![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yorgun Ömrüm
Ayağı yere basar oldu kaygılarımın Gömmek istedikçe uzadı. Okyanus derinliklerince Değerini bilmek midir yaşamak, hayatın Zor olan yaşamak mıdır, ölmek mi bilinmez Dalda sararan yapraklarcasına yorgun ömrüm Ufuklar da eskisi gibi uzak, sisli değil artık Sonbahar hüznü çökmüş omuzlarıma, yaşama. Solan çiçekler de merhem olmuyor yarama Tadında bırakmak lazım, gereği yok zorlamanın Artık uzatmaları oynamak anlamsız Hiç yaşamamış gibi çekip giderken Anlamını yitirmeli ölmeyecek gibi çalışmalar. Ölüm ahir değildir, ölmektir akıbet Ölmek için gerilemek lazım; gerilemek Ölmek de yaşamak kadar elzemdir Yaşayanın değeri ölmeden bilinmez. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüreğimi Öpmek Geldi İçimden
Fırlatıp atmak Güp güp eden yüreğimi Sökmek geldi içimden İçinde sen yoksun diye Yüreğini Öpmek geldi içimden Bana İçinde yer verdi diye Kanatlanmış uçuyordu Pır pır eden yüreğimi Öpmek geldi içimden Sana kondu diye Yüreğini Öpmek geldi içimden Yüreğim Sende atıyor diye Yüreksiz de sayılmam artık Aşkınla cesaretlendim Gururla dolaşıyorum ortalıkta Yüreğin bende diye Yüreğimi Öpmek geldi içimden Yüreğini Yüreğimde taşıyor diye Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürek Fırlayacak Yerinden (Balıkçı)
İbrahim Ethem Bingül' e ithaf Hafta boyunca av konusu, gündemde olan balık Telefon trafiği yoğun, isteklisi çok, kalabalık Konuşulan sepet, nevale, olta, iğne, yem, ağırlık Hele bir bilseler günler önceden başlar hazırlık. Bir gün önce, balığa gitmeden Gece yatmak gerekir erkenden Sabah erken kalkılacak Ne mümkün uyuyabilmek, heyecandan. Hava soğuk mu soğuk Eller morarmış, parmaklar donuk Elde olta kıpırdamadan öylece Beklenir mi saatlerce balık. Henüz gün doğmamış, tanyeri ağarmakta… Sarkıtmış oltasını denize bir alık! Takılmış oltaya şaşkın bir balık. Ne güzelce de, balığı da, balıkçıyı da yargıladık. Düşlerim de, misinam gibi dolaşık. Çekilir mi bu gam, olmasa ümit, olmasa balık Ne misinada gam kalır, ne gönülde kasavet Hele takılırsa oltaya büyük bir balık. Kapmış yemi bir balık, balık oltada, Sandal denizde, yürek bedende çırpınır. Balık kafa ata, ata gelirken derinden Sıkı tutun, yürek fırlayacak yerinden Bu çok bilmişlik, bu yargı, pek yabancı değil. Sanırım hepimize biraz da olsa tanıdık. Yaşamadıysan tan vaktinde bu duyguyu Nereden bileceksin, balık mı şaşkın? Balıkçı mı, yoksa yargıç mı alık? Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zıpkın
Nasıl birleşecekse duygularımız Tek köşeli iki doğrunun ucunda Ne güzel olurdu asılmak aslında Sevdalanınca, bir ilmek iki boyuna Aç gözlü topraklarcasına çektim hasretini Ne kadar sevsem, sarsam da doyamazdım sana Doyumsuzluğum, tavana vurdurdu hasretim Gözlerin de doyuramaz artık beni Aç ve susuz kalmışım; belki özlemli Her atışında yüreğimin ayrı bir hasret Kollarında uyanılmaz uykulara yatacağım Yağmurlar yıkayacak çatlak hasretim Dinginliği özledim, içi alınmış Bir karpuz kabuğu gibi, atacağım Kendimi denizlerine vuslatın Yüzeceğim; yüzeceğim dertsiz, tasasız Nefesine ilk değdiğinde nefesim Bal tadı dudağımda dudağın Sonra al basması yanakların Zıpkın yemiş balık sersemliği sende Ve mutluluk tebessümü ilk öpüşmenin Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|