![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57953
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Maşukiye Göl Kenarı
Sapanca'nın kirazı hoş, narı hoş, ayvası hoş Yeşil dağlarına bakanlar olur sarhoş Alabalık, kaşar tava, buz gibi ıslak havası İsterseniz verirler ardından ev baklavası. Ceviz ağaçları ormanda gürgenle evli Kestaneleri, fındıkları mevsiminde ağacından yemeli Ağustos sıcağında buz gibi ırmağa ne demeli? Sapanca, maşukiyem göl kenarım Unuttuğum güllerimsin bahçemi süsleyensin Yaz kış açarsın buram buram tütersin gözümde Her dem güzeldir orası yazında güzünde Yaşandı mutluluklar ve hüzünde Maşukiyem göl kenarım tütüyorsun gözümde. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Mecalim Var
Git ona git benden selam söyle selam söyle Sibirya'da topladığı çiçekleri paketlesin Göndersin yengesine Ağlar gezersin sahili, uğurlarolsun nereye Komşunu kızını aldın, Bir sandık tenteneye. Mecalim var Kime kime Sana bana Daha kime Bir de kömürcünün kara kedisine. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Medyatör
Medyatör tavrını koydu, seslendi Haydi dostlar siz de katılın dedi. Melike hanım bu işi sevmedi, İstersek yazarız veya yazmayız, Bu bizim bileceğimiz iş dedi. Medyatör üzüldü, özür diledi. Sıkıntı kapandı ve ertelendi. Dostluklar dile geldi, tazelendi. İkinci bahar aşkı yenilendi. Grup başı olmak kolay değildi, Dostlar güldü bu işe çok sevindi, Dostluklar kenetlendi, perçinlendi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
****lar Vizyonda
Bir bina yapalım 5250 katlı, Bir makina yapalım iki kilometrelik, Bir araba yapalım üçyüz tekerlekli, Bir market yapalım içinde trenle gezilsin, Bir silgi yapalım dört ton gelsin, Sonuç ne olur bilirmisin Bunları düşünürsen sen delisin, Hatta şiir yazarsan bunlarla ilgili Okuyanların hangisi inanırki? Korkma, birkaç taraftar bulursun kendine, Düşünmek bedava, size zararı ne Teşvik edin çocuklar gibi düşünenleri, Düşüncenin boyutları engellenmemeli. En azından onlar olsun ****, Vizyonlar oluşsun, gülsede bize karga Düşler geçiyor önümden manga manga Muharebe var beynimde kalmadı pranga |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mehmet Abi Hu
Mehmet abi hu sana bu mektubu lokantadan daha doymadan garson tabağıma çorba koymadan yazıyorum. Abi çok acıktım, başlamak için sabırsızlanıyorum, kendime kuru, pilav, cacık söyledim buyur gel abi seni de bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Memleket Kokusu
Terinos iyi dost o gün sabah erken kalktı, oğluna paket hazırlayacaktı. Badem koydu altına kolinin, bir litrelik su şişesine zeytin doldurdu. Beş litrelik su şişesinin üzerini kesti, içine bahçenin küçük yeşil sarı muzlarından birkaç hevenk yerleştirdi. İri greyfurtlardan iki tane attı, limon koydu, dalından koparttı. Mandalina koydu, bol çekirdekli yeni, aralarına badem döktü, üzerine de bu senenin yeni mahsulü Karahan otlarından birkaç demet yerleştirdi, üzeri mor çiçekli. Öksürüğe iyi gelirdi Timenos küçükken çok içti. Ve paketi bantla yapıştırdı, kargoya verdi. Terinos oğluna gönderdi. Şark hizmeti yapan doktor evladına bir koli memleket kokusu derledi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Memur Çocuğu
Diyarbakır'ın Ofis semtinde geçti çocukluğum, O zamanlar bir polis çocuğuyum, yoksulum Ev sahibimiz üst katta otururdu, Oturduğumuz ev iki katlı, üstü çatısızdı, Sıcak yaz *******i balkonu su ile kaplıydı. İki sene kaldık o evde tekrar taşındık, Bu sefer Edirne, Uzunköprü Kardeşim ve ben her gittiğimiz yerde arkadaş aradık, Abime söyliyim en son Kuzguncuk'ta kaldık. Babam vefat etti, ben evlendim, Göztepe semtine oturdum yerleştim. Midem ağrıyor, ilacım cebimde ezildim, örselendim Niçin anlattım size ki bu benim derdim. Hayatta hep arkadaşlarım çok olsun isterdim. Bir arkadaş buldum, kendime geldim. Oğlumu hep aynı evde büyüttüm besledim Artık ben de doğduğum yer Malatya'yı özledim Bu yaz fırsatım olursa gideceğim Benim adım Hakan, bunu yazan şair esnaf bir kardeşim, Bana hediye ettiği bu şiirini aldım, teşekkür ettim. Ben Ako: Ona yüz misli iade ettim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Menevşe Han Bir Aile
Menevşe Han bir aile ise, Ben ailenin bir ferdiyim, Siz kabul etmesenizde İkinci katta 164 numaralı yerdeyim. Varsa bir hatam özür dilerim Senaryo hazır, oynar giderim. Menevsehan nokta kom Yolsuz yolcu ile benim eserim Üzdümmü sizi bu konuda rica ederim Amacım siteyi tanıtmak dünyaya, Birkaç reklam alırsam ne mutlu bana Bunun bir zararı varmı ki sana İhtiyacı var her firmanın reklama. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Merhaba
İş güç, Para. Hepsi karavan! Aşk, Aşk, Aşk. Rabbimizin istediği. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mevlana
Mevlana Allah dostu haklı, Ehlibeyt kalbinde saklı, Veliler padişahı, Lale, gül, menekşe kokularından farklı. Anlamlı cümlelerinde İslam saklı, Nizam ve intizama meraklı, Allah dostu, düşünür teferruatlı. Celaleddin Rumi’de hoşgörü ışığı, Er kişi Konya ve Anadolu mekanı, Lahzalarda ve hafızalarda saklı anıları Aydın bir veli, İslam serabı, La ve lime yok her sözü Allah lafzı, Eder Rabbi ile herkesten gizli teması, Düşünce tarzı Kuran şirazı, Dinin direği, Hak aşkı mizacı, İstemez kimseye marazı, Nihayet insanlara yol göstermek amacı, Ruhu şad olsun başımızın tacı, Ulular ulusu dinin sertacı, Mevlana Celalleddin Rumi hancı, İnsanlar yolcu, kalbinde her daim Allah (c.c) inancı. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|