![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yok be annem;
Kaldır bunları masadan. Şöyle ; Ahududu,böğürtlen,kızılcık koysana masaya. Söylesene; Kaç yıldır yapmıyorsun bu reçelleri, Nerde o kokular, o tatlar nerde kaldı anne. Hatırladım da annem; Soframıza böğürtlen koymadığında, Nasılda küserdi tereyağımız... Özledim anne, Özledim yaaa... Özledim o günlerimizi. Hani, Cumbaya tünerdim akşam üstleri Ve saatlerce kalırdım orda... Ve sen; Hep merak eder endişelenirdin Neyi var bu çocuğun diye... Oysa ben; Gün kararmaya yüz tuttuğunda, Ay limandan doğru yavaşça yükselirken, Reciden dönen Ayşe teyzenin yolunu gözlerdim. O bahar akşamına benzeyen bakışları olan Ayşe teyzenin dönüşünü beklerdim... Hele hele, Hasan Amcada; Evin önüne attığı iskemlesinde, Tüttürüyorsa Birinci sigarasını. O zaman; Ayşe teyze sanki daha da farklı yürürdü. Şöyle yan gözle süzerken Hasan amcayı, Sanki rüzgar "Dol kara bakır dol" çalar gibi Aynen o ritmi yakalayarak, Atıverirdi kalçalarını Bir o yana bir bu yana... Ve biliyorum ki; Çatlatmak için Hayriye teyzeyi, Salıverirdi en şuh kahkahalarını... Gecem hep o atışlarla dolardı, Yüreğim alevlere yüz tutar, Sanki Ayşe teyzeyle ben halvetlenirdim. Bir keresinde; Yolunu kesmişti Hayriye teyze de; Şöyle saçlarından tutup, Çalmıştı Arnavut taşlarına Ayşe teyzeyi. Kadının başından oluk gibi akarken kan; Ben sıyrılan eteğinden açılan, Bacaklarını çakardım hafızama... Ahhh Ayşe teyze ahhh... Sen; Biz yeni yetmelerin hayal rüzgarı, Sen; Ergenliği atlatmış bıçkın delikanlıların ifadesiyle, "Mahallenin ablası", Sen; Saçlarına ak düşenlerin, Hiç bitmeyen aşk senfonisi ve Son Tangosuydun... Yaaa annem; Özledim çocukluğumu... Özledim fasulye turşusunu,hamsi tuzlamasını. Öyle çok ama öyle çok bahanelerim var ki, Tüm bu özlem duyumsamaları için... Bak; gene sakladım senden anne; Ben aslında birazda ; Ayşe teyzeyi özledim... O da muhlama , kara lahana, hamsi kuşu gibi Hep iyi gelirdi bana. Bir keresinde; Bahçesinde çamaşır yıkarken, Çitin ardına saklanıp ona odaklanmıştım. Ayşe teyze; Etekliğini sıyırıp beline sokmuştu. Elleri çivitli sudayken, Yıkadığı çamaşırlarla adeta sevişirdi. Gözüm orada, ne kadar kalmıştı Ve nasıl dalmıştım ki; Arkamda beliren Hasan amcanın sesiyle irkilmiş, Ardından suratımda patlayan şamarın etkisiyle, Veryansın ağlamaya başlamıştım. Sonrasında; Ayşe teyzenin o kulağımdan hiç gitmeyen, Şuh kahkahalarını duydum. Yanıma gelip; "çokmu acıdı canın" deyişini Ve arkasından; "Değdimi düşlerine çakılmama"sözlerinin Ruhumda yarattığı deprem... Usulca yanağımdan öpmek için, Yanıma geldiğinde, Her tarafımı saran Kadın kokusu... Utancımdan hızla çevirince başımı, Yaladı geçti dudaklarımı Ateşden de kor dudakları. Ahh Ayşe teyze ahh... Sensiz; Ne akşamın oluşunun, Ne de kahvaltılarımın tadı kalmadı... Buralar büyük şehir Ayşe teyze... Şimdilerde "Mahallenin Ablası" değil ama Apartmanların gülleri peydahlandı. Ahh..Bir rüzgar essede; Uçuverse eteği diye ; Hayıflanmalarada hiç gerek yok!!! Ahh Ayşe teyze ahh... Bir kere de olsa; Şöyle teninin ateşiyle yanıp, O kadın kokunu çekebilseydim içime. Damla damla dökülseydi terlerim, Vadindeki tepelerin, Karayemiş gibi uçlarına. Ve hissetseydim ağzımda, Ahududunu,böğürtleni,kızılcığı...
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aramızda var büyük dağlar
Yaşam sevgilileri birbirine bağlar Şaşırdım kaldım ben bu aşka Engeller, ah engeller olmasa aramızda Gelirsin bir gün yanıma Ümitlenirim bir kerecik bakışına Laf aramızda çok kötü tutuldum senin aşkına
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
aysel git başımdan ben sana göre değilim
ölümüm birden olacak seziyorum hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim aysel git başımdan istemiyorum benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün dağıtır *******im sarışınlığını uykularımı uyusan nasıl korkarsın hiçbir dakikamı yaşayamazsın aysel git başımdan ben sana göre değilim benim için kirletme aydınlığını hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Islığımı denesen hemen düşürürsün gözlerim hızlandırır tenhalığını yanlış şehirlere götürür trenlerim ya ölmek ustalığını kazanırsın ya korku biriktirmek yetisini acılarım iyice bol gelir sana sevincim bir türlü tutmaz sevincini aysel git başımdan ben sana göre değilim ümitsizliğimi olsun anlasana hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim sevindiğim anda sen üzülürsün sonbahar uğultusu duymamışsın ki içinden bir gemi kalkıp gitmemiş uzak yalnızlık limanlarına aykırı bir yolcuyum dünya geniş büyük bir kulak çınlıyor içimdeki çetrefil yolculuğum kesinleşmiş sakın başka bir şey getirme aklına aysel git başımdan ben sana göre değilim ölümüm birden olacak seziyorum hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim aysel git başımdan seni seviyorum
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İklimler çileme çare bulmuyor.
Mevsimler halimi sormuyor Ayşen... Sakiler derdime derman olmuyor. ŞarkIlar yaramI sarmIyor Ayşen... İlkbahar, yaz derken hazanım soldu. Murada ermeden miyadIm doldu. Kalb gözüm, ellere bakar kör oldu. Senden başkasını görmüyor Ayşen... Hasretin tüketti bütün varımı, Seraba döndürdü hülyalarımı, Ne kadar süslesen rüyalarımı, Sabahlar hayıra yormuyor Ayşen... Ağlarsan, matemin yağar geceme, Gülersen, mehtabın doğar geceme, ; Lale devri geldi gönül bahçeme, Senden gayri çicek girmiyor Ayşen... Kapattın gönlümün sevinç yönünü, Ümidim görmüyor sensiz önünü, Takvimler bilmiyor dönüş gününü, Saatler vuslatI vurmuyor, Ayşen... Feleğe isyanım arttı gitgide, Gençliğim su gibi aktı gitti de, Ömrümü ellere sebil etti de, Bana bir damlanı vermiyor Ayşen... Ardından çilemem, çağlamam diye, Yas tutup karalar bağlamam diye,
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevginin en büyüğü bende
Seversen ben gibi sende Bu gönül sana avare Sevmiş nede olsa bir kere Sevgime karşılık nefretini Canıma karşılık bir köpeği Geleceğime karşılık bir dilenciyi Gösterip gittin sevgilim. Adı belli olmayan bir nefreti Bahane edip durdun Aşkıma karşılık Nefretini sundun O zaman söyle Ayağına kapanıp yalvarayım mı Yaşadığımız zamanı durdurayım mı Şans ver deneyelim olmaz mı En büyük dileğim sensin Ne olur dönüp gelsen.
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senden aşkı öğrenmeye talibim
Okut beni talebenim Aysuda Kalp hastanım sensin benim tabibim Acil'deki sıra benım Aysuda O ne öfke o nasıl kaş çatıştır Dilersen döv hiddetini yatıştır Canevini aşkım ile tutuştur Yakılacak çıra benim Aysuda Siyah inci yarışırken benimle Beyaz gülün rekabeti teninle Nasıl şensem bahtiyarsam seninle Sensiz bahtı kara benim Aysuda Gözlerindir mor menekşe toplanan Dudakların alevlerle kaplanan Bakışınla yüreğime saplanan Hançer sensin yara benim Aysuda Olmaz olsun sarayımız köşkümüz Dünya değer bizim meyli meşkimiz Sultan Reşat lirasıysa aşkımız Yazı sensin tura benim Aysuda Sevdalının kaybettiği aklıdır Divanedir ne söylese haklıdır Defineler viranede saklıdır Ara beni harabenim Aysuda
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aysunun elleri pek temizdi, ipektendi.
Gülleri okşayınca, güller bin bir hale girerlerdi. Üzülürler sevinirler, özlerlerdi. Dallarındaki dikenleri. Aysundan uzak tutmak için. Kanlı yaşlar dökerlerdi. Aysunun gözleri alımlıydı, canlıydı. Gözlere bakınca, gözler utanırlar, sıkılırlar. Gizliden gizliye ağlarlardı. Aysunun gözüne, ışık vurmasın diye. Güneşe her gün isyan ederlerdi. Açık kalırlarsa canalıcının kucağındayken. Bilinirki aysunu göremeden gitmişti. Aysunun teni yumuşaktı, sıcaktı. Giysiler değince paklığına, titrerlerdi. Kırışmasın isterler, hafiflerlerdi. Aysunun aşıklarının eli tenine dokundukça. Kirlendik diye çıkarılırlardı. Cansız düşen bezler yeni yetmelere söylenir. 'Sefanız bir aşığın koynuna girene kadardır'.
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Bir Garip Şarkı)
Ayvalık'tan, Midilli'ye Deniz gider, Yol olur. Ben gidemem İlyosta'dan yukarı... Asıldın mı küreklere Hiç anlamazsın; Güneş'in kızılı, Denizin yeşili aynı, Ama durduğun yer, Yunan karasuları.... Lodosla koşar deniz, Köpük, köpük Ayvalık sahiline; Poyrazla döner tekrar Dalgalar Midilli'ye. Ne pasaport, ne vize Kimse sormaz denize. Hatta balıklar bile, Sessiz ve derinden Gidip gelir habire... Deniz gider, Ben gidemem İlyosta'dan yukarı.. İstanbul'dan ayva gelir, nar gelirken, Bir edalı vize Gelmezse; Ben gidemem Anamın, babamın Doğduğu yerlere... Ayvalık'tan Midilli'ye; Balık gider, Kuş gider, Deniz gider, Ben gidemem; Elin oğlu vize ister, Ne çare. 19.06.2006 İlyosta. Ayvalık Midilli Arasındaki Son Türk Adacığı
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her gece yıldızları sayardım teker teker
Bil ki çıldırmış gibiydim? Benim kişi el aleme rezil olmaktı SİVAS'tA bir serseri gibiydim Her gece Mehmet'in meyhanesine giderdim Abone olmuştum sanki oraya Benim için hep aynı şarkıyı çalardı Kaybederdim adresimi her gece Mevsimler yaprak yaprak dökülürdü içime Dudaklarım içki kokardı herkes bilirdi "AYYAŞ" koymuşlardı zaten adımı Bilmezlerdi ki bir "VEFASIZ" (KIZI) sevdiğimi
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uykusuz *******de aklıma hep sen düşersin
O güzel gözlerin O güzel uzun siyah saçların O güzel bebek yüzün Uykusuz *******de aklıma hep sen düşersin Gözlerine bakıp uzaklara dalmak isterim Güzel saçlarına dokunup kokusunu içime çekmek isterim Bebeksi yüzüne dokunup seni hissetmek isterim Uykusuz *******de aklıma hep sen düşersin Rüyalarımda hep seninle olmak isterim Sensizlik gerçekten çok zor Uykusuz *******de ay yüzlüm...
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 8 (0 üye ve 8 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|