![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BABAMDAN / Dörtlükler
VİCDANLAR Kalkmış askıya vicdanlar kilitli kafeste Kan kusuyor ruhlar hepsi hasta Canavarlaşmış insanlar ne fayda Kalmaz mazlumun ah ı çıkar aheste aheste Kuloğlu 1974 KABUS Kabus gibi çöktü üstüme keder Bilmem yolumun sonu nereye gider Düşürdü bu hallere beni kader Yeter Allah’ım çektiğim azap yeter Kuloğlu 1981 YARAB Yarab duy, duy artık feryadımı Dinle çınlayan figanı ahımı Dindir artık göz yaşlarımı Ya kurtar beni,yada al canımı Kuloğlu 1993 Akıbetin ölümse kaderde Bilemezsin nasıl nerede Belki oturduğun şu yerde Üç beş tekbirle kapanır son perde
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BABAMDAN / Kul Eyledim
Kalbimdeki aşk ocağında Yandım ateşlere kül eyledim Girdiğim aşıklar dergahında Azap çektim zul eyledim Çoğu zaman sevdayı yudum yudum içtim Daima kapında kul olmayı seçtim Sınırsız deryalarda umutsuzca gezdim Gariban gönlümü sal eyledim Kanayan yarama tuz bastım İnan aşkımıza yoktu kastım Aşıklar yolunda sazımdır dostum Gönlümden kalbime yol eyledim Kapatarak gönül defterimi Senin için yazdığım aşk şiirini Kalbimde boş kalan şu yerini Deli gönlüme köşk eyledim Kuloğlu bir ömür boyu ah çektin inledin Aşk masalını defalarca dinledin Sevgi uğruna tüm evreni gezdin Bir vefasıza kendine kul eyledin
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAMDAN / Vatan
Belli ki karanlıkla örtülmüş doğrular Belli ki baş tacı edilmiş tüm soysuzlar Belli ki gerçek yok ihanet dizi,dizi Belli ki sınırlarımda hala kan izi Ecdadımız dan bize miras cumhuriyet Şimdi göz yaşına boğulmuş soylu millet Göklerde özgürce dalgalanan bayrağım Ölümsüz Türkiye benim son tapınağım Belli ki acze düşmüş kudurmuş tüm ruhlar Bu yurdun asıl sahibini unutmuşlar Nice masum can atılmış altına yerin Unutulmuş intikam aldığı tarihin Akıl sır ermiyor bu soysuz bedbahtlığa Düşmez bu millet mazideki karanlığa Nasıl inanırsın artık sahte dostluğa Lanetler otuz bin cana kıyan APO’ya Omuz omuza savaştı dedelerimiz Bu yurdun sahibi sen ve ben değil biziz Asla provokatör kanmayalım Kardeş gibi el ele tek vücut olalım Garptan şarka bütündür bölünmez bu vatan Dünyaya sinesini siper etmiş atan Unutulur mu toprakta kefensiz yatan Vatanı koruman için doğurmuş anan Gel dostum kanma sakın hain soysuzlara Kıyma hayatı paylaştığın arkadaşa Kim ne derse desin bu yurdun bekçisiyiz Bu cennet vatanın tescilli sahibiyiz Kuloğlu biz bu vatanın evlatlarıyız Asla aramızda ayırım gözetmeyiz Çekinmez vatan için can feda ederiz Her şeyden öte biz insan oğlu insanız
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAMDAN/ Çanakkale
Onsekiz mart bindokuzyüzonbeş deniz kan kırmızı ateşten Mahzun kaldı tüm ayrılanlar eşinden Mustafa kemal uyandırdı Türk’ü düşünden Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Minarelerde sabah ezanı okunurken Kan kusuyor kalleş düşman ateş ederken Allahu ekber der gazi şehit yere düşerken Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Babalar dua eder, analar göz yaşını siler Kundaktaki bebek susmuş sanki zaferi müjdeler Erini şehit veya gazi olarak bekler gelinler Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Yalınayak başı kabak saldırdı düşmana Mehmet Paşam serin tut gönlünü can kurban sen emret Ya gazi unvanına ulaşırım yada şehadet Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Birleşmiş İngiliz, Yunan, yardımcı Anzaklar Dayanmışlar tam teçhisat boğaza utanmazlar Siper etmiş sinesini topa tüfeğe kahramanlar Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Kadın erkek koşar cepheye can verir seve seve İkiyüzelli bin şehit verdik Vatan için Çanakkale’ye Koptu kıyamet Çanakkale döndü mahşere Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Kelle koltukta aman vermedi düşmana Mehmet Ezelden beri Türk’tür öyle de kalacak bu memleket Yakışır mı Türk askerine cepheyi terk etmek Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Her karış toprağı sulanmış ecdat kanıyla Türk karşı koymuş düşmana şöhreti, şanıyla Tüm sınırlarımız çizilmiş şehit kanıyla Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Sopasını, kazmasını kapan koşmuş cepheye Aç, susuz karşı koymuş ahlaksız kefereye Çanakkale geçilmez ey gafil dön geriye Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Tüm dünya duydu, titredi Türk’ün Allah sesini Toprakla tımar etti gazi kendi yarasını Son nefesinde bile eksik etmedi duasını Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Aslan Mehmetçik böyle kurtardı vatanı Namert düşman gel imana Türk’ü iyi tanı Hüsrana uğrarsın tekrarlama geçmişteki hatanı Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Analar, bacılar, gelinler ağıt yakar şehitlerin peşinden Babalar çıkmaz oldu yavruların düşünden Kimse emin değil gidenlerin döneceğinden Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Cephane taşır Türk kadını cepheye Yürürken meme veriyor kundaktaki bebeğe Hiçbir şey düşünmüyor odaklanmış zafere Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler Ey Türk oğlu Türk rahmetle an şehit atanı Sana emanet etti bu cennet gibi vatanı Kuloğlu rehavete kapılma dostunu, düşmanını tanı Tarih yazdı gazilerle birlikte şehitler
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAMDAN/ İnsanlık Bu mu
Ey insafsız ateşleniyor silahlar bir emrinle Zavallı insan çığlıklarını boğarak gürlüyor Yağmur gibi kurşun yağıyor insanlık ütüne Şehir alev,alev yanıyor sanki şafak söküyor Zulüm bin kollu bir dev gibi insanlığa saldırmış Kurşuna dizilmiş gözetmeden ana, baba, çocuklar Enkaz olmuş görkemli saraylar mezara dönmüş Feryatla arşı ala da çığlık çığlığa ak babalar Titriyor analar murat bekleyen genç kızlar Ağıtlar yakıyor sebepsiz yok olan gençliklerine Kolu kopmuş,bacağı kayıp ağlıyor insanlar Feryatlar arşa yükseliyor alev öpücükleriyle Dünkü koca ülke,bugün kefene sarılmış gibi Acımasız kinlerini kustuklarında iş bitmişti Kurşundan geçirildi çoluk çocuğu,yaşlısı,genci Karanlığa göçtüler kalplerindeki imanlarıyla Şarapnallerle kopmuş bebek kafaları Caddelerde hala akıyor kan ırmakları Kendi halkın bile karşı işlediğin suça Güç yetmeyince cezanı sunarız büyük güce Sahte insan hakları,her şey riya,yalan Polisi,savcısı,hakimi hep aynı adam Adalet çarkı kokuşmuş zar atarak dönüyor El ele vermiş adaletsiz üç canavar şeytan Durmadan kendi lehlerine yontuyorlar Zavallı ve günahsız insanları vuruyorlar Hukuğu,kanunu kendileri yapıp oynuyorlar Yardakçılarıyla her şeye kılıf buluyorlar Sen hiçliğin kol gezdiği karmaşa beşiği İşin gücün masum halkı düşürmek birbirine Gizli pazarlıkların ve sahte gülüşünle Sen kan içici,sen kokuşmuş canavar yabani Kuloğlu derki insanlıktan nasip almamış Haktan adaletten bihaber vahşi bir varlıksın Dev olsan,azrail olsan kaç yazarsın Yüce yaratanın adaleti kazar senin de mezarını
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAMDAN/ Yarenler
Gelin yarenler tek yürek olalım Aşk dergahına doğru yol alalım Sevgiyi, muhabbeti arayıp bulalım Gelin yarenler tek yürek olalım Hak yolunda beraber yürüyelim Hayat yolumuzu kendimiz çizelim Haksızlıklara göz yummayalım Gelin yarenler tek yürek olalım Dünyayı yaşanacak hale getirelim Hak aşkına gönül verelim Tüm çirkinlikleri silip atalım Gelin yarenler tek yürek olalım Yaradan Allah' a inanıp iman edelim Yaratandan ötürü yaratılanı sevelim Kötülüğe,gaddarlığa izin vermeyelim Gelin yarenler tek yürek olalım Bir soluk kuloğluna kulak verelim Resulullah'ın izinden gidelim Dünyayı cennet haline getirelim Gelin yarenler tek yürek olalım
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babamdan/Bir Şiir Oku Kızım
Kalbim kırık gönlüm harap Bugün bir başka haldeyim kızım Ömrüm geçiyor yalap şalap Bir şiir oku teselli ver güzel kızım Sensin bahtımın sabah yıldızı Karıştı mevsimler ne baharı gördüm ne de yazı Mavi gözlerinde gördüm ben huzuru Bir şiir oku teselli ver güzel kızım Kalemim arsız durmadan yazıyor Birileri karalamalarıma kızıyor Düşman değil dostlarım yerden yere vuruyor Bir şiir oku teselli ve güzel kızım Kuloğluyum dökemiyorum hislerimi mısralara Düşünüp geçmişi dalıyorum hatıralara Ulaşabilir miyim bilmem yarınlara Bir şiir oku teselli ver güzel kızım Allah aşkına
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAMDAN/Sokak Çocuğu
Ben mi istedim sanıyorsun gelmeyi dünyaya Kimse sormadı isteyip istemediğimi bana Kendini bilmeyen iki yetişkin attı sokağa Ben sokak çocuğuyum amca Acıyıp halime kimse tutmadı elimden Ben de insanım sevilmek isterim gönülden Nefret ediyorum alın yazımdan Ben sokak çocuğuyum amca Anam da, babam da sokaklar Önüne gelen ya tekmeler, ya tokatlar Herkes hor görür beni kovalar Ben sokak çocuğuyum amca Evim caddeler, yatağım parklar Beni bu hale getirenler nasıl rahat eder En çok huzur bulduğum yer mezarlıklar Ben sokak çocuğuyum amca Nefsimi tatmin ederim vitrinlere bakarak Karnımı doyururum ekmek çalarak Düşünmem sonum ne olacak Ben sokak çocuğuyum amca Herkes sıcak yatağında uyurken Bir kuytu köşe ararım yatacak Sert, yumuşak fark etmez tüm arzum uyumak Ben sokak çocuğuyum amca Gücü yeten tutar tokatlar Tüm insanlar vebaliymişim gibi kovalar Yakalayamayan söver, sayar Ben sokak çocuğuyum amca Benim bu halime kader diyorlar İki zalim yetişkin kaderimi yazıyorlar Ne Allah’tan korkuyorlar ne de kuldan utanıyorlar Ben sokak çocuğuyum amca Ben tinerciyim, hırsızım, katilim niye Siz yetişkinler getirdiniz beni bu hale Benim, artık bundan sonra başınıza bela Ben sokak çocuğuyum amca Baba sevgisinden, ana şefkatinden mahrum Düşünebilen, konuşabilen canavar oldum Beni bu hale getirenlerden hesap soruyorum Ben sokak çocuğuyum amca Ben de her bebek gibi temiz ve masum doğdum Gözümü açtım kendimi sokakta buldum Böyle oluşumun sebebini arıyorum Ben sokak çocuğuyum amca Allah’ın yarattığı en şerefli kul insan değil mi Beni bu hale iten yaratığa insan denir mi Bir ben bilirim bir de Allah bilir çektiğimi Ben sokak çocuğuyum amca İnsan olduklarını sanıp ilişki kuruyorlar Başını, sonunu hiç düşünmüyorlar Çocuklarını köpek yavrusu gibi sokağa atıyorlar Ben sokak çocuğuyum amca Söylenecek çok sözüm var amca Sezar’ın hakkını Sezar’a verin Bizim yerimize kendinizi koyunda Ben sokak çocuğuyum amca Kuloğlu amca derdimiz çoktur Ne kadar yazsan maalesef sonu yoktur Haklıyı, haksızı Allah ayıracaktır Ben sokak çocuğuyum amca
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAMIN ŞİİRİ/ Hayat Yolu
Meçhul bir yoldan geldin dünyaya Çocukluk çağın geçti güle oynaya Yaş on sekiz başladı delikanlılık Damarlarındaki kan hızlı ve ılık Hayat önünde toz pembe Bilemezsin yolun sonu nerede Dizde derman çok,akıl yok serde Kolay,kolay açılmaz gözündeki perde Farkına varmadan geçer ömrün Sanma ki her zaman genç kalacaksın İnan ki açık değil kapalı gözün Gün gelecek sende uyanacaksın Gelince zamanı açacaksın gözünü Heyhat derman terk etmiş dizini Belirecek önünde kapkara bir perde İş işten geçti göğüs germelisin gama kedere Ömrün geçmiş olacak Saçlarına yağınca kar Aynalar yüzünü tanımayacak Sana da gelecek dünya dar Soracaksın Allah’ım benim mi bu yüz Rengi soluk anlı kırışık Ben miyim bu zavallı adam Beli bükük kolu kırık Yazık oldu beyhude geçen ömre Neden,nasıl düştüm bu hallere Hani gençlik nerde kaybolan yıllar Uzak durun benden uzak durun aynalar Kul oğlu tabiat kanunu bu boyun eğeceksin Hayat bilmecesini sen mi çözeceksin Sanma ki dünyanın sırrına ereceksin Unutma topraktan geldin toprağa gideceksin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayramlardan Bana ne
ben sokak çocuğuyum bayram geliyormuş amma da zevk be mutludur ailesi olan kardeşlerim sıralanmış yeni elbiseler renk, renk yorgunluğunu atmak için derslerin planlanmıştır tatil bile, bir otelde açık büfe bayram gelecekmiş bana ne gelsin ne zaman isterse, kıskanmam evleri olan kardeşlerimi haklarıdır gezip eğlenmek, haklarıdır dinlenmek sıcacık yuvalarında kollayan yürekleri kıskanmam koklayıp, öpen anneleri kıskanmam bana ne bayramlardan gelecekse gelsin bana gelmiyor ya sırtıma giyeceğim bir gömleğim yok ki yırtık olmayan bayramlığım olsun tek renk ben hüznü, kimsesizliği giymişim sırtıma harçlık verecek babam mı var sanki beni bekliyor mu annemin sıcak koynu çıkar mı bilmem şefkatle okşayan başımı kederli gözlerimden tebessüm yayılır mı o minicik yüzümde güneş açar mı bilmem ben sokak çocuğuyum ya bana ne bayramlardan nasılsa üşüyen bedenimi ısıtmayacak nasılsa yırtık ayakkabımdan çıkıp asfaltı yalayan yaralı ayağımı sarmayacak ah ah annem beni sarmadıktan sonra pöh bayram geliyormuş bana ne bana ne bayramlardan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|