![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dua Sabır İster...
Dua ile kurulmuş ibadetin yapısı Ayet âyet verilir KUR'AN 'daki her olay, Dua ile açılır o yapının kapısı Açmak için has niyet yeter gerisi kolay... Dua ibadetlerin hem başı hem sonudur Dua ile varılır yönelinen erime, İbadetin özünde o başlıca konudur Makbûl dua iledir buz ruhtaki erime... Umutlar dualarla birleşip de Huzur'a Ulaşınca artık bir kabûl olmayı bekler, 'Makbûlümdür...'müjdesi ruhu iletir nûra Hayaller gerçekleşir ama bu sabır ister... Alper Kürük
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dut Yaprağı
Sen ne çilekeştin ilk zamanlar Bakmazdı kimse yüzüne İnatçı keçi bile Seni arzu eylemezdi. Bir kurt düşkündü sana Sen onun hayatıydın, Dut yaprağıyken birgün O kurdun sihriyle Birden ipeğe döndün. Seni kıskansam yeri Şimdi bir rüzgâr eserken Dut tanesi güzelleri Kucakladın,sardın, Pembe -beyaz tenlerinden Tiril tiril tatlı öpüşler aldın... Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düğünümüz
Yıl 1961,27 Temmuz... Ben Konya/Seydişehir'li damat Sen Gelibolu'lu gelin kız. Çalan orkestrayla salona girerken biz Evliliğe atılan beraber bu ilk adımdı Sağımda ölene dek benim olacak kadındı. Ayakta muhabbetle bekliyordu gönüller Saadetimiz için alkış tuttu tüm eller. Yüzlerimizdeki utançtı Bekârlıktan son kalan bu görüntü, Bir devri kapayıp bir devri açtı sanki Ellerimle açtığım yüzündeki tül örtü... Saadetti gözlerimizde ışık ışık parlayan, Anneler,babalar,kardeşler ve dostlarla Çepçevre yanımızı dolduran masalarda Müşterek neş'emizdi bizimle paylaşılan... Çalınan 'KOMPARSİTA ' yekvücut etti bizi Gökten yağan saadet kapladı kalbimizi... Başından geçen duyar,bu ne tatlı bir danstı? Bizi şimdiye kadar bağlayan bir alyanstı. Ondan sonra var oldu saadetten zincirler Kopmaz,kalpler ayrılmaz,ölüm olmazsa eğer... Kadın dolusu salon içinde bence tektin Bembeyaz duvağınla gerçekten bir melektin... Kollarımın içinde kuş gibi uçtun,sektin, Saadetle yapılmış yuvana girecektin... Düğün-derneğimizin gelip çatınca sonu Terkediverdik gittik biz sessizce salonu. Değil asla üzgüden,sevinçten boşanmıştı Güzel,elâ gözünün birkaç damlacık yaşı, Böylece oluverdik biz hayat arkadaşı... Evimize atarken birlikte ilk adımı Yine tekrar edeyim o anki şu duamı: 'Şükürler olsun Tanrı'm verdin bu muradımı...' Bir yatak,yorgan,yastık yetişir ikimize Sevgilerle,saadet dolsun hep evimize... Darısı bekârların başına olsun derim... 'DİLEĞİME' erdiren Tanrı'ma şükrederim... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya
Dünya koskocaman Üzerinde ben küçücük ben Umutlarımsa dünya kadar... Dünya döndükçe Ben de umutlar arkasından Dönerim gerçeğe dek. Dünya üzerinde ben Umutlar üzerinde gerçek, Dünya tek Ama umutlar dünyası İnsanlara denk. Dünya döner İnsan Umutlar dünyasında mihver... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Ağacı
Dünya ağacında dallar Tomur tomur tumurcuklar açar. Bir dalda onlarca tomurcuk Yeşile tutkulu, Çiçekler açar ki dünya güzeli... Ama o çiçek değişmeli... Henüz görmemiştir yeli Neşeli mi neşeli... Değişim süreci başlar... Farkındadır özündeki değişikliğin Çiçek kendini aşar, Taç yapraklarını aşar... Onu da bulur güneşin eli Dolgunlaşır, Olgunlaşır Dallarda meyveler bollaşır. Kimini dalındayken yer Kuşlar,arılar,böcekler... Kimini koparır eller Pazarlarda sergiler... Kimilerini fark etmez kimse Yere düşüşür Başına sinekler,karıncalar üşüşür... Dünyada alınan boştur Alan aldığını verir Dünya böyle dengelenir... Bu olguların tümünü Görür ağaçtaki sararmış yaprak O da bilir ne olacağını Sonu kendini besleyen toprak... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Evi
Evlerin en güzeli Evleri en çirkini.. Kimine göre rahat ve aydınlık Kimine göre zulmet ve karanlık... İnsan dünya evine Girer sevine sevine... Girildi mi de bir kere Kapıyı çekiverip Hemen çıkılamaz içinden Ta ki gidilsin mahkemelere... Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyadaşım
Dünya böyle dünyadaşım Dayanabildikçe varsın, Ne eksik ne bir gün fazla Biçilmiş ömrü yaşarsın. Dünya böyle dünyadaşım Çiçekler çevreni sarsın, En güzel sevgi ve hazla Bir tek çiçeği koklarsın. Dünya böyle dünyadaşım Yâr olduğun kadar yârsın, Sevgide haksızlık asla! Kurala sen de uyarsın. Dünya böyle dünyadaşım Andıkça arar,yanarsın, Birlikte içtiğin tasla Hem serinler,hem kanarsın. Dünya böyle dünyadaşım Belki yirmi dört ayarsın, Ettiğin dua,niyazla Kendini uçar sayasın. Dünya böyle dünyadaşım Galakside sen de varsın, Bir gün kuyruklu yıldızla Bir olur sen de akarsın... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünce
Düşünce,düşünce,düşünce... Korkuyorum ne olur benim hâlim? Ben yatağa düşünce... Ben toprağa düşünce... Nerde kalır düşünce? Alper Kürük
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünce Ve Arzu
Düşüncelere gebe başım Gönlüm arzulara. Düşüncelerimin ebesi yokluğun Güzelliğin ve aşkın arzularımınki. Başım çok ağrıyor Sancıdan çatlayacak sanki. İçim içime sığmıyor Gönlüm daralıyor,kasılıyor Doğum sancıları olacak... Düşünce ve arzular işte Bak doğuyor çıplak. İsmini koydum düşüncelerimin Kara de,gamlı de,gamsız de onlara. İsmini koy arzularımın Sonsuz de onlara... Ne dersen de tek yaraşır olsun İsresen gemsiz de... Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşüncem Olmazdı
Petek petek balına Olsaydım arı, Benzim olur muydu Balmumu sarı? Olsa da gönül Böyle uçarı Gül gül açtığın Dala konardım. Talihi,kaderi Hep hiçe sayıp Uyardım ben senin Kıblegâhına, Gözlerim yaşıyla Abdestim alıp El üste el bağlayıp. Çıkardım dergâhına. Bir ölüm olurdu Tek gailem Bir de ayrılık...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|