![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Unutmuştu ağlamayı!
Gözleri dolu dolu bakıyor, Soğuktan burnu akıyordu! Ellerini ovuşturarak küfrediyordu. Belli ki, oldukça kızmış, frenlenemiyordu! Kim bilir? kaç saattir yollarda, Kaç saattir dolanıyordu.. Hazan yapraklarını derlemiş, Ümit kırıntılarını savurmuştu etrafa. Son bir gayretle harcanan avuntusunu Yitik sevdasını bekliyordu, sokaklarda. Gelen geçen sarhoş, elinde boş bir şişe Selam veriyordu, yanında duran herkese. Akmayan yaşlarına mecbur kalan Dolmayan sabrını vuruyordu taşlara! Ağlayamıyordu ya! Unutmuştu ağlamayı.. Rabbim! Bu ne azap, bu ne keder! Soluk alsın şu kulun, biraz ara ver! Dualarıma ekledim boş bakışlarını Affetmesini diledim, asi yakaraşını.. Selamet nasip et, garip günahkara Farkı kalmamış artık, ne ak ne de kara! 11.03.2004 13.00
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Unuttum
Unuttum gözlerinin ışıltısını! Dudaklarında beliren tebessümü, Sevgi mırıldanmalarını ve Yanaklarındaki gamzelerini. Kollarımın arasındaki nilüferden Su damlaları dökülürken yavaşça. Avucumun içinden savrulan O tatlı buselerini de unuttum.. Veda edişindeki sessiz söylenişini Olmaz! Olmaz ama mecburum. Seni seviyordum deyişini de.. Unuttum. Mahalle çocuklarının meraklı Bakışları arasında ararken seni. Yağmurun tokat gibi damlaları Çarparken yüzüme acımasızca. Unuttum sözlerini, deyişini, Arkanı dönüp de çekip gidişini. Bir gün önce özlediğini, Ama şimdi bir başkasını sevdiğini.. 12.11.2002 10.00 Kamil Çağlar
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Utandım Gözlerinden.
Utandım! Duygularım incindi ağlarken.. Yaşanmadı daha önce hiç olmamış gibi. Ellerim üşüdü, titredim korkudan. Bakmadım yüzüne takıldı gözüm yerlere. Kin dolu kalbim, nefret dolu, küskünüm. Bastığım yer çamur, saplanmış kalmışım. Tutunmak istedikçe ağacın dalına, Batıyor bedenim acıyla çırpındıkça. Sadece birkaç kelime değildi dilimden Döküldükçe bembeyaz sayfayı kirleten. Yüreğimin sızısı vardı kalemin ucunda. Kan kırmızısı canım vardı mürekkebinde. Sebebim sebebin olmadı üzgünüm yine. Paketimdeki son sigara ciğerimde. Çevirsen çarkı dönüşü yok geriye. İki damla yaş, el sallarken eski sevgiliye. 03.07.2001 03.00
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üst Katın Merdiveni.
On dört merdiven vardı, seninle aramızda. Birer birer saydım ben, her defasında. Her bir adımı, bir koca ömre bedel. Usul usul daima, çıkılmayı bekler! Dar taşlarla örülmüştü, genişti eni. Parçalanmış mermer dokusu, işlenmişti yeni. Yağ dök yala misali, her zaman ter temiz. Uzanıp gidiyor sıralanmış, üstünde de diğeri. Nice zaman bekledim ben, dinledim sesini. Ayakkabı topuklarının, şıngırtılı neşesini! Tok bir ses işittim bazen, korkuyla endişelendim. Dikkat kesildim bazen de, kaskatıydı bedenim.. Yoğun geçti bazı zamanlar, hareket dolu. Kimi zaman çıt çıkmadı, ıssız ipek yolu. Gülümsemen kaldı aklımda, o gün karşılaştığımızda. Bizim kata çıkan,o merdivenin ortasında.. Sen zannedip de kapıyı açtım çoğu kez. Kocan çıktı karşıma, utandım tık nefes. Selam verdi her görüşünde, ama meraklı. Senin gibi değildi gülümsemesi, biraz bıyık altı.. Vazgeçtim sonunda, bıraktım merdiven dinlemeyi. Kapının zilini çaldım, göze aldım dayak yemeyi! Sen bunu ister şerre yor, istersen de hayra. Bitmişti artık benim için, zamanı boşa harcama.. Mazeretim hazırdı, elimde boş bir tabak. Geçen hafta ikram ettiğin, içi dolu kıymalı kabak! Yoğurt da koymuşsun yanına, eşsiz ev mayası, Ellerinle yaptığın, bir dünya markası.. Dünyam yıkıldı o an, buyur abi dediğinde. Ne hayaller kurmuştum dün gece, ben yine seninle! Nutkum tutuldu kapıda, elimde kaldı boş tabak. Tadına doyamadım, ah bu kıymalı kabak.. Aklıma geldi birden, eşiniz evde yok mu? Otursak seninle biraz, bu bana çok mu? Böyle bakmıştı Havva, ilk insan Ademe. Buyur gel yanıma, söylemem ben enişteme.. Bir daha dinlemedim, nasıl olsa zaman çoktu. Merdivenleri saymadım, buna gerek de yoktu.. Üçer beşer atladım ben, ürkek bir telaş ile Sonra fırınla uğraştık hep, biraz da mercimekle.. 08.11.2006 – 23.15 Kamil Çağlar
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üzülü/Yorum..
Üzüldüğüme üzülüyorum şimdi! Daha önce niye bitmedi diye. Halbuki zaman geçip gidiyor. Gençliğime üzülüyorum.. Bu yüzden acı çekiyorum. Kalan ömrümde yine varsın. Yenilesem de her şeyi, yinelesem de Eskiye ait bir şey kalmasa da. Seninle yaşadıklarıma üzülüyorum. Şimdi de bende kaybettiklerini Başkasında aramana üzülüyorum. Sürekli hakaret etmene rağmen.. Sana cevap vermek için çabaladığım, Boşa harcadığım mesajlara üzülüyorum. Mahkemenin her davetinde, her celsede Sırf sana inat olsun diye Yollara düştüğüme üzülüyorum. Ayakta olduğumu yıkılmadığımı Gösterebilme gayretime üzülüyorum. Seninle tanıştığım güne lanet edip Keşke tanımasaydım deyişime üzülüyorum. Ama en çok şunu bilmelisin ki; Bunları yaşayacağımı bile bile Seninle evlendiğime üzülüyorum.. 15.11.2006 14.00 Kamil Çağlar
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vahim Mevzular.
Vahim mevzular bunlar kuzum! Feda edilmez tek celsede.. Öyle iki el sallamasına, Bir parmak şıkırtısına.. Köçeğin ziline yakışan, Bir oryantalin dansına.. Bir bar fedaisinin kapı sefasına, İki sarhoşun selamına; İç gıcıklayan nahoş sedasına... Sahne senin, bu meyanda sözde! Özümde sen varsın; şarkımız da gözde! Salın eyyam ile titresin! Korksun senden, Arzu endamın ile sallansın, bu garip gövdem... Velhasıl anlatmışımdır derdimi. Kalem sendedir var ise eksik kelam! Özlemem ben bu bayat hayatı ve sesi, Yüzüme üflenen o eski ve kirli nefesi.. Her çalındığında kapı, hep aynı heyecan.. Yok istemem öyle! Yaşanmaz bu acayip hezeyan.. 22.02.2006 23.00 Kamil Çağlar
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Veda ediyorum, hiç duyulmamış küfürlerle!
veda ediyorum yıldız düşmeyen zeytin kokulu *******e zifiri karanlık sarılı yolunu kaybetmiş talihsiz ay dedeye.. acımadan toprağa saplanmış diğren misali yapışıyorum küf kokulu kavak dalına uzanıp gidiyorum birlikte veda ediyorum daha dün tohumlandığım kırılgan köklerime.. onluk çivilerle çakılıyor dört bir yanım acıyor kazınmış budaklarım hızar gürültüsünde çalınıyor şarkılarım yontuluyorum maharetli bir marangoz çırağının ellerinde mengeneyle sıkılıyorum.. veda ediyorum çekiç gürültüleri arasında sırtıma vurulan ah dolu darbelere.. çarpışıyor birbiriyle bulutlarım dağılıyor gökyüzünde damlalarım terkedilmiş sevgilinin saçlarını ıslatıyorum siliniyorum elinin tersiyle fırlatılıp atılıyorum veda ediyorum gök gürültüleri sonrasında kopan kızılca kıyametin tam ortasında.. iki el arasında rahmetle yerimi alıyorum merhametle sıvazlanıyor yüzüm üstüme atılan tonlarca toprak altında titriyorum umutsuz bakışlarıma son bir duayla yalvarıyorum veda ediyorum gözlerinden yansıyan ay ışığında söyleyecek tek bir söz bulamıyorum.. veda ediyorum dilime doladığım hiç duyulmamış küfürlerle.. lambaları sönmüş sokak başlarında bağıra çağıra beddua ediyorum.. 17.12.2007 23.00 Kamil Çağlar
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vicdansız Sitem!
Mabetsiz şehrin kenarlarında, Şiirlerinin de kanatlarındayım.. Zulüm kavramıyla meşgulken beynim, Yaşayan hurafelerle savaştayım! Sosyal yaşantıma cevap ararken, Tepelerde dolaşmaktaydı cebim! Akaidini düşünürken dinimin, Sorusuna istinaden: İlahi emrin! Senetsiz vakıf bırakmış, temeline! Ahengi denk seyahatnamesinde.. Kelamında aruz çok, rehberinde iman, Düşüncesinde tasavvuf, şehit dedelerimin! Düştüm kanatlarından şiirlerin. Ahi’si olmuş zalimin ve pisliğin! Vicdanında gizlenmiş garip sitemin, İlmihali olmuş o, ilk hikmetin! Takviminde sayarım yaprakları ikişer. Tüketilen hüzün, hüznünde iniltiler. Alacağı yoktur: Ebediyet hakkın! Kavramında kalmış, namert şahsiyetin.. Hurafeler yaşarken, kanatlarında şiirlerin. Sözlerinde ne işi var, senden habersiz kederin! Ukala dilinde söylenir, her daim küfür, Son nefesten önce, ona da konmaz mühür! İmzası var her yerinde, işlenmiş nakış. El bağlamış önünde, beş imansız tutuş! Israr etme zamanıdır, senide yaratan Rabbimin! Özetinde cezası, hesabı yatar cesedin! 24.07.2006 Saat: 21.00 Kamil Çağlar Kamil Çağlar
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Virane hayaller gölgesinde..
Ağlamayı istemek, Gözyaşlarını durdurmaktan daha zordu.. Silinmesini beklemek, Bugüne inat, yarına itelenen yağmur damlalarına.. Dün, koyu düşlerin gerdanında, taşınıyordu sarraflığı. Ağlamayı özlemek, Boş bir zarf edasıyla savruluyordu, zamana.. Virane hayaller gölgesinde, Yarından borç alınıyordu umudun saflığı.. Hesapsız vaatlere takılan, dünden kalmışlığa İsyanını katıyordu az evvel.. Yaşadığı güne yanıyordu sefil.. Doldurduğu günlük sayfasına kilitlenmiş, Yaşadığı güne aldanıyordu hercai! Biraz evvel geçen yağmur bulutu, Sökülmüş kökler bırakıyordu, zamanın sarraflığına. 16.05.2007 23.00 Kamil Çağlar
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vuralım tokmağı, kör davula vuralım!
I. besmeleyle açılır bedbaht kapılar sonu olmayacak şükür selamıyla an olsun duraklamaya fırsat bulamadan sabırla serilirdi önüne hoş duayla zanla hüküm bile verilirdi bilmeden zimmetle işlenmiş suça teşvik misali itinayla işlenen değersiz cevherden sökülürdü kaba kuvvet yordamıyla gel sen böyle düşünme demeyelim ne söyletir bu dili, ne ağlatır kime düşmemiş ki gurbetin payı uzakta olsa bile kanatır yarayı II. bir uçağa binerek gelsem yanına karşılar mısın beni havaalanında birlikte binsek şu garip hurdaya götürür müsün sevdanın kapısına alır mısın beni yosma koynuna III. merakla geçiniyor umarsız içim temel dini bilgilerden bile yoksun annemin rehberliğinde hiç yaşamadım sonradan öğrendiğim bildiğim kadarıyla tüketici hakkımın olduğu kadarıyla evrenin kabul etmediği bir mesaj bizimkisi usulsüz bir metod tanınmış düzenime ya tecvidsiz okuyacaktık hayatı veya bahşedilmiş zulüm kavramıyla IV. adem bile yaklaştığında havvaya bir irkilme olmuş sakın dokunma ne olduğunu bende bilmiyorum uzak duralım n’olur n’olmaz sorma uzak duralım bundan sakın durma direksiz bir macera beklemeyelim dayanağı olsun olmuş olanların hukuka giriş dilinden bahsediyormuş gibi anlatmayalım yakın geçmişte kalanları anlatmayalım davetsiz misafir olanları V. eh artık zamanıdır çekip gitmenin yine götürür müsün beni o hurdayla dün gece karşıladığın havaalanına bırakır mısın yalnızlığımla baş başa yosma koynundan çıkardığın başımla bir besmele çektik işin başında kör şeytandan uzak duralım yine katletti kalp uzvunu vuralım tokmağı kör davula vuralım.. 04.12.2005 21.50
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|