![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4279
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Titreyerek bedenim, tanışınca dünyayla
Müşfik bir yürek alır, ilk ağıtımda beni Sokulurum usulca, rahmet kokan kucağa Sevgiler hissederim, sarınca ana beni Yıldız olur geceme, aydınlatır gözümü Dert bulutu çökse de, güneş olur gönlüme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yunan asıllı Romalı Şair. Son sözü:
- Benim için ağlamayınız, geçici kederlerim için de.. Ben insanların dudaklarındaki mısralarımda yaşayacağım” QİNTUS ENNİUS Milattan önce doğmuş büyük Romalı ve şair. Ölüm yatağında kendi kendisine son sözleri: - Kafi derecede yedin, içtin; oynadın, güldün artık gitme zamanı geldi” diyordu. HORAS |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dünyanın en ünlü ressamlarından. Ölüm döşeğindeyken Kral Birinci François onu ziyarete geldi, doğrulmak istedi, beceremedi, Kral onu tuttu, krala doğru baktı ve son sözlerini söyledi:
- Haşmetli hükümdarımın kollarında ölmek benim için şereflerin en büyüğüdür. LEONARDO DA VİNCİ (1452-1519) İtalyan, ressam, heykeltraş, mimar. Son sözleri: - Ruhumu Allah’a, vücudumu ve malımı aileme.. MİKELANJ (1475-1565) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ünlü Çin filozofu. Son sözleri:
- Beni anlayan hiç kimse yok. Beni üstad olarak kabul eden hiçbir hükümdar çıkmadı. KONFÜÇYÜS (M.Ö. 551-479) Ünlü Yunan filozofu. Zehir yoluyla idama mahkum edildi. Verilen zehiri, sukünetle, titremeden, soğukkanlılıkla içti ve manzaranın ağlattığı arkadaşlarına: - Ne yapıyorsunuz dostlar, amma tuhafmışsınız ha. Ben kadınları bunun için savmıştım; sakin olunuz, metin olunuz” der ve ekler: - Askulepios’a bir horoz parası borcumuz var, unutma Kriton. SOKRAT (469-399) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İtalya asıllı Fransız devlet adamı. Son sözü:
- Demek ki, bütün bu güzellikleri terketmek zamanı geldi! KARDİNAL MAZAREN 14. Lui’ye 22 sene hizmet eden büyük devlet adamı.. Son sözleri: - Artık kraldan bahsedilmesini istemiyorum. Hiç olmazsa beni rahat ölmeye bıraksın. COLBERT (1619-1783) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İlk Osmanlı denizcisi.. Vasiyeti:
- Ölünce beni öyle bir yere gömün ki, sırtım dağlara dayansın, kucağıma denizi verin, daima donanma göreyim. KARA MÜRSEL Büyük Türk denizcisi.. Vasiyeti: - Ben öldüğüm zaman beni deniz sesi işitilecek bir yere defnediniz… BARBAROS HAYREDDİN |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sezar’ın yeğeni… Asıl ismi Oktavyanus.. Ölüm döşeğinde son sözü bir tiyatro terimi oldu:
- Oyun bitti. AVGUSTUS (M.Ö.-M.S. 14) Meşhur Romalı deha.. Suikaste uğradı. Hançerle hücum edenlerin arasında kendi evlatlığı Brütüs’ü görünce kendini müdafaadan vaçgeçti, ölümü kabullendi ve ölürken, tarihe malolan şu sözü söyledi: - Sen de mi Brütüs? SEZAR (M.Ö. 101-44) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kötülük edersen, kötülüğün karşılığı pişmanlıktır. Elinden gelirse, kötülüğün inadına iyilik yap.
Çok dinle fakat az konuş. Sözü akıl ile söyle ve bilgi ile süsle. Fenalık cahillikten doğar, hastalıklar kötülükler hep aynı noksanlıktan ileri gelir. Fakat tedavi ile hastalara şifa verilebilir; terbiye ile kötüler iyi edilebilir; okumak yoluyla da bilgisizlere bilgi verilmiş olur. Gönlünü ve dilini doğru tut! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akıl senin için iyi ve yeminli bir dosttur. Bilgi senin için çok merhametli bir kardeştir.
Allâh’a sığın, onun emrine itaatsizlik etme! Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün süsü gözdür. İnsan sözünü dil dili ile söyler; sözü iyi olursa, yüzü parlar. Allah’tan ne gelirse ona râzı ol! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Veda Hutbesi, Hicretin 10′uncu yılında, Peygamber Efendimizin, Arafat’ta 9 Zilhicce Cuma günü, 150 bin kişiye hitaben irad ettiği ve İslamiyet’in ana esaslarını özetleyen, fert, aile ve cemiyet disiplininin temel prensiplerini koyan, insan haklarının kutsiyetini ilan eden bir belgedir.
Bismillahirrahmanirrahim “Ey insanlar! “Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım. “İnsanlar! “Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden korunmuştur. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|