![]() |
![]() |
#251 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Olmasan
Her gün masamdaki çiçek Sen olmasan solar idi... Şimdi coşkuyla çağlayan Gözlerim kan dolar idi... Üstüne yoktur sanırım Ben seni iyi tanırım Ayağımdaki nasırım Yüreğimi deler idi... Kolum kanadım kırıktır Besbelli bağrım yanıktır Bir garip kuzu yazıktır, Anasına meler idi... Söz söylemez olur dilim Bağlanırdı iki kolum Sen olmasan benim halim Aman Tanrı’m! Neler idi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seninle
*akrostiş şiir* Eklenmiş, birbiri ardına günler... Kararlı alışkanlıkla,devam ediyor yaşam. Rüzgar,dalların arasında Eğlenirken... Masum güzelliğin çizer,aynaları... Bir zamanlar o ıssız sokakların Orta yerinde yeralan Zakkum ağaçlarıyla süslü yolların Kuytularında Uzaklaşan sesleri dinlerdik, seninle... Rast makamlı şarkıları dinlerdik,seninle... Tenhalaşıncaya dek; ilerleyişi... gecenin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda-keş
Ne şaraba,ne meye,ne esrara...tutuldum... Ben, sana bağımlıyım; ne umar,ne dem... buldum... Her zerremi, yokladın...gezdin, damarlarımda İflah olmam ben artık; çünkü,sevda-keş oldum... Sağolsun, bir başıma... bırakmadı, hasretin Senin gibi vefasız.... olamadı, suretin... Gerek yok, öldürmeye...yoksa... bu mu... niyetin. İflah olmam ben artık: Çünkü sevda-keş oldum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Kanunları
Sevdada,ara yoktur; mola yoktur sevdada... Sevdin mi,doludizgin,katıksız seveceksin. Cılız bir yürek varsa,çare yok! Güçlenecek! Bir dağın heybetiyle, hüzne direneceksin... Gözyaşından yağmurlar yiyerek üşüyecek Güneşle sevinecek,rüzgarla ürpereceksin. Sırılsıklam...tutarak ellerinde sevgini Narin bir fidan gibi nazlı büyüteceksin... Gökyüzü, hep katmerli mavi kokan bir güldür. Allahın sevdiği kul olur seven bir kimse... Öyleyken; sonu hicran olur aşkın... nedense... Sevgini emekletip sonra yürüteceksin... Vuslatı beklemekle geçse bile bir ömür, Elbet bu cefanın da, sefasını süreceksin... Başkomutan olmalı, bu sevda savaşında... Küçük aksilikleri hep hesap edeceksin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Yara İzimdir
Sevdiğim,saydığım... tutunduğum dal... Bıkmadan dinlediğim perili masal... Gönül topraklarıma kök salarak,kal... Sevda yara izimdir,yürek çeperlerimde... Irlar, açık denizler...bir ceviz kabuğunda... Ayak izimdir sevda...sokağınızda... Sevda uçan kuştadır,dillenen şiirlerde... Sevda taşınır rüzgar,yüze vurur, yağmurla... Sevda tokatlar beni...patlar yanaklarımda. Sevda bir hırsız gibi gönül evime girer... Arsız bir çalı olur,dallanır salkım saçak... Sevda; yüreğimde benim, götürdüğüm bir kaçak... Sevda yoldur,sevda gurbet,sevda gece... Sevda volkan,sevda çile,sevda hece Sevda... görülmemiş çin işkencesi... Sevda dert, sevda tasa, sevda yasa... Sevda başlı başına, vesvese... Dorukta kar,yürekte kor...sevda,zor... İşte,böyle...şair yapar beni,sevda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdayı Vurmak
Sen rüzgarı hapsedebilir misin, bir şiirle… Ya da,geceye hükmedebilir misin…karanlığa… Ben doğruyordum günleri…hayattan…genleri… Sen hüznü emziriyordun, karşılıksız aşklara… Ben sevdamın yitik umutlarını buduyordum Gelişsin diye, zayıflıklarından arındırıyordum… Sen geceyi çağırıyordun, şölenlerine… Dönence mevsiminde… Döneniyordu leş kargaları… Sen geceye yıldız asıyordun Söküp bedenlerden,yaralı yürekleri… Kendince…savaşını kazanıyordun… Yıldızlardan konuğun kim. Gezegenler arası yosma…ah… Şimdi ölmek bile zor… Cehennem dolu diyorlar… Kırıldı ayağı diye… Bütün sevdaları vuruyorlar Yer kaplamadığı için… Mezarlar bile dolmuyor, oysa… |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgide Karun Yüreğim
İçim kan ağlıyor bu gece... Hüznüm, gitar tellerine...dolanıyor. Bir zor bilmece soruyor gözlerin... Gönlüm cevabını inan...bulamıyor... Hiç eksilmesen de; gözlerimden... Bitirmek istediğim öyküydün... Gerçekleşmez,kavuşmalar...nasıl olsa! ... Rüyaların gerçekleşme ihtimali sıfırsa... Bir aşk dilencisi gibi... kalbim, Bekler,kırıntılar...kuytusunda. Mecnunluğum... mutlu eder, sanki... Vuslata bir çaban yok...inan ki... Hayallerimi harcadım, sana... Bozuk para gibi...gençliğimi... Şimdi sıfır ihtimallerin... Gerçeklerle yüzleşmenin... saati... Sevgide Karun olan; yüreğim, Sayende... iflas etti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgisizlik Bir Özür
Gözlerimde bir hüzün...rengini bulamıyor; Derin kederlerdeyim,çaresizim,üstelik... Çekilmiş sulardayım,ıssız kumsallardayım Dalgalar bizi silmiş,taşlar kesmiş üstelik... Pus kesilmiş içimizde umut aynalarımız, Şöminede kor olan iki gönül dalıyız... Yaralı yüreklerle zehir zembereğiz biz, Zamana sırt dönmüşüz,ölüyoruz üstelik... Su katılmamış sevda...bıçaklanmış bir huzur Kesik damarlarımdan kan kırmızı gül sızar... Bu idam mangasında sevgisizlik; bir...özür, Yüce çınarlar gibi; biçiliriz... üstelik... |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sır
Sır…dediğin,bedenle bir…gitmeli… Kaçmamalı…dudakları açık bulup; ağızdan… Üzerini kara toprak örtmeli… Güneş yüzü görmemeli…temmuzdan… Sır,dediğin…gönülde unutulmalı… Köşe bucak saklanmalı… Acayip,utangaç olmalı… Kimseye görünmemeli… Belki, çarşaf bile giymeli… Öyle ya…günaha girmemeli… Sır dediğin…bir emanet… Emanete hıyanet etmemeli… Sır dediğin…haraç mezat satılmamalı… İyi günde kötü günde Aynı terane olmalı… Sır dediğin, çelik kasaya konup… Hırsız bile, kolay kolay ulaşmamalı… Sır dediğin…saklanınca Giriş kapısı unutulmalı ‘’Açıl susam’’larla… açılmamalı… Sır dediğin…yürekte…sır, olmalı… |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sigara İçme Vakti
Ne kadar da yorgundur gönlündeki karanfil… Acı türküler gibi…yanmış odunlar gibi… Ufkun nar potasında erirken çizgilerin Tıpkı bir yaşam gibi…tıpkı bir yaşam gibi… Ve…kuşlar da uçardı,kaygısız…gökyüzünde… Rüzgar kirpiğinde toz, yağmur çiy taneleri Yanağında kuru nehir yatakları,portrenin Tıpkı bir yaşam gibi…tıpkı bir yaşam gibi… Ve…nasıl da utandı parmağımda sigaram Kızardıkça kızardı…bir kırmızı gül olup, Sızdı dudaklarımdan…sızdı parmaklarımdan… Tıpkı bir yaşam gibi…tıpkı bir yaşam gibi… -II- Gözlerin yıldız yanar elbette bu mevsimde, Ve…saçlarında rüzgar…ezberlerken örgünü… Senli düşüncelerle yakılmışsa sigaram Sonuna dek içerim,söndüremez hiç kimse… Ilgın şafaklardaki yüzünün goncasında Gamzenin oyuğundan ben nasıl kurtulurum Bilmem başka kırmızı,o kiraz dudağından Tuvalime ilgisiz nasıl bir renk bulurum… Masum beyazlığını kirletir mi bilemem… Gözlerime rengarenk,düşler döküldüğünde… Uğraşsam da silemem, kazınmış gözlerime… Senin bin bir hayalin… bakışın değdiğinde.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|