![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rüyalar Şehri İstanbul
İstanbul elimizden kaydı gitti Nereye mi? Rüyalar ülkesine Anılar kayboldu Nereye mi? Eski bir kitap köşesine Kırmızı gelincikler? Bir ressamın tablosunda saklı, Beykoz'un sahil yolu Dar ve zikzaklı Baharın kokusu Parfüm şişelerinde Tepelerin ağaçlı dokusu Yağlı boya ve sulu boya resimlerinde, Çok sevdalar yaşandı boğazın penceresinde Romanlar yazıldı, Şarkılar bestelendi İstanbul üzerine niye? Rüyalar şehri İstanbul İsteyen görsün diye. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rüzgar İle Gelen
Aradan geçen uzun ve Yorucu bir kış sonunda Ilık havayı yakaladı Balkonun penceresini, Kalbinin hevesini de giderecek Derin bir nefesle Sonuna kadar açıverdi, Püfür püfür esen rüzgar Odama selam ve muhabbetle İşte ben geldim ve Gidiyorum der gibi Geldi, gitti, Olay bitti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saçaklarda Gezeceğiz
Yılbaşı ve bayram hüzün ve sevinç yaşandı iki bin altı senesinin sonunda. Tekrar aynı olay yaşanacak; İki bin yetmiş bir yılının sonunda. Saçaklarda gezeceğiz biz o zaman İstanbul'da, akşam ezanıyla sabah ezanı arasında. Bayramın ilk günü Saddam idam edildi Irak'ta terlikleri ters çevirin Bülent Bey var televizyonda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saf Delikanlı
Bir ülkeni kralı gençleri toplamış, Yirmibeş kişilik grup oluşmuş, İçinizden biriniz kral olacak demiş biliyormusunuz 'Ama bir şartım var; Verdiğim tohumları yetiştirip, Saksıda çiçekleri bana getireceksiniz. Ona göre seçileceksiniz 'demiş. Aradan zaman geçmiş, Bir tanesinin tohumu çiçek vermemiş. Kral bir sene sonra çiçekleri istemiş Hepsi getirmiş saksı ve çiçeğini çeşit çeşit, Saksısı boş olan en arkalarda saklanmış. Padişah dikkat etmiş, onu çağırmış, Saksısının neden boş olduğunu duymak istemiş Sıkılan delikanlı demiş; 'yetişmedi efendi, Ben her yolu denedim, cezamı çekeceğim.' Bunun üzerine kral 'Sen kazandın delikanlı'demiş, O ana kadar öbürleri gülüşürlermiş. Kral:'-Beyler, beyler benim sizlere verdiğim kör tohumdu' Saf delikanlı başardı kral oldu. Ülke artık ona emanet, kral oydu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|