![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kavuşma Özlemi…
Özlem kışında dillendi, ağzımda karpuz çekirdeği! Yokluk denizi kederlendi... Varlık çölünde sarar işkencesi! Yetim kalmışçasına mahzun aşk ırmağından getirdikleri, Her saniye yeni zincire bağlıyor, dayanamıyorum! Dalgalar sana uzak değil, Yürürsün, varsın ya kumsalında! Benim dalgalarım hayalimde sefil, Mizah tarzında! Şu dünyanın işleri hüzün bıraktı masamızda, Vuslat için ha bugün ha yarın gün saymada… Ömür geçiyor, eylesekte yürek inanmıyor Beklenti kuyusuna düşmüş imdat arıyor! Yılsonu, kurban bayramı derken telaşı Sevdiklerimizle olma yarışı, Kavuşma özlemi sarar heyecanı… Sen benden ayrı ben senden ayrı Bu anlamsız ayrılık veriyor kabak tadı! Neden uzaktayım, uzaktasın? Neden Süleyman’ın Belkıs’ı değilsin? Firavun dehşeti sinmiş bedenime, Silerim gözyaşımı Yusuf’un babası mendiline, Mısır’dan Kenan diyarına sürükler nefesin Kıtlık günleri aşkın deminde! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kavuştu...
Dinledim nur dağında Cebrail’den Kur’anı, Yüreğime manevi köprü açtım resulün kabrine, Gözlerim çevrildi tavafla alem merkezi Kâbe’ye, Kavuştu gözyaşı pınarım, yılbaşı gecesinde! Kestiğim kurban Allah aşkına feda! Akan kanları yansır aczime, şükür kıvamında! Ellerim şeytan taşlar İsmail’in sanatında... Kavuştu ruhum yeniden sahabe nefsine! Yendi etler, yutuldu nur... Kalbe sindi marifeti, Her evde yaşandı coşkulu bayram muhabbeti! Soğuk bedenden uzaktı...ruhta aşkın ateşi Kavuştu bahar günlerine, efendimin çadırında! Kumsal boş, aldığım nefesle döner başım sarhoş... Limanda gemim sallanır... Veda dalgalarında hoş! Kafesim açılır... Ruhumda kor sevdalar, son koğuş Kavuştu kefenim toprağa, yeşerdi ağacın kökünde! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendimle...
Yargıladım kendimi bütün gece, Göğüs kafesim daraldı sonsuz kere! Dinledim müzik, çaldım saz nafile.... Suçluydum yaşadıklarımda, pişmandım! İnsan doğuyor, yaşanacaksa bir kere... Ağlarken yer yok geçmişten keş kelere! Kırılan bardak konmuyor aynısı yerine, Yedim kafayı sorgular delice, düşündüm! Okudum bilmem kaç sayfa Kur’an, Medet umdum tövbeden, namazdan, Mahkum gibiydim evde dolaşmaktan... Sanki anlar geldi asırlarca, yaşlandım! Sigara içmedim, asla içki masam olmadı! Her derdime sabrettim, buldum zevk yolları... Kahramanlarım değişti, fark etmedim rolleri Günah hoş geldi öğütler rafta, anlamadım! Değişmek zor, alışkanlıklar var ya... Kırk üç yıl yaşayıp yeniden doğmakta! Kartal gibi neleri söküp altı ay yalnız kalmakta... “Sonsuz hayata için” dedim umutla, şahlandım! Her karanlık gecenin seherinde güneşle, Aydınlanır bedenler ruh teselli derdinde! Azrail gelse hazır mısın dese sessizce... Kara talih, kader kimin umurunda, boş ahlarım! Gururum, benlerim, heveslerim hemen dirildi, Özgürlük aslında isyanmış yenemedim derdini, Anladım hazır değilim terk etmeye hiçbir şeyi, Ecel anına kadar yoklar aklımda, ne zavallıyım! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırık Testi-I
Pürünler tepesi karlar eriyor Abant’ta yeşillik bahar geliyor Bolu beyi ölmüş Köroğlu güler Kırık testi suyu ışık veriyor... Düzce’si il oldu depremler gördü Karadeniz yolu fındık bürüdü Bolu tüneline araç sürüldü Kırık testi yurdu modernleşiyor... Ankara başkenttir politik cephe Denizsiz pencere kaynar tencere Kanunla acıtır güldürür hem de Kırık testi yolu vicdan deniyor... Kayseri Adana Antakya sınır Ticaret ehlinde kafa çalışır Tırlarında mallar döviz kazanır Kırık testi suru bolluk esiyor... İstanbul efsane doğası nefis Boğazda vapurlar ormanında sis Ekmek davasında savaşır nefis Kırık testi gücü yürekleniyor... Akdeniz’de turist yabancı yüzü Kumsalda çıplaklar çarşıda ünü Medeni eğlence ruhta çöküntü Kırık testi düşü kederleniyor... Duygusal misafirperver hemşerim Hoşgörü meclisi sıkar ellerim İnfak eder eşe dosta her şeyim Kırık testi sustu ecdat geçiyor... Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırık Testi-II
Mayası sünnettir hamur yoğrulur, Kızılırmak yığar Avanos toplar, On dört asır şahit dolar boşalır, Kırık testi ölçü yürekte şehit… Anadolu harmanı Veysel Karani, İçer bismillahla zemzem kevseri, Allah için gezer hicret kervanı, Kırık testi gözü eder işaret… Mevlana’sı Hacı Bayram velisi, Moğol istilası Yunus’ta sevgi, Osmanlılar bekçi hak halifesi, Kırık testi sözü eder şahadet… Haçlılara yeter tek Selahattin, Çanakkale’nin saf miğferi iman, Kardeştir ensara Türkiye’m liman, Kırık testi özü korur emanet… Anadolu özü sözü Müslüman, Her karışında kan, kovulur düşman Kâbe’de tavafla şerdir gömülen, Kırık testi yönü yaşatır cennet… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Ayrılık Hikayesi...
I. Gün Yalnızlığa gömüldüğün bir akşam da, Güneşin geç doğduğu soğuk bir sabahta, Sıcacık bir eli özlediğinde, hasret kaldığında, Beni hatırla, o anlarda daima seninleyim! II. Gün An gelir insanlar gülerken ağlarmış, Göz yaşları sel olup akarmış, Gülmek bir maskeymiş, İnsanlar sevdiğinden ayrılınca bu maskeyi takarmış... III. Gün Biliyorum bugün kulakların başka çınlayacak, Anlayacaksın seni yine nasıl andığımı, özlediğimi... Ellerin titreyecek, gözlerin yolda kalacak, Sende hissedeceksin yüreğimde neler hissettiğimi! IV. Gün Sevgi değer vermesini bilmektir, Sevgi sevdiğini özlemektir, Sevgi birliktelikten sevinç duymaktır, Sevgi onu kalbinde hissetmektir, Seni çok özledik.... V. Gün Bulutlara yükledim hasretini, Rüzgarla yolladım sevgimi, Yağmurlar yağdırdım gözyaşımda, Küçük melekler gönderdim seni öpmeye... VI. Gün Birbirlerini seven insanların kalpleri arasında, Gözle görülmeyen ipler olurmuş... İnsanlar uzaklaştıkça ipler gerilir, insanın canını acıtırmış da Ama asla kopmazmış... VII. Gün Sana bir şey söyleyeceğim ama sakın üzülme, Dün doktora gittim! Böbreğimde kum Buldular, seni kalbimde! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıskançlık...
Kıskançlık sevgiden sahiplanmekten geçer Onu anlamaya başlarsanız hayat neşelenir Ne kadar dur deseniz sevgiye sahiplenmeye ihanetdir Derin izler bırakır yatak odalarında ızdırap verir! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızılay’da...
En umutsuz anımda, Annemin sesi çınlar kulaklarımda: “Oturma, dertlenme böyle, çık dışarı kısmetini ara! ” Tebessüm dolar yüreğime, O sesle martı özgürlüğünde... Koşarım deve koşu heyecanıyla, Başını kumdan dışarı çıkarmış ya, öyle cesaretle! Bedirde zafer kazanmış sahabe vicdanıyla, Doğarım yeniden! Kalabalığa karışırım mesala Kızılay’da... Akşam vakitleri, Sarmış her yanı ışıkların aydınlığı, Hava soğuk ama olsun otururum bir banka, Seyrederim insanları, telaşlarını... Ne ararsan var ama sahte bir yaşayış, Maskeleri İngiliz şato duvarından kalın sarmış! Hepsi roman kahramanı, Mükemmel başrol kapma yarışı! Eller kavramış renkli, renkli çantaları Bitmez tükenmez alış veriş! El ele sevgililer, Uygunsuz görüntüler sergilerler! Ne kadar belli yapmacık bakınca... Sokakta mahrem bozmaları saygı mı? Sabırdır oysa sevgi... İki bedenden başkasına paylandırmak ne tür ahlaktır, Ruha sinmeyen izler, bedende kısa sürede yaşlanmaktır, Sonrası hiçbir şey yaşanmamış gibi ayrılmak mı? Üşüdüm kalktım oturduğum yerden, Dondurma yiyenleri görüyorum yürürken, Yaşlanmışım diyorum üzüntüyle derinden, Ara, ara gelen öksürüklerle ciğerimden! Şimdi buna mı takacağım boş ver diyorum... Parklardan geçiyorum, Kalabalık sinema önünden seyrediyorum, Havanın pisliği, Yayla havalarına özlem bırakıyor nefesimi! Aslında benim derdim güzele özlem! Çocukluğumda yaşadığım geçmişe özlem! Para olmasa ne olur, Kuru soğan ekmek yesem de ne olur... İçten bir bakış, harbi muhabbetle an seyrinde neşeli akış! ne olur, ne olurda...parayla alınmıyor ki! Kızmak, yeniden patlamak üzereydim ki, Rahmetli annemin sözleri çınladı kulaklarımda... Güldüm kendi kendime! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimliğin var mı?
deprem oldu deseler bugün cepheye deseler eli silah tutan namus şeref gitti deseler duysan yazmak, konuşmak kadar yiğitlenir misin? trafik kazasında ölen onlarca geçimsizlikten cinnetten bak canından olanlara rüşvet yalan talan soyan soyana bundan iyi savaş mı olur, depremler... komşusundan bi haber sokaktakine bakar ezber camiler, haclar yaşlı bekler çıkar ekipleri binlerce, karakollarında bananecilik... nemlendi havamız oturduğumuz yerde çürüdü sanalımız kardeşlik çöpe, benlik oyun sahamız en iyiyim diyen kendi kendine gelin güvey oldu... yarışmalarda, sporda işte torpil rüyamıza girdi korkunç şerli goril güçlü olan yasa fakire atar her an gol ahlaksızsan zengin dürütsen sefil! kardeşlik diyoruz en küçük meselede Allah için yanmalı yaşamsal meşale azgınlık büyük belaya gebe gelecekte papağan gibi ezber yaşayan, düşer erken toprağa! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimsesiz Gemide…
Kaptanım kimsesiz gemide Yolcusuz akıyorum meçhule Baş sallıyor neşeli yunuslar Buruk yüreğim gökyüzünü saran bulutlar gibi! İçindeki neşeyi görebilsem, Çiğdemlerin gülen sarımsı başını okşasam, Yağmura karışıp selinle aksam ruh ekseninde Kekik kimyon tarçın kırmızıbiber sarımsak karışsam çemenine Un beyazlığında! Sallıyor dalgalar dönüyor başım Meçhule gidiyorum Penguenler rehberim Buzullar görünüyor ilerde Titanik ruhunda gemim! Gözlerimden her yaşta başka aşk düşüyor buzlara Düşüyor yere donmuş yansıyor tiryaki ışıklarda Boz ayılar kükrüyor, Tenim üşüyor, Yollarım büzülüyor Kıyamet tellalı ölüm boğazımda! Pozitif enerjine demir atsa gemim Gözlerim kapalı yüreğinde emelim Her hücremde foton parçalanması Hiroşima’da bitse çığlığım Aksa aşk suyunda geleceğim! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|