![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.RESULüM
Bastın yüreğime, sağ ayağınla Kırmızı üstüne siyahtı izin. Tevhidi gösterdin hep parmağınla İzin ver, uğrunda öleyim, izin! Bir anahtar oldu kutsal ayağın O yürek sevmeyi öğrendi artık! Eteğine vardık, bir yüce dağın Müslüman, yıkıyor her bendi artık! Her dağı aşarız, imanımızla! Dağlar bizden korksun,durmayız artık! Kaç harita çizdik, biz kanımızla! ? Boşuna hayaller kurmayız artık! Yüreğimde ayak izin oldukça Senin izindeyim; dönmem, Resul'üm! Serde Allah aşkı; sevdan oldukça Onur, o nur olur; sönmez, Resulüm! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.RIZKA KEFiL
Bebek dünyaya gelmeden Rızkı iniyor memeden! .. Dişsiz diye, çiğnemeden Ona yetiştiren Rabbim! Hazmı kolay, hem de ılık İstemez ışık, hazırlık Neden zor olsun analık? Kula yük etmeyen Rabbim! Besleyici, mikropsuz, pak Ne kaşık ister, ne tabak Bedava aş, meyva, su bak! Bu ne güzel servis Rabbim! Ana kucağı sıcacık Huzur,mutluluk, ferrahlık... Bu ne şefkat, ne rahatlık! Sevgiler yaratan rabbim! Taşırmayan, tüketmeyen İsraf etmeyi sevmeyen İhtiyaca göre veren Herkese dağıtan Rabbim! Ne kıt verir, ne de gürler Genzine kaçmadan emer Musluksuz idare eder Akıtır ve keser Rabbim! Çeşme iki, belki ikiz Bazen dört, altı ve sekiz Kaç yavru var, bilemeyiz Aynı anda besler Rabbim! Her şeyi çift, bir O tektir! .. Tam, ne fazla, ne eksiktir Simetriktir, bir ibrettir Sayarak yaratan Rabbim! Anne bebeğini öper Bebek anasına değer Damla damla sevgi emer Mutluluklar veren Rabbim! Yaratan'a kulluk eder Allah'ı bilir, zikreder Her nefesinde ''Allah'' der! .. Herkes Sana muhtaç Rabbim! Ceviz kabuğu içinde Elmanın orta yerinde Yer dibinde, su içinde Kurdunu besleyen Rabbim! Sema eder, kanat vurur Kör kuş uçar, iner, bulur Yerde karnını doyurur Rızka kefil olan Rabbim! Herkesin yiyeceği var Herkesin içeceği var Eşi de bebeği de var Nimetleri sunan Rabbim! Güneş, tüm yaratık için Yiyeceğin, içeceğin... İğneden ipliğe değin Önümüze seren Rabbim! Kimi güzel, mutlu değil Kimi zengin, mü'min değil Kimi mutlu, zeki değil Eşit paylaştıran Rabbim! Öksüze ana bulan O Hastasına baktıran O Borçlusunu kurtaran O Ne güzel vekilsin Rabbim! Lezzet, yutuncaya kadar Ne yersen ye, karnın doyar! Açlığından ölen mi var? Bereketi Senden Rabbim! Nimetlerin önemlisi Evlat, eren, yar sevgisi! .. Mutlu ediyor herkesi Sevgi sevgi ören Rabbim! En çok,sevgiye muhtacız! .. İşte bunun için açız! .. Sevdikçe yol alacağız! Sevgi,Senden Sana Rabbim! Öpüp, başıma koydukça Bir lokma ile doydukça Ruhu nefisten soydukça Sana yaklaştık say, Rabbim! Nimetleri bölüyorsak Yoksula götürüyorsak Komşu hakkı görüyorsak Senden ümit varız Rabbim! Misafirin geldiğinde Bir tabaktan yendiğinde Sana şükredildiğinde Bir sünneti bildik, Rabbim! Ey rızka kefilim diyen! Var mı Onur'u dinleyen? Bebeğini istemeyen Katiller türedi Rabbim! ,, Katiller türedi Rabbim! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.RUHUMLA SEVMİŞTiM
İstersen hiç gelme, ister şimdi gel! Ben seni hep sensiz sevmiştim zaten. İstersen kezzap ol, yüreğimi del! Ben seni bedensiz sevmiştim zaten. İstersen parçala, at, bedenimi! İstersen ateşe çat, bedenimi! İstersen toprağa kat, bedenimi! Ben seni hayalen sevmiştim zaten. Ben sana bir kere dokunmadım ki! Karşılıklı bir kez konuşmadım ki! Bir ömür boyunca kavuşmadım ki! Ben seni, düşleyip, sevmiştim zaten. Ruhun, ruha özlem duyuşuydu bu Bir gönlün bir gönle uyuşuydu bu Onur'un düşlere doyuşuydu bu Ben seni, ruhumla sevmiştim zaten. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SABAH GÜNEŞiM
Bazen soğuk, poyraz, bazen yağmur, kar... Sen her gün bir türlü esersin, bende! .. Sevdan, sekiz yönden gelen bir rüzgar… Bilmem ki dört mevsim ne’dersin, bende? Hep özgün, İlâhi esersin, bende. Bazen çatıdasın, tıkır tıkırsın Fırtınam, yağmurum, şakır şakırsın! .. Deli kasırgamsın, nedir o hırsın! ? Her yeri tarumar edersin, bende! .. Ne yazık, sonunda hedersin, bende! .. Saçaklarımdaki buzlarsın, sarkan Bir kuzey rüzgarı mutlaka arkan… Senin hasarından bir benim, korkan Dolular yağdırır gidersin, bende! .. Boz bulanık akar, girersin, bende. Ayaza çekersin, donup, gecede Bir çığlık esintin, her bir hecede! .. Kar, kış, düğüm düğüm, her bilmecede Anlamam, çözemem, ne dersin, bende? Dört mevsim, durmadan ne'dersin, bende! ? .. Ilık bir meltem ol, gel, es başımda! Bir sabah güneşi ol, doğ karşımda! Bir bak, buzları çöz, ak gözyaşımda! Neden, hep donduran kedersin, bende? Her zaman poyrazca esersin, bende. Kırağı çalmış bir şaşkına döndüm! Dünyamı şaşırdım, aşkına döndüm! İçinde eridim, taşkına döndüm! .. Sellere verir de neylersin, bende? Neden, aşka isyan eylersin, bende! .. Sabah Güneşim ol, bitir kışımı! Bırak artık yeter, bırak hışımı! .. Geceme doğ, ısıt, içim dışımı! Dağlar arkasına gidersin, bende Anlamadım ki ne sezersin, bende! ? .. Ellere fırtına, bana meltem ol! Bana düğün, bayram; ele matem ol! Kalbime vurulan nurdan hatem ol! O nurdan mutluluk yeşersin bende! Onur’dan mutluluk derersin sen de. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SABıR
…………………..Her şeyi hesaplamış, O her şeyi biliyor …………………..Sabretmeliyiz biraz, belki bizi deniyor. Canlının eksiğini onarıyor, Yaratan Yarayı daha sağlam bir dokuyla kaplıyor. Bir tanenin yerine bin taneyi yaratan Ruhumun eksiğini seninle tamamlıyor. Her şeyi hesaplamış, O her şeyi biliyor Sabretmeliyiz biraz, belki bizi deniyor. Nasıl yaparız O’nun “Yapma! ..” dediklerini? Söylenen gün gelecek, herkes hesap verecek! .. Sonsuz hazinesinde tüm sakladıklarını Kullarına verirken, elbet bizi görecek! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SABRET CANıM
Kuruyan umutların tarlaları boş değil Boş değil gayretimiz var elleri yakındır Yakındır dans edecek keyifle günebakan Güne bakan gözleri mutluluklar saçacak Saçacak milyonlarca tohumu gelincikler Gelincikler vuslatı yeniden kavrayacak Kavrayacak dalları sarmaşıklar saracak Saracak askerini yüreğine basacak Basacak yalın ayak hissedecek toprağı Toprağı sevincine coşkuyla katılacak Katılacak aşa tuz çifte şeker çaylara Çaylara yaşla dolu mendiller salınacak Salınacak tebessüm ederek genç fidanlar Genç fidanlar huzurla gururla boy atacak Boyatacak kavuşma avuçları saçları Saçları sacayaklar üstüne koyduracak Koy duracak elimde haşre değin ellerin Ellerin nazarına gelse bile gözlerim Gözlerim o günleri bizi hazza boğacak Boğacak karanlığı güneşimiz doğacak Doğacak nice erler kör karanlık sen inle Seninle çile çektik güleceğiz birlikte Birlikte yok olarak var olarak Varlıkla Varlıkla yaşayarak koşacağız yarına Yarına ovasına kan dökmesi Türk’ünün Türkünün ağıtlara dönüşüp yakılması Yakılması fitnenin çıkılması yarlardan Yarlardan kurutacak akan kanlı yaşları Yaşları yirmilerde gazilerim dönecek Dönecek mutluluktan eğilmeyen başları Başları altın harfle tarihe yazılacak Yazılacak çimenler yüzlerde gül bitecek Bitecek sıkıntımız huzursuzluk kalkacak Kalkacak cümle âlem gelince Türk ulusu Ulusu kaplayacak mutluluk günden güne Güne yeni ışınlar ekleyecek düşünce Düşünce başarının pırıltısı gözlere Gözlere dolan sevinç fışkırırken yürekten Yürekten sevmek demek bir değeri aşk canım Canım ülküme feda mutluluk sevincedir Sev incedir bu mevzu dönüşecek sevince Sevince gideceğiz geleceği kurmaya Kurmaya mutluluğa zamanları an be an An be an o günleri yaşayalım yeniden Yeniden yepyeniye hükmederek dünyaya Dün yaya gezenlerim yarın aya gidecek Gidecek karanlıklar karamsarlık Onur'um Onurum yaşayacak ülkemle haşre kadar Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SANA AŞIĞıM
Yalnızlık Bir sessizlik seli, kulaklarımda... Sanki, tüm insanlarla aramda Kalın, yüksek duvarlar... Sanki, bir buluta girmişim Bir sis sarmış beynimi Dumana boyanmış kanım Boğulmaktayım! .. Kaldırımda mıyım? Yol ortasında mı? Aklım başımda mı hâlâ? Karanlığın başka renkleri de var mı? Beyazın ya da grinin tonları? Rabb’im, yok et onları! Ne varsa, var diye bildiğim Benimdir ve var, diyebildiğim Senliği, benliği Beni, benliği… Bir Sen kal Olanca haşmettin ve güzelliğinle! Ne olur, bir Sen kal! .. Işığım… Dayanağım… Sana Aşığım… Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SANA VARMAK İSTERDiM
Gülüşün bir inci tohum çatlayışı Bembeyaz, yüreğimin aynasında Ilık ılık Sıcacık. Hızla boy atıyor Kanımla sulanan sancım. Yokluğun batıyor içime Kalbimin içi acıyor Arttıkça artıyor hırçınlık Yokluğunun azabı katlayışı Canımla oynuyor acım Çılgınlık… Oysa ben Sana varmak isterdim Her yolun sonunda Ölüm çıkmazına değil. Doruklarına ulaşmak sevdanın Doya doya yaşamak aşkı Mutluluk dağlarında Ve gülmek… Ceset dehlizlerinde dolaşmak Ölmek değil. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SANALSıN
…………………….Ben bir hayal sevdim …………………………..Ölürcesine! Ben seni tanımıyorum Hem, belki de yok, öyle birisi… Beni kandırıyorsun Sanalsın. Varmışsın gibi konuşuyorsun benimle Sana mı inanayım Gözlerime mi? Sen Varmışsın gibi yapıyorsun Ben seni hiç görmedim ki! İnanmıyorum Şaka yapıyorsun. Varmışsın gibi Şiirler yazıyorum, sana. Sen sadece bir sessin Bir nefes… Bana seni göstersene Veya bir ses resmi çizsene… Nefes de değilsin. Öyle olsaydı Ya kulağımda duyardım, sıcaklığını Ya ensemde, soğukluğunu Ölüm gibi… Ürperirdim! .. Ya uçuşurdu, saçlarım Hafif bir rüzgâr esmişcesine. Oysa ben Bunları hissetmiyorum. Diyorum ya, sanalsın. Sanalsın, dokunamadığım Soyutsun, tutamadığım Manasın, göremediğim Ya da hiçbiri… “Yalan söylüyorsun.” diyemiyorum Yalan söylemeyeceğini biliyorum. Ama bir biçimde oynuyorsun İnanmıyorum. Ne sanalsın, ne soyut… Hiçbiri… Belki de bir hayalsin… Varmışsın gibi Sana neler neler anlatıyorum… Şiirler yazıyorum, senin için Ve okuyorum. Bunları ne yapacağını da bilmiyorum. Sonunda Duydun ve unuttun olacak Boşa emek çekiyorum. Nerde anlattıklarım? Şiirlerimi ne yaptın? Duygularımı göndermiştim Tutabildin mi? İstediğimde geri verebilecek misin? Bana kızınca yırtıp, yakabilecek misin? Varmışsın gibi konuşuyorum, seninle. Nerde sözlerim? Sözcükler? Heceler? Bana bir harf göster! Varmışsın gibi faturalar ödeyeceğiz, bir de. Nerde sözler? Şiirler? Sesler ne oldu? Sen nerdesin? Varmışsın gibi yapıyorsun Onları bana gösteremiyorsun. O halde Onlar yok. Onlar yoksa Sen de yoksun. Varsan Seni göster! Sana Duygularımı göndermiştim Lütfen Şimdi geri ver! .. Ben, bir hayal sevdim Ölürcesine! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SARı DAVET
Ölüm, sarı yansır hastanın yüzüne Sonbahar yaprağının yeşiline Pişerken yiyeceklere Yanarken kâğıda değer sarı davet Kızarmadan önce meyveye… Sarı, sonun habercisi Ölüm müjdecisi... Ölü ruju, fondöteni, ojesi... Duvardaki kirecin son feryadı... Sarı, ölümün diğer adı Dalından düşmeden yemişin yeşiline… Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|