![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12104
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gel!
Gel; ne olursun, içimde umûdum tükenmeden! Gel; bak bu kahrım beni, mağlûb edip yenmeden! Gel diyorum, gel artık; son bulsun ızdırâbım! Gel de yüzler süreyim; kıblegâhım, mihrâbım! .. Gel; işlemez saatler, yine çarkında dönsün! Gel; kov Zebâniler'i, cahîm yalaza sönsün! Gel ki, gör Meftûnun'u; hele bir bak hâline! Gel, târif bul, anlam ver; tanınmaz mecâline! Gel; kızıla boyandı, eflâtun erguvanlar! .. Gel, iklimler değişsin; bekliyor bahçivânlar! .. Gel; Yurdum'dan göç etti, turnalar katar katar! .. Gel! Gelmezsen ki eğer; Ülkem, Saltanât batar! .. Gel; Ebrehe saldırdı, Gönül Sarayım'a bil! Gel, kurtar istilâdan, dâvet eder Ebâbil! .. ***Örümcekler, yuva yaptı hülyâlara; gelsene! ***Gelincikler, gri aktı rüyâlara; gelsene! ***Bed akrepler, zehir kattı devâlara; gelsene! ***Baş Melekler, ağıt yaktı fezâlara; gelsene! .. ***Gel! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güle Hakâret
Sana gülüm derdim hep, çok yanılmışım meğer; Gül'e hakâret oldu, sana verdiğim değer... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüm Seni Arıyorum
Seherlerde esen yelde Karlı dağdan gelen selde Hasret kokan yaban elde Gülüm seni arıyorum Güneş'in her batışında Ay'ın ışık katışında Sabah şafak atışında Gülüm seni arıyorum Masallarda, şiirlerde Mısrâlarda, dizelerde Adın'ın yazdığı yerde Gülüm seni arıyorum Zambak, menekşe, sümbülde Gülistânda açan gülde Hüzünle öten bülbülde Gülüm seni arıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Yarası
Uzakta, erişilmeze yanıp sevdâlanmışım Mükemmelin peşinde, tutuşup gâmlanmışım Gâye-i maksûduma, kalben evhâmlanmışım Belli ki kapanmıyor, bende gönül yarası Ararım uzaklarda, yitirdiğim dermânı İletmek mümkün değil, bu buyruğu fermânı Sözün tesiri için, yeğleyemem nermânı Böyle izhâr eyliyor, bende gönül yarası Tâ yürekten vurgunum, hayâlimi süslerim Vuslat adlı kelâma, ümîdimi beslerim Uzaklara daldıkça, alevlenir hislerim Bir fâsıla vermiyor, bende gönül yarası Aşk oduyla yanmışım, olacak mı söndüren? Levh-i Mahfûz'da yazgı, var mı bahtı döndüren? Bir tek 'O' olacaktır, bu sancıyı dindiren Neden hafiflemiyor, bende gönül yarası? Bir suyken rahme geçtim, sonra Dünyâ'ya geldim Bülûğa erip sevdim, nice güzeller bildim Lâkin O'nun uğruna, hepsini birden sildim Şimdi illâ 'O' diyor, bende gönül yarası Haftalar aylar böyle, kovalar birbirini Görmüş müdür *******, bu sevdâ'dan Pîri'ni? Müsâvî kılar ismim, dertlerin en Mîri'ni Rasûl bile kullanmış, 'Hümeyrâ' tâbirini Kuvvetli bir rüzgâr da, esip demez yerini... Bu hasret bitsin diyor, bende gönül yarası... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözler
Tükenince umutlar, birden hüzünler basar Derinlerde ne arar; sessizce dalan gözler? Suskunluğu yüzünden, fazlaca gördü hasar Bir hayâlin ardından, bakıp da kalan gözler Kesişince bakışlar, hep o bilinen yerde Devâ bulmak güçleşir, teşhîs konulmaz derde Hummânın kasvetiyle, yine çekilir perde Gördüğünden bî-haber, görmeyen yalan gözler Aczini saklasa da, sâbit yönün mahkûmu Bir türlü belirmeyen, ümîdlerin mahrûmu Çâresizlik içinde, çârelerin mahmûmu İmkânsızın peşine, hülyâlar salan gözler |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerin
Her şey senin gözlerinle başladı sevgili, Zamâna bırakılmış bir yaraydı benimkisi En umumaz ânında nüksetti, Şâir'in tecellîsi... Hani diyor ya; *İçinden zamân geçmeyen yaralar da var.* Varmış sevgili, varmış! .. Bir Hüthüt'ün tüneğinde boğumlar; Bir ötümlük lahzâlar, meğer Asırlar'mış... Yaralar ki, Zülfikâr Kılıçları'na kın Bıçağın sırtını, yüzünden keskin yapan bileyi Yaralar ki, Her şey delip geçmiş hedefi Vahşî'nin Mızrağı, Giyom Tell'in hürriyet umûdu, Yusuf'u gören gözlerin kestiği eller... Fakat, Sâdece zamân geçmemiş içinden, Bir de saplanan gözlerin... Her şey senin gözlerinle başladı sevgili, Devâyı bekleyen bir yaraydı benimkisi En onulmaz tahribâtların üstesinden gelirken, Bu gülle de neyin nesi? Bil ki en şiddetlisi, O balmumu gözlerinin sillesi! .. Kulaklarımda arı uğultusu, Şimşekler çakıyor beynimde, Yıldızlar dolanıyor gözlerimde Var mıyım, yok muyum? Transparan görünümlü varlığım, Sevgili; Senin merhâmetine kaldı bahtiyârlığım! .. Şimdi gel! Bana, beni anlat! Oysa, Birikmişti akreplerin kustuğu zehirlerde cerehât İçimde yıllanmış yaraların nötronlarına, Kıvılcım fırlat! Lâ-mekân oluşumun, yapısı mı gözlerin? Zamânda kayboluşumun, kapısı mı gözlerin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayıp - Sanık
Ben, beni aradım hayli zamandır; Nerede kayboldum çıkmadı bilen... Çoğaldı etrâfta, ne de yamandır; Bir meczûb mîsâli hâlime gülen... Gözlerim kaç gece kaldı uyanık Atmayan şafaklar yegâne tanık Ve ben; ben, îdâmı istenen sanık; Urgansız, sehpâsız, her sabah ölen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırkların Duâsı
(Bu bir rüyâ değildir!) Uykumun ortasında, sayhâ ile uyandım Gâibden nidâ geldi, kalk! Fırla döşeğinden! Ürpertiyle işittim; kan-terlere boyandım Nûr yumağı süzüldü, kapının eşiğinden... Titreme sardı birden; .............................Dedim: ........................................-Mahvoldum, yandım... Fer gitti gözlerimden, şeklim kaskatı oldu Rengi uçtu benzimin, isfirâr üzre soldu Kuşattı bir sessizlik, hükmetti her tarafa Korkudan bakamadım, göz ucuyla etrâfa Tüylerim diken diken, kalbim güp-güp vuruyor Kapı aralığında, sanki gölge duruyor Pür-dikkat bekliyorum; aceb ne ola şimdi? Bir yandan da merâkım; sesin sâhibi kimdi? Hayâlimde, Bin türlü düşünceler oluştu Beynime hücûm edip, hepsi orda buluştu... İkinci bir komutla geldi yeni bir emir; Buzdağının içinde, kestim âdetâ demir... -Düş peşime! Tâkib et! Kalk bakalım yerinden! -Üstündeki örtüyü, at çabuk üzerinden! Peri kızı şekline, bir nûrânî bürünmüş Ne hoş koktu ortalık; anber tozu sürünmüş Tütsülüyor etrâfı, sağ elinde buhûr var Altı-Yedi renk dizdi, buhûrdaki dumanlar Gözlerimin ucuyla, iliştim ki yüzüne; Siyah sürmeler çekmiş, gökmâvisi gözüne Sol elinde âsâsı, zebercet işlemeli Zümrüt gibi parlıyor, ona ne demeli? Kaldırdı sağa doğru, işâret etti yönü; Tüm mekânlar kayboldu, yol oluverdi önü Yürüdük yavaş yavaş, istikâmet üzere Gidiyoruz birlikte, bilinmeyen bir yere... O kadar yoldan sonra, nereye varsak heyhât? Dâr-ül Bekâ eyleyen; önümde, Kırkbir Zevât Kabristân'a gelmişiz daha Türkçe'si yâni, İrkildim birdenbire, görüverince ânî... Bir grup kalabalık, mezârlığın başında Biri sohbet hâlinde, çün musallâ taşında Durakladı ve baktı; dikkatle süzdü beni, -Muştulu haber için getirdik bizler, seni... -Mahzûn olma! Üzülme! Arkandayız biz senin, -Kırklar, bundan böyle bil; oldu duâ edenin! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıskansın! ..
Sultânım, aşkım; hele, otur şöyle yanıma! Harâret bastı birden, tazyik geldi kanıma Sevdâ dolu sözlerin, canlar katsın canıma! .. Sevdiğini fısılda, bütün diller kıskansın! .. Öyle bir bûse ver ki; ateş mîsâli yaksın! Yüreğimin yağları; erisin, tümden aksın! Gözlerinden şimşekler, odaklanıp da çaksın! Boynuma doladığın, kollar - eller kıskansın! .. Dertlerimin devâsı, Bir Çift Yeşil Gözün'de İksirin muhtevâsı, Ay Parçası Yüzün'de Mest edici sarhoşluk, Misk-i Anber Özün'de Yaydığın Râyihân'dan, kokan güller kıskansın! .. Altın tozu saçları; çöz, çöz de bağrıma sal! Yaslanıp dizlerime, saatlerce öyle kal! Bakışını ayırma, akışımı seyre dal! Şu coşkulu hâlimi, sular - seller kıskansın! .. Züleyhâ'yı imrendir, destânlar bizi yazsın! .. Aslı, Leylâ kahrından, tırnakla mezâr kazsın! Rüzgârımız dinmesin, fırtına gibi azsın! Kaf Dağı'nın ardında, esen yeller kıskansın! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Muhadder Cânânım *akrostiş*
(M) elce-î'sin firâktaki gönlümün ey dilber-i necîbe! (U) rûc etmek bu sevdâda üstümüze vecîbe! (H) ilye, hilm, mütemâdiyyen vasfın bu mu hep canım? (A) llah için arzedeyim, sana kaynıyor kanım (D) ilim hep Zikr-i Mânevî'den sonra söyler ismini (D) âimi nûrlar gark eylesin, o münevver cismini! .. (E) deb, hayâ odaklanmış hilkatinde güzelim (R) ahmet Deryâsı'nda inşaallah biz de yüzelim! .. (C) elb ettin; ne yapabilirim, hatâ bende mi? (Â) cizim, kaybettim kendimi, acep sende mi? (N) evnihâl Matlûbum, tutkunum derinden sana (Â) kibet hayr olsun inşaallah hüzünlü cana! .. (N) â-dân dilberlere mîsâlsin, âhu sümbülüm (I) ssız illerde Mahbûbu'na şakıyan bülbülüm (M) isk saçma benden gayrısına, reyhâne gülüm! .. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|