![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Konum: ManisA
Yaş: 39
Mesajlar: 7,074
Teşekkür Etme: 5 Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3532
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() SıR
MALZEMELER 4 su bardağı un ½ litre ayran 1 baş sarımsak 1.5 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Bir kaba un ve tuzu koyup yeteri kadar su ekleyerek hamurunuzu iyice yoğurun. Daha sonra hamurunuzu parçalara bölün. Böldüğünüz parçalardan oklava yardımı ile yufkalar açın. Hazırladığınız yufkaları saç üzerinde pişirin. Pişirdiğiniz yufka ekmeğini uzunluğuna rulo yaptıktan sonra 4-5 cm büyüklüğünde lokmalar kesin. Her bir yufkaya aynı işlemi yapın. Sarmısağı dövün ve ayranın içerisine ilave edip karıştırın. Kestiğiniz lokmaları sarmısaklı ayrana bandırıp dikine ve yanyana sıkışık bir şekilde fırın tepsisine dizin. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Bir kapta tereyağını kızdırıp fırından çıkan yemeğin üzerine dökün. Servis yapın. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|