![]() |
![]() |
#341 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vergi Usul Kanunu
Haberin var mı hukuktan? Vergi Usul Kanunu bu! Anlar mısın tahakkuktan? Vergi Usul Kanunu bu! Ne iş yaptın, ne kazandın? Beyannamen yoksa yandın. Sen bunu boru mu sandın? Vergi Usul Kanunu bu! Sen bir garip mükellefsin, Tevsik nedir, bilir misin? Anlayanlar beri gelsin, Vergi Usul Kanunu bu! Vursun davul, çalsın kaval, Bazıları okur maval. Bakma öyle aval aval, Vergi Usul Kanunu bu! Bu yasa hep safı seçer, Tâbi olan çile çeker. Olmayanlar gülüp geçer, Vergi Usul Kanunu bu! Bilmez gönül, bilmez hatır, Borcun varsa, hemen yatır. Ananı bile ağlatır, Vergi Usul Kanunu bu! Matrah nedir, neyin nesi? Türkçe değil her cümlesi. Hani bunun KDV'si? Vergi Usul Kanunu bu! Zeki der: Evlere şenlik, Yapan yapar yine hinlik. Vallahi Aziz Nesin'lik, Vergi Usul Kanunu bu! 5 Haziran 2001 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vicdanımda buldum seni
Yerde, gökte arar iken, Vicdanımda buldum seni. Pişman olup, ağlar iken, Vicdanımda buldum seni. Her olaydan ibret aldım, Çeşit çeşit fikre daldım, Düşündüm, çaresiz kaldım, Vicdanımda buldum seni. Gözü, gönlü arar ettim, Azı, çoğu karar ettim, Sabrım taştı, zarar ettim, Vicdanımda buldum seni. Gece, gündüz dilimdesin, Sen her zaman kalbimdesin, Ta içimden gelir sesin, Vicdanımda buldum seni. 'Haddini bil! Aşma! 'dersin, 'Sabırlı ol! Taşma! 'dersin, 'Doğruluktan şaşma! 'dersin, Vicdanımda buldum seni. Niye doğdum, niçin varım? Neler yaptım, nedir kârım? Affet! ..Ben bir günahkârım! Vicdanımda buldum seni. Dünya derdi, geçim derdi, Bu kulun hep göğüs gerdi, Ezan sesi huzur verdi, Vicdanımda buldum seni. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vicdanınla hesaplaş
Ne göz çıkar ne de kaş, Düşün de kendini aş. Bir dostunu üzdüysen, Vicdanınla hesaplaş. Fikir belki bir çiçek, İç içe hayal, gerçek, Kendini sorguya çek, Vicdanınla hesaplaş. Ölür isek kazara, Küs girilmez mezara, Suçu kendinde ara, Vicdanınla hesaplaş. Her yazın sonu hazan, Böyle der şiir yazan, Dost kaybetme, dost kazan, Vicdanınla hesaplaş. 27 Nisan 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağdanlık
Her şeyi bilirsin, akıl verirsin, İşçiye, memura para yok dersin. Yağdanlık efendi, çok affedersin, En çoktan, en azdan haberin yok mu? Biraz ukâlasın, biraz da pişkin, Hem ense, hem göbek, hem cüzdan şişkin. Her şeye zam geldi a liboş şaşkın! Ekmekten, tüpgazdan haberin var mı? Utanmak sıkılmak yoktur yüzünde, Yağ çekme sanatı vardır sözünde. Memleket tozpembe senin gözünde, Siyahtan, beyazdan haberin var mı? Faizle geçinip, para sayarsın, Eceline bile vade koyarsın. Kış gelince İsviçre'de kayarsın, Soğuktan, ayazdan haberin var mı? Biraz rol yaparsın, biraz da çene, Hürmetler sunarsın gelip geçene. Dört ayak üstüne düşersin yine, Gazdan, bezden, tuzdan haberin var mı? Türk malı yerli mal, kullanın dersin, Armut beğenmezsin, ithal muz yersin. Senfoni dinlersin, cazı seversin, Türkülerden, sazdan haberin var mı? Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmur damlaları
Gökyüzünden rahmet yağar, Düşer yağmur damlaları. Caddelerde su birikir, Şişer yağmur damlaları. Her çukurda gölcük olur, Deli dolu selcik olur, Engel yıkar bir yol bulur, Taşar yağmur damlaları. Bazen kardır bazen dolu, Gökten yağar sulu sulu. Deli dolu nice yolu, Aşar yağmur damlaları. Çatılarda kiremitler, Islak ıslak nöbet bekler. Saçaklarda şarkı söyler, Coşar yağmur damlaları. Rahmetini kata kata, Hayat verir tabiata. Bereketli topraklara, Koşar yağmur damlaları. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yakarış
Sana açık ellerimiz, Ne dilersek ver Allah'ım. Yakarır hep dillerimiz, Sana şükür der Allah'ım. Kâinatı sen yarattın, Can yarattın, ten yarattın, Akıl verdin, sır arattın, Bir nedeni var Allah'ım. Evren senin, devran senin, Kudretlisin, ferman senin, Adın derde derman senin, Derde derman ver Allah'ım. İman sana varan yoldur, Sende lütuf, ihsan boldur, Gönüllere sevgi doldur, Senin aşkın nur Allah'ım. Huzur sende, barış sende, Fazilete varış sende, Sevgi için her gönülde, Birer mekân kur Allah'ım. Ezelisin, ebedisin, Her varlığın sahibisin, Gerçek olan sevgilisin, İlâhi aşk ver Allah'ım. Sevdir bizi kana kana, Elbet bir gün dönüş sana, Yarattığın her insana, Güzel ahlâk ver Allah'ım. Aldırma mazlum ahını, Yedirme yetim hakkını, Muhammed'in ahlâkını, Her kuluna ver Allah'ım. Fâni dünya bir okuldur, Öğrencisi sana kuldur, Hastalara şifa buldur, Ferah, huzur ver Allah'ım. Günahkârın tövbesi var, Çilekeşin çilesi var, Her derdin bir çaresi var, Çaresini ver Allah'ım. Hep geniş tut ufkumuzu, Devam ettir utkumuzu, Cennet eyle yurdumuzu, Refah, bolluk ver Allah'ım. İnsan aklı karar eder, Gözü, gönlü arar eder, Sabırsızlar zarar eder, Bize sabır ver Allah'ım. Kanar dünya allarına, Tamah eder mallarına, O aç gözlü kullarına, Biraz insaf ver Allah'ım. Sevgi ile karış karış, Ne güzeldir sana varış, Asla bitmez bu yakarış, Bol rahmetin var Allah'ım. Kin, kibirden ayır bizi, Rahmetinle kayır bizi, Nimetinle doyur bizi, Bereketin var Allah'ım. Bu dünyada kiracıyız, Hem tatlıyız hem acıyız, Yalnız sana duacıyız, Merhametin var Allah'ım. 22 Nisan 1991 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlık
Gecenin hüznü; Yıldızların içinde, Ay yalnızlığı. 11 Mayıs 2007 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yargıya kurşun değdi
Bu kin ve nefret neydi? Acep sıra kimdeydi? Bir şehit, dört yaralı, Yargıya kurşun değdi. Kimler hedef gösterdi? Kim konuştu, kim sustu? Bir militan kin kustu, Yargıya kurşun değdi. Ne fal, ne tecelliydi, Olacağı belliydi. Başlar kuma gömüldü, Yargıya kurşun değdi. Karanlık mı önümüz? Geriye mi yönümüz? Bugün utanç günümüz, Yargıya kurşun değdi. 17 Mayıs 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarını düşünmek
Ben yarını düşünürüm, Çocukla çocuk olurum. Bir gönüle girebilsem, Her gönülde yer bulurum. Kuş uçmalı, gül kokmalı, Çevreye doğal bakmalı. Her dereden su akmalı, Su olmazsa, kavrulurum. Fidan gibi filizlensem, Övünürdüm meyve versem. Kesilen bir ağaç görsem, Can evimden vurulurum. Arı gibi petek örsem, Sevinirim yüz güldürsem. Yıkılan bir gönül görsem; Üzülürüm, kahrolurum. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaz yağmuru
Önce gök görler, Ardından bir sağanak. Ah yaz yağmuru! .. 25 Şubat 2007 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|