![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevdamın Birinci Senesinde Hiç Bitmeyecek Bir Elif Senfonisi
SEVDAMIN BİRİNCİ SENESİNDE HİÇ BİTMEYECEK BİR ELİF SENFONİSİ Bana ne zaman adını sorsalar adınla başlıyorum adımı söylemeye… Tam bir senedir… Uzun yolculukların arifesinde yaşanan telaştan Çok daha bir telaşlı hergün ellerini tutmak coşkusu.. Ve adını söylerken dilimde dört harf; Yer gök çınlar köşe bucak Elif korosu.. Nicedir hastalandığım,ağladığım,sızladığım,yandığım,yakard ığım, Hani gece yattığında gözlerin dolar, Bir sevdiğini kaybettiğini düşündüğün zaman Tam bir senedir… Her gece gözyaşımda Elif’i kaybetme korkusu… Otobüslerin orta sağ koltuğuna oturduğumda Ne kadar mutlu olduğumu biliyor sevgilim, Ki bunu benden başkası bilmiyordu bir sene önce.. Bazı yanılgılarım olurdu hayata dair; Mesela çamların altında verilen buseyi bilmezdim Elif’i tanımazdan önce.. Yine kafamda sorular: Bu sefer yalnızca saçımı taramak için Bakırköy’de Elif’i görmezden önce.. Garip bir güvenin arkasına saklanırdım İzmit,Yalova,Bursa yolunda Mola için hep aynı yerde dururdum İzmitten çıkışta bir Boşnak lokantasında.. Bir bozuk silahtır Elif’in yokluğu, Namlusu her daim bana doğru.. Ve Bursa’da börekçi aramak kadar içtendir sevda.. O börekten bir diş, Bursa’da bayram İstanbul’da kavga.. Bir sevgilim var demenin ne kadar da güzel olduğunu bilmezdim 17 aralıkta Elif’e kavuşmazdan önce.. Belli ki köpürmekte deniz, Hangi başlangıcın kumsalında bulduysa kendini Bıraktım gençliğimi Senin sahiline biriksin biraz.. Netameli zamanlar yaşadıkça Suyun tadı sanki daha bir tatlı Ve karaya vuran gemi gibi daha bir mağrur Yunusların en kalabalık sürüsü… Tam bir senedir… Senin sahiline birikmede bu adamın öyküsü.. Haluk Cenk BATUR 200…Bitmez Haluk Cenk Batur
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Şimdi Nerdesin
Sokaklar, Sarıyer, Hani gezdiğimiz sokaklar Hani elini tutup gözlerine baktığım o yerler Soruyorlar şimdi seni bana Sen şimdi nerdesin? Kalbimde bir yara açmıştın Hatırlamazsın belki Cenk ben Bilmezsin Gittin köpekler güldü halime Sen şimdi nerdesin? Haluk Cenk Batur
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sızı
Fikrimce düşündüm sizi Ve görüştüm. Sarıyer’den doğru uzun uzun baktım Fark ettim… Kavak sahillerine gözlerimin gölgesi vurmuş Fikrimce düşündüm sizi Ve görüştüm. Önce vapura bindim bir hüzünlü rüzgar Ve deniz maviye inat bir mavi Kaptan çabuk ol! Keskin bir hüzün sarıyor beni. Fikrimce düşündüm sizi Ve görüştüm. Sonra balıkçılar karşıladı beni Sonra en sevdiğim dondurmacı Virajı dönerken yanık bir ezan sesi Ve cıvıl cıvıl çocuklar Her adım biraz daha heyecanlandırıyordu beni. Evinizi görünce uzaktan Ağlamaklı oldum bir an. Fikrimce düşündüm sizi Ve görüştüm. Bembeyaz evinizin kapısını çaldığımda Melekler karşıladı beni Sizi sordum,sağ ellerini kaldırarak Yürü dediler yüz metre daha. Fikrimce düşündüm sizi Ve görüştüm. Biraz yürüdüm meleklerin gösterdiği yönde Sanki cennete gelmiştim belki de Hayat arkadaşınızla davet ettiniz beni Cennet köşkünüzün en güzel köşesine Fikrimce düşündüm sizi Ve görüştüm. Annemin annesi Kiminin manevi validesi Kavağın hacı annesi Ve en şirin sıfatların en tonton sahibesi Fikrimce düşündüm Ve görüştüm. Annemin annesi torunlarının en sevgilisi. 2002 Haluk Cenk Batur
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Simit
Ne tereyağlı iskender senin kadar anlayışlı Nede kuru fasulye pilav senin kadar imdat sever. Bir tek dileğim var bu koşuşturmanın arasında; Canım her istediğinde seni bulsam, Ah be simit keşke bedava olsan! 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Siyah Saçların Zulme Çağırıyor
Önümü göremiyorum. Oturduğum bu bankın üzerinden Sonra kalkıp bindiğim otobüsten, Nereye bakmak istesem önümü göremiyorum. Zırhını kuşanmış şövalye gibi korkusuzken Yada gözü kara İskenderken bile Siyah saçlarının zulmünden kurtulamıyorum. Çok yorgunum,eklemlerim tutmuyor artık Karanlık labirentlerden çıkış arıyorum Gözlerim kan,kaşım çatık,saçım dağınık Duvarlar düz zaten yorgunum,tırmanamıyorum. Yakaladığı her umudun arkasından koşan, Sabah ezanı gibi yürekten Babam gibi gerçekten bir hayat arıyorum. Tüm bu karmaşanın göbeğinden sıyrılsam da Tüm bu girift bilmeceleri çözsem bile Siyah saçlarının zulmünden kurtulamıyorum. Zonk zonk kafam çınlıyor Annemin duası yardıma koş Siyah saçların siyah saçların ütülüyor atardamarlarımı Her defada açtığım kapılar, hep boş hep boş. Kör müyüm neden çarpıyorum duvarlara Akreplerle dolmuş beynimin içi, Attığım her adımda yerlere çakılıyorum Bağırıyor sanki kafamın içinde bir keçi Siyah saçlarının zulmünden kurtulamıyorum. 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sofra
Soframızda üç beş zeytin olsun Biraz peynir,birazda ekmek. Sen ben biz olalım Namert aramızda olmasın Olmasın yanımızda ne içki ne kumar Helalinden biraz sohbet ve arkadaşlar Ve üç beş zeytin biraz ekmek. Soframıza haram girmesin Namert uğramasın kapımıza. Evimize veliler evliyalar girsin Sohbetimiz aşka olsun Yalana karşı sağlam kale olsun sohbetimiz Şiirimiz Yunus’tan olsun Sait’ten birazda Şundan bundan değil. Soframızda bir bardak çay olsun En açığından ve en Rize’sinden. Yudumlanan kahır olsun Cihan sahnesinden ve yalanın en kahpesinden Servetimiz namusumuz olsun paramız değil. Soframızda üç beş zeytin olsun Biraz peynir ve birazda ekmek… 2002 Haluk Cenk Batur
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Soğuk Baharlar Ülkesi
Yazbaharı görmeyen bir coğrafyanın Engebeli dik yamaçlarında Kaygan otobüs lastiğidir hasret. Umudu temsil eder Güneşin çıkma ihtimali Gölgesiz sabahların dostudur Rutin bekleyişler. Kar tanelerinin Taş büyüklüğünde ağırlıkları Ve buz denizini kıskandıracak Soğukları vardır bizim ülkemizde. Kalın bir mont kıvamında yaşanır aşklar İçmeye çay gezmeye sıcak yerler tercih edilir. Kesik bir soğuk tanımındadır Burada baharlar. Bülbül pek ötmez güller pek bitmez Belki kirli çakallar bağırır kente doğru. Seyre dalar buz tutan hayalleri Bir delikanlının. Kararsızlık çiçekleri açar beyaz örtünün altında. Kararsız kararlar verir karar zümresi Tutarsızlıkların merkezidir soğuk baharlar ülkesi. Camların buğusunda yaşanır En güzel aşk hikayeleri. Ve camların buğusuna kazılıdır Onun teni. Jilet gibi kaygan bir yokuşu çıkarken Aşık olur insanlar. Düşmeyi yokuşlardan Sevmeyi de; Yokuşun sonundaki umuttan öğrenirler. Soğuk baharlar ülkesi Ve yere vurmaz kimsenin gölgesi Bir üşüdüğümüz doğrudur Bir de böyle soğuk sevmelerin hikayesi... 2003 Haluk Cenk Batur
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Defa
Bir uçurum kenarı Hayallerim ve sen Haydi çal o şarkıyı Son defa Haydi çal şarkıyı Son defa. İstanbul bizim olsun Kaldırım taşları Sokak lambaları Gezelim son defa Gezelim son defa. Bir uçurum kenarı Taze gül ve çimen Basıp geçtiğin bu yollar Hayallerim ve sen. İstanbul bizim olsun Kaldırım taşları Sokak lambaları Gezelim son defa Gezelim son defa. 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Durak
Hep boynum bükük sensizken Neyi koyayım ki yerine? Boşluğunun binde birini doldursun. Sen bir göz yanılsamasına bile ağlarken; Benim ruhum hangi tende can bulsun? Yok yok böyle bir hasret olamaz,olmamalı! Bir öksürük kadar yakın bir şifa kadar uzak, Seninle geçerken zaman,saliseler bile durmalı Saatler koştursun ömrümü Açtığın kapı bana son durak. Haluk Cenk Batur
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonbaharda
Sonbaharda solamayan tek çiçektin Güller kıskanmıştır seni bu yüzden Yazı bekler ya onlar Sen yazında güzelsin kışında güzel. Datça’nın en çok çamları güzeldir Ama onlarda kıskanırlar seni Gözlerinin rengini Sorarlar:Neden bizden daha yeşil diye Çaresiz ağlarlar bu aşk-ı mecaziye. Sonbaharda solmayan tek çiçektin ve hala öylesin. Çok oldu iki senedir sana bağlanan Sense aldırmadın gittin sevdiğin Datça’dan. Hep hüzün türküleriydi dilinde dolanan. Ağlamıştın ya çok üzülmüştüm Tane taneydi gözlerindeki yaşlar Boşalmıştı pınarlarından. Sonbaharda solmayan tek çiçektin ve kışında solmayacaksın Sesinde güzel ya Lorena Mek Kenıt gibi Hep daim kal Datça’nın çamları gibi. Sonbahar,kış,ilkbahar,yaz Bitmeyen sevda ol Leyla ile Mecnun gibi Sonbaharda solmayan tek çiçektin Ve hep güzelsin. Haluk Cenk Batur
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|