![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düşünsene Bir Kere
DÜŞÜNSENE BİR KERE Bizi elele hayal edebiliyormusun? Gözgöze, Deniz kenarında, dalga sesleriyle, Balık kokularıyla oturmuşken hele. Düşünsene bir kere; Etrafımızdakilerin varlığını hissedemiyorum. Güneşe bakmak gibi, Sadece güneş var orada. Diğerleri ise, Herşeyde olduğu gibi yok işte. Sadece sen varsın. Sadece biz, Tüm evrende. Düşünsene bir kere; Denizdeki martılara ekmek verdiğimizi, Sessizce balık tutan o yaşlı amcaya bakmayı, Güneşin bulutlarla örtünmesine kızmayı, Dilenen teyzeye gülümseyişimizi Ve cebimizdeki paranın yarısını ona vermeyi. Bunları yaparken görebiliyormusun bizi? Düşünsene bir kere; Hayatı birlikte paylaştığımız günleri, *******i, Eleleyken, sarılmışken ve gözgözeyken bizi... F.EMRE ADAKLI 07/12/1997 Ferit Emre Adaklı
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() El Ele
Büyümüştük! Hem de çok büyük. Büyük kararlarla anlayabiliyorduk … Her kocaman adımla, içimizdeki çocuk çıkıyordu ortaya. Elele! Dönüyorduk karanlık kaldırımlarda … Elele … Görenler olmamıştı, çocukluklarımızı, gülerlerdi … İmrenirlerdi, parmak ısırıp. Büyümüştük! Büyümüş çocuk gibi. Gerçek bir çocuk gibi, kendi oyunlarımızda avutuyorduk kendimizi, Dertleri … Ve iğrenç sorumlulukları … Dönüyoruz elele … Dönüyoruz işte … 05/09/2002 Perşembe 14:04 .İzmit Ferit Emre Adaklı
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() El Ele II
Büyümüştük! Hem de çok büyük. Büyük kararlarla anlayabiliyorduk … Her kocaman adımla, içimizdeki çocuk çıkıyordu ortaya. Elele! Dönüyorduk karanlık kaldırımlarda … Elele … Görenler olmamıştı, çocukluklarımızı, gülerlerdi … İmrenirlerdi, parmak ısırıp. Büyümüştük! Büyümüş çocuk gibi. Gerçek bir çocuk gibi, kendi oyunlarımızda avutuyorduk kendimizi, Dertleri … Ve iğrenç sorumlulukları … Dönüyoruz elele … Dönüyoruz işte … 05/09/2002 Perşembe 14:04 .Melek .İzmit Ferit Emre Adaklı
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eleme
Sana yığınlarla gelmiş sokak insanlarını, Ne yapacaksın? Bir lokma şefkat, mahrum mu kalmalı bu yüzlerden? Acımasızları, aralardan elemeden,,, acımasızca! ! ! Sana gelenleri, atma batıdaki insanlara! Verilenleri yabancı sanma! Korkmana gerek yok, merhametli olmaktan, Sıkıntılarını düşünüp büyütmekten … Ne yapacaksın şimdilerde peki? Bu kadar nasihat, Bu kader dağının sıcağını! Yapma ne olursun! Sıkıntılarını beşe katlama! Aralardan elemeden! 01/10/2003 Çarşamba 03:05 .İzmit Ferit Emre Adaklı
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerin
Buz gibiydi ellerin, denizim! Yanan yakamozlarında ısıt istersen! Ya da nefeslerimizde... Bende; Bağrından kopup gelmenin yangınları... Bağrımda ısıt istersen... Vurdumduymazlığın çığ gibi. Söküp atamıyorum. Gel, o soğuk elini ver yine! Ve Alttan yakalım ateşini istersen... 03/11/1998 Salı 01:10 Ferit Emre Adaklı
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elma Şekeri
ELMA ŞEKERİ Köşe başındaki o yalınayak, Baldırı çıplak, Yaşlanmış çocuğa baksanıza; Alınyazısının kötülüğüne aldırmadan Gülebiliyor bağırarak... Alay ediyor bizimle ve halimizle. Alay ediyor somurtkanlığımızla, Kustuğumuz nefret ve kinimizle... O çocuk ümitlerini yitirmiş. Binbir ümitle seviyor... O dalgasını geçiyor bizimle gülümseyerek Ve Elma Şekeri satıyor... F.EMRE ADAKLI 08/12/1997 Ferit Emre Adaklı
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emek
Bir yolcunun yol umudu, gözlerinde. Mahmur kızıllığında sanki. Ve beklentilerin esaretinde sarhoş! Gecenin örttüğü lanete yol alır! Korkmaz kaybolur, hainliğin gölgesinde... Bir cesarettir, anlamsız; düşmana karşı, bu! Bir coşkudur! Sahipsizliğin korkusu, umurunda bile değil. Bir kuvvettir, köksüz asalağa karşı bu! Çocuklarının manevi bağı mı ayaklandırır onu? Gözlerindeki fer mi, parlatır bilinmez? Gözlerine bak ki, anlarsın gücü. Terle birleşmiş, kızıl bir emek görürsün. Bir emek... 20/02/1999 Cuma 20:17 Bilecik Ferit Emre Adaklı
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Az Senin Kadar
Artık hiçbir şey için zorluk çekmez oldum bugünlerde. Sıkıntılarımı bir çırpıda yok eder oldum... Delirmelerim, Üsturupsuz, temeli kanla atılmış aşk yollarım Ve imkansız aşklarım, Lodoslarıma kapılır oldu şehrimde, geri dönüşü olmaksızın... Ben ferahım; dahası, Serin havalarımı soluyorum içime... Uykularımı almış, gözlerime batan derin azaplarımı duyamıyordum. Duymak istediğime gelince, asla diyordum... İsteyince olması, isteyince kahkahalara boğulmam Ve dahası, isteyip de aşkı unutmam, Sapıtmalarımın olmadığı bir sabaha uyanmak istediğimde, uyanabilmem, Gurur verici bir şey. En az senin kadar serinletici... En az senin kadar harika... 26/02/2001 Pazartesi 13:23 İzmit. Firuze'ye Ferit Emre Adaklı
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Eskisi
Ödünler … Sonucunun böylesi neticeler vereceğini, kim; Kim bilebilirdi? Kişilik bulmacası benzeri, Ağır neticelerle yüklü, güler yüzlü tecrübeleri getiriveriyor. Altını yakıp, ısıtıp – ısıtıp önüme sürüveriyor. Şimdi, önlem mi almam mı gerekiyor, orijinalime dönüp? Lafını esirgemeyen, uğruna yaşayan, katı kalpli o, o kişi gibi … Hep baltalama oyunları … Seviyesizliklerle düğümlenmiş, adeta onlarla çepe çevrelenmiş, Seviyesiz olmuştum, nihayetinde … Baltalanmıştım! Ama, ne uğruna! Hadi gel, şimdi sen eskisi gibi ol! En eskisi! En eskisi! 21/07/2002 Pazar 02:59 .İzmit Ferit Emre Adaklı
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ensemdeki Sıcaklık
ENSEMDEKİ SICAKLIK Adam boyu bir hendeğin dibinde Başı çıplak, göbeği şiş bir askerim asker, Savunmasız ve korkmuş. Sırtımdaki gelmiş toprak parçacıkları Artık benden bir parça. Ağırlığını taşıyamayacağım. Gelip yardım etsene kardeşim kardeş. Ensemdeki sıcaklık ve ben varım. Şimdi sadece biz. O, ağlayan gökyüzünün gözyaşları. Bende seninle varım Varım be koçum. Hadi ağla, ağladıkça dövün, Belki kalplerdeki filizleri açtırır. Yağ, çağla, gürle... “Bende seninle varım Varım be koçum”, diyen bir ses daha, Bir ses, Bir ses daha. Yağ be koçum, yağdıkça çağla; Çağla be koçum, çağladıkça gürle. “Bizde varız, Hep birlikte varız”... Ağladık, Yağdık, Çağladık Ve gürledik. Bir filiz açtıki kalplerde Bir sel olup kabardı ki, Kabuslar bitti. Ve göz pınarları kurudu herkesin. Sadece gülüyoruz be koçum... F.EMRE ADAKLI 17/11/1997 Ferit Emre Adaklı
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|