![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() _*&*&İMAn İLe*&*&
İmanlı gönül tok olur İmansız beden yok olur Ruhlara şeytan sokulur Kurtuluruz hep iman ile Kötülüğün önünü keser Nefsini azdırmaz küser Bırakır dünyada eser Anılırız hep iman ile Kalplere sevgi yerleşir Eller saygı ile birleşir Ruhu,hak adına sevişir Yükseliriz hep iman ile Helale haram katamaz Komşusu aç iken yatamaz Haksızlığı yalayıp yutamaz Karşı durur hep iman ile Boynu kıldan incedir Gönlü bilinmez nicedir Hak-nefisten öncedir Uslanırız hep iman ile Canlarda yeri kaybolmaz Dost için savaşır yorulmaz Zalimden korkusu olmaz Savaşırız hep iman ile Onun rehberi Ahmet’tir İşleri daima rahmet’tir Muhabbeti hep selamet’tir Aydınlatır hep iman ile Bilir ki ALLAH onunladır O da hakkın yolundadır Halifeli kulundadır Kavrar hep iman ile Abdullah Özen
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ________^^^^TÜKENmiş UMUTlar^^^^^^^^
sorma bana halımı,hatırımı nasıldır? esmeyi beceremeyen yele dönmüşüm, ateşten,alevden de söz etme bana için-için tükenen küle dönmüşüm ne muhabbeti ararsın ki küskünden, aktif,dinamiklik bekleme bezginden kör düğüm olmuş,gönüldeki dizginden akıntı oluşturmayan sele dönmüşüm gözlere mim çekilmiş,serap'lar tutan her adım atışında çamurlara batan heceler lal olmuş,konuşmayı unutan suskun,dut yemiş bülbüle dönmüşüm iki çift söz etmeye kalksam ağzım kapatılır felekten çorap istesem suratıma fırlatılır her elimi uzattığım gönülde,kaşlar çatılır şarjı mümkün olmayan pile dönmüşüm hadi göster hayatı da,beraber zevk alalım okşanmayan gönülle nasıl mutlu kalalım tükenmiş umutlarla kimden gönül çalalım saçlar ağarmış,dökülmüş,kele dönmüşüm kalbime her giren umutlarımı yıkmış ruhuma bakıyorum,ruhluktan çıkmış beden dersen yaşamaktan bıkmış üstünde çamaşır taşıyan tele dönmüşüm canlanmak için yazımı silmem gerekir hayatımız olmuş kat-kat katmerli kir kimse gönlünü açıp demedi, içeri gir koruma altına alınan türe dönmüşüm alıp kalemi derdimi dökmek istesem deftere alev almaz artık ateşim,küllendi bir kere en güzel çiçekleri diksem,gönlümdeki yere çiçekler kurutan susuz çöle dönmüşüm sen hatır sordun,ben inim-inim inledim sen erken sıkıldın,ben ömrümce dinledim hey dost; hayatımın değerini bilmedim mum ışığına muhtaç tünele dönmüşüm Abdullah Özen
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ____________DÜNyA
sevgin yoksa içinde,söyle neye yararsın biraz yüzümüz gülse kalbimizi kırarsın hangi gördüğümüz rüya'yı hayra yorarsın öldürdün sevgimizi,tutuyoruz kin dünya kavanoz dipli derler de aslında değilsin kararan kalbimizin,söyle nesi sevilsin hep beklersin garip başı önünde eğilsin bizleri yaktın,sende ateşinle yan dünya ne bizi güldürdün,ne kendini güldürdün sevgimizi sabır taşında ezdin,öldürdün nice yiğitlerin ocağını erken söndürdün yaptığından utan,sende erken sön dünya kestim senden umudumu,sende kes sevgisiz yaşayanlara zehir olsun nefes hala kan döküyorsun,aşkolsu,doğrusu pes çık ekseninden,bul kendine yön dünya yakışmıyor; masum çocukları öldürtmen nice yanan ocakları zamansız söndürtmen görevindi kadınları,çocukları güldürtmen silahların gölgesinde,tersine dön dünya neşeyi sende gördük,azabı da sende kararttın içimizi umut kalmadı sevende hep çocuklarmı ölecek,dünde,budünde? bugün kimler için çalıyor,çan dünya doğduk üstüne,ömür çizgimizi çizdik yüzümüz gülmedi,çıplak ayaklı gezdik yine bugün nice insanlara yürek ezdik yetmedimi yıllardır içtiğin kan dünya? haykırın! eyy insanlık,sevgi diye haykırın yaradan hesabını sorar,mutlaka yarın güzel dünyam,fazla kaçmadan ayarın barut kokusuna verilsin artık son dünya Abdullah Özen
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() __________İÇİMdeki VARlığın
bazen bir avuç su oluyorsun varlığınla içimi serinleten,,, bazen; bir damla göz yaşı ile, kendi pınarımı yaratan düşüyorsun yüreğimin yangın yerine, körükleyip duruyor hayelin yangınımı, yaktıkça yakıyor,,, volkan oluyor yüreğim,, işte o an,,,,,,, gözlerim devdeye giriyor, akıyor pınarları, serinletiyor yangın yerini, seninle güncelleştiriyorum kendimi, her saat başı, kuruyorum gönül saat'imi, bir saniye,bir dakika, aklımdan çıksan, çalıyor yüreğimin alarm'ı hatırlaman gereken biri var, hatırla diyor,,, ve göz yaşı saat'in Abdullah Özen
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() _________DÜş YOLLARa İLİm ARa
ilim,ALLAH'ın ALİM sıfatı,dost adem(as) ile yaydı tüm kullara muhammet(sav) mirasımdır dedi çin'de de olsa ara,düş yollara ıkra dedi kur'an deme nerden bilem deniz mürekkep olsa yazamaz kalem ilim ile kalkar perdeler,açılır alem ara bul feleği çarkı,düş yollara hep imanlı göğsümüz olsun isteriz ama ilmi her hücremizde dinleriz zerk edince hücreye mikroda inleriz mürşidi kamil ara düş yollara ilimi arayan şehit ile eş kılınmış yunus yıllarca taptukta salınmış şems mevlanada kurban alınmış sır içinde sır ara,düş yollara pir sultan abdal'ın derisi yüzüldü ibranim hakkı'nın boynu ipte üzüldü mevlana'nın dilleri ilim ile çözüldü ser içinde ser ara,düş yollara sıfatını bulamayan kulun yüzü gülmez hayatı mabet'te geçse ayağa gelmez aramayan kul'a ALLAH ilim vermez yer içinde yer ara,düş yollara dost acı söyler yolumuz yol değil kul'a darlanırız gönlümüz bol değil taklidi imanız HAK.kulunuz kul değil bir içinde bir ara,düş yollara Abdullah Özen
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() _________TOKLUm
şöyle dolaşıp gelem dedin kutup mu dolaşırsın be canım? hemen şimdi dönerim dedin ekvatorla mı dönersin be hanım? dolaşmaya gitti baş toklu ardından gönderdik beş toklu yolunu bekliyor şu boş toklu kaştanmı düştün be hanım? küçük kuzular evde meleşir beş toklular nerede eğleşir? baş toklum kimde söyleşir? yatıya mı kaldın be hanım? vakit geçiyor yatma zamanı kuzular bekleşir kuru samanı ciğerlere çektik kara dumanı sokakta mı öldün be hanım? Abdullah Özen
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() _______SeN
çam ağacı gibisin maaşallah! ! ! gövdesi gibi kerestelik, tahtası gibi kullanışlı, ve kokulu, çırası gibi, erken tutuşan ve ateşli, dalları gibi karmaşık, yaprakları gibi, sivri dilli, kendisi gibi gölgelik, yerindeki gibi, görkemli,kendi halinde, kozalağı gibi sımsıkı, ve meyvesi gibi,değerli bir, fıstıksın! ! ! Abdullah Özen
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ______OKUsun
Bir tükenmez kalem; Temiz bir sayfa kağıt aldım elime Aklıma düştü de şiirler yazdım sana Öve öve bitiremedim; Güzelliğini anlattım çiçeklere Rüzgarı arkama aldım var gücümle haykırdım SENİ SEVİYORUM; diye Bilmiyorum kulağına geldimi? Ay dede ile dertleştim, Ben yazdım o okudu Seninki platonik vazgeç be evlat dedi de Gönül bu ferman mı dinler Ok yaydan çıktı bir kere Kaptırmışım kendimi müthiş cazibene AMA; Kağıdım bitti Ne yaptım biliyormusun? Onu uçak yaptım sana gönderdim Okusun da kalbine yazsın diye Abdullah Özen
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() _____OTObüste YOLCUluk
otobüsün içinde çeşit-çeşit kokular kokuların sahibinde türlü-türlü takılar aralarında muhabbet sıkı,fıkı,fıkılar otobüs balı istifi,içine hala yolcu tıkılar önümde taze çıtırlar,tırnaklar siyah oje sohbeti koyulaştı ağzından dökülür hece arada gülüşme,sohbet muamma bilmece gözler yola bakıyor, ani fren gelince elbiseler az dekolte göğüs hafiften açık sohbet belden aşağı sözler açık saçık şeytan diyor,onlarla otobüsten sen de çık otobüs zig-zag çizer,kaptanın ayarı kaçık sen önüne bak kaptan yoldan çıkacaksın dikiz aynasına değil yoluna bakacaksın önüne çıkan direk,ağaç ne varsa yıkacaksın biraz da yavaş git,bizleri yakacaksın Abdullah Özen
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() _____VaR DEMEKtir_________
Açınca ellerimizi,açılmıyorsa arş’ı a’la Demektir ki,almıyor bizleri kimse gala Biliyor da,düzeltmiyorsak kendimizi hala Sistemin çarkında,kırık var demektir Arz’ı ala’dan izlemek kolaydır makro’yu Hiç düşünmeyiz ayaklar altında mikro’yu ALLAH ın ilmini kaybettiyse ademin soyu Örümcek beynimizde sarık var demektir Açamıyorsak beynimizi sonsuzluğa,uzaya Günlük gereken ilmimizi bırakırsak kazaya Sürterler burnumuzu,getirirler hizaya Bilmiyorsak IKRAyı,kalp yılık demektir Sevgi doğan yere kin,nefret sokarsak Saf yürekleri kaldırıp köşeye atarsak Menfaat dünyası için,ahreti satarsak Gönül ülkemizde,çalık var demektir Haddimize düşmez dünyada fani kalmak Hak gönül verdi,görevimizdi orda bulmak Nerede o,kar tanesi kadar temiz kalmak Temiz değilse gönül,kara’lık var demektir İlim,ibadette derler bizlerde kanarız İnsan’ı kamilden uzak durursak yanarız Hangimiz ALLAH sıfatını kulda ararız Yakın değilsek hakka,ara’lık var demektir Dinler isek laftan,lügat tan anlamazı Miraç bilmez isek kıldığımız namazı Fani dünyada ilimsiz savarsak sıramızı Baki olan ahrette çıra’lık var demektir ALLAH(cc) tüm İslam alemini ilim versin Bizleri kendinden haberdar etsin::AMİN! ! Abdullah Özen
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|