![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İçimden Bir Söz Uçar
Her güne bir, söz düşer Bir göl titrer hayalimde Son kuşlar uçar /habersizce/ --------İçime bir söz düşer... Her güne bir, söz düşer Kelimeler şaşırır kafiyeleri Kalıplar aşılır,, bir pencere /sonsuzluğa/ --------İçime bir göz düşer... Her güne bir, söz düşer Anlamazsın,, bir filiz kendini bulur Bir ağaç budanır /baharmış/ --------Gözüme bir toz kaçar! --------İçimden bir söz uçar... --------Duysan --------Gülersin! Fatih Gökler
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İmkansız Soru
. . . Sonsuzluk mu Son'suzluk mu yani, hep 'olan' mı eksik kalan mı, bitirir bizi... Fatih Gökler
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul / Sen / İstanbul
İstanbul gözlerin gözlerin İstanbul o kadar heyecanlı, büyük, güzel o kadar gizemli, tutkun, vurgun İstanbul, senden mülhem sen İstanbul''dan güzel... ben değil İstanbul seni özler bir hasret yangını amma İstanbul, yanar, çağlar söyleyemeyen derdini bulamaz gönül merdini İstanbul söyler, İstanbul ağlar yok, ben değilim sızlanan içten içe mızmızlanan ama sensin özlenen İstanbul gibi gizlenen.. ah! elim ayağım güçsüz kalır betim benzim sararır 'hayalin cihan değer' İstanbul.. sen, İstanbul İstanbul, sen.. adın başlı başına bir müjde müjdeler hep sen'le başlar yeditepe, gözleri olur yeditepe gözlerin.. sen, İstanbul İstanbul, sen.. ah İstanbul! bir bilsen! /bak, sade ben değil, İstanbul da, sen... beklenen.. gözlenen.. bir bilsen.../ Fatih Gökler
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstemeden...
uyu . en masum halini hatırımda tutayım . tel tel döküleyim . hadi , yapmayacağın şeyleri yap yine istemeden ! yine çelişkilere düş . sessiz kal . istemeden git yine ve ansızın gel . gülmelerim donsun kalsın önce . sonra da teselli et . kandır beni alışkınım ama alınmam , senden gelen ateş olsa içerim , tüm dertleri çekerim . çektim de . ama bırak yine ellerimi , alıştın ya , terket beni sonra yine gel her zamanki gibi . istemeden olsun herşey , mutluluk istemeden gelir nasıl olsa ! Fatih Gökler
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstesem de İsteyemem
Yağmur yağdı Alplere, ormanlara Yağmur yağdı bahçedeki ağaca yaprağa Yaprak cama değdi Yağmur yağdı cama, bebek uyandı Annesi öptü onu, kokladı Yağmur yağdı Nil'e Nil'de bereket oldu Değirmenler çalıştı Unlar ekmek oldu Yağmur yağdı Toroslara Arklar doldu Kuzular doydu Ekinler gök gök oldu Kuşlar cıvıldadı Yağmur yağdı yedi tepeye tepelerden Çamlıca'ya köprülere derelere çarşıya metroya meydana arka sokaklara okul bahçelerine parklara Kaldırımlara... . Bir çocuk gördüm göz ucuyla Islaktı; gökyüzü, şemsiyeler ve de kaldırımlar -Aslında sadece şemsiyeler ve çocuk ıslaktı- Gelenler ve gidenler vardı sağa sola Damlalar vardı sıçrayan, bulutlardan çocuğa Bir damlalardı kıskanmadan ve istenmeden konan buluttan şemsiyeye buluttan kadına buluttan genç kıza buluttan arabaya ve tüm oralardan çocuğa; bir de bakışlar. Bir yağmuru engelleyemezdi kimse bir de bakışlarını Gelenler geçti gitti Kalansa hep aynıydı: Bana dokun diyen çayırda oynaşan hislerini okşayan serçeler, Bir de kaldırımdaki damlalar, birikintiler. Gelenler, gidenler vardı... Vardı... Islak ellerini Islak kaldırımlardan Islak ceplerine soktu 'Tartalım! Yüz bin! ' Islak omuzlarını Islak boynuna kaldırdı üşümesin diye 'Tartalım abi! ' . 'Ne istiyorum ben? Neyi istiyorum? Neyi istemiyorum? Ya neyi isteyemiyorum? ' Sorular hep vardı Hep gelir geçerdi aklından Bilemezdi hangisinin daha can alıcı olduğunu Bilemezdi, bilemedi Sorular mı ondan faydalandı, o mu sorulardan? 'Güzel kız! Yağmurluğu yakışmış Herşey yakışmış! Herhalde arkadaşı vardır Yani sevgilisi Lisede herhalde Yağmurda bile kitaplarını kucağında taşıyor' '... Ben güler miyim? Mutlu olur muyum? ' 'Tartalım abla! Yüz bin! ' Şimdi sıra elleri birbirine sürtmekte. Biraz titremekte Titremek dediysem, üşümekten değil! Hani spor için yapılandan! Biraz da ayakta durmalı İnsan hep oturunca ayakları ağrıyor 'Uuuf pantolonun arkası da ıpıslak olmuş. Şimdi kurur! ' 'Annem olsaydı yanımda Görseydi ıslandığımı Çoraplarımı çoktan, duvara astığımı. Biraz da öksürdüğümü Güzel annem... Gülen annem...' 'Tartalım! ' 'Emel Sayın gibi bir sevgilim olmalı Saçları belikli Ya da Türkan Şoray Erkek gibi kadın olsun! Yılmasın! Olmalıydı. Şu çocuk gibi olmalıydım, yanımda sevgilim, bir elimde sigaram. Öbür elimde? Öbüründe de şemsiyem! Biraz sabah kaçamağı, sonra okul. Çıkışta ya sinemaya gitmeliydim, ya da parka. Parkta saatlerce onunla oturmalıydım, gülmeliydim' . Bu kez, sorular onu ıskaladı Sorular başına üşüşmedi Onları ben almıştım Emaneten! Vermeye de niyetli değildim Gelin ve beni boğun! Benimle uğraşın! Bırakın garibanın yakasını Islak yakasını Gülmekle ağlamak arası bakışlarını Gerçi bakışları vardı, özgürce sahiplendiği tek Hiçbir şey engel olamazdı görmesine: Dünyayı, yağmuru, kızları, Emel Sayın'ları, Ferdi Tayfur'ları, Islak izmariti ciğere çekişleri; şu yoldan gelen ve geçenleri.. Bazen buğulu hayaller, bazen de gözyaşı olmasa, bir de anne hayali... -'İstemeyi bile bize bırakmadılar, şu serbest çok serbest piyasada. Aldıklarım: İstemediklerim Verdikleri: Alabildiklerim Ya isteyemediklerim? Kayıp demek bile kendime iltifat, kayıp bile olamamış aşklarım, aşkları? ' 'Tartalım anneciğim! Anneciğim tartalım! ' . . . Bir çocuk gördüm göz ucuyla: Islaktı; gökyüzü... Şemsiyeler... Gözleri... Ve gözlerim... Fatih Gökler
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Dost Çıkagelir
ıssızca bir kavşakta ova veya koyakta şaşkın bekler ayakta işte dost çıkagelir tanış olur gönüller sohbete doyar diller Hızır gibidir derler işte dost çıkagelir kayıptı bilinmezdi tahtından hiç inmezdi vefasızlık bilmezdi işte dost çıkagelir a dostum neredeydin hangi kayıp yerdeydin gönüldeydin serdeydin işte dost çıkagelir o dost başladı söze ben'lik değişti biz'e ışık oldu her giz'e işte dost çıkagelir kandili yakagelir /Bir anda, sürpriz biri çıkar karşınıza... Alacak verecek davası yoktur aranızda... Beklentiniz de yoktur beklentisi de... Ya yol gösterir, ya azığına ortak eder... Tatlı diliyle gönlünüzü mest eder... Bu adı belli olmayan kişi, dosttur işte.../ Fatih Gökler
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Dünya
İşte dünya bu, tanı! Silinmez izlerden oluşur hayatın. Kaybetmemeye çalıştığın sevgilerin sevgililerin. İzleri takip edersen hayrete düşme, kendi suretini görürsen çizgilerde! İşte dünya bu; silemediğin geçmişin ve bilemediğin geleceğin... Fatih Gökler
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Fırsat
Kırgınlığını kızgınlığına katmış. Düşünmemeyi beceremiyormuş lakin. Ne istediğini bilseymiş, -şimdiye kadar avantaj sağladığı- 'tereddütlü halinden' memnun olur muymuş! ? Karışık karmakarışıkmış. Basitliğe özenirmiş bir yandan, basit görür vazgeçermiş diğer yandan! Dünya etrafında dönsün istermiş: Her iyiliğin ekseninde ben olayım. Kötülük ise, ****lomanlık kadar yabancıdır bana! İşte bir fırsat sana! Terazinin kefesi gibi sallanırken sen, anlamaya çalışırken birileri seni hem de, işte bir fırsat.. Yazılmışı silmeye çalışabilirsin mesela, fırsat bu ya! Söküp çıkarabilirsin olanları geçmişten! Yapmamış olabilirsin hiçbirşeyi! Bilmemiş olabilirsin bildiklerini! İşte fırsat! Yaşamamış olabilirsin mesela! Fatih Gökler
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaç Kez Öldüm
I. kaç kez öldüm bilir misin ölümden sonrayı kaç kez yaşadım daha da inandım ahirete hesap gününe, kısmete.. kac kez dirildim bilir misin sesinle, nefesinle, seninle daha da sevdim baharı buz gibi soğuk pınarı.. kaç kez hiçliğe erdim bilir misin yok ettiğimde sende kendimi daha da eridiğimi bittiğimi buna rağmen kendime yettiğimi.. kaç kez, kaç kez tekrarlandı kaç kez gittin ve geldin bilir misin hissettim iliklerime kadar sevgini / hele olmadığında hele varlığında yokluğunu hele durgunluğunda şefkatini hele her gelişinde pişmanlığını.. /... b i l m e z s i n.../ çünkü yüreğimdeki besten birkaç nota ve birkaç esten / ibaretti şöyle alıp ta pesten tize yükselip aniden / ahesterevlik edip zirvede duruverir birden,, hazırlan sevdiğim, çekme elini henüz kalbinden! ölme vaktim gelmiştir ve ardından dirilme ne gitme diyebilirim ne de gelme nefessiz kaldığım yerde bu besteyi bitirme... kaç kez öldüm bilir misin.. /... b i l m e z s i n.../ II. kaç kez sevgili kaç kez yokluklardan kurtuldum kurtulan ben kurtaran sen oldun kaç kez yaşattın bilir misin sırtımın sevinç terleri alnımın kırışık yerleri kaç kez sevmelere denk düştü kaç kez mührüne razı zamanın! çıkmaz mührüne, kulaklarıma küpe! mümkün değil, ayrılamazdı bu köle! çengel çengel takılışım sanma ki eziyet delik deşik vurulmam senden, senden emanet! olduğun anların perçin perçin izleri ah sevgili, kaç kez sevgili, bilir misin sevgili söyler misin sevgili, nedir tüm bu rivayet ne simgem bitti ne de imgem uzun uzun uğraşlar küçültmeyecek olsa her dizeyi nakışlarla sen yapmaz mıydım ben her kelimenin gölgesinde sana yer açmaz mıydım her vurağın, her durağın iz düşümü, giz düşümü her çerağın koca bir yangın tasavvuru tez elden keser miydim böyle tanımları kaç kez yaşadım bilir misin kaç kez içime aktı can pınarım kaç kez yaşadım da öldüm kaç kez öldüm de dirildim bilir misin bilir misin sevgili bilmezsin... Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçma Bu Yaramazdan
kaçma bu sağanaktan... korkutur gibi davranması şefkatinden, kaçma bu yaramazdan... sakinliğe dayanamaz heyecan bekler her an çılgınca dalgalardan kaçma bu yaramazdan... bazen gri bazen beyaz biraz ılık biraz ayaz kaybolursun, başlar niyaz, beklemede tüm bir zaman kaçma bu yaramazdan... /biliyorum telaşlısın, gözün hep uzaklarda. sırtında palton, daima bir yol beklentisi. sanki bir serçe kuşu misafir gözlerine, hayaline. Uçup gitme telaşı onu değil, seni üzüyor. tam o sırılsıklam ânı. ve sen koşar adım! / kaçma bu sağanaktan... hadi yeşillendi yine umutları varsay ki gitmeyecek, bekleyecek her an, ıslan, sırılsıklam, kaçma bu yaramazdan... Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|