![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ruj Değilim
Bitti diyemezsin Fırlatıp atamazsın Ruj değilim Silemezsin Silemezsin güzelim Ne kalbimden seni Ne kalbinden beni Silemezsin Silemezsin Şahin Ertürk
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() S ı ğ ı n t ı (Öykü)
Arkadaşlarıyla uzun süre oynadıktan sonra,yorgun argın eve geldi.Annesine çok yorgun olduğunu ve bir duş almak istediği- ni söyledi.Odasından temiz çamaşırlarını alarak,banyoya gitti. Musluğu açınca 'TISS ' sesi bütün banyoyu sardı.Sular kesik- ti,sinirleri bozuldu.Banyodan dışarı çıktı.Salonda annesiyle,ba- basının tartıştığını duydu.Sesiz adımlarla yaklaşarak,kulak ka- barttı..Annesi söyleniyordu. -Hep sen sardın bu çocuğu başıma.Babası ölmüşse bana ne. Annesi evlenmeseydi başkasıyla.Ortada kalan bu çocuğu alıp başıma getirdin.Şimdi 14 yaşında,ya birgün gerçek anne,baba- sının bizim olmadığımızı öğrenirse ne olacak... Babası,anlayışlı,merhametli olgun birisiydi.Yumuşak ve kibar- ca, -Hanım biraz sesiz konuş,çocuk duyabilir.Yabancı değil o.Bizim çocuğumuz sayılır.Kardeşimin çocuğuydu ne yapsaydım yani,2 ya- şındaki çocuğu yetimhaneye emanet edemezdim ya.Hem sana ne zararı var,bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum.Zaten tertipli,düzenli ve saygılı bir çocuk.Sana ne zararı ve yükü varki? Bütün konuşulanları duymuştu CEMAL..Rengi sapsarı oldu.Ne yapacağını,ne diyeceğini,nasıl davranacağını bilemiyordu.Bugüne kadar hiç hissettirmedikleri bir gerçeği onların ağzından,annesi ba- bası bildiği amcası ve yengesinden duymuştu.Şaşkın bir şekilde tekrar odasına döndü. Odasında başını ellerinin arasına alıp,saatlerce düşündü,düşündü. Neler yapması gerektiğine bir türlü karar veremiyordu.Demek,anne baba bildiği kişiler gerçek anne,babası değildi.Amcası ve yengesi bu gerçeği uzun yıllar kendisinden saklamışlar ve hiç bir zaman üvey olduğunu kendisine hissettirmemişlerdi.Ama gerçeği kendi kulakla- rıyla duymak CEMAL İ adeta şoke etmişti.Demek annasi yaşıyordu, bu zamana kadar birkez yüzünü görmediği annesini gözlerinin önüne getirdi.Bir hasret sardı bütün vücudunu, ' NEDEN ANNE,NEDEN YAPTIN.NEDEN BENİ BIRAKIP GİTTİN ' Diye mırıldandı.Sonra, 'AMMA BELKİ,HAKLI NEDENLERİ VARDIR GİTMESİNİN.BELKİ MECBUR KALMIŞTIR GİTMEYE...' Dedi.Gözlerinden birkaç damla yaş döküldü.Elinin tersiyle gözleri- ni silmeye çalıştı,amma göz pınarlarından yağmurlar boşaldı ve hün- gür,hüngür ağlamaya başladı.Boğazına düğümlenen birşey olmuştu. Odasında ne kadar kaldığını,ne kadar ağladığını hatırlıyamıyordu.Uyu- ya kalmıştı... Kapının çalmasıyla derin uykudan kendine gelebildi.Babası bildiği, amcasıydı kapıyı çalan, -Oğlum nerelerdesin.Saatlerdir odandasın.Neler yapıyorsun.Yeme- ğe gel,sofrada seni bekliyoruz. Çabucak kendisini toparladıktan sonra,kapıya yöneldi.Kapıyı açtık- tan sonra, -Birşey yok baba.Yorgunluktan biraz uyuya kalmışım.Ben biraz son- ra gelirim.Siz yemeği yemeye bakın.Beni beklemeyin. Dedi.Babası gittikten sonra yine bir müddet düşündü.Neler yapma- sı gerektiğine bir türlü karar veremiyordu.Babası bildiği amcasını çok seviyordu,şeker gibi bir adamdı.Amma annesinide çok merak etmeye başlamıştı.Onun yaşadığını bilmek bütün dünyasını alt üst etmişti.Belki babası gibi oda yaşamıyor olsaydı önemli değildi ama bir annesi var- dı ve damarlarında onun kanını taşıyordu. 'EVET,EVET GİTMELİYİM,ANNEMİ MUTLAKA BULMALIYIM,BU- RADA BU GERÇEKLE DAHA FAZLA YAŞAYAMAM.BELKİ DE AM- CAMLARIN BAŞINA ÇOK FAZLA YÜK OLUYORUMDUR.ARTIK BİR SIĞINTI GİBİ BURADA KALAMAM ' dedi. Az sonra,salona indiğinde konuyu amcasına açtı.Amcası çok anla- yışlı ve kibar birisi olduğundan,birkaç kem,küm ettikten sonra,bütün herşeyi,ayrıntılarıyla anlatmıştı CEMAL E...Babası öldükten sonra, annesinin bir başkası ile evlendiğini,kendisini yanında götürmediğini, daha neler,neler anlattıda,anlattı amcası.CEMAL babası bildiği,amca- sını büyük bir dikkatle dinledikten sonra, -Ne olur beni anlamaya çalış baba.Bulmalıyım onu mutlaka bulmalı- yım.Birde gerçeği onun ağzından dinlemeliyim.Beni kabul etmezse, tanımazsa,veyahut ona kanım ısınmazsa,tekrar yanınıza dönerim. Dedikten sonra,annasi bildiği yengesinden valizini aldıktan sonra, evden çıkıp gitti... CEMAL İN öz annasini bulması zor olmamıştı.Babasından aldığı, aynı adreste yaşıyordu annesi.Yaşadığı eve bakılırsa,oldukça varlık- lı,zengin birisi ile evlenmiş olmalı diye düşündü.Annesi ile karşılaş- malarında sıcak bir kucaklaşma olacağınız düşünmüştü,amma yanıl- mıştı.Çok soğuk bir karşılamıştı annesi, 'ANNE BEN SENİN OĞLUNUM CEMAL ' Dediğinde,annesinin suratının şekli değişti,en ufak bir sevinme belirtisi göstermediği gibi,kaşlarını çatarak -NE ANNESİ ÇOCUK.BEN SENİ İLK DEFA GÖRÜYORUM.BENİM CEMAL DİYE BİR ÇOCUĞUM HİÇ OLMADI.SEN MUTLAKA BENİ BİRİYLE KARIŞTIRDIN..... Öz annesinin söylediklerinin devamını duymamıştı,hatırlamak iste- miyordu.Annesinin her söylediği yüreğine,beynine bir kurşun gibi sap- lanmıştı adeta...Daha fazlasını dinleyememiş,oradan öz annasinin ya- nından koşarcasına kaçmıştı... ' HAYIR,HAYIR BU BENİM ÖZ ANNEM OLAMAZ.BENİM ÜVEY ANNEM BİLE BU KADININ YANINDA BİR MELEK.BİR SIĞINTI GİBİ YAŞAMAYA RAZIYIM,BU KADINLA YAŞAMAYA ASLA DAYANA- MAM.ZETAN BENİ OĞLU OLARAKTA KABUL ETMİYOR Kİ ' Diyerek yaşlı gözlerle,yıllardır anne,baba bildiği amcasıyla,yenge- sinin yaşadığı eve doğru uzaklaşıp gitti... Şahin Ertürk
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saat Kaç?
Beni mutlu etmiştin Birgün diye gitmiştin Kaç yıl oldu,saat kaç? Kalbim aşkına muhtaç (25.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saatlik Şiirler
Sana saatlik Destansı Hamasi Uzunca şiirler yazardım Ben okumaktan Sen dinlemekten Bıkmazdın Bazen Sesim kısılırdı Ne zaman Biraz nefes alacak olsam Sen verirdin gazı İbrahim SADRİ halt etmiş Sen daha iyi yorumcusun Ahmet Selçuk İLKAN dan Daha duygusal yazıyorsun Dediğin an Başlardım tekrar şiire? KARAGÜMRÜK Ü Yakmazdım,yakamazdım Amma, Senin gönlünü fethederdim Düş gibi, Rüya gibi günlerdi o günler Dünya yansa Umurumda olmazdı Televizyon seyretmez, Gazete okumazdım Varsa,yoksa Sen,yalnızca Sen olurdun yaşantımda Aşım,ekmeğim Havam,suyum Damarlarımdaki kanım Şiirimdeki ilham perim Sen yalnızca sendin Gözlerinin esiri olmuştum Bana sevgi sunan Onca güzele Sırtımı dönmüştüm Gönül kapımı kapatmıştım Ve bir gün, Kargaşalığa geldi her şey Severken,sevilirken ayrılmak Aklım ermedi gidişine Bir ELVEDA bile demeden Çekip gittin? Bakmadığım yer Sormadığım kimse kalmadı Amma yoktun,yoktun işte Sanki,yer yarılmışta İçine girmiştin Ve işte o günden beri ben Yaşarken mezarda gibiyim Farkında olmadan Tetiğe basmadan Kan görmeden Benim katilim oldun O gün,bu gün HAMASİ şiirler yazmıyorum Yorumlamıyorum Kolay olunmadı Acıların şairi Senli, 3500 ŞİİR 250 ÖYKÜ yazdım Yazdım amma Asla şiir yorumlamadım Yorumlayamadım İhanetini Kabullenemedi bu dil Ta ki,düne kadar Dün Adı sen olan Gözleri sana benzeyen Sıcak kanlı,bir kız Çalıverdi gönül kapımı Çeliverdi aklımı Güzel şiirler yazıyormuşum İbrahim SADRİ den Daha iyi yorumcuymuşum Her şey daha dün gibi İşte yine Saatlik şiir yazıyorum Yorumluyorum Sen KAHVE GÖZLÜM Seni beklemekle geçen Otuz yıldan sonra Bunu Aşka ihanet olarak Görmezsin değil mi? Görmezsin değil mi? (28.12.2007) Şahin Ertürk
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabaha Çıkmam
Ne zaman sen gelsen aklıma Kontrol edemiyorum kendimi Sokaklardan alıyorum hıncımı O sokak senin Bu sokak benim KÜTAHYA sokaklarını ölçüyorum Girmedik sokak bırakmıyorum Çöp kutularını tekmeliyorum Camları kırıyorum Bekçilerle dalaşıyorum Yağmurlarla inatlaşıyorum Duvarla SENİ SEVİYORUM Ben yazıyorum,yağmur siliyor İşte yine sokaklardayım Gökyüzü delinmiş olmalı NİSAN yağmuru üzerime yağdı Kısa kollu,yazlık gömleğim Vücuduma yapıştı kaldı Çılgınlık bu yaptıklarım 200 Bin kişilik bu koca kentte Bir ben varım şimdi sokaklarda Zatürre olacağım soğuktan Ne yapmak istiyorum Neyi ispatlamaya çalışıyorum Kendimde bilmiyorum Aklım başımda değil zaten Düşüncelerimde Gözlerimde Hep sen,hep sen varsın Bir otomobil geçti yanımdan Üzerime KÜTAHYA nın pisliği Çamur oldu yağdı sanki Çamurdan adama döndüm Dün,acınacak haldeydim KÜTAHYA nın soğuğunu Ayazını yemiştim Bugün yine böyleyim? Yarın ne olacağım,ne yapacağım Bilmiyorum BAHTI KARALIM Yarını düşünecek halde değilim Bu yağmur durmazsa Sabaha çıkmam Yanında olurum Bundan eminim,BAHTI KARALIM Bu yağmur durmazsa Sabaha çıkmam Yanında olurum Şahin Ertürk
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabır Sensin
Hiç yüzünü görmemişsin Bir hayalle sözlenmişsin Tek kişilik seviyorsun Sevgi sensin,zümrüt gözlü Suçu onda bilmemişsin Kimselere yermemişsin Ortamı hiç germemişsin Saygı sensin,zümrüt gözlü Hep yolları gözlemişsin Güne,günler eklemişsin Belki diye beklemişsin Sabır sensin,zümrüt gözlü (24.01.2008) Şahin Ertürk
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabit Kıymet
Aşkın kalpte sabit KIYMET İşte sana açık davet Seni seviyorum NİMET Al kalbim sana emanet (14.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabreyle Güzel
Aşka susayan dudağımla Duygularımla,yüreğimle Hasretimle,şiirlerimle Vücut toprakla buluşmadan Sabreyle güzel,geliyorum (26.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sakın Değişme Emi
Aşk yolunda Yenisin daha Bu yolda karşına Çekemiyenler Hazımsızlar Aşka kurşun sıkanlar Riyakarlar Yalakalar Şıpsevdiler Duygusuzlar Görgüsüzler Aşkı kirletenler Aşkla dalga geçenler Çıkacak ta,çıkacak SEVDA ÇİCEĞİM BEYAZ GÜLÜM Yılma bu zorluklardan Takma kafana Söylenenleri Sen hep böyle kal Sakın değişme emi DEĞİŞME EMİ (07.06.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Salıverdim Yüreğimi
Dün Kopardım zincirlerini Salıverdim yüreğimi Nereye giderse gitsin Özgürlüğün Tadını çıkarsın Güneye mi,Batıya mı? Yoksa diyorum yoksa İstanbul,Ankara İzmir,Adana Kent,kent dolaşır mı? Belkide Yurt dışına çıkar Almanya,Avusturalya Yeni zelenda,Afrikada Arar AŞKI,SEVGİYİ? Aman canım sende Bana ne Ben gerekeni yaptım Kopardım zincirlerini SALIVERDİM YÜREĞİMİ (23.05.2005) Şahin Ertürk
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|