![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Atatürk - 2 -
Huzur bulmak gerekir her yerinde Vatanın Bir başka huzurudur Ata'mız Ankara'nın. N e kadar gurur duysak hakkıdır o yatanın Türk'lüğe ve dünyaya lûtfudur Yaratan'ın... Alper Kürük
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Atatürk Ankara'da
Aralık yirmi yedi...yüce konuk geliyor ANKARA şenleniyor ve de şerefleniyor. Şehrin kapılarında karşılıyor SEYMENLER Yediden yetmişe halk...kalmamış gelmeyenler... Başına taç eylemiş yüce konuğum diye BAŞKENTLİK ANKARA'ya o yüceden hediye. ANKARA TÜRKİYE'nin kâlbidir hep atacak O kâlpte EMANETİ ebediyyen yatacak... Dünyada fâniliğin tüm sınırını aştın ATA'M anlayanların beyninde BAYRAKLAŞTIN... Alper Kürük
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş Kelime
Dökülürken dudakları yakan Hasretten başka bir kelime Bilirseniz söyleyin Allah aşkına. Hasretti dudaklarımdan dökülen Hasretti en kızdığım kelime Beni de yakan o oldu zaten. Ben vefayı yârda görmedim Ayrılıkta gördüm ama... Ben ayrılığı sevmedim O beni sevdi. Kurudu,büzüştü dudaklarım Üzerinde hasretin zehri sıvalı Korkuyorum yapıştırmaktan Hasreti bilmeyen dudaklara. Bende bu kader oldukça Bilirim ayrılık yakamı koymaz, Varsın ben dudağa doymayayım Onlar hayatı anlasın... Böyle sızlanacağım ben ömrüm sonuna dek 'Yansın bu dudaklarım hasretle yansın... ' Alper Kürük
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avrupa Birliği (AB - Akrostiş)
(A) dam edecekler sanki (B) izi daha girmeden (V) ah hâlimize bir de girince... (R) UM' un VETO'sunu yemeden (U) marız er-geç gerçekleşir rüya (P) lâtonik bir aşktır bu kimince... (A) VRUPA (B) İRLİĞİ'ne girersek güya (B) aşımız bal küpüne batacak ya... (İ) nsan insanca yaşayacak... (R) uh maddeleşirmiş,bunca zaman maneviymiş de ne olacak? (L) âyıkını böyle bulurmuş insan ancak... (İ) yiden iyiye incelmiş kimilerine bak (G) ibi olmuş kimi insan yumuşak (Ğ) (İ) nan dilim varmıyor onlara... demeğe...
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayağına Ben Giderim...
Başıma şu gelenlere Kaderim bu imiş derim, Bakmam hiç söylenenlere Bir yol tutturmuş giderim... Hayat bu kadar ezmezdi Gerçeğe bir ulaşsaydım, Başıma bunlar gelmezdi Öz sevgiye bulaşsaydım... Dünyada yerim kalmazsa Ben de durmam göç ederim, Azrail gelip almazsa Ayağına ben giderim... Alper Kürük
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aydınlığa Doğru
Ten için ekmek ne ise Can için de sevgi odur. İnsan bunlarla var olur Bunlar olmazsa yok olur. Canlar sevgi paylaştıkça Tenler ekmek bölüştükçe, Fâni dünyayı aştıkça Canlar yeni bir can bulur. Uzat ki tut ellerinle Sevgi dört yanını sarmış, İnsan insanla yaşarmış, Gece bitmiş,gün ağarmış... Alper Kürük
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aydınlığı Özlüyorum
Karanlıklar içinde boğuluyorum Bir canım var Gündüzler boyu sakladığım bir can Ki ölüyor karanlıklar içinde İçimde doğarken hicran. Karanlıklar içine gömülüyorum Yıldız yıldız uzak derinliklerce. Gönlümde bir kıvılcım aydınlık görüyorum Aydınlığa yöneliyor gözlerim Aydınlığı özlüyorum...
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aylı *******in Rüyaları
Aşık mıdır nedir bilmem? Ay her gece pencerenizde, İkinizi dertleşirken gördüm O gökte,sen evinizde. Benden haberiniz yoktu Öyle geçmiştiniz ki kendinizden Bir,bulut kulak kesildi size Bir de ben. Kararsızlık içinde kaldım doğrusu Hanginize bakacağımı şaşırdım, Ay bana ta o kadar uzaktı ama Onu göremediğim akşamlar Zevkten mahrum kalır rüyalarım. Sen bana aydan yakındın Seni istesem ellerimle tutabilirdim Vücutlarımız birleşirdi,fakat Değil mi ki ruhlarımız uzak Ayın bana uzaklığından kat kat. İşte o gece sizi sessizce seyrettim Aşkımı gömdüm içime Heyecandan titredi dudaklarım. Örtttün pencereni Ay hâlâ pencerende gülümsedi Doya doya ayımı seyrettim Kâh gözlerimi göğe dikerek Kâh pencerene. Sevinçten içim içime sığmıyor Aylı *******imin rüyaları başlayacak O tatlı rüyalar bu gece yine... Alper Kürük
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık - Gayrılık Yok
Bir Kürt meselesidir şimdi ağızda sakız Kürt diye bir sorun yok; Türk,Kürt,Sair biz varız. Bölücülüğe karşı seslenişim,haykırım, Amaçlar çözüm değil bu siyasal soykırım. Tarih boyu var olduk tek Ulusça yaşarız Bölünmez VATANIMIZ,tektir AL BAYRAĞIMIZ. Soyumuz,kökenimiz İç Asya'ya dayanır, Gerekse kanımızla BAYRAK tekrar boyanır. İkilikler yaratmak VAHDET'e yakışıksız, Biz yan yana,iç içe yaşadık ve yaşarız. Tek Vatanda egemen yaşamaktır ülkümüz Türk'ü,Kürt'ü ve diğer aksamımızla TÜRK'üz. Tarihlleri doldurur yaşamımız,öykümüz Yanık yanık ezgiyle bezenmiştir türkümüz. ATATÜRK hepimizin vazgeçilmez ATA'sı Irkçılık gütmüyoruz,ne de iş kafatası... Teklik bize yaraşır ve tektir ALLAH'ımız, Tek vücutta canımız,tek damarda kanımız. Türk'le Kürt arasında bunca zaman var mı dert? Kelimeye göz atın ikisinde de harf dört. Türk'te (T) başa gelmiş,Kürt'te sonda ne çıkar? (Ü) (R) (K) harfleri de oldu mu KÜRT -TÜRK çıkar. Bizi bölmek isteyen oldu,hep de olacak Böyleleri kendi pis suyuyla boğulacak! 'KORKMA! SÖNMEZ! BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK! ' TÜRK yaşarsa KÜRT yaşar,T Ü R K İ Y E yaşayacak... Alper Kürük
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık -1-
Dizim dizim dizildi gözümde yaşlar Boğum boğum boğuldu boğazda hıçkırık İşte böyle başladı bizim ayrılık. Gün yeni doğuyordu Günü batıyordu tatlı hayatımızın En acısıydı bu ânımızın. Son öpüşe hazırlandık ikimiz de İlk defa birbirinden utandı dudaklarımız Bir soldu,bir güldü,bir ateşti yanaklarımız Ve zangır zangır titredi ayaklarımız. Öpüşün tadını unutturdu bize Hasretin ağzımızı buran acılığı Ondandır sevmiyorum ben ayrılığı. Ölümden bir andı yaşadığım Bir mendilli el uzandı pencereden Oydu giden bendim burada ölen. Dizim dizim dizildi gözümde yaşlar Boğum boğum boğuldu boğazda hıçkırık, Bir düdük öttü öylesine yanık Ve böyle başladı bizim ayrılık... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|