![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayalimdesin
Sen benim en gizli yanımsın Sevinçlerin,mutlulukların dili Her an Beni gören Her an Beni duyan Anlayansın. Hiç dokunulmamış yanımsın Gizli ırmakların şırıltısıyla beslenen En kahraman yanımsın Sevdaların uzağındadır tezgahım. En yakınıma uzatamadığım elimsin Sevgimin sana uzandığı Ve hiç kimsenin bilmediği SEVGİLİMSİN OLSUN YANIMDASIN YA SENİ GÖRMEM BİLE BANA YETER. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayatı Senden Çok Seviyorum
Vay be! demek acı çekiyorsun Üzüldüm biliyormusun? Sevği topaçı fır fır dönerken Yüreğindeki fırtınalar hiç kalırdı Beni ve gözlerimi görünce sen. Ama şimdi anlıyorum ki Sen kendini Kendindeki Yaralı yalanlar ile kandırmışsın. Ama bir yanım yinede sana aşık öyle olsada. Biliyorum senden çömlek kebabı olmaz Senin benim aşkıma sunduğun Bayat oksijen ve nem bir anda tuz ruhuna döndü. Düşündüm ve dedimki kendime En iyisi son vapuru kaçırmaktı Gece yarısından sonra Çünkü sen denizlerin hele hele Benim ülkemin sevgilisi olamazdın Çünkü senin kalbinde kobra yılanları dans ediyordu. Her taraftan ısırılıp ölmek işten değildi. Ne yaparsın korku bu Sen hayatı sevmesende Ben senden daha çok seviyorum Öyle olmana rağmen Bir yanım yinede sana aşık Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hep Yalnız Yürümüşüm Aşk Yollarında
Tebessüm ettim Rüya gibi yüzüne Bu kadar güzel olamaz dedim Yarabbi. Sanki ezelden beri bağırıyor Güzel gözleri Ellerim ellerini tutmak istedi hoş geldin bebek demek için Sanki bir kez öp Öldür kendini der gibi Hey hat Hep yalnız yürümüşüm Aşk yollarında Kırmızı sulara bulanarak Anlar mı beni acaba? Gel desem Çıkalım yukarılara El değmemiş aşklara uzanalım Çelişkiler yaşamadan. Tebessüm ettim Rüya gibi dudaklarına Bu kadar güzel dudaklar olamaz dedim Yarabbim Sanki ezelden beri bağırıyor Güzel dudakları Dudaklarım dudaklarını öpmek istedi bir an Hoş geldin bebek demek için Sanki bir kez öp Öldür kendini der gibi Hey hat Hep yalnız yürümüşüm Aşk yollarında Kuru bozkırlarda sevgiye aşkka hasret diye Tebessüm ettim Tüm end****** İşte hayat bu aşk bu dedim rüya gibi kıza Sarılmak istedi canım canına Yaşanmamış gerçek aşk adına. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hepsi Aynı Trende Benle Beraber (Rüya) -1-2-3-4
Gördüklerim ne güzeldi Hepsi bir arada birlikte yolculukta Ben neden aralarındaydım ki? Nazım Hikmet Ran Oturmuş kompartmanda konuşuyordu diğer şairlerle Gelmişten,geçmişten bahsediyorlardı Beni gördü Nazım Hikmet Ran Hey evlat Gelsene Şu elindeki kitaba bir bakalım Senin şiirlerinmi bunlar? Evet dedim Baktı baktı mavi gözleri ile Vay be vay dedi Aynı memleket özlemi Aynı sevgi özlemi Vay be vay Aynı sarhoşluk Sordu bana Nazım Hikmet Ran Türkiye ile Rusyanın arası nasıl Eh şimdilik idare eder bir sorun çıkmazsa politikalarla. Şimdide doğal gazı kesiyorlar yavaş,yavaş ABD’ye taraf Olduğumuz için Ayrıca İran’da doğal gazımızı kesti Bilmem nerede gözetliyoruz diye onları ABD ile topraklarına saldırmayalım diye. Yakında ekonomik kesintilerde yapmaya başlarlar Nazım abi dedim Belli diyor eskiden olduğu gibi Herşey ekonomi politikle ilğili Soruyor,şairler,devrimciler, halen tutuklanıyormu Hemde nasıl diyorum Kimi hapise kimi sürgüne Vay be diyor vay be. Vatanımı özledim evlat biliyormusun? Yukarıdakilere söyleyin benim mezarımı Alsınlar memleketime. İnsanlarımı,havasını,kokusunu Vapur seslerini El ele yürüyen sevgilileri Acı çekenleri,emekçilerimi Çanakalede şehit düşenleri, Vatanı için ölenleri,şiirlerimi özledim Yurdumda kalayım Gidin söyleyin onlara Yada elele verin başlatın bir kampanya olsun bitsin Alın beni yurduma,koynunda yaşayayım. Hey Veli can yoldaşım ölümüne dostum baksana bir bana Orhan Vel Kanık Pencereden dışarı bakıyordu o ara Hey dedi bırak dışarıya bakmayı herşey aynı yolda Yıllardır gidiyoruz,ben azmı baktım sevgilimi göreyim diye Orhan Veli Kanık arkasını döndü baktı Suratına baktım kafası bandajlıydı Eliyle tutuyordu belli başı ağırıyordu Veli bak aramızda genç bir şairimiz var Hepimizi nasılda anlatıyor al bir bak kitabına Orhan Veli kanık Nazımın elinden aldı kitabı. Baktı baktı baktı Sonra bana baktı Sordu birden Ankarada Halen belediyenin Açtığı Çukurlar varmı? Hemde Alasından içine düştümmü zor çıkarırlar adamı Güldüler bok çukuru desene diye
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hepsi Aynı Trende Benle Beraber (RÜYA) 5-6-7-8
Sigaramı bitirmiştim ki Nazım abi hey evlat gel otur şöyle Seninle bir dertleşelim ülkemiz ile dünya ahvalini Ülkemizde neler dönüyor? Neler dönmüyor ki Hangisini anlatsam Anlat işte Şu anda halkın yarısı sefalet içinde Ne yapacağını şaşırmış durumda Ama medya alabildiğine oyun oynuyor ülkede Televizyonlarda reytinğ savaşı hızlanmış Kitleleri sokmuşlar dizilere,eğlence dizilerine ha bire Uyutmaktalar, Kimide halı almakta takla atarak Talka atarak mı nasıl yani? Bir program var iş olsun diye Halıyı yere serip üstünde güzel takla atan halıyı alıyor Bir taraftan telefonla arayanlara para vermekteler Nereden geliyorsa para kaynağı Kimse kimseye para vermezken bu günlerde televizyonlarda Para dağıtıyorlar, bizim millette nasılda koşuyor oralara Pastadan bir lokma almak için Ortada büyük reklam savaşı var her biri birbirini yiyor Hele bir şey var ki Mecliste çiğköfte partisi yapıldı Çiğköfteleri meclisin tavanına yapıştırıyorlardı Ayrıca mecliste vekiller birbirine giriyor Kimi yasalar kimi menfaati için Ayrılan mı dersin yeniden parti kuran mı dersin Almış başını gidiyor.kimi sağa kayıyor sağcı iken Kimi sola kayıyor solcu iken Hele bir şey var ki solcu olanlar yeşile yaslanıyor Sağcı olanlarda yeşile yaslanıp gidiyor.her nedense Şu anda yeşil sermaye masada yukarıdan bakıyor. On beş yirmi senedir ülkemiz askerleri Dağlarda kürt gerillalar ile savaşmakta kimi ölmekte Kimi sakat kalmakta hayasızca atılan kurşundan,bombadan Dayamışlar sırtlarını uluslar arası emperyalistlere Bize mermi sıkıyorlar emperyalistlerle. Adamlara Kürt devleti kurmak için Valla şu anda kuruldu gibi,nasıl yani? ABD bu Afğanistanı nasıl vuracak, tuttu kendi ülkesinde yaşayan Birkaç ölümü seven, ülkesi için ölmeyi göze alan pentagon ajanları ile Kendi ülkesinin önemli ekonomik kulelerini ile pentagonun bir kısmına Yolcu uçağı ile saldırtı bir sürü insan öldü,kalktı Terorizmi bunlar besliyen diye kafa tuttu Afğanistana,Irak a,İran a,Suriye ye saldırgan diye ilan etti Afganistanı işgal etti.Afganistanın işini bitirmeye çalışıyor şimdi Irak gibi Bütün Nato birlikleri Sırayla görevlerini yapıyor Afganistan halkı, ha bire Amerikan askeri öldürüyor Amerikalılarda öyle Irakta da işler aynı orda da vurulup,ölmekte ABD insanları bu ölümlere dur demek için ayaklandı Kim dinler ki durmadan askeri güçünü artırıyor Hem orda ki kurmaya çalıştığı kendi güdümündeki kürt devleti İle bir takım planların projelerin hayata geçmesi için kullanıyor ABD Afğanistanı işgal ettikten sonra Irak devletine saldırdı işgal etti Orda şu anda her gün onlarca insan ölmekte Irakta az olan Kürtleri başka şehirlerden getirerek Seçime soktular Kürtler büyük çoğunlukla kazanıp Kürt devleti kurdular simdi pasaport bile vermekte Merkez bankası bile kurdular yani anlayacağın İşler biraz bizim bölgede biraz karışık. Filistin İsrail ile ha bire savaşmakta Şimdide Filistin de Yeşiller hakim olmaya çalışıyor El fetihçiler ile Hamascılar çatışacak öyle görünüyor ABD şimdi de İran a Kafa tutuyor Atom Bombası Yapıyor diye Aklınca İran ı vurmak için planlar yapıyor. Sanki kendisinde yokmuş gibi azmı salladı uzun menzilli füzelerini Afganistana,Irak a Ülkemizde ise Mafya desen almış başını gidiyor Liderleri tutuklanıyor biraz yatıyor tekrar dışarı Batılı emperyalistler bizim ülkeyi Ekonomik olarak köşeye sıkıştırıyorlar Bir çok olay yüzünden ne gibi? 1974’ten beri Kıbrıs olayı ile bağlantılı birçok olayı Ekonomik hedeflerimizi yıpratmak için çok oyunlar Oynandı,ABD’nin Irak’ın işgaline müsaade etmediğimiz için Bizi köseye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynuyor ve oynatıyorlar Yunanistanı ha bire gaza getirip bizim ülkeyi Avrupa birliğine aldırmaması için Her türlü oyunu oynatıyor şebek gibi Kıbrıs ta Seçimler halk oylamaları deme gitsin oyunları oynanıyor ABD’nin planı benim görüşümce söyle ABD Irak lideri Saddam Hüseyin’e defalarca Kürt Hareketi için Bölgede oyunu oynaması için serbest bölge teklif etmesi ile başlar Saddam bu duruma hayır dedi sonra öylemi dedi Kürtlere Bastı Hardal gazını,mermiyi Ordan kaçan kürt halkı bizim sınırlara dayandılar başladık biz bakmaya Her ne kadar bize düşman olsalarda ABD bile şaşırdı bu yaptığımıza ABD baktı olmuyor Irak ı İşgal ederek Kürtlere Devlet kurma hakkı tanıdı Saddamı Kendi mahkemelerinde Yargılamaya başladı ailesi dağıtıldı kendine bağlı kuvvet komutanları ABD’ye teslim oldu şimdi yargılanıyorlar Kürtlere saldırdıkları için Iraktaki şirketlerimizde çalışan insanlarımızı kaçırdılar Subaylarımıza saldırıp onları teslim aldılar insanlığa uymayan Şekilde, ABD buya İnsan haklarına Saygılı bir vaziyette tabi olan bizlere oldu binlerce insanımız öldü bu arada. Nazım abi plan zaten belli Kürt devleti kurmak isteyen liderler ABD’nin istekleri doğrultusunda Hareket ettikçe kazanacakları malum Irak Kürt Devleti oluşturuldu Sıra İran da ondan sonra Suriye,sonra Türkiye Kürtler diyor ya Bizim Topraklarımız Dört parçada onları alacağız diyorlar Alacaklar gibide gözüküyor hep onların yüzünden Tarım ekonomimiz can çekişiyor Petrol fiyatları almış başının gidiyor Benzine su katmalar çeşitli kimyasal maddeler atarak daha fazla Kazanmak isteyenler her türlü pisliği yapmaktalar para için Petrol tesisleri ruhsatsız açılıyor şehrin ortasında Biraz geniş arsa bulan hemen ya su tesisi yada petrol tesisi kurarak Kimileri çıkan yasalara kafa tuttu Sermayeyi götüren sermayedeler borç affı istedi Aflar çıktı özelleştirmedir aldı başını gidiyor Telekomünikasyon Şirketi satıldı yabancı Arap sermayeye DDY,THY Özelleşti,Belediyeler Deniz yollarını kendine kattı Toprak,arazi mafyası büyük işler yapmakta çeşitli yolla Birileri ile. Şişe cam,kundura fabrikası kapandı,Demir Çelik fabrikası satıldı Tekel fabrikası satıldı satılmadan önce rakının içine etil alkolü fazla Koyan sahte rakıcılar bir sürü insanın ölümüne sebep oldular Bir oyunun parçası olarak. Bankalar batıp kapanmakta bankalarda parası olanlar parasını alamayınca Kimi intihar etti,kimi bankalara saldırdılar paralarını almak için Yeni yabancı bankalar açıldı,El değiştirdi,sürekli değiştirmekteler halen Yeni yeni plazalar,Hiper marketler açılmakla Bir çok faili meçhul cinayetler işlenmekte gazeteciler,aydınlar vurulmakta Yıllardır cinayetler çözülememekte kim vurduya gitmekteler O kadar olaylar olmakta ki nazım abi çık çıkabilirsen işin içinden Başbakan Ecevit e yazar Kasa attı adamın biri Acım diyerek meclis önünde Şimdide Avrupa birliğine girmek için çaba gösteriyor yukarıdakiler Fırsat bu fırsat ya Allah ne verdiyse her türlü yasayı geçirtmeye çalışıyorlar Ülkemizde, amaçları belli AB daha özgür bir ortamda olmak ve daha iyi sömürmek İçin bizleri Tabii bu olaylardan önce askeri darbeler oldu üç sefer,son darbeden sonra ülkemizde Kitaplar toplatıldı,solcular,sağcılar içeri alındı ABD’nin oyunu bozulmasın diye. Liderlerin kimi az yatı kimi halen yatıyor Liderlerin çoğu yurt dışına kaçtı halen tutuklanmalar devam ediyor mu? hem de nasıl yakaladılar mı cıııız yapıyorlar inan hemen Bir de bizim uluslar arası bir terör uzmanımız Kalktı papayı vurdu yakalandı 25 sene yattı geldi ülkeye Tuttular içeri attılar ülkemizde vurduğu bir gazeteci için Yanlış bir hesaplama yüzünden içerden çıkardılar 8 gün dışarıda Dolaştı tekrar tutuklandı 2014 yılında dışarı çıkacak bu arada Dışarıda iken askere alacakları için sağlık kontrolünden geçerek Askerliğe el verişli değildir diye sakatlık raporu verildi Bu arkadaş Sağcı bir birliğin keskin bir militanı Bir takım Sol içerikli parti açıldıysa da ancak kendi içinde dönüp durmakta Ne solcu kaldı ne sağcı arada sırada birkaç olayın dışında fazla bir şey olmuyor. Tabii bu arada SSCB’ye bağlı ülkelerde milliyetçi hareketler başladı Bağımsızlık istemleri çıktı ortaya SSCB’de dağılan eski ajanlar aç kaldı Kendi ülkesinde,iş bulamayan bir sürü insan Türkiye ye gelerek bavul ticareti Yapmaya başladılar güzel kadınları kendi vücutlarını satarak para kazanmaya Başladılar isimleri Nataşa oldu ülkemizde,hanımlarımız korkar oldu Nataşalardan Beyler elden gidecek diye. Başladımı bir salgın AİDS diye yakalanan bir ay yaşamıyordu belli nereden geldiği Araştırmalar Afrikadan geldi diyor palavra Nazım abi ilaç sanayisinin ürettiği ve denemek İçin piyasa sürdüğü olaylar Bir kuş gribi başladı ki sorma gitsin bir çok çocuk öldü Sanki ülkemizde kuşlar göç etmiyorlardı birden çıktı sanki Bütün kümes hayvanları telef edildi salgın olur diye Tavukçuluk sektörü çöktü Ama bu arada maliye bakanımızın oğlu yumurta sektörüne el attı Açtığı fabrikada sterilize edilmiş yumurta pazarlıyor kutular içinde Ya Nazım abi ya Sonra SSCB’de ajanlar Başladılar ülkelerini karıştırmaya kimi milliyetçi hareketlere yardımcı olmaya Kimileri ordunun içinden silah çalıp milliyetçi hareketlere silah satmaya Anlayacağın her türlü pisliği işlediler işlemekteler halen SSCB yıkıldıktan sonra ondan ayrılmak isteyen liderler sürgün edildi,tutuklandı Kendi içlerinde birbirine düşman olan gruplar birbirine kurşun sıktı Halkın alışveriş yaptığı yerlere havan topları ile saldırdılar,bombaladılar O ara Çernobil de radyasyon Sızıntı oldu Çernobil in içinde kalan bir sürü İnsan eridi gitti bizim ülkeye sıçradı Karadeniz olduğu gibi radyasyonu Yaladı şimdide kanser yakıp yıkmakta ülkemizi,lösemili çocuklar artmakta Sakat doğumlar tuhaf tuhaf doğan bebekler Yani anlayacağın dünya karmaşa içinde kim kimi götürecek belli değil Bu ekonomik savaşta Birden kompartmanın kapısı açıldı Ahmet Hamdi abi içeri girdi Nazım abinin kulağına bir şeyler fısıldıyordu nazım abinin suratı sapsarı oldu Orhan Veli,Ümit Yaşar,Necip Fazıl,Can yücel,Cemal Sürreya,Atilla İlhan Nazım abinin Suratına bakıyorlardı Nazım abi yerinden kalktı Görüşürüz dedi sonra Kompartmandakilere Sende çık dışarı bir sigara yak dedi bana Sigarayı yakıp dışarı çıktım baktım siyaset trenine doğru gidiyorlardı Ahmet Hamdi Abi ile. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hepsi Otomobil Altında Ezildi Yağan yağmurlar İle
Beyaz Kervan yıldızı Dalında kuru bir yaprak olmak üzere O eskiVapurdaki Resim gibi Bir karadeniz unutmadı Dalgalarında Sinsice boğulanları Meydan kimin Bu yolculuk içinde. Düşünmesem olmuyor Mimoza kokulu akşamları Her nedense Ölüm ve sevmek gibi İnsan yıllarca ölümüne savaşıpta Yenilince Biz kazanacağız Diye bilirmiyiz Küçük çoçuklara. Ne oldu bu dünyaya? Ne oldu? Oynanan satranç tahlarının Karelerimi değişti Nerede havaii fişekler Gibi gürleyenler,patlayanlar Hepsimi Otomobil altında kalıp ezildilermi Yağan yağmurlar ile. Büyük konuşuyorum Büyük Biz kazanacağız biz Birleştikçe Eller,bedenler,düşünceler. Üşüyen şimdiki eller Kıp kızıl olarak doğacaktır yarına Hakkı ustanın parlamentoya kafa tuttuğu gibi Yıldızları serpiştireceğiz Üstlerimize pırıl pırıl Ay konuşacak Güneş parlayacak Marşlarımızla Büyük konuşuyorum Büyük Biz kazanacağız biz Karanfiller birleştikçe. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Seferinde
Kış oldu yine Kollarım,bedenim donanacak Hazırlanacak bir sonraki bahara Her seferinde uyuyup,uyanmak Bıktım sevgilim bıktım Her bahar yenilenmekten Anlamazsın sen Benim için acı Sizler için yeni bir bahar Her bahar yenilenir olur İspanyolu,Korsikalısı,Bahrenlisi Fransızsızı,İskoçu Yani anlayacağın evren Tüm aşklar benim ve benimle Kaçınılmaz bilirim Yaşamımı yaratan bilir her bahar bedenim Güller gibi kokar değişmeden Sonsuza. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hergün Mechule Giden Gemiler Kimleri Götürmediki
Çıplak ve asiydim Deniz kızı. Sevdalı türküler içimi yakardı Tırmanırdım yıldızlara Hüzünlü *******den bakardım Kırık masaya bırakılan düşler ile Deniz kızı. Hergün mechule giden gemiler Kimleri götürmediki puslu kalan karanlıklar içine Ucuz aşk romanlarının anlattığı gibi. Deniz kızı. Sevdalı türküler içimi yakardı tırmanırdım yıldızlara tırpanlanmış yüreklere bakardım Toprağa gömülen aşklar ile Deniz kızı. Sen kendini,bende kendimi bilirdim tozlu yollar,raylar,asfaltlar,köprüler,dereler,denizle r içinde Deniz kızı. Sevda yüreklerde saklanır Çiçekçe düşüneceksin ki Herşey güzel olsun diye Deniz kızı. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Herşey Eyvahta
Kan düştü,üşüdü yüreğimde Hiç,birşey kalmadı Eyvah kaldırımlar yürüyor üstüme Üstüme gökyüzü düşmekte Yüreğimdeki kan düştü yerlere Her yan yanmakta çaresiz. Gözyaşım düştü,üşüdü yüreğimde Hiç,birşey kalmadı. Eyvah tutkum acı çekiyor Yürüyor üstüme Dokuzuncu kiraz ağacıda kurumuş haliyle eyvah. Uykularım düştü,üşüdü gözlerimde Hiç,birşey kalmadı. Yataklar karanlığa gömüldü Mutluluk dans ediyor acıyla Sözler acıyı gösteriyor Sevdiğim acı çekiyor Eyvah Eyvah Eyvaaaah. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hey Deli Gavurlar (kıssadan Hisseler)
Hey deli gavurlar (nereden çıktıysa bu kelime) Dağıtırım sizi nilüfer çiçekleri gibi alim allah Saçlarınızı toparlayamadan gidersiniz Ulan zibidi kapitalistler Daha alacağınız yer yokmu Doldunuz ceplerinizi Ulan afrikadaki yamyamlar Böyle yapmaz Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|