![]() |
![]() |
#181 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Med Cezir
Med Cezir *******imde Sen med ben cezir oluyordum Neden bir yerde uyumuyorduk Kavuşmaktan korkuyorduk Söz kıyıya vurdukça Dalgalar kumsalı okşadıkça Yarınlarımıza gün ağardığında Bir çocuk doğdukça anesinin göğsünde Yüklemlerimiz denizler özlemlerimiz yıldızlar oluyordu Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mevsimlerden Sonbahar
Mevsimlerden sonbaharı severim Doğa bütün çıplaklığıyla karşımdadır Artık örtünemez çiçeklerini Ayaklarım süpürür sırtındaki bin yıllık kanburu SİZ HİÇ SONBAHARDA KENDİNİZE SARILDINIZMI RUHUNUZU OKŞADIMI BİR SERÇE KALBİ Serseri ruhunuz kavak ağacının pamuğuna takıldımı Siz hiç bulutlarla dans ettinizmi Ve siz tesbih taneleri gibi dağıldınızmı dilan Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Midasın Kulakları
Ağır koloniler demirden soyulmuş diller Paslı çivilerle güvertesine çakılmış özgürlükler Kürek mahkumluğundan azad olmuş demokrasinin Kıymetini bil.. Yalnızlık dediğin gece üç beş nöbetimi Karavanın dibi tutmaz hiç Senin saray yuvanda pişen sütlü aşıın dibi tutar Yanından bir köylü geçer bin bilge şehirliğiyle Gözün asos a kaysa aristo düşer kirpiklerinden Aldatılan ilk ben aldatsaydım derse Sınıfsal üstünlüğü boşa düşer Karatahtanda keriz yazar Sen jeeple.. Durmadan şekil ver ruhundaki cam vazolarına Yalnızlığını fırında pişir Gördüğün gömüldüğündür sosyal çöplüğe Midasın kulakları apollon un cezasına rest çekmeseydi Senin yarım kalmışlığın kendini geç keşfetmendi Bugünerde denizler bulanık Haziranı bekle Saçlarını unuttum mektubuna saçından bir tel ekle İki yalnız tren gibi yolcu bekle Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Mutlu Şiir
kediler yumuşak vucutlarıyla, ve biz asla kediyi sevmezdik ama ikisine ad bile taktık yumuşamıştık,ayaklarımıza sürtselerde batıl inançlara inanmak istediğimizden başarıcağımıza güzel ve zor bakardık binlerce karıncaya nasıl bir ordu vardı arkanızda kimdi bu yılmadan karınca ama yıldıran insanı bile çoğunluğunuzun sahibi nasıl bir kraldın sen ölmeyi bile göze alan ne kadar içiçeydik ah yaşamla artık kapıya park eden çocuk kamyonları hergün mutlak ikisi ağlardı camlar hep açıktı her çocuk küçüklüğümdü ve her çocuk bilmezdi bunu bilmezlerdi büyüklükleri benim ah şimdi içtiğim çay şekerliydi bir sinek yine kulağımdaydı borçlarım hiç bitmezdi görüşelim özledimler buradasın aramadınlar telefon etmeliyim etmelisinler evime borcum karıncılardan kurtarmalıyım evimi bisikletli küçüğüm adını bugün öğrendim Yeşim gün oldu da, uyudum kaç kez gün gelir de sevineyim diye dalgayı küçük bir kavanoza sığdırmaya uğraşıyordum. öyle çok şey dağılıyordu ki başlama zilimi kendim çalıp yirmidört saatte toplamaya uğraşıyordum. bir yerlerde yakalıyor muydum yoksa gerçekten her zaman olamayacak yakamoz muydum yine de bu eve aşıktım dondurma,süt,kaynamış ben kimim ha, yok benim evladım benimi döveceksin 24 yaşında kim en ciddisinden hasta olmuş ha Şadiye abla Şadiye abla leylağı kuruttuk leylağa da borcumuz var artık nemrut muhtar işte getirdim Süleyman amca ver benim ikametgahımı eminim hiç yakıştıramamışsın şortlu çocuk gibi geldim sana ne günlere kaldık dedin öğretmen deyince Süleyman amca sana güzel günler getirecek kadar yürekli demeyince Süleyman amca *******, Kerime ve Perime, yeni günü kimse haber vermezdi bize geç kalmıştık geç kalmıştık içimizde yeni günden çalıyorduk haberimiz yoktu bitmedi, bitirmedik bitemez geçen gün yakalayamadık ki görüyorsunuz oturmuyoruz, biraz borç biraz borç verin bize yeter ki şimdi artık dinginlik ciğerime sigara, mİdeme kola bir teyzem koltuğunun arkasında saklanan aynada yorgun yüzüm umutları çocukların umutları umutlarım çocuklarımın. Perim Fırat Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Mutluluk
Mutluluk parktaki çocuk gibi yaşadığın anın sonuna kadar keyfini sürmektir Mutluluk salıngaçlarda sallanmak ve bir çocuk yüreği kadar sevinmektir Mutluluk tahtaravelli de inip kalkmaktır Mutluluk sağlıklı yaşamaktır Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Mutlusun
Yorgunsan değerlisin Emekse harcadığın Alın terinse sildiğin Borçlarınsa azalttığın Mutlusun Yalandan uzaksan Haramdan kaçaksan Anne baba duası aldıysan Mutlusun Dünya çok eski Tarih okuduysan değişmez insan Ruhunda saadet yaşamak istiyorsan Allah a inanıp namaz kılabiliyorsan Mutlusun O namaz ki seni kötülüklerden Zinadan içkiden kul hakkı yemekten Alıkoyuyorsa gerçek mümin sensin O zaman mutlusun İnsanın cenneti cehenemi vicdanıdır Önce mizanı gönlüne kur sırat köprüsünü Kendinden geç iyilik et insanlara Kuran ı kerim de bir çok ayet derki Sizin en hayırlınız ALLAH ı anan ve insanlara faydalı olandır.der Bunları yapabiliyorsan mutlusun Güneşin doğuşunu hiç bekledinmi Önce kuşlar öter sonra oksijen doğar Sular hareketlenir çiçekler şenlenir İnsan da güneş gibidir her gün yeniden doğar Doğuşun muhteşmse mutlusun Sağlıkla nefes alıyorsan Yemeklerden zevk tatıyorsan Bir bardak suyu içiyorsan Mutlusun Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Neden
Neden kültürünle yıkadın beni Kokun dağ çiçeklerinin koynuydu Sığırcık yuvası yüksek olur senin zekan gibi. Ne zaman ellerini özlesem, Gögüslerin doğardı dolunaya Ne zaman seni ansam Yağmur yağar Ağaran saçlarıma Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Nemy ile Zeli
Zelinin bir odası var cette Nemiyide op yapacak ilerde Zeli havalımı havalı Nemy biraz daha dengeli Aslında zeli egeli Ama tam nereli belli değil Çünkü o birazcık deli Zeli büyük olmak için konuşmıyacaksın Büyüklük içinde olmalı En büyük balık üç gün doyurur zeli Ama hayali bir ömür boyu acıktırır Sen acıkmışın zeli ama hayele Aradığın hayal yok bu odada zeli Lütfen her sevginin ömrünü kelebeğe endeksleme En çok süren sevgin kaç saat zeli En değer verdiğin yüz kaç günde eskir Elbiselerini hep yırtarmısın zeli Kaç terzin var zeli sana endeksli Nemy zeliyi severdi bir gün bir gül verdi Dediki tarlamdan kuşlar geçerken gel *******imde odanda opken heyben Benle dolsun aniden Zeliyi sevmek zordu Çünkü zeli gözleriyle sevmiyordu Kaç kaçak sabah yaşadı odasında Kaç eşkiya sürgününde user harcadı birden Nemyinin uykusu geldi gidecekken Oda doldu şairlerle birden Jhonn gailyus kasif serdar derken Genelde şiirler yarıştı yeniden Herkes zeliyi severdi derinden Belkide zeli evliydi Kim bilir kimin yüreğindeydi Zeli severdi bütün adamlar Ne yalanlar ne hikayeler kandırmalar Yemedi zeli çünkü hepsini billiyordu Zeli aslan yeleli bir kızdı Öfkesine yenik düşmüş biriydi Her şeye rağmen çok güsel biriydi Oda onunla sevgi doluydu n Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Neren Güzel
Neren güzel biliyormusun Gözlerin, sözlerin kuğu gibi yürüyüşün Seninle cennete döner cehennemler Karlari erir umutsuzluğumun Saklanası güzelliğinde adalar oluşur Gitme denizim uzakalara Beni sende sakla. Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Öğretmenim Ahmet
Sonbahar gelirdi köyüme Samanları mereklere,buğdayları ambara Atları yılkı ya inekleri ahıra bırakırdık Öğretmenler bizi harmanda yakalardı Damı akan çatısı olmayan Odun sıraları bile bulunmayan Ne televizyon ne telefon ne de elektrik yoktu Kitaplarımızı sol koltuk altımızda Tezekleri kucağımızda Taşırdık yüzlerce metre Micingert te öğretmen nerde Gelen torpil bulup kaçıyordu Kalanda taştan evlerde yaşıyordu Okulumuza bir çift öğretmen geldi Karı koca öğretmen ilk kez görüyorduk Yerleştirdiler bir köy evine Ben ahmet öğremen ve eşi ayteni hiç unutmadım Eşi hamileydi kar çok yağıyordu En yakın hastahene otuz kilometre uzaktaydı Kış geldimi yollar kapanırdı en az üç ay Ahmet öğretmen avazı çıktığı kadar bağırıyordu Karım doğuracak doğum sancıları başladı yetişin Hayat arkadaşı için evladı için yaşaması Neler vermezdiki insan Bindirdiler kızağa ayten öğretmeni Atları kamçıladılar şehre doğru Yol kızağa bile yol vermiyordu Kar boran tipi kıyamet sanki Ayten öğretmen hayal kuruyordu Ahhh keşke şehirde olsaydım Hastahanede rahatça doğursaydım Minicik yavrumu kucağıma verselerdi Bu hayalleri düşlerken birden Sancılandı çok aniden Bağırıyordu derinden Doğuruyordu beyaz karlara inat Kapanan yollara tunç kesen gökyüzüne inat Ahmet öğretmen kızağı durdurdu Ayten öğretmenim doğuruyordu Nur topu gibi bir kızı oldu Babası bebek üşümesin diye paltoya sarıyordu sıkıca Ayten öğretmen kan kaybından ölüyordu Hiç bir şey yapamıyordu çaresizce ağlıyordu AYTEN AYTEN gitmeeee Bir öğretmen eşi ölürken Kendiside sevgisini güvenini öldürüyordu Bütün köylü ağıt yakıyordu Aylarca köy öğretmensiz kaldı Kimbilir ahmet öğretmen nerdeydi Kızının adını ne koymuşlardı Daha kimleri okutmuştu Bir köyde belkide şehirde Tüm köylerde şehirlerde öğretmenlik yapanlara Saygıyla eğiliyorum saygılar sunuyorum Yüreğiniz var olsun Tüm şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum Ve bu şii ri tüm öğretmenlerime armağan ediyorum Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|