![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Halkalı Konutu
Şehir hatları vapurunu görebiliyormusun pencerenden Halkalı'da yeni konutunda? Martılara simit verebiliyormusun Sahilden, Haydarpaşa Gebze banliyö treni geçiyormu Ara sıra önünden? Bağdat caddesine yakın mı orası? Taksim oraya kaç dakika? Yirmi veya otuz dakika mı? Yok değilse Ne işin var orada? Ben bilirim sen duramazsın üç ay daha İstanbul'dan uzakta Bak İstanbul kokuyor Acıbadem de Çamlıca da. Hani bir zamanlar Daire alacaktın ya Kanlıca'da Geçen gün balık tuttum onun karşısında. Boğaz mavi bir kordela Gemiler geçti bir aşağı bir yukarı Zaman çok çabuk geçiyordu Akşam oldu, Oltamı topladım, Kovadaki suyu denize bıraktım, Geçerken o almadığın daireye de baktım. Boştu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hapşırık
Bir hapşırdım, dedim; Elhamdülillah. Karşımda oturan cevap verdi, dedi; Yerhamüke Allah. İçimden teşekkür ettim ve dedim; Yehdina ve yehdi kümullah. Bir sünneti ihya ettik, çok şükür Allah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hareketlilik
Yavru bir kedinin ince gövdeli bir ağaçtan geri geri inişi veya yetişkin bir kedinin yol kenarından yürüyüşü kendine özgü. Bir güvercin sekmesi, atın koşması, serçenin zıplaması, karıncanın sesiz adımları. Hepsi bir yaşam sevinci, karışık lezzet ve karışık soru işaretleri. Tek özellikleri ölümlü oluşları. Bütün canlıların ölümlü oluşu, kısa veya uzun. Kayalarda pavurya yürüyüşü, penguenlerin sakin adımları, hepsi farklı. Kayarak yürüyen yılan, bir akordeon edasıyla süzülür, öğretildikleri gibi. Ne bir eksik, ne bir fazla. Hamile bir bayanın yürüyüşü, ister istemez selam vermek gelir içimden ona veya bir merhaba demek, gözlerinin içine bakıp da. Uçmak ve yüzmek mi? Onları başka bir şiirde anlatmalıyım, anlam bütünlüğü bozulur yoksa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harman
Sizin hiç harmanınız oldumu Harmanda çalışanlara Yemek çıkarttınızmı Harmandan sonra Harmandalı oynadınızmı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasan Basri Abi
Hasan Basri Abi bir müddet Oğlunun terk ediş yıl dönümünde Sigarayı bıraktı denemez Günde birkaç taneye indirdi. Yemeklerden sonra kahve ile içecekti. Mayısın ikinci cuması kızı Pembe Amerika'dan gelecekti. Acaba 2006 nasıl geçecekti Her geçen sene bir öncekini özletti, Hayaller kayboldu, halk fakirleşti İkiyüzbin askerimiz doğuya yerleşti. Pasifik'te deprem oldu, Soçi'ye uçak düştü. İşçi lideri 1 mayıs tatil olsun istedi. Hasan Basri Abi'nin tansiyonu onyedi, Hürriyet gazetesi aldı, Vapurda tango söyledi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasan Basri Bey
Bir enstrüman çalarmısın abi, Bir tek kapı zili çalarım dedi Hasan Basri, Çocukları için çalıştı, Mahmut Paşa, Karaköy'de, Kızı şimdi Amerika'da öğretmen üniversitede. Hasan Basri bey Voyvoda Han'da ofisinde. Bir piyano almıştı kazandığı parayla ilk ihalesinde. O piyanoyu çalmasını kızı öğrendi, Hasan Basri bey bir tek kapı zili çalmasını bildi. Daha sonraki şiirlerimde bu abiden, Bahsedeceğim eminim ki... Kendisinde suda kurutulmuş laflar çoktu, Samimi insandı, kalbinde kötülük yoktu. Sigarayı bıraktı, sigara tabakasına paralarını koydu, İnsanları sevdi, hayata doydu. Şimdi hanımıyla baş başa yaşıyor, Senede bir kaç gün de kızıyla ve damadıyla buluşuyor. Sen çok yaşa Hasan Basri Bey damadın, kızın ve eşinle, Mutlu olurum seninle her görüştüğümde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatırlasın Seni Beni
Bir köy gezisinde kardeşim; Bir balta ve bir çapa satın aldı. Baltacı; '-Saplarını taktırmak isterseniz bir saate kadar hazırlarım.' dedi. Anlaştık biz yemeğe kasabaya indik. Döndük, baktık balta ve çapa kahvenin duvarına dayalı. Sapların biri beyaz, diğeri belli ki eski. Birer çay içtik kahvede, baltacı geldi. '-Borcumuz ne? ' dedi, '-On beş yeter.' dedi. Parayı verdi, paranın üstünü getirdi. Kardeşim baltanın sapını sordu; Neden eskiydi? Babasından kalma baltanın sapını takmıştı, bunu açıkça söyledi. Tarlasını da satacakmış, bize gösterdi. Arabamızla evimize dönerken geri, Dedim ki kardeşime; Söyle yeğenime bu olayı, o da satmasın aman bu baltayı. Saklasın onu, baksın gözü gibi, hatırlasın bu olayı ve de seni, beni. Düşünsün geleceği ve paranın ne çok gerektiğini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hattat Taner
Harfleri kurgulayan iki göz, Bir beyin gücü, Parmaklar düşüncedeki uç nokta, Hattat Taner bu işte dorukta. Anılacak ismi eserleriyle çok, İltifat değil, böylesi yok. Şanslıyız, arkadaşımız o, Grubumuz tam bir filo. Kaptan: Hasan usta, Pek yakında görüşürüz Etiler, Ulus'da. Atila baba şiirde üstad, Bendeniz acemi bir zat, Nil ve Nells bir türlü öğrenemedim, Hayır olur inşallah, Selda teşekkürleriyle anılacak. Bay Nostalji ismi hatırlanacak, Bu şiirin özelliği devamlı uzayacak. Erol Işık azimli, çalışkan. Profesyonel fotoğrafçıdır Düseldorf'lu Can Betül, İlknur, Esroba ve İnci abla, Gül Hanım'da kendi yazar arada. Daha nice adını yazamadıklarım var, Laura İspanya'dan yazar, Nebahat Akgül bir ara kayboldu, sonra geldi, Ferda ve Seval iyi şairlerdi, Bekir Bey grubun değişmez ferdi, Pırıltı ve Melike, Gassan Satar yerlerini aldı, Betül'ün şiirleri farklı. Daha nice adını sayamadıklarım var. Öğrendiklerim onbeş sene işime yarar. Grubumla ediyorum medar-ı iftihar, Hoşgeldin aramıza ikinci bahar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Ölümle Durur
Kuklalar yaşar ve ölür, Yalancıların yalanları doğrudur, Hayat ölümle durur, Balıklar zıpkınla vurulur, Çalışan insanlar yorulur, Mekanik saatler kurulur, Sınavlarda neden kazık sorular sorulur Ekmek yaparken hamur yoğurulur, Dondurma külaha doldurulur, Beni ısıran köpekler kudurur. Şaka....şaka.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Yorgunu
İri şakayıklar görsem bahçende gün akşama dönerken perdeleri kapanmış yıllanmış kırmızı yapraklarıyla hüzün anımsatır bana narin duruşu tıpkı senin gibi hayat yorgunu Sarılırım gecenin donuk kollarına geri getirecekmiş gibi seni tekrar bana azığımda dokuz milimetrelik soğuk tabanca katık olmanı istiyorum son umutlarıma çok açık konuştum inan bana. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|