![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Havalı Yarim
Burnunu havaya, kaldırma öyle, Güzelliği gider, içi görünür. Gurur güzelliği, geçerse böyle, Masumluğu biter, suçu görünür. Gönlüne saldığım, selamın yolu, Kendini beğenmiş, halinle dolu. Sevgi kovanımın, gözlerin balı, Petekte gönlümün, taçı görünür. Gururun yüzünden, senden uzağım. Bir tek sen değilsin, yaşam tuzağım. Orman yangınıyla, küllenmiş dağım, Ömrümün bahtımla, maçı görünür. Sayende boş yere, geçmekte zaman, Yaktığın ateşten, püskürür duman. Sevginle donanan, gönlüm müslüman, Karşımda sevdanın, haçı görünür. Gözlerin yüksekte, burnun yukarda, Beni bu hallerin, bırakır darda.. Ruhumda binlerce, fay hattı var da, Çıplak gözle baksan, kaçı görünür? Mehmet Nacar
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hasta Ziyareti
Ayaz'a dedim ki, Vahittin hasta. Gidek de, yanında oturak,dedi Ben hemen önerdim yüz gram pasta, İyisinden armut götürek, dedi. Şairler götürmez, kolonya, çiçek, Hastaneye düşmez, dansözle köçek. Orda sudan başka yoktur içecek, Bir de ufak rakı götürek, dedi. Rakının yanında şiirler meze. Ayaz söz düşürmez orada bize. Rakıları verek bir güzel kıza, O kızı yanında yatırak, dedi. Vahittin'e böyle bir ikram gerek, Kızlardan söz edek, teselli verek. Gam yüklü gönlünü bugün güldürek, Gönlündeki hüznü bitirek, dedi. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayal Aynası
Gecenin gündüzden hayal çaldığı, Canlı umutların bir bir öldüğü, Cehennem korunun serin kaldığı, Bunca ateşlere yandığım az mı? Hasrete dayanmaz, çileli canlar, Gönlüm musallada, zebani günler. Sevgi semasından yağan hüzünler, Telinin sesine kandığım saz mı? Karanlık tavanda asılı duran, Titreyen ışığı yüzüme vuran, ******* boyunca halimi soran, Gökteki yıldız mı, andığım göz mü? Artık ne umudum, ne de hevesim, Kalmadı alemde, kesildi sesim. Gülleri kurumuş, bulutlu mevsim, Baharı görmeden döndüğüm güz mü? Gurbet yollarından hasretler deren, Yandıkça sevdanın sırrına eren, Zavallı ruhuma serinlik veren, Gönül lokmasını bandığım köz mü? Mecnun meclisinde sevgiyi tadan, Yanan yüreğimi serseri eden, Aynamda bir hayal bırakıp giden, Beni sevdiğini sandığım kız mı? Mehmet Nacar
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayal İçinde
Bu koca şehirde uykuda, herkes. Ne evlerde ışık, ne kuşlarda ses. Bir benden çıkmakta, uyanık nefes, Geceye bakarım, hayal içinde. Geceden sabaha bir ben uykusuz, Bir ben kaygılıyım, herkes kaygısız. Bütün *******im bana saygısız, Geceye bakarım, hayal içinde. O sevda çiçeğim, çok uzaklarda. Uykusuzluk denen kör tuzaklarda. Yakar sigarayı, çeker, art arda, Geceye bakarız hayal içinde. Uykusuz tükendi, ömrün baharı. Yine uyku yoktur, ******* yarı. Ezbere satarız, tüm yıldızları, Geceye bakarız, hayal içinde. Öyle bir sevda ki, kavuşmak yasak. Sevgilim uzakta, sabahlar uzak. Yıldızlar altında kurulan tuzak, Geceye bakarız, hayal içinde. Günün ilk ışığı geceyi böler. Mutlu gönüllere mutluluk diler. Kentin üstündeki sislere dalar, Geceden çıkarım, hayal içinde. 14.07.2004 Mehmet Nacar
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayal mı?
Bir çiçeği andırıyor gözlerin, İnsan mısın, çiçek misin, bilemem. Şeytanları kandırıyor yüzlerin, Hayal mısın, gerçek misin, bilemem. Bir sevda ki, taç eyledim başıma. Acımazsın geçip giden yaşıma. Gece boyu konuğumsun düşüme, Hayal mısın, gerçek misin, bilemem. Saatimle, saniyemle, anımla, Birliktesin bugünümle, dünümle. Her mevsimde dolaşırsın benimle, Hayal mısın, gerçek misin, bilemem. Sevda kokar, bahçemdeki güllerim. Ömrüm geçer, sana varmaz yollarım. Uzandıkça deler geçer ellerim, Hayal mısın, gerçek misin, bilemem. Sarhoş muyum, ayık mıyım, alemde? Bir sen varsın hüzünümde, çilemde. Seni yazar, elimdeki kalem de, Hayal mısın, gerçek misin, bilemem. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hazan
Gönül sarayımda sırla yaşayan, Sevdamı söylemez, dillerim dargın. Beni gurbetlerden ona taşıyan, Engeller çıkaran, yollarım dargın. Devasız dertlerim büker belimi, Parça parça eder, kırar dalımı, Tutmaya uzatsam, iki elimi, Ellerim uzanmaz, kollarım dargın. O nazlı çiçeğim halimden bilmez, Bin kere çağırsam, bir kere gelmez, Güldürmek istese, yüzlerim gülmez, Gülümsemem buruk, hallerim dargın. Onu ilk sevdiğim günlerden beri, Tayfuna dönüştü, sevda yelleri. Suskun, gönlümdeki sazın telleri, Mızrabım kırıldı, tellerim dargın. Yaralı yüreğim dumansız yanar, Özleme, çileye, hüzüne kanar. Gönlümün baharı hazana döner, Yaprağı dökülen güllerim dargın. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Günbatımında
Seninle her gün gelirdik, bu sahile. Çamların altında oturur, kıyıyı okşayan dalgaların ritmik türkülerini dinlerdik. Bazan ben senin, bazan da sen benim dizime başını koyarak, yatardık. Dizimde yatarken kocaman kar yumaklarını andıran bulutların üstünden inmiş, uçmaktan yorularak, dinlenmeye başlayan, ak kanatlı, tatlı bir melek gibiydin. Pembe dudakların içinde binbir büyüyü saklayan kapalı bitr kutuyu andırırdı. O kutunun açılarak, içinden dökülecek sözleri tutkuyla beklerdim. Hiç bir beste senin sözlerin kadar duygulu, hoş ve büyüleyici olamazdı. Enginde yelkenliler süzülür, sularda kayan virgüller gibi. Kayıklarda sevgililer dolaşır, şen kahkahaları bize kadar ulaşırdı. O ağacın altında, gözlerin gözlerime dikilmiş, ikiz mermer heykeller gibi sonsuza kadar kalmak isterdim. Şu karşıdaki yaşlı iskeleye bir vapur yanaştı, birgün. Seni aldı, götürdü. Birlikte gelmiştik, bu sahile. Yalnız döndüm. Hüzünlerle yüklü olarak... Saymadım. Kaç yıl geçti aradan... Ben her günbatımında bu ağacın altındayım. İçiyor, kızaran ufukların ötesini gözlüyor, senin geri dönmeni bekliyorum. Sensiz hüzün dalgaları vuruyor, bu sahile. Sensiz yaşam boş. Benim gibi bir bekleyen daha var. Yaşlı ve sarhoş. Her akşam kulübesinin önünde oturur. Her akşam aynı şarkıyı dinler, taş plaktan. ''Beklerim hergün bu sahillerde mahzun böyle ben, Gün batar, kuşlar döner, dönmez bu yoldan beklenen...'' Neden bekletiyorsun? Niçin gelmiyorsun? Söyle. Neredesin sen? .. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Zaman
İkimizin gönlü bir tek kafeste, Aldığım nefeste, duyduğum seste, Sevda dediğimiz gizemli beste, Gönlümün dilinden düşmez her zaman. Aramızdan çıkmaz, gurbet eşiği, İkimizi sallar, özlem beşiği, Kahve gözlerinin sevgi ışığı, Gönlümün yolundan şaşmaz her zaman. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hergün Bayram
Sizler bayram edin, senede birgün, Ben bayram ederim, ömrümde hergün, Bu yüzden yüreğim yorgundan yorgun, Benim bayramlarım bana göredir. Hergün yenilenir, elbiselerim, Sevda terzisinden özlem giyerim. Sizin aranızda değildir, yerim. Benim bayramlarım bana göredir. Ceplerimden taşar, hüzün şekeri, Gönlüm hep danstadır, kurumaz teri. Sevmeyi bildiğim ilk günden beri, Benim bayramlarım bana göredir. Bana hergün bayram, sizlere birgün, Bütün bayramlardan sürgünüm, sürgün. Özlemle arkadaş, neşeye dargın, Benim bayramlarım bana göredir. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Herşeye Paydos
Gönlümün elinden çektiğim yetti, Artık bundan sonra sevdaya paydos. Yüreğim güneşi maziye sattı, Geceyi hüzünle kovmaya paydos. İstediği gibi geçsin seneler, Beynimin rafında kalsın anılar. Her gün batımından sabaha kadar, Hasreti içerek, doymaya paydos. Gurbet yollarına umut sererek, Her adım başında elem dererek, Çocuk uykusunda düşler görerek, Kâbuslar içinde aymaya paydos. Sevgi vadisinde, kurusun nehir, Kalbimi beslesin, sevgisiz zehir. Saçlarımdan gümüş telleri bir bir, Aynaya bakarak, saymaya paydos. Mağlubu ben oldum, gizemli maçın, Cezasını çektim, olmayan suçun. Nezaketten taviz, vermemek için, Yaralayan sözler, duymaya paydos. Kaleyi bir anda fetheden söze, Sevgi hamurundan yoğrulmuş öze, Ne yeşil, ne mavi, ne kahve göze, Ne de kör şeytana uymaya paydos. Mehmet Nacar
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 4 (0 üye ve 4 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|