![]() |
|
|
#1061 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
gecenin bir yarısı olmuş
başımda bulutlar almışım bir ayna bakıyorum geçmişime... sokaklarımda çocuklar var masum gözleriyle gülmüsüyorlar bana her köşe başında bir tanıdığa rastlıyorum ama tanımıyor onlar beni. büyümüşüz ya bir yerlere gelince değişirmiş insanlar öyle okunuyor gözlerinden tanıdık tanımadıklarım oluveriyorlar bir anda... anlayamıyorum ben onları derken bir sis bulutu geçmişten seri bir yolculuk geleceğe ama sokaklar aynı çocuklar aynı tanıdıklar? onlar yok gitmişler şimdi başkaları var o köşebaşlarında daha samimi "Ben burdayım,yanındayım." diyen gözlerle gülümsüyorlar bana ben de aynen gülümsüyorum onlara her şey karşılıklı değilmiş bunu anlıyorum bir de ben herkese öyle bakarken herkesin bana "Aynen."dememesinden...
|
|
|
|
#1062 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Akmayan yaşlarla sıcacık yüzün;
Yavrum, bugün seni pek ölgün gördüm. Gözünde bir küçük noktadır hüzün, Neş'eni ne bugün, ne de dün gördüm. Eğri dallar gibi halsiz, yorgunsun, Birikmiş sulardan daha durgunsun, Görünmez bıçakla içten vurgunsun, Seni öz yurdunda bir sürgün gördüm. Geçti bir cenaze peşinde ömrüm; Bilemem, vardığın neresi, bugün? Hergün yürüdüğün kadar yürüdün, Arkasından kendi ölünün; gördüm.
|
|
|
|
#1063 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsanlar kendi işledikleri
Kabahatleri neden görmezlikten Gelirler de görürler başkalarının Yapmış olduğu yanlışları Ben biliyorum gâlibâ Bu sorunun yanıtını Çünkü aynaya baktıkları zaman Görürler o çirkin suratlarını Bakamazlar aynadaki İğreç yüzlerine Tiksinirler sonra Kendilerinden de ondan. (14 Ocak 2006/ İstanbul)
|
|
|
|
#1064 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şu kader tahtam gibi aynalar da ben resim,
Resmimde gerçek yaşamdan,sızlayan bir cisim... Sahteme bakıp bakıp bir ibret aldığım gün, Geç olmasın diye,dalıp dalıp düşündüm dün... Madem ki bu hayat,zıtlık içinde kıtlıktır, O zaman benden yana,bu Dünya satılıktır... Bilmem içimde mi,yoksa dışımda mı gerçek? Bu bir temenni değil,olsa olsa seçenek... Ve bir fikir ki,beynimde taştı ve köpürdü, Her gece rüyamda masallarımı süpürdü... Hep bekledim gece gündüz,gaiblerden bir ses, Ve aynalar seslendi,^^bana bak sesini kes^^... Sustum ben bir buçuk yıl,sessizliğe büründüm, Düşler aleminde hergün,bir bankta süründüm... Küstükçe yalanlara,yalan oldum arkadaş, Öğrendim ki kaderim,olmuyor bana sırdaş... Şimdi beklerim bir ışık,aynadan yansısın, Azda olsa şu gönlüm,hayata biraz kansın... Nihayet her adımda bendimi koruyorum, Yüce Rabbim'e birtek,şunu soruyorum... Yalan gören ben miyim,yoksa aynalar mı? Gördüğüm surette,benimle hüzne dalar mı? ...
|
|
|
|
#1065 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cam bardaktan su içmesini çok severim
Saf,duru,berrak Bazen sevdamı onunla selamlarım Dudaklarımı onda bulurum Bazen bir camdan bakışırız Gözler yine onda karşılaşır Onunla anlam bulur Kendi ifadeni onda görürsün hep. Seni senden iyi anlatır çoğu zaman Şaşarsın. Aynaya bakıp onunla konuşursun gizlice iyi dosttur aynalar,hemde çok iyi dost sırdaşım,ortağım,arkadaşım.
|
|
|
|
#1066 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aynalar, bakmayın yüzüme dik dik;
İşte yakalandık, kelepçelendik! Çıktınız umulmaz anda karşıma, Başımın tokmağı indi başıma. Suratımda her suç bir ayrı imza, Benmişim kendime en büyük ceza! Ey dipsiz berraklık, ulvi mahkeme! Acı, hapsettiğin sefil gölgeme! Nur topu günlerin kanına girdim. Kutsi emaneti yedim, bitirdim. Doğmaz güneşlere bağlandı vade; Dişlerinde, köpek nefsin, irade. Günah, günah, hasad yerinde demet; Merhamet, suçumdan aşkın merhamet! Olur mu, dünyaya indirsem kepenk: Gözyaşı döksem, Nuh tufanına denk? Çıkamam, aynalar, aynalar zindan. Bakamam, aynada, aynada vicdan; Beni beklemeyin, o bir hevesti; Gelemem, aynalar yolumu kesti.
|
|
|
|
#1067 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayrılıktır adı, adı batsın,
O gelir de zifiri bir karanlık basar içini aynı gün, Yalnızlık, yıldızsız bir gece gibi üşüşür her yanına, Her zerreni kaplar, her an hırpalar, Gözlerin en kötü hücredeki bir idam mahkumundan da umutsuz, Bomboş bakar etrafına, Mutsuzluk sıtma gibidir bedeninde titrersin hep, Ölüm en derin çıban gibidir aklında, her an patlamaya yüz tutmuş, Çaresiz bir çıban, Sancılıdır her yanın, onu kendinde arar da, Ne onu kendinde, Ne kendinde onu asla bulamazsın... Özlemlerin birer-birer ölmüştür, Acılarla, ağıtlarla gömmüşsündür her birini, Gözyaşlarınla sulamışsındır kabirlerini, Artık onlar en sevdiklerin değildir, Lanet edersin yalnızlığa, lanet edersin, Anıların dünyanın en büyük, ama en ıssız mezarlığıdır, Düşlerinde renk yoktur, en güzellerini görsen bile tabiri olmaz, Bütün beklentilerin sırt çevirmiştir sana, İçtiğin sigaranın dumanı, yediğin aşın sıcaklığı yok olmuştur, Yüreğin yaşama küsmüştür sinende, Hayallerin avuç açan bir dilenciden de acizdir, Talihsiz bir dilencisindir avuçlarına sadaka diye buz atılr hep, Ayakların köprü altlarına prangalıdır, Ellerin içki şişelerine yalvarırlar titreyerek, Saçı sakalına karışmış, kimsenin tanımadığı bir garipsindir, Nerde sabah, orda akşam sanki sen demektir, Baktığın ayna yalan söylüyor sanırsın ama, Doğru olduğunu anlarsın her baktığında, Kendin kendini tanıyamazsın... 15.07.2004 Taşkışla/Taksim
|
|
|
|
#1068 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her ne kusur varsa geçen zamanda;
Suçsuzdur aynalar, ela gözlü yar Mecnunlar Mevla'yı bulursa canda, El olur Leylalar ela gözlü yar Güzel açar güzelliğin sergisin Gün ağartır kara saçın örgüsün... Muhabbet faslında ölüm türküsün Kim söyler, kim çalar ela gözlü yar Estikçe iş çıkar işin içinde; Gençliğin hasret yer sevda göçünde Bilmez misin, dört mevsimin üçünde Kar olur yaylalar, ela gözlü yar Alı al, yeşili yeşilde ara; Ahirete gider kalbdeki yara... Ne yapsan bir daha çıkmaz dallara, Dökülen ayvalar ela gözlü yar Vakit dolar, nakit biter kasanda... Sevda bir kitaptır gönül masanda; Okusan da olur, okumasan da... Kapanır sayfalar ela gözlü yar
|
|
|
|
#1069 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu sabah yine bakamadım aynaya
utandım El sıkışamadım kendimle Öfkem hamal küfesinde kızarmış gözlerimle Bakamadım bile ardımdan Elimi uzatsam değeceğim bendeki bene dönüp baksam aynamdan geriye biraz önce benle olanlar Vefasızlar Çekip gittiler eleştiri yumaklarıyla kendileri küsmüş bakmaya bakmaya aynaya yüzler yüzlerle karışıyor Eskiyen resimler geçiyor aynamdan sesimdeki kişi benim bu yüz kimin şimdi ? Gözlerim bana bakamıyor şu dünyada gördükleri utandırmış besbelli Alnıma çizgiler dolmuş gamzelerim gülüşlerimi unutmuş aslında suçu yok aynaların günahlarımız yaralarımız karşısına geçince hatırlamamak mümkün mü gri suratlarımızdan Yüzümün bende olanıyla yetiniyorum çözsem de yüzüme gizlenen korkuyu aldırmıyorum artık seyrederken aynamda beni ben aynamda kalıyorum giderken maskeli sürülere aynalarda birikiyorum.
|
|
|
|
#1070 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Melekken baktığım
Şeytanken kırıp attığım Uzak dur benden Güzel ayna Başkalarının hıncını Senden almayayım Kırılmış halini görüp de Ağlamayayım Şeytan da ağlar Çünkü melektir Ben şeytanların en safı İnsanların en şeytanıyım Cehennem gibi hamamın Biricik külhanıyım Kah gülerim halime Neden şeytanım diye Kah ağlarım halime İnsan kimliği verdiler diye Kılıktan kılığa girerim ben Bazen cehennem yollarında İşaret levhasıyım Bazen de sırat köprüsünde Danışmanlık hattıyım Ateş olurum ara sıra Her tarafı kavuran Hoca olurum bazen de Balığa boğulmamayı anlatan Boğuldum ben boğulmaktan Yoruldum ben yoğrulmaktan Sıkıldım artık ben Adem ile Havva ile cennetten beraber kovulmaktan
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 21 (0 üye ve 21 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|