![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 36 Thanked 26 Times in 10 Posts
Üye No: 43291
İtibar Gücü: 1640
Rep Puanı : 5764
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
SERGİ
Zümrüt bahçe, Altın saray Girdim amma beğenmedim Ortasında elmas bir ay Gördüm amma beğenmedim. Hak diye döndüm yönümü Boynuma taktım ölümü İstediler ak gönlümü Verdim ama beğenmedim Çile çektim sünnet diye Kınadılar cinnet diye Çağırdılar cennet diye Vardım ama beğenmedim Kalbim tarla, sevgim başak Tahammülü yaptım kuşak Dost yoluna candan döşek Serdim amma beğenmedim Beyde makam, beyde para Garibanda türlü yara İnsanlığı insanlara Sordum amma beğenmedim Başlar hep beyine muhtaç Mideler dolu, gözler aç Her çıbana üç-beş ilaç Sürdüm amma beğenmedim Gelen olmadı çağrıma Ellerim düştü böğrüme Var gücümle öz bağrıma Vurdum ama beğenmedim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
SEVDAM VE BEN
Ey SEVDAM! Nerede kucaklaştık seninle, Ne zaman dolduk, ne zaman taştık seninle? Beklediğimiz sabahları görmeden Bak.. Bak işte mezara yaklaştık seninle. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
SULARI ISLATAMADIM
Savaştayım elli yıldır Ömrüm geçti boşalt, doldur Anlamadım bu ne haldir Birgün silah çatamadım Suları ıslatamadım Ekin ektim başak yılan Kuşandığım kuşak yılan Yorgan akrep, döşek yılan Birgün rahat yatamadım Suları ıslatamadım Ne payem oldu ne sayem En doğruya varmak gayem Düşüncemdir tek sermayem Alan yoktur satamadım Suları ıslatamadım Yolum yokuş, izim ayrı Dilim yağsız, sözüm ayrı Bedenimden özüm ayrı Biri bire katamadım Suları ıslatamadım Talipli yoktur sevgiye Anlamadım, neden? Niye? Canlar gücenmesin diye Can attım gül atamadım Suları ıslatamadım |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
SİZE BIRAKTIM
Bana Mevlana'yı, Yunus'u verin Mecnun'u, Leyla'yı size bıraktım Kırk yıldır susuzum, bir tas su verin Irmağı, deryayı size bıraktım Talipli değilim şöhrete, şana, Makamı, rütbeyi yük etmem cana Dostluk, sevgi, şefkat yetişir bana, Dövüşü, kavgayı size bıraktım. Zaman yoktur ekip, biçip, sürmeme Ham topraktan haram mahsul dermeme Bir tek gönül kâfi gelir girmeme Konağı, sarayı size bıraktım. Çokta değil, hakta buldum huzuru, İstediğim alınteri, göznuru Benliği, kibiri, iğrenç gururu Faizi, bankayı size bıraktım. Hiç biriniz telaş etmesin boşa Doyacak gözünüz toprağa, taşa.. Beni inancımla koyun başbaşa.. Topyekün dünyayı size bıraktım |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
TOPRAKTAKİ SEVİNCE
Al elmalar yeşil dalı eğince Yaprakların ucu yere değince Bak o zaman topraktaki sevince Hava bulutlanıp gök gürleyince Bir yağmur başlar ya inceden ince Bak o zaman topraktaki sevince Sevdalılar al kefeni giyince Kara yerler seni beni yiyince Bak o zaman topraktaki sevince |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
TUT ELLERİMDEN
Sırat’tan incedir sevda köprüsü Beraber geçelim tut ellerimden. Niyet ak güvercin, vuslat gökyüzü Beraber uçalım tut ellerimden Gönüldeki birlik kalkandır dışa Aldırma ayaza, yele, yağışa Giden ilkbahara, gelecek kışa Beraber göçelim tut ellerimden. Birleşmek üzredir şafakla gurûp Korku beklenilmez kapıda durup İster zehir olsun, isterse şurup Beraber içelim tut ellerimden. Çağır hayallerin en ötesini Yakından duyarsın aşkın sesini Sonsuz mutluluğun penceresini Beraber açalım tut ellerimden. Hatırla kaybolan hatıraları Elmastan ışıklı, altundan sarı Zaman tortusundan işte onları Beraber seçelim tut ellerimden. Şüphe “başlangıç”tır, karar “nihayet” Zamanı zamana etme şikayet Kaçmak kurtuluştur diyorsan şayet Beraber kaçalım tut ellerimden. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
VE SONRA
Kurudu sevgiler gönül tasında Her mevsim bir başka aldattı bizi Renkler başkalaştı gün ortasında Koyu bir karanlık öptü denizi Daraldı her sabah geniş ufuklar Aşkımızı gölgeledi bulutlar Yaprak yaprak daldan düştü umutlar Tüketti takvimler gençliğimizi Seneler yalancı çıktı düş gibi Tüm yazlar üşüttü kara kış gibi Mermere işlenmiş bir nakış gibi Dağıldı yüzlerce yokluğun izi Önce Gerçek dedik ve sonra Neden Bekledik bir daha gelmedi giden Uyandık en güzel düşü görmeden Aynalardan sorduk birbirimizi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
YAĞMUR YAĞAR GİBİ
Ormanlarda yuvasını yitiren Bir kuş görsem sen gelirsin aklıma. Beni alıp uzaklara götüren Bir düş görsem sen gelirsin aklıma. Gönlüm viranedir, yakılmış, yanmış Hayal mermerinde hatıram donmuş. Asırlar öncesi duvara konmuş Bir taş görsem sen gelirsin aklıma. Toprak, ağacın her hali güzel Gölgesi, meyvesi hem dalı güzel Nerede, ne zaman faydalı, güzel Bir iş görsem sen gelirsin aklıma. Acılmış bir çiçektir her gülen dudak Kılıfta tomurcuk zor gülen dudak Bir dostluk bakış ı, bir gülen dudak Bir diş görsem sen gelirsin aklıma. Yüreğinde deli taylar eş ınan Gam ilinden dert iline taş ınan Altmış yıl yaş ayıp bin yıl düş ünen Bir baş görsem sen gelirsin aklıma. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
YALNIZLIK
buğulu penceremde bir ben birde yalnızlık hava soğuk,yağmurlu ve karanlık sakin sessiz ve bomboş ortalık buğulu penceremde bir ben bir de yalnızlık sokak lambaları birer birer yanarken insanlar yavaşça sokakları terkederken bu akşam hüzün yine benimleyken buğulu penceremde bir yalnızlık birde ben dolunay çıkınca ortaya kalmadı karanlık deniz olabildiğince durgun ve bulanık hikayeme henüz bulamazken bir başlık buğulu penceremde bir ben birde yalnızlık herkesin hikayesi gibi zannederken farklı yaşadığımı henüz bilmezken yalnızlığımın farkında değilken buğulu penceremde bir yalnızlık birde ben kafam düğümlü ipler gibi karmakarışık neden acaba bu anlaşılmazlık buğulu penceremde ben yokum artık hikayemin adı yalnızlık... IdeaL AykuT |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
YALVARIŞ
Ya Rab bu hasrete can dayanmıyor; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Her adımda bir engel var, salmıyor, Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Mümkün mü bu yolda maksuda ermek? Mümkün mü sılada dost yüzü görmek? Aşığa ar gelir geriye dönmek; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Çekilmez bir şelek vurdun arkama; Şaşırdım yollarda kaldım, akşama. Umudum her zaman bakidir amma, Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Sevip sevilmemek varsa kaderde, Hangi doktor ilaç verir bu derde? Hastayım, susuzum gurbet illerde; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Ey hanlar hanını halkeden Hancı! Bir yudum aşkınla doğdu bu sancı. Ey fakir ekmeği, Mümin inancı! Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|