![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İçimde
eksikliğini hissettiğim bir ateş var ve onu sadece sen alevlendiriyorsun ama sende o kadar uzaklardasın ki nedenlerini sorguluyorum hep yaşamın... Keşkelerle geçen zamanlarda kayboluyorum. Düşüncem oluyorsun düşünselliğimin bittiği yerde, yanımda olmanı istediğim yerde hasretim oluyorsun, yağmurum oluyorsun bedenimi sırılsıklam eden, varmak istediğim son nokta sensin seninle anlamlı bir cümle olmayı düşünüyorken sen parantez içinde kalıyorsun ve bende uzayıp giden, uzadıkça anlamsızlaşan cümle oluyorum.... Birşeyi biliyorum cümle uzasa da devrikte olsa seni seviyorum anlamsız kelimeler bir araya gelmeden aşkımın ifadesizliğini bir araya gelip cümle olunca aşkımın büyüklüğünü anlatıyor.... Ve ben tüm ifadesiz cümlelerimle seni seviyorum.... Murat Tali
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İçimde bir kuş havalanır
içimde bir kuş havalanır kanat çırpar tüy düşer hapşırırım konar elime sıcaklığı yakar ürperirim terlerim su içer avuçlarımdan tuzlu tuzlu bir kuş havalanır içimde kanatlanmak isterim ayağım prangalarda Murat Tali
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İçimdeki ben ile bedenimi saran bene
Günler gibi geldi geçen anlar hiçbir şey anlatmayan boğuk ve karartıcı bir sesle tepemdeydi sırtında siyah pelerinleriyle korkularım. Yorgun düşüverdi kollarım, düşüncelerim, kelimelerim. Oysa tamda konuşacak ve bağıracak zamandı. Tutan bir şeyler var satırları bende. Seni daha fazla mutsuz kılmamak adına kendimden vazgeçmem gerekiyor bunu hissediyorum. Gülüşün eklenir kimliğime diye bir şiir geldi şimdi aklıma tüm gülüşleri ekledim kimliğime ve dönüşte acıları, hüzünleri, ne yapacağını bilmez tavırları, sessizliği, yollarda yitişi ve kendimden yitişimi... Heyelan düşler içindeyim, öyle ki dikenli tellerle sarılmış mafsallarım. Her adım attığımda ya da uzattığında elimi batar kanar oluyor. Rüyamda koştuğumu terden sırılsıklam olduğumu kendime yetişemediğimi görmüştüm. Oysa her anımda kendimle dolu doluyken neden uzanıp tutamadım elimi diye kendimi kanatmıştım o rüyada. Düşünmek, düşünebilmek, anlatabilmek zor bir yitişi. Kurşunsuz devrilmelerle alıp başını gidesim geliyor, senin olmadığın yıldızları ne yaparım ben gökyüzünde. Düşünüyorum peşinden koştuğum kendi mutluluğum mu diye bu bencillik değil midir diye sorular sordum kendime. Hiç bu kadar sevmemiştim bu yüzden mi bu kadar kendimi düşünüyorum. Oysa sana mesafelerin yitişleri kadar acılar yaşatıyorum. Varlığımın yokluğu, aitliği, paylaşılmışlığı bana ve sana düşen payın azlığı, başkalarının hak sahipliği ve tüm sahiplenmişliklerden yitip gidişliği. Böyle bir anda varmışken vardığını sanmışken kendine –ki varmanın adımlarıydın sen- öylesine hızlı ve vurgun yer gibi koptu ki varışlar yine paylaşmanın en hoyrat anına denk düşüverdi birden bedenim. Ben seni düşler gibi sevdim belki de sorun düşlerin içinde aldığım yoldandı. Kim bilir, kim bilebilir bir gün paylaşmanın en kalabalık anında yitip gideceğim. Yaşadığımız her bir an benim için bir dünya yol kât etmekti kendime, kendimden yol almaktı gönderilene ya da seçilene. Ne fark eder ki ha gönderilen ha fark edilen ha seçilen olmak. Nihayetinde bir olmanın adımlarını atar olmuştum. Sahiplenmek paylaşmanın diğer adımıdır diye düşündüm. Lime lime edilmiş kalabalığımda, kendimi duyuracağım tek çığlığı duyan kimse olmuyor artık. Bir sevgi sahiplendikçe mi büyür? Özledikçe ve vardıkça mı? Düşündüm sanırım her ikisi de… ah yangınlarda kül olmayan yarınlarımı ve dünlerimi alıp götüren kalabalık beni ne zaman bana bırakacaksın. Bedenimi kullanıma sunuyorum ve ruhumla çekiliyorum dünyadan kabuğuma. Şimdi onunla anl****** varacağım tüm yaratılmışlığımın gizli kalmış sorularıyla. Sevmek tanımsız bir olgu sanırım. Devamı hep acılara sürgün vermiş bir gül tarlası. Sadece güller mi sürgün verir? Ağaçlar, çiçekler, otlar, gülüşler ve gülüşlerde sürgün verir kayıp ülkeler diyarından. Sırasıyla teslim ediyorum emanetlerimi, önce gözlerim, sonra kulaklarım, sonra kollarım, gövdem, ayaklarım ve bir işe yarayacaksa konuşmaya çalışan dilim. Ötesinde kalanları akbabalara versinler yada çakallara onlarda yaşamak zorundalar dünyada. Ve sevgi dediğin şeylerin toplandığı –ki varlığı konusunda hep şüpheye düştüğüm- aklımı da ruhumun ardına takıp gitmeyi seçiyorum yaşamdan. Hoşça kalın. Bu bir ölüme gidiş mektubu değil korkmayın sadece kendine çekilme yazısıdır. Yazacaklarım kanatacak beni de seni de. Üzmek istemiyorum artık seni. Bundan sonrasında mutlak suretle mutlu olacağın anlar çok olacak ve tanımsız bir adamın yaşattığı depremlerden ve o depremlerin artçılarından uzakta olacaksın. Esenlikle kal Murat. Son bir söz belki de sonsuza kadar geçerliliğini koruyacak anlamını en güzel sende bulan ve ifadesinde hiçbir şekilde riya olmayan bir kelime ile varışlara terk ediyorum kendimi… Hoşça kal… İçimdeki ben ile bedenimi saran bene…. Murat Tali
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İçimdeki Sesler ve Yansımalar
ya benden bir şeyler alıp götüren zamanın esiri bedenim yada zaman esirim oldu benden gidenlerin toplamıyla her iki koşulda da eksiye düşüyor aklım kalanların toplamı ise bir etmiyor gidenlerin seceresini tutacak kağıt kalemi olmayanlardanım gelecekleri beklemenin güzelliğidir ayakta tutan bizleri hep var olmak çabası içindeyse ömür denilen kavram avuç içine çizilen hayat çizgisinde son bulan yaşamlara ne demeli paha biçilmez bir yaşam vaat eden mistik sürgünlerin manastıra kapatılmış sessizliğidir emanetlerim terk ediyorum bana ölçülen geleceğin ayrıntılarını şimdi gülümseyerek yola çıkmak zamanıdır Uzat gülüşünü Kaybolan gölgemin ardı sıra Yetişecek güller var daha Murat Tali
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İfadesizliğimiz
gün eksikliği kendine mesken eylemiş yabancılaşıyor insan olan yanlarımız duyamadığımız seslere göremediğimiz yıldızlara dokunamadığımız tenlere adıyoruz düşlerimizi yapraklar dökülüyor gözlerimizden yaşlar gibi ama kuru ve cansız bir gidişe ait gibiler aldığımız kararlara kurban gidiyor gidişlerimiz suskunluğumuz ifadesizliğimizdendir. Murat Tali
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İhtiyar ve Çocuk
bir ihtiyar gibi yürüyeceksin yolda ağır ve sessiz ve bir çocuk gibi idrak edeceksin hayatı meraklı ve coşkulu Murat Tali
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsan -Tanrı- Cehennemi
Ben Prometheus'un ateşinden yanarak düştüm toprağa ve aşk alevi sararken tenimi yaşamın tüm sürprizleriyle bedene bürünüp salıverdim kendimi insanlar arasına. yüreğimde aşkın alevli sıcaklığı, elimde yüreğimin yansıması, gözlerimde aşkın ışığı düşüverdim yollara. yolumda dünyaya dair olan her şeyde var olarak büyüdüm kimi zaman bir böceğin düşünde, kimi zaman bir balığın yüzgecinde hayat buldum. tüm tanrılar beni yakmak için sözleşse de insan olmanın onuruyla dimdik ayaktayım. insanların yarattığı cehennemde kendi cennetimi yaratarak coğrafyalar kuruyorum tüm canlılara. Aşk tanrıların ilahi kadehlerinde dolanan şarap gibiydi. Pandora’dan gelen bizim özümüzün bize dönüşüydü. Bu dünyada kimse kötü değildi kötülüğü kazıdılar kimliğimize şimdi özgürlüğünü arayan milyonların içinde hem aşkı hem insanlığı arar olduk. İniversin tanrılar dünyaya yarattıkları cehennemi düzeltsinler artık. Ben adı güzel tüm yaratılmışları bağışlıyorum sevgi ile Murat Tali
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsana aşk Yaradan’a aşktır
İnancımı sorguluyorum Kutsal kitaplar ardına saklanan caniliklerden Binlerce baş düşer Taşıyorken kitaplardaki düşünceleri yarına Kitaplar yakıyor halkların tarihini Ve kitaplara sığınılıyor Geleceği kurtarmak adına Her kurtarış Bir başka ülkeyi gömdü tarihin sayfalarına Kurtuluşu vermek adına Yüz binlerce insan gömüldü toprağa Kurtuluşa davet edilirken Kanıma dokunuyor İnsanoğlunun sefaleti Adına Allah aşkı deyip Kılıç çalıyor Allahın yarattığı kulun boynuna Sen demez misin ey cahil “Allahın verdiği canı Allah alır diye” nedir bu telaşın Kan dökmek için yarışırsın Yaradan’ın ırmağıyla Oysa ben Seni seviyorum Yaradan’dan ötürü Yaradan’ı seviyorum senden ötürü Zihninin karanlığına değil Yüreğinden sızan ışığın aşkına gözlerimi kaçırmıyorum gözlerinden Bedenime çaldığın kılıcın damlasına teslim ediyorum Yaratılmışlığımın en saf ve sufi halini Boynuma geçirdiğin ipe asıyorum Yaradan’dan aldığım teslimiyet hırkasını Hakikatin toprak olmuş haline terk ediyorum ruhumu İstediğin beden ise Buyur çalabildiğin kadar kılıç Yakabildiğin kadar ateş Sıkabildiğin kadar urgan Sana Nesimi’den Pir Sultan’a var yolculuğum Güle güle karanlığın efendisi Her ne olursa olsun Seviyorum seni Yaradan’dan ötürü Yaradan kılıcına kuvvet Yüreğine insan sevgisi versin Yaradana emanet ol _____unutma________________İnsana duyulan aşk Yaradan'a duyulan aşktır. Derviş Murat Tali
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İstanbul'mu uzaklaştı gökyüzünden
Çocukluğumda, yıldızları toplardım gökyüzünden. sık sık yutulsamda oyunlarda, her akşam binlerce olurdu yıldızlar. Büyülü gibiydi gece ve gökyüzü, ben aldıkça artıyorlardı Yıldızlar. Düşünürdüm, yutulduğum yıldızları kazanan çocuklar yeniden gökyüzüne mi saklıyorlardı onları, yoksa yeniden paylaşmak adına mı atıyorlardı onları gökyüzüne. şimdi, İstanbul'mu uzaklaştı gökyüzünden yoksa, artık onları yerine asacak çocuklar mı kalmadı. nereye saklanır yıldızlar? nereye saklanır düşlerim? sen hiç yıldızlarla oynadın mı? cebine yıldız doldurup kanatlandın mı gökyüzüne, biz çocukken sımsıcak düşlerimiz vardı ve gaz lambası ile aydınlanırdı evimiz devasa sokak lambalarımız yoktu belkide bu yüzden yıldızlar sarardı *******i bizi, bu yüzden hıçkırıklarımıza katardık AYDEDE'yi, şimdi sokakların ve şehrin parlak ışıkları altında kaybettik yıldızları ve geceyi... belki de İstanbul uzaklaştı gökyüzünden Murat Tali
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İstanbul
Radyoda İstanbul'u anlatıyorlar İstanbul'u düşünüyorum Ve İstanbul'un içindeki seni Bazen dillere destan Boğaz Bazende Boğaz'ın kenarıdaki eşsiz saraylar Oluyorsun Tepelerine çıkıyorum İstanbul'un Yamaçlarında Akasyalar oluyorsun Barbaros Bulvarındaki Dev ıhlamur ağacı Beyazıt Meydanındaki Asırlık çınar seni anlatıyor Birden İstiklal Caddesindeki Kalabalık oluyorsun Kayboluyorum kalabalığında Sonra Yenikapı'daki Küçük sandallara dönüyorsun Dalgalar sallıyor bedenini Kollarımdaymışsın gibi Düşünüyorum seni Ninnisi oluyor Dinginlenemez düşlerimin Marmara Kayboluyorum sokaklarında Tarlabaşı'nın Fakat bütün yolları Sana çıkıyor Bu kentin Ve SEN İstanbul oluyorsun İstanbul ise GÖZLERİN Murat Tali
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|