. Şimdi karar ver bakalım katkın hangi yana? Gönlüm de, aklım da akıyor olumluluğa, aptal bile denilse bana. Erdem sayılırken sıradan insan davranışları, başlıyorum ben yine çırpınmaya. 17. 5. 2001 – Perşembe |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|