![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.İNSAN HAKLARı
Saddam asılırken, İnsan Hakları Sesini çıkarmaz; idamdan sonra Birkaç sözle kınar; bu, ahlâkları! .. Hakkı yenen bunca adamdan sonra… Otuz bin şehidin kanı askıda Sallanır, Saddam’ın cesedi ile! Katil, salamura hâlâ baskıda... Asılacağı gün gelmiyor, dile! .. Üç-beş yüz nerede, binler nerede? Paşa gibi yaşar, beş yıldızlıda! .. Şehit anaları inler: “Nerede Şehidimin kanı! ? ..” Ay-Yıldızlı’da! .. Katil, aynı katil, suçu farklı mı? Birine feveran, birine isyan! .. İnsanlık nerede, katil haklı mı? İnsan Hakları’nda neden bu nisyan? Mahkeme bitmemiş, nedir acele? Neyin çözümüdür? Nedir yararı? Allah karar verir, her bir ecele! .. Demokrasi bu mu? Cana zararı! .. Kurban bayramında cıngar çıkaran Dernekler nerede! ? Koç mu bu? İnsan! .. Nasranî eliyle şehit, fukaran… Bu Allah’ın kulu; Sünnî, Müslüman! .. Zaten ölmüş biri, ne lüzum vardı? Bayramı görseydi, kurbanlık mıydı? Eli-kolu bağlı, lâl… Zulüm sardı Hukukun hâlesi karanlık mıydı? “İdam kaldırılsın! ” diyenler nerde? Birleşmiş milletler neden birleşmiş? Hümanistçe başlar yiyenler! .. Derde Deva olmak nerde, vicdan kirleşmiş! .. Türk’se, Müslüman’sa: “Kopar, başını! ..” Hıristiyan ise: “Hümanistiz, biz! ..” Şehitliği süsler, mezar taşını! .. “Öldü! ..” sansalar da, dipdiriyiz biz! .. Bombalı saldırı, olanlar oldu! Kardeş kardeşine kırdırılıyor! .. Kurban bayramına al kanlar doldu! .. Türkiye’de idam kaldırılıyor! .. Kurban bayramında insan asımı… Kendisi yarattı, kendi yok etti! .. Evvel dostu idi, şimdi hasımı… Sattığı silâhtı, uçak, roketti… Ortalıkta kurban kesmek, yasaktı Bütün kanallardan seyret, idamı! .. Müslüman’dan oluk oluk kan aktı! .. Koyun gibi ipe çekti adamı! .. Hayvanlara arka çıkanlar nerde? Bir mü’min asıldı, ölü müsünüz? Koruma Derneği devaydı, derde… Yoksa, Hıristiyan dölü müsünüz? İki bina çöktü, ülkeler çöktü! .. Türk’e, Müslüman’a hayat hakkı yok! .. Belâ, kâbus gibi başlara çöktü! .. İyi ki elinde ayın şakkı yok! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.İNSAN İÇİNE GiRMEK
Behlül Dânâ'yla sık sık Görüşen Harun Reşit Bir ara özlem duyar Onu göremeyince Adamını gönderip Sarayına çağırtır. Reddedemez, emirdir. Huzuruna gelince 'Eren, sohbetten neden Mahrum bıraktın, bizi? ' Diye sorar, yavaştan. Bir hacet için Eren Kalkar gider de gelmez! Bekler hazır bulunan Cümle erkân, merakla Bir türlü gelmek bilmez Nedendir ki? Ne hakla! ? .. Bir adam gönderir, der: 'Git bak, orda ne eder! ? .. Galiba, eren bize Bir şey anlatmak ister.' Adam bakar ki eren Kubura eğilmiş de Necasetle konuşur Yavaşça, mıdır mıdır... Kendisini içeri Davet edince adam Eren kalkar ve gelir. Harun Reşit merakla: _”Ne yapıyordun, orda? ” _”Necasetle konuştum.” _”Ne söyledin, onlara? ” _'Siz, vaktinde neydiniz? ” _”Ne dediler, o zaman? _'Baklavaydık, börektik... Çeşit çeşit yemektik.” _'Neden böyle oldunuz? _'İNSAN İÇİNE GİRDİK! ..' İşte ‘Meczup’ denilen Behlül Dânâ’mız; neden İnzivâda yaşamış? ‘Onur’, ne gelir, elden? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.İNZİVADAYıM
İ N Z İ V A D A Y ı M ______________İ ______________N ______________Z ______________İ ______________V ______________A ______________D ______________A ______________Y ______________I ______________M ___ben hayatı kaçak yaşamaktayım ___hani okuldan kaçar ya öğrenciler ___bir süreliğine mutlu hissederler ____ağır gelir de art arda sınavlar _____ne yapacaklarını bilmeden ______düşerler ıssız sokaklara _______sorumsuzca gezerler ________hasta ruhuma şifa __________bir devadayım ___________inzivadayım ________içtikçe mestetmekte ___her yudumda şaraben tahura beni Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.İYİ BİLİRSiN
Ben, beni bilemem, yaratmadım ki Beni Sen yarattın, iyi bilirsin. Senden başkasını aratmadım ki Yüreğime bir sen değebilirsin. Günahsız değilim diyemiyorum Bile bile haram yiyemiyorum Her zaman başımı eğemiyorum Tüm âsi başları eğebilirsin. Yalnız Sana olan aşkı bilirim Secdem tek Sanadır ve eğilirim İşte bir onunla Sana gelirim Gizli ve açık her şeyi bilirsin. Kul kusursuz olmaz, Sen Rahman, Rahim… Nasıl korunduysa Halil İbrahim Narı nura döndür, ne olur Rabb’im! .. Ateşine: “Yakma! ..” diyebilirsin. Seni sevmeyenler seni anar mı? Aşkınla yaşaran gözler yanar mı? Cennet hayatına bile kanar mı? Onur Cemâl ister, iyi bilirsin. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.İZLeR
Eyüp Sultan’daki ayak izinde Senin kokun vardı, Canım Resul’üm! .. Milyarlarca insan, senin izinde Yürüdü, yürüyor, Canım Resul’üm! .. Ali’nin atının ayak izleri… Kayalarda kalmış! .. Orda sizleri Düşündük, şaşırttı onlar bizleri! .. O at, uçar mıydı, Canım Resul’üm? Kayalarda izler, kumda kalmaz iz! .. Bu nasıl oluyor, bu nasıl bir giz? Gizemli çizgiyi izliyoruz, biz Sana gidiyoruz, Canım Resul’üm! .. O Nur'dan gönüle sevgi saçıldı! Şüpheli görülen yoldan kaçıldı. Yürüdükçe gördük, sırlar açıldı Hakk'a gidiyoruz, Canım Resul’üm! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KABiR KORKUSU
K orku K uyusu K aynıyor, K ıpkızıl K abarıyor, K öpük K öpük K aygısız. K enetlenmiş K emiklerim K askatı K esilmişim K ader K asırgasının K âinatı K aplıyor K ahkahaları K ezzapla K arışıyor K anım K ara K anatlı K aramsar K uşlar K oruluğun K uytu K öşesine K abrimi K azıyor. K ıtır K ıtır K ırılıyor K aburgalarım K ementlerden K urtulamıyorum K ollarımda K ilitleniyor Kelepçeler K ılıçlar K ınlarından K ayıyor K eyifle K ıvranıyor K amçılar K ısılmış K almışım, K ötürümce K açamıyorum K uşku, K albime K urmuş K ötümser K alesini K ısım K ısım K asılıyor K aslarım K imsesizlik K uvvetimi K esiyor K at K at K aranlıklarda K atre K atre K ayboluyorum. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KAÇ KAÇABİLiRSEN
Aşkınla süsledim, şiirlerimi Sen onlar olmuşsun, onlar sen artık. Gerçek, duygulardan da ileri mi? Şiirde uçalım, istersen artık! İçimde virajlar olmuş, şiirim Ben onlarla sana sana gelirim Şiir şiir doğar, sende eririm “Ben de eriyorum! ” de, dersen artık! Gel, o virajlarda yavaşla, dinle! Yolculuk ne kadar güzel, seninle! Güneş, orman, deniz yaşar teninle Zamanı mekanı silersen artık! Yol bitmesin, her şey seninle güzel! Duygularım sana yazılmış, özel Haydi, şiir şiir sen de bana gel! Sen de şiirleş, gel, dilersen artık! Mânâda alaşım olmuşuz, gülüm Sen benle, ben senle dolmuşuz, gülüm Biz, kenetlenmiş dört kolmuşuz, gülüm Kaynamış, aç açabilirsen artık! İçinde dışında, oksijen gibi Su gibi muhtaçsın, hidrojen gibi! .. Sen ben alaşımı, homojen gibi Kaçabilirsen kaç Onur'dan, artık! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KADER IRMAĞı
Bir kara sevdanın tuzağındayım Uzatma elini, tutamıyorum. Kendi kendimin de uzağındayım Aşkın zehir zıkkım, yutamıyorum! .. Batarken girdapta çaresiz, şaşkın Kader ırmağıdır yüreğim, taşkın Acıyla dolaşmış, kördüğüm aşkın Dolanmış başıma, atamıyorum! .. Seçilmez hayale ümit bağladım Bir gençlik harcadım, canı dağladım Aralıksız, gece gündüz ağladım Kuştüğü yastıkta yatamıyorum! .. Huzur verip, huzur alabilirdik Doyulmaz hayale dalabilirdik Ömür boyu öyle kalabilirdik Mutluluğu aşka katamıyorum! .. Onur bir tarafta, aşk bir tarafta... Sıkıntı bir safta, sevinç bir safta... Umudum kalmadı, vaadler lâfta... Vuslat çatısını çatamıyorum! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KADER KİLİTLEMiŞ
Doğmuş, büyümüşüm, çileler için Dünya kötü rüya, yoramıyorum. Kelebek olmuşum, fileler için Aşkı, yokuşlarda yoramıyorum. En güzel hayali kurmak isterdim Gidip, tam aklında durmak isterdim Aşkı tam on ikiden vurmak isterdim Kalbe nişan aldım, vuramıyorum. Sen orda, ben burada; boşa, hıçkırmak Duyulmaz sesimiz, yetmez haykırmak. Geçit vermez; çılgın, lânet bir ırmak… Aramıza köprü kuramıyorum. Benim senden başka arkadaşım yok Konuştuğum başka bir sırdaşım yok Sana götürecek bir yoldaşım yok Seni aramadan duramıyorum. Yalnızlık yüklenir,yürek ezilir! .. Yollarda sensizlik, nasıl gezilir? Ayakta pranga, bilekte zincir… Kader kilitlemiş, kıramıyorum. Kayaya kazınmış, silemiyorum Onurum yeter mi, bilemiyorum Senden başka bir şey dilemiyorum İcabet eder mi, soramıyorum. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KADERİMiZ YAĞDI
Buzulla kaplandı hayatlarımız Kaderimiz yağdı, kapandı yollar. Gökyüzünü sardı feryatlarımız Boğazlarımızda engerek yollar! .. Görüntü kusursuz, tını yok, ses yok… Vücut sürüklenir, ruh var, nefes yok. Akkor içimizde; donduk, ateş yok Yüreklerimizde mengene yollar. Gözler kırağılı, buz tuttu yaşlar Özlem bastırdıkça, zaman yavaşlar Ayaklar yürümez, dizle savaşlar Bileklerimizde pranga yollar. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|