![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne yana gitsem olmuyor
Sarmalamış beni çaresizlik Kaçsam bir türlü Kaçmasam daha bir felaket Tarihi sakladım yarınlara Hem suçlu hem güçlüsün Ama olsun n'olur sen beni affet Susuzluğum boğacak beni Gözyaşının nehrinde Sağır ediyor beni sessizlik Kapıma değiyor ama Hiçbir mevsime ait değil bu rüzgar Saplanmışım kumlara Deniz gözlerin kıyısında Çürümeye terk edilmişim Paslı zincirden başka kaybedeceğim yok Trenler istasyonlara yaklıştıça Uzaklaşırım senden Raylar hem eşit yalnızlığıma Hem paralel Semalara yükseldikçe Aşağılar beni bu alçakça kaçış Valize sığdıramam yoksulluğumu Deli edecek beni akıl yürütme Bu çıkmaz sokak Bu çaresizlik Ve beni sağır eden bu dilsiz yürek Atsan atılmaz satsan satılmaz Kaçamıyorum işte Sensizlikten kurtulamıyorum Kalabalık şehirlerde Yokluğun beni yalnız bırakmıyor
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Artık ölsem de olur
Yaşadım yaşayabileceğimi Yaşamam gerekenlerin hepsini değil belki ama Artık ölsem de olur Annemin sıcacık yemeğini yedim Babamın dayağını Müzik dehalarını dinledim Bir de dedemin öğütlerini Tanık oldum hakkın yerini bulduğuna Saraydan Kız Kaçırmaları'na Ve Bitmeyen Kavga'lara Umutlu beklelyişlerden hüzünlü vedalara Gördüm görebildiklerimi karanlık ve umut arasındaki hayatta Yaşamam gerekenlerin tümünü değil evet ama Yaşadım yaşayabileceğimi Artık ölsem de olur Tırnaklarımla derinleştirip kazdığım çukura Erik fidanı diktim mesela Evimizin ordan akan nehri geçtiğim yalın ayklarımla Tırmanıverdim ceviz ağaçlarının doruklarına Yorulmayı aklıma getirmedim Çiçek açan portakal ağaçları arasında kaybolan yollarda Derdimi anlattım sahillerde dalgalara Farkına vardım yıldızların Çiçeklerin böceklerin kuşların Hüzünlü şarkıların Bitmeyecek ayrılıkların Gelen olmadı genelde ama Bekledim de oldu içinde kuytulukların Yaşamam gerekenlerin tümünü değil ama Yaşayabildiğimi yaşadım en azından Gördüm en azından ağlayışını ve gülüşünü Bana hayatın doğmak ve ölmek olmadığını öğretenin Gözyaşlarıyla yağmuru ve bereketi Tebessümüyle güneşin bahşettiği hayatı gösterenin Bir gazel yazmak için kalemi tutar gibi Tutabildim Evet tutabildim ellerini Artık ölsem de olur!
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Az sonra kalkacak on otobüsü
Geliyorum yolumu sen bekle anne Yolcu eden yok beni bul ilden Arala pencereyi yokla anne Zahmet etsen sana kırılacağım Ağlarsan şakam yok darılacağım Yalnızca sımsıkı sarılacağım Kabahatlerime birini ekle anne Yol çok uzun ama işte bitecek Cebimde param var bana yetecek Yiyecek de var idare edecek Sofradan bir tabak sen sakla anne Sana bir şey aldım beğeneceksin Masraf ettim diye söyleneceksin Zahmete gereğe değineceksin Hakkın sığmaz ne kalbe ne akla anne Benim için ağlayan bir sen varsın Hem anasın hem dostsun hem de yarsın Öğrettiğin duamı bir sen duyarsın Kara talihimi sen akla anne Dün yine düşümde gördüm ben seni Alnımda hissettim sıcak buseni Ayırır mı Mevla can ile teni Sen de Yahya diye sayıkla anne
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün gün şafak sayan asker kardeşim
Gün geçer kendini üzme yeter ki Bu yolun da bir gün biter yoldaşım Bir tüfek bir morali bozma yeter ki Üstüne hürmet et asta merhamet Üzseler de seni sen yine sabret Unutma ki sabrın sonu selamet Bu şansa talihe kızma yeter ki Sevdiklerin senin yolunu gözler Senden daha da çok şafağı gözler Yaraya tuz ekler karamsar sözler Hasret çeken kalbi ezme yeter ki Her hafta mektup yaz sevdiklerine Zaten senden başka kederleri ne Keder katma n'olur kederlerine Bedbaht olduğunu yazma yeter ki Senin akıttığın yaşın heladir Nefesin suyun aşın helaldir Her hafta sana çarşın helaldir Güzellerle abartıp tozma yeter ki Gerçi asker adam hatalar yapmaz Hata yaptıracak yollara sapmaz Ayda bir kadehten kıyamet kopmaz İçip bir yerlerde sızma yeter ki Sevdiklerin gibi gönlüm seninle Hem gönlüm hemi de aklım seninle Hediyedir bana ölüm seninle Ali Yahya'ya küfür dizme yeter ki
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sisin çöktüğüne bakmayın ormanlarıma
Yağmur dinmez sandınız dindi işte Bu sis de geçecek göreceksiniz Güneşin bayrağını gönderime çekecek zaman İnce boyunlu esmer çocuklar büyüyecek daha Kitaplarda bozulup Gözlük takacak yemyeşil gözler Sarmaşıklar örtecek yıkık duvarlarımı Beni daha iy tanıyacak zeki meraklılar En azından tanıyacak Tutunun ey gökte ışıldayan yıldızlar Yarınlar sizin gibi parlak olacak Sık dişini derinliklerdeki midye Ak alınlardaan damlayan ter heba olmayacak Yatağı değişecek hayat ırmağının Dağ gibi yüreğimle durdum mu önünde Kırkikindi yağmurda damla olacak Benden bahseden şiirlerin her sözcüğü Söküp koparacağım pas tutmuş korkuları Hayatın tarlasından söküldükçe Serpilir tohumlarım bereketli gözlere Mehtapta salınan papatyalarımı görür bestekarlar Kıskanır cırcır böceklerimi Var oldukça bu deli rüzgar Bu tebessümü kumralların Ben de hep var olacağım Sevdalılar şarabımı içtikçe Ben daha çok dolacağım Dolup dolup taşacağım
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kumsuz ve tuzsuz olmaz ayağını yıkayan deniz
Dalga köpüksüz olmaz Olmaz ya olmaz işte Hüzünler yalnız kalmalar üzmezse olmaz Rüzgar bu ya hani esmese olmaz Bu yağmur ya yağmasa olmaz Nehir olur ya akmasa olmaz Gitsin alsın başını gitsin nazlı sevgili Acıtsın şurada bir kafeste çırpınan öksüzü Herkesin harcı değil hüzün Adam gibi hüzünlere hazırlar kalbi Saçlarını toplayan yarin vedası Aşka ömür biçer şiirler sonra Hırpalandıkça kıvama gelir yürek Bir sonraki sevda için Sonra katlanır üst üste Yar hasreti Memleket hasreti Derken Kendini binlerce yıldız altında Yarım bir ayın huzurunda bulursun Hiçbir acı daha elim olamaz Cırcırböceğiyle coşan akşamıyla Bu hayata veda ihtimalinden Her sevda başlar ve biter şiir kitaplarında Ya bu hayat da bir gün biterse
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana aşkı öğretmek istedim ben
Şair Safahatini Çilesini Selam vermeyi simitçiye bile Küfürbaz şoföre kolay gelsini Kitaba yöneltirdim okumaya Umudu sevgiyle dokumaya Nasıl tutardı hem de saf maya Yağmurda seçerdin sevgi sesini Çekik gözlere yığıp bilgiyi Yüreğine kazırdım aşka ilgiyi Onuru inancı çıkarsız sevgiyi Öğretmek sana insanlık piyesini Pırıl pırıl gözlerle dinlerdin beni Yolldaş ederdikr uhunla bedeni Kardeş edip ağlayanla güleni Kalleşe verirdin ama dersini Gez sonra dünyayı diyar diyar Sevilecek ne kadar çok şey var Sevinç gözyaşıyla nemlensin her duvar Gözlerindeki umudun dağıt hepsini
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhtiyacı olana çıkmaz piyango
Şansı olana çıkar Elinde biletiyle gazeteye bakan birini gördüm Kopmuş kayışında eski püskü bir ip Rakamları bile okuyamıyor Kokusu burnun direğini kırar Anasına avradına sövüyordu adam öyle şansın Bir gazeteye bir biletine tükürüp Kimi selamlayacağını kendi de bilmez piyango Belki işini bilen bir memura gülecek şans Yahut vergi kaçıran bir fabrikatöre Bir manava Bir askere Bir şoföre Ya da kim bilir kapıcıyı bulur kaçıncı kere Sonra şafak attı bende de anladım İhtiyacı olana değil şansı olana çıkar aşkın piyagosu da Aşkın şarkıları onun hüzünlüdür hep Gerçekten sevgisi olana değil Şansı olana tebessüm eder Belki işini bilen bir memura gülecek şans Yahut vergi kaçıran bir fabrikatöre Bir manava Bir askere Bir şoföre Ya da kim bilir kapıcıyı bulur kaçıncı kere Rüyaları işgal eden sevgililerin Belli olmaz kimi seçeceği Sövmek saymak nafile Hem yakışmaz sevgi yüklü şaire
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Savaştan kaçan askerdir
Aşksız çarpıyorsa yürek Aydınlatmayan fenerdir Aşksız çarpıyorsa yürek Petektir arısız balsız Ağaçtır yapraksız dalsız Gelindir duvaksız alsız Aşksız çarpıyorsa yürek Harfi yazılmaz hecedir Sabahı olmaz gecedir Tahtsız ve taçsız ecedir Aşksız çarpıyorsa yürek Kokusuz renksiz çiçektir Ağaçsız otsuz böcektir Yakasız kolsuz yelektir Aşksız çarpıyorsa yürek Suyu kurumuş deryadır Topraksız taşsız dünyadır Aşık olmayan Yahya'dır Aşksız çarpıyorsa yürek
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece saçların sabahı getirmiyor bana
Soğuğuna bahar gelmiyor Nerede kuş cıvıltıları kahkahaların Kır çiçeklerini bana vaat etmişti gülüşün Nergisleri Zincirlemişsin bana martı kanadı ellerini Sisleri dağılmıyor şafaklarımın Ayaza maruz kalıyor yıldızlarım Gülüşün doğmuyor Dağ gibi yığılmış dedimin ardında Kış uykusunda umutlarım bakışın Yüreğim yalnızlığın ateşinde kızarmışken Donup kalmış baharı tanımaz zemheride Tuhaf çelişki yedi bitirdi beni İsmini bilmenin huzuruna İşkence ediyor Nasıl olduğunu bilmemenin celladı Tutunduğum kırık dalım bu avuntu zaten Başını yastığa koyduğunda göremiyorum ama Tanıdım seni Güzel mi kötü mü olduğunu bilmediğim Dönek dünyada Seni bilmek Ayaklarımın uyuşacağı zamana kadar Yaşadığım Ve yaşayabileceğim en güzel şey..
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|