![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57925
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevda Yüzsüzü
Ya hep aut veya gol olmalıydı aslında Koskoca boşluk direklerin dışı, arası Sevda yüzsüzü oldu şutlarım Hep direkten döndü aşklarım Yüksekten atılmış bir pas gibi süzülüyordu İçimden geldiğince çaktım aşka bir vole Ramak kalmıştı aslında gole Yine direkten döndü mutluluk Üzülüyordum. (27.10.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevdamı Taçlandırıyorum.
Ne çoraplar öreceksin başıma biliyorum! Seni sevdiğimi söylemeye çekiniyorum Alacaksın özgürlüğümü elimden, kaçacak Nafile zorlamam, aşkımı söylemeden olmayacak. Ya, özgür kalıp uçacağım viraneden, viraneye. Ya da, örselenip kapanacağım altın kafesine. İkisinin ortası bir denge yok biliyorum Özgürlüğü feda edip, gönüllü, kafesine giriyorum. Sen beyazlar içinde, elinde peynir çiçekleri, İnanamıyorum bu yaşadığım gerçek mi? Kaleler fethetmiş muzaffer edalar bende, Koluma girmiş, kuğular gibi süzülüyordun sende. Bu gün çok sevinçli, çok şenim. Sensizliğe veda ediyorum Nimet’im. Sevdamı, aşkımı taçlandırıyorum. Kocan oluyor, bu gün evleniyorum. Bundan böyle helalim olacaksın. Sevgiyi, sıcaklığı bende bulacaksın. Yuvamın bekçisi, çocuğumun anası sen, Sevgilim, bir tanem daha ne’m olacaksın. Sırrı çözülemez bir şarap misali Yıllanacağım ben seninle,sende. Bilinmez keramet, nasıl, kimde Benim tadım kalacak küp misali sende. (14 ŞUBAT 2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdan bende
Öyle bir tutku ki sevdan bende Mahkum etmiş kendini ölene dek En ağırına cezaların. Prangalara vurulmuşluğu bu kalbimin. Bir yangındır ki akkor kesildi sevdan bende Yakmaya başladı en sönmez yerimden. Yanık sevdasıyla unutulmuş, İçin için yanan. Deli dolu bir arzu, ihtirası dinmeyen Vurup, kırıp, döken. ağaçta kurda benzer sevdan bende İçimi taaa... derinden kemiren. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi Yüce
Onun nesi var? Adı Aşk! Kendisi üç harf, tek hece! Gücü nice? Ama… Benim harfim de, hecem de fazla. Gücüm de O’ndan yüce. Yalnız O Neye yarar? Sadece ilk görüşte kalır, Karşılıksızsa! Ses vermez, Taştan bir duvar. Ben girersem araya Merhem olurum yaraya. Bana sıkı sarıl! Benim O’na maya. Aşk bölünmez belki hecelere, asla. Aşık olunca sadece, iki parça! Başkalarına yer yok Yaşanır iki aşık arasında. Dağıt beni, paylaş cömert ce Bin parçalansam da azalmam Büyür, çoğalırım parçalandıkça Benim adım SEVGİ, Gücüm YÜCE. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgili
Bütün çiçek adları güzeldir Gonca güller gibi Biz isimlendiririz layığıyla Bizlere bahşedilen güzelliği Senin de adın güzel Kendin gibi, Ben koydum adını “Sevgili” Bütün çiçekler kıskanacak seni Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sızı
Acılar, nerede, Beyinlerde mi, Gönüllerde mi, Nerede çöreklenir? Gönül mü hızlı, İdrak mi yavaş? Sızıyı, beyinden önce Gönüller algılar. Beyin geliştirdikçe idraki Gönüldeki acılar Kat, kat katmerleşir Daha derinden sızlar. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sihirli Bir Değnek Değildir Aşk
Sihirli bir değnek değildir aşk Ben böyle bilmem aşkı sevdayı Böyle belletmediler bana “Ana gibi yar olmaz” bellemiştim Kordon bağı yokmuş aşkta, sevdada Göbeği kesilince, başa gelince başlar arayışı Sıcak güvenli bir koyuna sokuluşlar Şefkatli bir kucağa sığınmalar Göbek bağından güçlü bir bağ arayışı Öyle durduk yerde filizlenmez aşk Ve kendiliğinden büyüyemez ot gibi Belki bir bakış, bir dokunuş, bir kıvılcımdır Aşkı, yangını büyütmeye yeten. Sevgiyse yürek, emek ister Kimse kimseyi durup durduğu yerde sevmez Öyle; Türk filmlerindeki çocuk gibi, aniden ısınamaz “Size baba diyebilir miyim” gibi, seviyorum diyemez Kanı kaynamaz aniden, ateşe konan tencere değildir Yürümeyi bilmez bebektir. Elinden tutulmayı bekler Bütün sevmeler aşk değildir, sevgi bu değildir Her sevilen; sevgili, canan olamaz Sevgi, sevgili denince akan sular durur ama Sevgili olmak, sevgili kalmak yürek, emek ister Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokaklar Temiz
Tüm sokak çocuklarına ithaf Ne kadar öğünsek az, insancıllığımızla Vicdanımız temiz, kapımızın önü gibi! .. Süpürdük kapımızı, kurtulduk çöplerimizden, Bıraktık sokağa, kapı önüne komşumuzun Daha neleri bırakmadık ki sokağa Evimizden başladık temizliğe, önce: Kocamış kedi ve köpeklerimizi azad ettik Savunmasız, aç, sefil bıraktık sokaklara Bıktık kuş pisliğinden, her taraf tüy, yem Sonra kırdık kafesleri, özgür bıraktık, Salıverdik; uçmayı unutan kuşları sokaklara Aç kalmasın kedi, köpek; yem olsunlar diye Sonra döllerimizi bıraktık, kırılan onurlarıyla Genç kızlarımızı, terk ettik çaresizliğine sokakların Hazzını yaşatamadık analığın; utancı oldu Bağrına basamadığı bebeği, çaresizliği sokakların Çocuklarımızı, yarınlarımızı bıraktık sokaklara Yalnız kalmasın diye kedi, kuş ve köpekler Utancımızı gizleyen kirli yüzlerine çocukların Bir kere olsun dönüp bakmadık; bakamadık Çekingen bakışları, kirli elleriyle, beklentisiz Yarını olmayan, neslin temsilcisi çocukları Suç makinesi olarak gördüğümüz çocuklarımızı Onları suça iten, sokağa atan nesilleri yetiştirdik Kurt adam misali karanlıklara alışmış çocuk Gizliyor utancını gecenin karanlıkları, saklanıyor Umudunu çöpe bağlamış, aç, sefil yitik, çocuk İnsan umursuz. Ağlıyor aynı kaderi paylaşan martılar Ağlama çocuk, utanma çık ortaya, süzülen yaşların Ele veriyor suçlarımızın izlerini; beliriyor ak pak rengin Utanma yüzünün renginden; yüzüne bakacak halde değiliz Utanacak birileri varsa eğer, o, sen değilsin. Çek, çek bakışlarını üzerimden N’olursun çek, yalvarıyorum Yüzünü sakla benden, utanıyor; bakamıyorum yüzüne Karalığını taşıyamam, rengimiz farklı değil renginden Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonrası mı?
Serhan Yiğen'e ithaf Rüzgarların sürüklediği kadar özgür Bulutlar gibiydim gök yüzünde... Sonrası mı? ..Sonrasızlığımdı Bir deniz feneri yalnızlığında... Göz kırpmaktı umarsızca Gel... Gel diye diye... İyi ki sensizim! Ve sensizlikten başka derdim yok şimdi... (10.01.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonsuzluk mu Var Alemde
Sonsuzluk mu var, Sonrasızlık mı alemde… Kara yatak, yeşil yorgan altında Kokuları farklı değil tenlerin Sonsuzluğumuz Hep aynı son! Çürüme... Ertesi günlere bırakmayalım yaşamayı Zamanın durduğu anda! Bir defa yakalayabiliriz aşkı Elleri ağaçların, ışık kapma yarışında Örümcek bağlasak, paslansak bir sevdada Gem olsak, vurulsak şahlanmış duygularımıza Bir yere batanda birlikte kaybolup gitsek… Dalgalar oymakta altını kayaların Yaşam bir nalıncı keseri, sanki ecelin ortağı Mezarları doldurur ecelden yana yontularıyla Nasipte olanlar yenmiş içilmiş Gerisi, silkelenen sofra artığı… Bir can düşecek toprağa İki ayak bir pabuca İlla ki giyilecek o tahta kundura! .. Yetişen bir fidan, dalında iki çiçek “Kökten geçeceğiz çiçeğe”(1) Okşayacak sevgiyle bir el Ya da hoyratça koparacak Kırları dolduracağız; belki de Bir göze bile değmeden solup geçecek Bir tohum düşecek toprağa Hayat böyle devam edip gidecek… (15.03.2007 İzmir) 1- M. Mahzar Alphan Dizesi. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|