![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1668
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ÇAKALLAR-2-
Ne zaman elime bir kalem alsam Dilime dolanır hep bu çakallar ! Sazımı alıp ta çalmaya kalksam Telime dolanır hep bu çakallar ! Haykırsam kar etmez,sussam kar etmez, Unutup ben beni,sızsam kar etmez, İşleyip mısrama,yazsam kar etmez, Elime dolanır,hep bu çakallar ! Vazgeçip tuz bassam artık yarama İsimsize isim,sen hiç arama Riyakar olandan,yanarım amma Külüme dolanır,hep bu çakallar ! Yandıkça yüreğim,şiire aksam, Savrulan külümle ben beni yaksam, Yüzümü bir defa,örtmeye kalksam, Tülüme dolanır,hep bu çakallar ! Yaşlı gözlerimle gönül bağımda Dolanıp dururum bu genç çağımda Elime ne zaman,gül aldığımda Gülüme dolanır,hep bu çakallar ! M. Levent ÖZGEÇ
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ÇAKALLAR -3-
Üçü,beşi,toplansa da başıma, Bu çakallar toz geliyor,be..Salih ! Zehir olup,karışsa da aşıma, Lokmaları tuz geliyor be..Salih ! Aldatıp kendini,yüzüme gülse, Ne zaman sözüyle,sinemi delse, Hele dört bir yandan,üstüme gelse, Varlıkları vız geliyor,be..Salih ! Çevremde dolanıp,gelse peşimden, Viran edip,alıkoysa işimden, Aralıkta;Kar,boranın içinden, Zemheride köz geliyor be..Salih ! Anlattım çakalı,bak sen sorunca İşte böyle yazdım,ben kin duyunca Kağıtla,kalemi,ele alınca Lirik olan bu söz gelir be..Salih..! M. Levent ÖZGEÇ
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() NE GÖRMEDİK ki ?
Bir kaç gün şöyle bir,etrafa baktık, Boş hayal içine,dalanı gördük! Gözleri gülse de,yürek ağlardı Gönlüne kanlı yaş,dolanı gördük! İzleyip dururken,eş,dost,ahbabı, Yıkılmış ömrünün,gönül muradı. Birde zehr’olmuşsa,yaşamın tadı, Saçını,başını,yolanı gördük! Sıkıntı gider mi,saç,baş,yolmayla, Baksana ne yüzler,tok utanmaya, Değer mi yüzsüze,an ayırmaya Gelin diye damat,alanı gördük! Gönlüne hüsranı,ekmeler neden, Boşuna boynunu,bükmeler neden, Uzaklara gidip,bakmalar neden, İnsanın içinde,yılanı gördük! İster sola dolan,ister sağına Dolanırken düşme,yüzsüz ağına Bilmem ki;Ne denir,bunun adına Sende bir isim koy, filanı gördük..! M. Levent ÖZGEÇ
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() VAY BAŞIMA
Duydun mu ? Bir çöplükte iki horoz Öter olmuş vay başıma! Aşk alevi cana gelip Tüter olmuş vay başıma! Aciz kalmış demir bilek Kula kulluk etmiş yürek Er bildiğim fistan etek Öper olmuş vay başıma! Kader saymış bu yazıyı Kurt yapmış körpe kuzuyu Korkutmuş tavşan tazıyı İter olmuş vay başıma! Bildiğim güller ayrı renk Kalmamış güllerde ahenk Zemheriyle olunca denk Yeter olmuş vay başıma! Bulandı bu yürek suyu Bu huy aslı'nın mı huyu Hem Mecnun'dan hem Kerem'den Beter olmuş vay başıma! Sözüm meclisten dışarı Bozulmuş gönlün ayarı Kumarbazı aşk diyarı Üter olmuş vay başıma. Yutar olmuş vay başıma...! M. Levent ÖZGEÇ 25 Şubat 2002 ‘Mısralar da Ağlar Kitabından’ Not : Ben sevgimi ve saygımı sadece 14 şubat ve 8 Mart tarihlerine sığdıramam… Ya siz..?
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() - - - NEYLEYİM - - -
Eğrilerle düz zemine oturdum Doğruları eğik sandım neyleyim. Alımlı gözlerle süzdüler beni Kör sıpayı geyik sandım neyleyim! Okyanustan yol açmıştım yoluma Dost sandığım giriverdi koluma Takılınca hokkabazlar salına Sallandıkça kayık sandım neyleyim! bakışlar heybetli duruş heybetli Sanırsın bükülmez demir bilekli Sanki ahiretten dönüş biletli Cüceleri büyük sandım neyleyim! Yüreğime ne kaktüsler ekildi Dikenleri mısralardan döküldü Bir eğriyle yine boynum büküldü Savruldukça yayık sandım neyleyim! Yıllar yılı oyalanıp durmuşum Zulümleri zalimlere sormuşum Meğersem ben gönüllerde kor'muşum Uyudukça ayık sandım neyleyim! Hileli yürekler hileli pozlar Zemheriye döndü baharlar yazlar Yazarım ve lakin kalemim sızlar İnsanlığa layık sandım neyleyim...! M .Levent ÖZGEÇ 'GÖNÜL PINARI Kitabından'
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım hocam Halil SOYUER'i rahmetle anıyorum.
Onun 'KİM BUNLAR' İsimli şiirinden etkilenerek yazılmıştır. - - - KİM BUNLAR - - - Benim gönül dünyama kimleri davet ettim Bazıları vardı ki gelmeye erindiler! Mutlu olduğum anlar gözlerimde parlarken Bazıları vardı ki gülmeye erindiler! Sabır çekip oturdum kıbleye yüzüm verip İnsanların içini bir bir içime serip Olanın ve bitenin o an farkına varıp Sorduğum soruları bilmeye erindiler! Çıkmazların içinde bir çıkar yol aradım Gönlümde ki yer çoktu onları da sarardım Ne yazık ki ben var ya bu uğurda sarardım Gözümdeki yaşları silmeye erindiler! Gönlüm sükut etmedi kaybetmiştim kendimi Karıştırdım içimde boylam mıydı enlem mi Yitirince anladım benliğimde ki beni Kaybolan umudumu bulmaya erindiler! Kendime geldiğim an vakit artık geçmişti Benim gönül dünyamdan kimler gelip geçmişti Müstehakmış onlara yanlış bir yol seçmişti Bencilliği taşlara çalmaya erindiler! Açtığım bu gönülde kalmaya erindiler...! M.Levent ÖZGEÇ ' GÖNÜL PINARI Kitabından'
![]() |
#7 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() - - GÖRDÜN MÜ ?- - -
Yaz gününde kar yağınca başıma Hava sıcak üşüyorum gördün mü! Bu düz yolda neler çıktı karşıma Adım başı düşüyorum gördün mü! Sarhoş gibi dolanırken ayakta Gözüm kalır cadde Pazar sokakta Yüzün varsa dönüp arkana bak ta Bu halime şaşıyorum gördün mü! Gönlüm sığmaz geçer mi hiç elekten Bir mutlu an çalamadım felekten Mısralarım dökülünce yürekten Kalemimden taşıyorum gördün mü! Umudumun hayal olduğu her gün Mutluluk uzakmış benim gördüğüm Bütün hayallerim şimdi kör düğüm Anılarla yaşıyorum gördün mü..! M. Levent ÖZGEÇ
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|