![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.KiM ÇIRPINIR BENDE
Kim çırpınır bende, bir bilebilsem! İçimdeki benle tanışabilsem! Gözünün yaşını bir silebilsem! Onunla erisem, karşılaşabilsem! Ben başka söylerim, o başka diyor Beni geçmiş benden önce geliyor! Beni aşmış, benleri içeriyor Büyüsem de onu bir aşabilsem! Bütün şiirlerde tüm ezgilerde Gerçekte yalanda ve sezgilerde Hep beni geçiyor, benden ilerde Güçlensem, onunla yarışabilsem. Gel desem, gelmiyor, git desem, gitmez! Bir mücadele ki, bir türlü bitmez! Yanına çağırmaz, uzağa gitmez Dost olsam, onunla sarışabilsem! Ağlıyor, sızlıyor, bir an gülmüyor Can çekişiyor ya, asla ölmüyor! Toprağa girmiyor o, gömülmüyor Ya bıraksam, ya da ulaşabilsem. Ne dille yenilir, ne güçle, kasla… Bıçakla doğrasam, kessem makasla! Dost desem, dost değil, düşmansa asla! Ya darılsam, ya da barışabilsem. Bilmem ki nereli, hangi ildendir? Hangi topraktandır, hangi kildendir? Ne anlatır; bilmem, hangi dildendir? Bir anlayabilsem, anlaşabilsem! Hem tüm insanlarda, hem Onur’da o! Her zaman her yerde, hep Onur’da o! Bir Onur ben isem, bin Onur da o! Ya kurtulsam, ya da alışabilsem! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTi
Antalyalı bir Osman Yüksel var, Serdengeçti Ali, Osman Sıddıklar, Ömerler serden geçti! .. Bir Necip Fazıl vardı, kolay ekol olmadı! .. Abdülhakim Arvasi ırmağı, nerden geçti! ? .. Aslan gibi kükredi: “Hak, Vatan, Millet, Bayrak! ..” Tabutluklarda şiir yazarak, haykırarak Kalem yoktu, kazıyıp, iğneyle pantolona Şiirini iletti, zincirleri kırarak. İlim ile îmanı birleştirip, yazdılar Yolsuzluğu, düzeni eleştirip, kızdılar. Mübarek mi mübarek davayı omuzlayıp Damarlardan girerek, yüreklere sızdılar. Onurla o izdeyim, “Allah Var, Bir! ..” diyerek Çelikten inancımla demirleri eğerek! .. Daha nice onurlar var! .. Yazar, çizer ve der! .. Nice Türk can veriyor, Ülkesine, severek! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KİMMiŞ
Kimmiş güneşi söndüren? ! .. Uzanan eli kırarım! .. Beni yolumdan döndüren Sadece benim kararım! .. Dokun, elin değecekse! .. Bir çeliği eğecekse! .. Öldürmeğe değecekse Seni ateşe sararım! .. Onur sevgiye alışık Doğaya, insana aşık Susmak kalır sana, tek şık… Kini, toprağa kararım! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KiMSE GÖREMEZ
Bir coşkulu yürek almış aklımı Gönlüm sana doğru akıp, duruyor. Seni göremeyen gözler haklı mı? Âmâ gibi boşa bakıp duruyor. Gökkuşağım, kimse göremez seni Ruha bakamazlar, geçerek teni Bense kıskanırım yerden, gölgeni O seni bağrına basıp duruyor! .. Ne güneş dolansın, sarsın belini Ne de toprak öpsün o bedenini! .. Ben de bilmiyorum ya nedenini Kıskançlık içini yakıp duruyor! .. Ne sesini duysun sevgisiz kulak Ne eline deysin duygusuz, salak Uzakta da olsan, bana bana ak Bende bin çağlayan akıp duruyor. Ne bir abartı var, ne de bir yalan Uzun uzun değil, yalnızca bir an Hasret gözlerime baktığın zaman Yüreğimde aşkın çakıp duruyor! .. Aşkımı yazamam, hece çıldırır! .. Seni düşününce, gece çıldırır! .. Öyle güzelsin ki, ece çıldırır! .. Sihirli aynaya bakıp duruyor. Yazamam bu aşkı yazamam, sana! .. Zulmetsen, öldürsen, kızamam sana! .. Öyle bir oyun ki, mızamam sana! .. Gözlerin beynimden bakıp duruyor. O Nur anlatsa da duyan olur mu? Aşk kural tanımaz, uyan olur mu? Söyle, sevdiğine doyan olur mu? Özlem yüreğimi yakıp duruyor! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KİMSE SİLEMESiN
Beni rahat bırak, şiir yazayım! Seni, mısra mısra cana yazayım! Kader olup; seni, bana yazayım! Kimse silemesin, büyüler bile! .. Mısra mısra, dağa, taşa, kayaya Kazıyıp, yazayım seni, doğaya! Uzanıp, çizeyim, yıldıza, aya… Kimse silemesin, depremler bile! .. Avcuma yazayım, bir ben bileyim Yüzüme süreyim, dua edeyim Gizlice öpeyim: “Benim! ..” diyeyim Kimse silemesin, cerrahlar bile! .. Kalbime yazayım, atsın, duyayım Kanıma yazayım, aksın, duyayım Canıma yazayım, yaksın, duyayım Kimse silemesin, ateşler bile! .. Beynime yazayım, hem her merkeze… Ayrı ayrı, ferli, hem çize çize… Seni hissedeyim, hem göze göze… Kimse silemesin, ölümler bile! .. Gönlüme yazayım, dağlasın, yaksın! .. Ruhuma yazayım, çağlasın, aksın! .. Gözüme yazayım, ağlasın, baksın! .. Kimse silemesin, zulümler bile! .. Dilime yazayım, seni söylesin! Şiirler dökülsün ki sen öylesin... İşte sen şöylesin, işte böylesin... Kimse silemesin, lezzetler bile! .. Dilime yazayım, dilin olayım! Elime yazayım, elin olayım! Tenime yazayım, tenin olayım! Kimse silemesin, kezzaplar bile! .. Sesime yazayım, sana ulaşsın! Yüzüme yazayım, sana bulaşsın! Saçıma yazayım, sana dolaşsın! Kimse silemesin, rüzgârlar bile! .. Dişlere yazayım, gülücük olsun! Kirpiğe yazayım, küçücük olsun! Dudağa yazayım, öpücük olsun! Kimse silemesin, neşterler bile! .. Bileğe yazayım, kelepçe olsun! Kollara yazayım da mertçe olsun! Kaşlara yazayım, az sertçe olsun! Kimse silemesin, balyozlar bile! .. Tenime yazayım, ışık, nur olsun! Terime yazayım, koklanır olsun! Giysime yazayım, dolanır olsun! Kimse silemesin, yağmurlar bile! .. Parmağa yazayım, bir yüzük olsun! Sırtıma yazayım, çok büyük olsun! Benime yazayım, küçücük olsun! Kimse silemesin, jiletler bile! .. Aklıma yazayım, hiç unutmasın! Ağzıma yazayım, kimse yutmasın! Elime yazayım, kimse tutmasın! Kimse silemesin, bıçaklar bile! .. Belleğe yazayım, sen unutulma! Benliğe yazayım, ben ol, kurtulma! Hayale yazayım, hiç unutulma! Kimse silemesin, asırlar bile! .. Düşlere yazayım, hep görmek için Gözlere yazayım, seyretmek için Ayağa yazayım, izlemek için Kimse silemesin, kâbuslar bile! .. Yollara yazayım, seni arayım Rüyaya yazayım, sana varayım Kucağa yazayım, seni sarayım Kimse silemesin, engeller bile! .. Beynime yazayım, hayal kurayım Aynaya yazayım, seyre durayım Hedefe yazayım, seni vurayım! .. Kimse silemesin, gerçekler bile! .. Kabrime yazayım, buluşmak için Ölüme yazayım, kavuşmak için Toprağa yazayım, karışmak için Kimse silemesin, melekler bile! .. Onurum! .. Kıyamet, sonsuzluk bile! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KİMSESiZ DAĞLAR
Sevgisiz kalınca çatlar, yarılır Dört yandan yaş döker, kimsesiz dağlar. Kara sevdasıyla derde karılır İçin için yanar ve sessiz ağlar. Dağların bağrında yılan beslenir Üstünde rengârenk kuşlar seslenir Kelebek uçuşur, ceylan hislenir Onları dağlara aynı his bağlar. Gelenden gidenden habersiz yollar Bazen kavuşturur, bazen de yollar Zirveye ulaşma fırsatı kollar Ovayı tepeye ilgisiz bağlar. Dağların içini tüneller oyar Tüneller ardında bir esir o yar Dağ gibi çakılı, hasrette koyar Ne yazık, geçiyor ilgisiz çağlar. Onur dağlar kadar, bir de o gurur… Aşksa, yüreklerin kökünde durur Her atışta, içsel kurşunla vurur Sanmayın o ateş sevgisiz dağlar. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KiN
Bir kin büyüyor, içimde Yüreğime ahtapot gibi yerleşmiş Damarlarım boyunca uzuyor, kolları Çelik yaylar gibi geriliyor! .. Geçmişi yazmak işim, kalamozalara Kaybedene kadar, gücümü... Ya işe ilk girişim? Binlerce yılanın beynime hücumu! ? .. Arttırdıklarım, elimden tutacak Belki yine babam kucak açacak Çoğu, bucak bucak kaçacak Kaybettiğim an, gücümü. Mezarlar kazıyorum Birileri için. Biri sarışın, güzel Biri kapkara, çirkin İki kadın İki yılan! Kin İlkin Onlar için! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KoRKU
İnsanlardan korkuyorum. Güvenemiyorum. Şimdi dost Sonra düşman… Oysa ben Onları Hep sevmek istiyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar Düşman olmadan Sevgim eksilmeden… İnsanları seviyorum. Düşmanlarımı bile… Ama ben İnsanlardan korkuyorum. Onlardan Kötü bir söz duymaktan korkuyorum! Sevgime toz konsun İstemiyorum. İnsanlar kaybolmasın! Sevgileri korumak istiyorum. Çünkü En zor bulunan şey Sevgi! .. Sevgi En değerli! .. Öyle değil mi? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KORKU Ve UMUT
………………..Yüreğimde haşyet! .. ………………....Gözlerimde umut! .. ………………......Bırakma ellerimi! ………………........ Ne olur, sıkı tut! .. Toprakta gizlenir, damarda akan… Yeşil, kırmızıya döner mi? Döner! .. Rengârenk, bitkide, ette, sütte kan… Memede sızıya döner mi? Döner! .. Her şeyde Rabb’ini bulur, arayan! Gizli, aşikâra döner mi? Döner! .. Her ölüm, doğumda gizlidir, uyan! .. Dünya işi kâra döner mi? Döner! .. Duy, neler söylüyor, sessizce açan! .. Çiçekler, çığlığa döner mi? Döner! .. Bir yalan değil mi, gerçekten kaçan? ! Toz olur, darlığa döner mi? Döner! .. Allah gizli değil, aşikar, ayan! .. Gözler, tek gerçeğe döner mi? Döner! .. Baktığı her yerde görür, arayan! .. Kör bir taş, merceğe döner mi? Döner! .. Onur, Sırat ince, çok olur, kayan! .. Aşıklar Yolu’na döner mi? Döner! .. Dayan mümin kardeş, dayan ha, dayan! .. Mermi, namlusuna döner mi, döner! .. Mermi, namlusuna döner mi, döner! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.KRONiK İŞKENCEM
Yalnızlığım kadar yakınsın, bana Beynimde intihar, ölüm gibisin! .. Canıma kasıtsın, akınsın cana Kronik işkence, zulüm gibisin! .. Ruhumda incecik bir çift kanattın Paramparça ettin, yoldun, kanattın! .. Toprağa bir avuç da sen kan attın! .. Gözümden akan kan gölüm gibisin! .. Onur paramparça, sera kan kusar! .. Sessizce hıçkırır, sevgiye susar Fidanlar, kan rengi tomurcuk susar. Kalbimi yaran aşk gülüm gibisin! .. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|