![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vatandaş
VATANDAŞ Bir baksan deli başına gidiyor Kafasına yel gelince vatandaş Herkesin eli başına gidiyor Göz önüne kel gelince vatandaş Her şey kirli çeviremez duruya Ne olsa da razı gelir yarıya Evlense de sesi çıkmaz karıya Eşi bile dul gelince vatandaş Kimi gencim diyor kanım kaynıyor Kimi köşkün önünde soyunuyor Oyun bilmese de kalkıp oynuyor Kulağına zil gelince vatandaş Bilmez dertler gelirken katlı, katlı Kendi yayan gezerken eller atlı Dosta düşman olur, ağzına tatlı Bir parmaklık bal gelince vatandaş Gelin bir olalım yaşlısı genci Satılmaz topraklar, değerli inci Üzülmez mi yanı başına zenci Komşu diye el gelince vatandaş İMF den gelen emre uyacak Çalışana zam vermeye kıyacak Nasıl sevinir sırtına giyecek Birisinden çul gelince vatandaş Bedava ev diye övünme başlar Allah kerim diye avunma başlar İşe yaramayan dövünme başlar Bile, bile sel gelince vatandaş Doğalgaz var, barajdan su taşırır. Cereyanı kablo çeker aşırır Birden yeşil bekliyorken şaşırır Önüne bir çöl gelince vatandaş. Kimin ne gerek gözüne, kaşına Memur sürgün yerken, bakmaz eşine Ne yapsın böyle kıyımda başına, Türlü, türlü hal gelince vatandaş Ahmet Canbaba
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalnızlıklardayım
YALNIZLIKLARDAYIM Yalnızım Yalnızlıklardayım Gene senden uzaktayım Nasıl ihtiyacım var içimi dökmeye, Dertlerimi anlatmaya bir bilsen. İstiyorum ki seni düşünürken, Rüzgar esmesin hoyratça içimde Toz duman içersinde kalmasın hiçbir yer Yaslanmışım bir ağaca Dalmış Gözlerine, gözlerim. Uzakta bir boşluğa asılı kalmış. Şimdi en güzel gördüğüm düşsün Bir ressamın tuvalinde resmin, Arkanda dağlar. Bir perde gibi inmiş gökyüzünden bulutlar. Bir gök kuşağı sanki başındaki taç. Sislerle boğulmuş güneş, Senin aydınlığına muhtaç. Yine bir gün ansızın Yüreğine baskın yaptım geceden Esir alınmış soluklarında yaşadım ilk heyecanı. İlk kez Mecalsiz kaldı sevgimin hücreleri Sana teslim oldu yüreğim. Yaşamın en zor yanı Seni düşünmekmiş bilemedim. Yaşamın en güzel yanı, Seni düşünürken ölüşün Ve tekrar dirilişin özlediğimde yarınıma. Ne güzel bir başka renkten sevmek seni Bir başka mekanda düşünmek Bir başka gözle görüp, Sevmenin gür soluklarında hissetmek nefesini. Ve sonra inmek derinliklerine aşkın Tekrar tekrar hissetmek, Keskin ve yakıcı tadını öpüşün. Ahhhh! Güzelim, bir tanem Ne olur, Güzelliklerinde gizlensin çirkinliklerin. Bak şimdi, Yalnızlığın uç verdiği yeni filizlerde büyüyorsun. Oysa sen, Yorgun dalgaların kıyılarındaki izlerde olmalısın. Kum tanecikleri gibi yıkanmalısın tuzlu suda. Ve ben sana Yalnızlıklarımı yazmalıyım, Yalnızlıklarımda Bu satırlarımı kuma. Biliyor musun? İçimde hep Sensizliğin korkusunu taşıyorum. Anlaşılan, Ben hep senin Yalnızlığını yaşıyorum. Yüzüme baktığında okuyacaksın yalnızlığımı Yalvarışlarımı hissedeceksin, Benim hissetmediğim. Duruşumun sana Nasılsın der gibi olduğunu. İyiyim diyeceksin sadece gülerek Belki de sarılmanı bekleyeceğim kendimi zor tutup. Sen hissetmesen de, Bir çocuğu okşar gibi okşamanı kim bilir. Senin o gizemli dünyanda Benim yalnızlığım olacak senin düşündüğün. Senin hissettiğine benim gülmem olacak Güldüğümü hissedip, Sende güleceksin. Sana değecek sözlerimin her kelimesi Şarkılarım olacak dudaklarında söylediğin. Beni hatırlayabildiğin yalnızlığında, İçin sıkılacak, Yüreğin daralacak. Dokunmak, sevmek gibi, Tatminlerin en güzelinden uzakta, Sen ve ben, Bir araya gelemediğimiz İki ayrı kutupta, İki ayrı yalnızlığı yaşayacağız. Yalnızlıklarda, Yalnız Ahmet Canbaba
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaratanın Yaratanı
YARATANIN YARATANI Girdiğimde başım derde Arayıp bulamam nerde Mekanın bilinmez yerde Yaratanın yaratanı Gelir zarar kula kuldan Kim çıkarır kulu yoldan Anlamıyon neden haldan Yaratanın yaratanı Her şeyde aklıma girdin Çekilmez bir yaşam verdin Neden hep benimle derdin Yaratanın yaratanı Suçlular kayıp firarda Sana inanan zararda Seni kim bulur ararda Yaratanın yaratanı
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaratanla sohbet
YARADANLA SOHBET Bir sohbet edelim dedim tanrımla Kullarım ben sizi yarattım dedi Dedim sevenlerle aranız nasıl Kendimi dünyadan dar attım dedi Irmak kenarına postunu sermiş Huri kızlarının gözünde ermiş Bekçiyi kandırıp cennete girmiş Şeytanı cennetten zor attım dedi Her mantığa zahir yolla girmişim Bana uygun olmayan söz dermişim Her şekle girerim bu benim işim Şirinin gözünde Ferhat’tım dedi Gün geldi adıma ev yaptı Sinan Gün güne çoğaldı bana inanan Allah,Allah dedi ismimi anan Savaşta subaydım erattım dedi Irmağı tersine aktırırken ben Kulları hayretle baktırırken ben Nerona Roma’yı yaktırırken ben Birazda ateşe kor attım dedi Yaratıcı idim evrende birdim Kim kul inanmazsa ona esirdim Gün geldi cennette hamama girdim Huri kızlarıyla ter attım dedi Cengaverlerimin elinde pala Bana karşı çıkan gelirdi yola Bedir hendek savaşında dört nala Elçimin altında kırattım dedi Yaratırken geçen yıllarım için Şerde gösterdiğim hallerim için Cennete gidecek kullarım için Bir uçtan bir uca sırattım dedi Şer versem de şerri yormayın bana Canlıdan kurbanlar vermeyin bana Nasıl yaptığımı sormayın bana Bir şeyden çok şeyi ürettim dedi Kainatı size verdim hediye Benden hesap sorarsınız ne diye Toprağa can versin yeşertsin diye Seyhan’dım Dicleydim Fırat’tım dedi Anlamadım kime fayda sağladı Kullarım Rab diye,diye ağladı Üstelik türbeye çaput bağladı Bende olmaz diye direttim dedi Köyde köy kızına inek sağdırdım Gittim aslanı kediye boğdurdum Birde sel üstüne yağmur yağdırdım Yüksek tepelere kar attım dedi Bırak şimdi Allah esirgesin i Kardeşine aldırdım yengesini Bulamadım bir türlü dengesini Kimine çok verip şımarttım dedi Nebilerin güneşinde buluttum Dua okuyanlar için umuttum Hepsini imtihana tabi tuttum Kimine az verip arattım dedi Şer görenler beni etmesin dava Hava veririm onlara bedava Eğe kemiğinden yarattım Havva Balçıktan Ademi türettim dedi Yeğ tuttular iğneyi çuvaldızdan Hakkı ta ala için geçtik biz bizden Gökteki binlerce parlak yıldızdan Ermiş Nebilere nur attım dedi Kılık değiştirip yerde süründüm Kimi zaman güçsüzlere göründüm Beyaz atlı prensine büründüm Kızların gönlünde murattım dedi Tanrıların tanrısıysam evrende Bensiz zaman dilimi yok devranda Evrenine güç gösterip çevremde Başka tanrılarla zar attım dedi Tellerini kopartmayın devrenin Bozmasınlar düzenin çevrenin Kalplerin her atışında evrenin Döndüm etrafında tur attım dedi Ahmet Canbaba
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yedi
YEDİ İçimi kemiren yapı İçten içe içi yedi Toklar sıra beklemeden Kuyruktaki aç'ı yedi Akarken suyu dolmayan Hak'tan hakkını almayan Elde avuçta kalmayan Suya katık, hiçi yedi Çark döner sistem bayağı Görmez hayatta kıyağı İşkence görüp dayağı Hem başı hem, kıçı yedi Çıktılar oyunda sete Az kemik verdiler ite Devlet polis mafya çete Hazineyi üçü yedi İşkence gören bedenler Faili meçhul gidenler Serbest gezer hak edenler Hak etmeyen suçu yedi Ahmet Canbaba
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yer Yok
YER YOK Tükendi acılar elinde bir bir Gülen gözlerinde hicrana yer yok Sevenle birlikte omuz omuza Olursan feryada figana yer yok Dillere düşülür yapılan gafla Gözlerimde hapsin bitmez ki afla Ak günler beklenmez kara çarşafla Layığın gözünde türbana yer yok Bir düşün azalma yok ki sevgimde Benim gibi çıkar belki bir binde Anlaşılmaz bilmem neden kalbinde Herkese yer varda bir bana yer yok
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızların Dili
YILDIZLARIN DİLİ Islak Yüreğimin yağmurlarından gözlerim. Sözlerim Islak ve nemli Bir gece yarısı içiyorum şehrin ışıklarını Bir bardak çay gibi Sıcak ve demli. Gene Rüzgarlarından tedirgin Yıldızlar üşüyor Titriyor göz kırpar gibi binlercesi yıldızların Kayıyor yıldızlar Yıldızlar düşüyor Yere Bir huşu içinde bilinmez kimler Mey içiyor Elinden Melek kanatlı kızların Ve ben diyorum ‘ki bir anlayabilsem Şu yıldızların dilinden Ve şimdi ıslak yüreğimde yıldızlar. Bu koskoca şehrin üzerine Bir tohum gibi serpilmiş. Ve şimdi gökyüzü yağmurlu Yıldızlar küskün aydınlığa Sitemli Ve ben bir gece yarısı içiyorum şehrin ışıklarını Bir bardak çay gibi Sıcak ve demli Ahmet Canbaba
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yuhlar olsun
YUHLAR OLSUN Devletin kasasını Soyana yuhlar olsun Mazlumların hakkına Kıyana yuhlar olsun Şer okunur yüzünden Kaçmaz bir şey gözünden Söz verip de sözünden Cayana yuhlar olsun Bal hakmış der tutana Parmak parmak yutana Çalmak için şeytana Uyana yuhlar olsun Ben yiyorum size ne Bozar uymaz düzene Ne yapalım bize ne Diyene yuhlar olsun Bakmaz namus arına İşi atar yarına Seni adam yerine Koyana yuhlar olsun Görmez fakiri gözü Ele kıydırır bizi Kendine göre sözü Duyana yuhlar olsun
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yurdumda
YURDUMDA Atam rahat uyu, gençlik yolunda Türklüğün özü var, özü yurdumda Bağrından çıkmayan sana yabancı, Ellerin gözü var, gözü yurdumda. Terörist, irtica gibi illetin Elinden çok acı çekti zilletin İzinde el, ele ordu milletin Verilmiş sözü var, sözü yurdumda. Yolunu izle bak, gelip geçenin Hangi yüzler var altında peçenin Boşnağın, Çerkezin, Kürdün, Çeçenin Evlenmiş kızı var, kızı yurdumda. Kaynaşın,can olun, yersin, yedirde Köylüne selam ver,otur sedirde. Yüreklerde böyle yanan nedir de? Mevsimin yazı var, yazı yurdumda. Burnunda tütenler hasretle anar. Bir yara döşünde sessizce kanar. Denizler kirlenir, ormanlar yanar. Dinmeyen sızı var, sızı yurdumda. Mekan tutsalar ne yazar torosu. Uzaktan ses verir hain korosu. Hizbullahı,P.K.K. sı Tikkosu Mel'unun azı var, azı yurdumda. Ne eskiden, nede şimdi diyetin Sökmez, bize kötü ise niyetin. Gelmiş geçmiş bunca medeniyetin, Kazılmış izi var, izi yurdumda. Yöremizde kültür yanan bir ışık. Silifkede keklik oyunu, kaşık. Kara toprak diye inleyen aşık, Veysel’in sazı var, sazı yurdumda. Ahmet Canbaba
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürüttüler
YÜRÜTTÜLER Suya şavkı vurmuş gerçeği gökte Aya yürüttüler bizleri aya Yollar yürümekle aşınmaz deyip Yaya yürüttüler bizleri yaya Biz ne bilek kazanırlarmış haydan Az istesek, derler bize yok faydan Herkes vay anam vaaay deyip de vay dan Vay a yürüttüler bizleri vay a Buna da razıyız yemedik kötek Bir lokma aş için öptük el etek Bizden alacakları belki bir tek Oya yürüttüler bizleri oya Hep acılar çektik yüzler gülmedi Seçilenler makamına almadı Ağa dedik kadir kıymet bilmedi, Beye yürüttüler bizleri beye Dedik edepsizlik, ar yok dediler Dedik haksız kazanç,ter yok dediler Şehirlerde size yer yok dediler Köye yürüttüler bizleri köye Çıkar bekleyenler derki ye, yedir Çıkarı yoksa, bilmez kıymet kadir Bilmiyorum yapılan işler nedir Şeye yürüttüler,bizleri şeye Ahmet Canbaba
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|