![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.KAVUŞACAĞıZ
Şiir şiir konuşmaya Alışacağız, bir tanem. Şiirlerde buluşmaya Çalışacağız, bir tanem. Yaşlar nehir olsa bile Okyanus kan dolsa bile Hasret ateş olsa bile Buluşacağız, bir tanem. Kurşun yürek delse bile Kanlarımız selse bile Son günümüz gelse bile Kavuşacağız, bir tanem. Cümle âlem bilse bile Bu aşk, ömrü silse bile Başımız kesilse bile Konuşacağız, bir tanem. Hiçbir ümit kalmasa da Akıl, mantık almasa da Kollarımız olmasa da Sarılacağız, bir tanem. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.KAVUŞAMAYıZ
Seninle ay ile güneş gibiyiz Göklerde salınır buluşamayız Birimiz doğarken batar birimiz Kıyamete kadar kavuşamayız Okyanusta esir ıssız çift ada Bütünün payları müşterek payda İki uzak ağaç aynı ormanda Sarılmak isteriz ulaşamayız Üzerlerimize gölgemiz düşse Hasret ateşinde kalbimiz pişse Erisek dağılsak bu nasıl işse Dokunamayız biz bulaşamayız Olmamız imkânsız aynı sadakta Aynı yaydan çıkan oklar olsak da Hedef tahtasında yerler alsak da Mesafeli kalır yaklaşamayız İkimiz de artı değerli kutup Farklı adreslere yazılan mektup Kaynaktan fışkırsak yolu unutup Aynı denizlere doluşamayız Büyüler yaptırsak muska yazdırsak İkimize tek bir kabir kazdırsak Son damlaya kadar kanı sızdırsak Bir kere el ele tutuşamayız O Nur emreylese gelsek nazara Canımızdan bezsek ölsek kazara Vasiyet etsek de aynı mezara Konarak yan yana haklaşamayız Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KAYs
K aynağımız Allah, sevgimiz başka A ynı gözden akan yaşlar gibiyiz. Y aratan’a giden, verdiği aşka S ahip çıkan gözde yaşlar gibiyiz. K imden geliyorsa, sevgi onadır A ynı şeye eşit şeyler gibiyiz. Y alvarsak, yakarsak, hedef, sonadır S ona kadar gönül eyler gibiyiz. K ur'ana çıkıyor, birdir yolumuz A yet ayet okur, beller gibiyiz. Y ılmaz, yıkılmayız, güçlü kolumuz S onsuza uzanan eller gibiyiz. K urtuluş imanda, yönel rehbere! A kıl vermiş Allah, eren gibiyiz. Y ukarıdan alıp, yine göklere S evgi sevgi, aşk aşk veren gibiyiz. K ullar birbirine olamaz aşık A şığız sanırız, sever gibiyiz. Y alan, inanmayın; biraz karışık... S evdiğimiz Allah, bir er gibiyiz. K im demiş geriyiz! ? .. Biz en yeniyiz! .. A ydınlatan, ışık veren gibiyiz. Y üce bir kuvvetin çekimindeyiz S ır yörüngesinde dönen gibiyiz. K imse yoksul değil, en zenginleriz! .. A zığını bine bölen gibiyiz. Y oktur bizden büyük, biz enginleriz! .. S avaşıp, din için ölen gibiyiz! .. K opmaz bir zincirin halkalarıyız A llah'a el ele varan gibiyiz. Y arına petek, bal yapan arıyız S ünnetlerle farzı saran gibiyiz. K imin gücü yeter, bu bilekleri A yırmaya, söyle! ? .. Mıhlı gibiyiz! .. Y ardımcı kılarak, tüm melekleri S af saf sıralamış, zırhlı gibiyiz! .. K urak gönüllere su verenleriz A karız nehirce, çağlar gibiyiz. Y eşeren fidandan gül derenleriz S araran yeşile ağlar gibiyiz. K aynıyor kanımız yüreğimizde A kar damar damar, yanar gibiyiz. Y udum yudum içtik, kor içimizde S öner gibi oldu, kanar gibiyiz. K ıbleye yönünü dönenlerdeniz! A rşa yükseliriz, uçar gibiyiz! .. Y angını secdede sönenlerdeniz S ecdede ne kadar naçar gibiyiz. K anat gerin bize bütün erenler! A çın sırrınızı, gizler gibiyiz! .. Y aratan’a giden yol gösterenler! S izleri inançla izler gibiyiz. K optukça dünyadan, berraklaşmışız A kıp, durulmuşuz, çöker gibiyiz. Y alandan, riyadan uzaklaşmışız S onsuzluk sırrını döker gibiyiz. K ısas gerekirse, biz hıncımızı A lırız, zor değil, düşman gibiyiz! .. Y ıkayıp, arıtıp, inancımızı S evmediğimize pişman gibiyiz. K ader dualarla değişebilir A yrılıklar biter, erer gibiyiz. Y ollarımız bir gün birleşebilir S abır potasında erir gibiyiz. K urtarsın Allah'ım, bizi kayırsın! .. A zan insanlardan bıkar gibiyiz. Y ol göstersin bize, bir yer ayırsın! S oyunup, bedenden çıkar gibiyiz! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KEFENİMSiN
Düşleyip sevdiğim, bilmediğimsin Sende sen yaşamaz; bende ben’imsin! Kanımla yazdığım, silmediğimsin! .. Ölürüm, desen ki: “Yalnız benimsin! ” Sendense; batmıyor, dikeni bile... Değilse; yaralar, gül teni bile... Nefessiz beklerim, gölgeni bile! .. Yoluna serildim, sen bedenimsin. Bitmeyen özleme çözüm bulsana! Ya bir beden bulup, çare olsana! Hayal, gerçekleş gel, hasretim sana! .. Her an hissettiğim, kendi tenimsin. Onur, aşk sarhoşu böyle, olay mı? Bu bir işkence mi; söyle, alay mı? Ölünce biter mi; öyle kolay mı? Kabre gireceğim gün kefenimsin. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KELEBEk
Seni dinliyorum Sevgilerin kesiştiği yerde. Derin sükûtunda Suskun bakışlarını topluyorum Öbek öbek. Ellerin konuşmuyor Mıhlı çarmıhında Ayakların susuyor İnliyorum. Sessiz gözlerini öpüyorum Dokunamadan. Defalarca aynı şiiri dinliyorum Ulaşamayacağın kadar uzaklarda. Özgürce uçuyorsun ruhumda İpek kanatları Altın tozuna bulanmış kelebek. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KES KAFANı
...............Boşalan beynini ..............................Kim dolduracak? Bir organın değerini Bir nimetin ederini Düşünebiliyor musun Kâinattaki yerini? Soramadım, bir veline Bir âzâmın değeri ne? Bir tek çiçek koyamadım Nimetler sunan eline! .. Güzel söz söyleyemedim! Kır boynumu, eğemedim! .. Kiracınım şu dünyada Kirayı ödeyemedim! .. Seni nasıl zikredeyim! ? Seni nasıl fikredeyim! ? Sonsuz nimetin iniyor! .. Sana nasıl şükredeyim! ? Kulak, işitebilene… Göz, Seni görebilene… Ayak, Sana koşmak için! .. Dil, ‘Allah! ..’ diyebilene! .. El vermiş, değemiyorsun! Bel vermiş, eğemiyorsun! Türk, Müslüman kardeşini Yürek var, sevemiyorsun! .. İslâm, kucaklaşmak demek! Allah'a ulaşmak demek! Sevinci de, kederi de Bir olup, paylaşmak demek! .. Fakiri doyuramazsan Adilce buyuramazsan Hep dinlemek zorundasın Sesini duyuramazsan! .. O Nur! .. Anlayamıyorsan Görüp, kavrayamıyorsan Kes kafanı, yük olmasın! .. Rabb’ine varamıyorsan! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KISıR DÖNGÜ
Koşuyoruz, cam kırıkları üzerinde Ayaklarımız yalın, çıplak dizlerimiz Arkada, önde kanlı ayak izlerimiz... Uğraş yarıçapına takılı, dönmekteyiz Merkeze varamıyoruz; soluk soluğa Aynı çemberi defalarca çizmekteyiz Koşu bitmeyecek, bir yol yok mutluluğa! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KISKANÇLıK
Bir sen mi kıskanırsın? O duygu yalnız sende mi var? Beni kim arar, kim sorar? Senin bin arkadaşın var Biri aramazsa, biri arar. Benim kapım çalınmaz Telefonum çalmaz Çöpün kenarına koysan Kimse almaz! .. Kıskançlığı anlarım Bir sebebi varsa… Yalnız sen çıkarsın Biri kalbimi yarsa! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KIZıMA
Gitme bir tanem, ufalanırsın Yok olursun! .. Avuçlarımda saklan, yüreğimde kal! Gözlerimin içinde gizlen, korun Göz yaşlarımdan bak dünyaya! Gözbebeğim Kanıma karış, üşüdüğünde Gez damarlarımda, yüreğimde ısın! Dolaş düşüncelerimin arasında Kendini bul, seyret! Yer et benliğime Her şey birbirine karışsın! Gitme bir tanem! Sen bende, ben sende Güzelliğin şiir tadında kalsın. Gitme kum tanem! Öylesine yerleş ki bana Sımsıkı kapanayım Kaybolayım okyanuslarda! .. İçimde gizleyeyim seni, sır gibi Kabuklarımın arasında Koynumda… Hep içimde kal! Hiç yokmuşsun gibi Sessiz ve durgun… Beni bulamasınlar Seni alamasınlar! Kat kat sedef giyin aşkımla Bembeyaz, ışıl ışıl! Sessiz ve hareketsiz Günden güne daha da değerli Giderek paha biçilmez ve erişilmez! .. Masalımızla büyüsün çocuklar Destanımız yazılsın, yaşasın asırlarca Tanımayan, bilmeyen kalmasın bizi Peşimize düşmeyen, aramayan kalmasın Kimse bulamasın Birlikte yok olalım, fosilleşelim! Gitme bir tanem Güzelliğin şiir tadında kalsın. Kaynaşalım, taşlaşalım Karışalım, alelade taşların arasına! Görseler de fark edemesinler Bulsalar da ayıramasınlar! Kıyamete kadar bende kal, bir tanem! .. Şiirleş, şiir tadında kal. Eller kirli Eller acımasız! .. Eller eler Eller kirletir! .. Gitme bir tanem! Bende kal! Şiir gibi Tertemiz! .. Güzelliğin şiir tadında kalsın. Hayat denilen buysa Seninle yaşansın! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KİM BİLECEKTi
Kim bilecekti Güneş batmasaydı Delik deşik olduğunu Gök kubbenin? Kim bilecekti Kâinatı Anlatmasaydı Kur'an Bildirmeseydi Bu Çatıyı Kuran Birer galaksi olduğunu Her bir habbenin? Kim bilecekti Güneş batmasaydı Delik deşik olduğunu Gök kubbenin? Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|