![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hiçsin
Dev aynası büyütmüyor özünü, Büyütülen kalıbındır gör alçak… Kul hakkına diktin doymaz gözünü, Kara toprak çukurlara dolacak… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hortumzade
Karun gibi baba malı, Aç viskiyi savur duman… Arın her gün yapar balı, Saç içkiyi bitmez umman… Göz zevkinde her camekân, Kapı açık senin dükkân, Bir gecede birkaç mekân, Çalsın sana od saz keman… Araç seç al model model, Domuzda tüy olmaz bedel, Artır hızı yasayı del, Yoktur senden daha yaman… Otobandır sana hayat, Yok diyene al uçak yat İnat etse zoru dayat, Sinek sesi imdat aman… Cantekin der; hortum dölü, Helal görmez sizin gölü, İşçi memur köylü ölü, Bu nasıl iş nasıl zaman… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoş Geldin Gülistan
Gül, güller açılsın minik yüzünde, Gül, bir ömür güldür bizi Gülistan… Gül, uyu da büyü anne dizinde, Gül, bir ömür güldür bizi Gülistan… Şenlensin seninle mutlu yuvamız, Çiçek çiçek koksun her gün havamız, Özgür olsun canım dağ-taş ovamız, Gül, bir ömür güldür bizi Gülistan… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoşça Kal Çocukluğum
Hoşça kal! Kara lastik ayakkabım, Altı delik deşik müzelik çorabım… Her yıl büyüklerimin eskilerinden, Bedenime uydurulan giysiler… Hoşça kalın! Hoşça kalın! Bir gün olsun unutmadım ben sizi… Hoşça kal! Salçalı ekmek ete hasret yemek… İki üç kere ısırılan ucuz kara zeytin, Yirmi kardeşli bulgur aşı, Kuru soğanın akıttığı gözyaşı… Hoşça kalın! Hoşça kalın! Bir gün olsun unutmadım ben sizi… Hoşça kal! Gaz ocağı gaz lambası, Pilli radyo çardak sefası yıldız dansı, Kendi imalatım oyuncaklarım, En sevdiğim tel araba… Hoşça kalın! Hoşça kalın! Bir gün olsun unutmadım ben sizi… Hoşça kal! Karası solmuş önlük sarı yapraklı defter, İkinci üçüncü el kitap, Açtıkça kırılan kalem açmaz açacak, Annemin diktiği bez çanta… Hoşça kalın! Hoşça kalın! Bir gün olsun unutmadım ben sizi… Hoşça kal! Sığır tüyünden yaptığımız top, Yalınayak top koşturduğumuz çayır, Topaç çevirdiğimiz gülle oynadığımız, Belediye özürlü çamur deryası sokak… Hoşça kalın! Hoşça kalın! Bir gün olsun unutmadım ben sizi… Hoşça kal! On yaşında kahvede çırak, On birinde fırında işçi, On ikisinde kamyonla Adana’ya giden ırgat, On yedisine gelmeden karartılan hayat… Hoşça kalın! Hoşça kalın! Bir gün olsun unutmadım ben sizi… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoşgeldin Mehmet
“Doğum Günü Hediyesidir” Öğretmendim ilden ile atandım, Ektim biçtim kültür oldum harmana… Cahillikten yoksulluktan utandım, Bir mum oldum yandım döndüm dermana… Anne karnı tekme yedi Afyon’da, Tayin çıktı yol alındı kamyonda… Diyarbakır kısmet Lice suyunda, Kurşun yağdı gözler kandı dumana… Hastanenin yoktu doktor ebesi, Hangi elde doğum yapar gebesi? Günü gelmiş gelir garip bebesi. İl uzaktır diren evlat zamana… Doksan iki altı ekim gününde, Soluk aldık hastanenin önünde… Doğdun evlat zahmet vardı dününde, Umut oldun gönül denen kemana… Cantekin der; sarıl Mehmet ilime, Saygı göster halktan yana âlime, Boyun eğme para pula, zalime… Doğruyu seç boş ver yanlış fermana… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Huysuz Keçi
Gönül mumdur aşk ateştir, Kor olana düşüp yanma… Temel kumdur sele eştir, Taştan taşa vurur kanma… Kerem küldü Aslı için, Mecnun yandı için için, Ferhat gibi dağı biçin, Riya aşka lokma banma… Gönül oktur durmaz yayda, Gider yâre olsa ayda, Yüzsüz boğar dere çayda, El uzatır alır sanma… Vefasızlar olur hallaç, Fayda etmez doktur ilaç, Bataklıkta boştur kulaç, Unut gitsin bir gün anma… Cantekin der; huysuz keçim, Sattı beni oldu çerçim, Bir kargaymış benim elçim, İpucunda can sallanma… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Huzur Gül Bahçende
Bir tek seni sevdi garip yüreğim, Bu günüm yarınım tatlı dilinde… Can denizde sandal sensin küreğim, Huzurum sevincim senin elinde… Sevmek sevilmektir hayatın tadı, Yara gönül vermek yaşamın adı, Şiirler sevdadır gönlün feryadı, Seni buldum sözde sazın telinde… Ömür boyu sevda ettiğim niyaz, Aşkın kutsal tacım büyük imtiyaz, Sen bir gülsün canım hem de bembeyaz, Sevgi yaylasında dağın belinde… Gözünde güneşi içeyim her dem, Dilin olsun bana şekerli badem, Yâre sadakattir en büyük erdem, Günü gün edeyim sevda selinde… Cantekin sevdalan aşk temiz alan, Cana candır sevda sarıl faydalan, Sevgi hava sudur hançerdir yalan, Huzuru ararım seher yelinde… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüseyin
Gördüm cami avlusunda, Küçük kanlı bedenini… Kanlar vardı havlusunda, Söyle bana nedenini… Hüseyin’im okur beşte, Daha çocuk üç kardeşte, Yandılar hep bir ateşte, Söyle bana nedenini… Yaktın gülüm üzdün beni, Gözün açık süzdün beni, Sorguladın ezdin beni, Söyle bana nedenini… Eve gelmiş bir şarapnel, Dört bedende kan olmuş sel, Bir yaralı üçte ecel, Söyle bana nedenini… Cantekin der; niye bu kan, Öğrencimdir ölmüş bakan, Bu kan gölü bana mekân, Söyle bana nedenini… 1993 Lice Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüsran
Umut, Yitik bir düş, Hüzün yüklü gözlerinde… Sevda, Boynu bükük bir kuş, Yorgun yaralı yüreğinde… Yaşam, Vurgunlarla bir hoş olmuş, Beynin dümeninde... Dostluk, Çıkar hançeriyle vurulmuş, Yatar ihanet minderinde… Akrabalık, İlişkiler pamuk ipliğine dönmüş, Herkes kendi âleminde… Komşuluk, Yaşamı süsleyen gülmüş, Yaşar mazi defterinde… Ömür, Solan bir gül olmuş, El sallıyor son seferinde… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüzün
Şu gönlümün divanına, Bir bey gibi çöktü hüzün… Derdin, kahrın limanına, Bir bey gibi çöktü hüzün… Gece – gündüz hasret bende, Hal kalmadı bu bedende, Gurbet ele yâr gidende, Bir bey gibi çöktü hüzün… Dön gel gülüm, dön gel yârim, Gözüm yolda gün sayarım, Kışa döndü can baharım, Bir bey gibi çöktü hüzün… Mahmut Cantekin |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|