![]() |
|
|
#351 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Tersine Uyum
Bende uydum, bu düzenin çarkına, Yola giden, yolda kalsa bana ne. Komşuluk hukuku, aklıma gelmez Aç yaşasa, hasta olsa bana ne. Menfaatsiz, hiçbir işte olamam, Para yoksa, bildiğimi bilemem Dostum hastalansa, çıkıp gelemem, Bırak hastalığı, ölse bana ne. Hırsım hiç yok idi, arttıkça artmış, Vicdanım sızlamaz, perdeyi yırtmış, Müslümana bile, zenginlik şartmış, Ruhum feyiz ile, dolsa bana ne. Parası olanı, sever sayarım, Fırsat verse parasını sayarım, Parasızı, sanma adam sayarım, Alim olsa, ilim bilse bana ne. Böyle değil idim, bozdum kendimi, Uymadım düzene, üzdüm kendimi, Hain hanesine, yazdım kendimi, Artık, doğru beni bulsa bana ne. |
|
|
|
|
|
#352 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Teslim Ettim Ellerine
Teslim ettim ellerine... Sana saklamam gereken bir sırrı açtım, Hiç acımadan/ merhametsizce Teslim ettim ellerine... Kederli gözlerinde buğulanan duygudur Benim sana verdiğim o cevhere dikkat et. Aç bırakma, açıkta koyma Hele senden başkasına gösterme bile... Yoksa benim gibi bedbaht olursun... Kıymetini bilemedim sırrımın, Teslim ettim ellerine korkmadan. Aptalca güvenmemdendir belki., Belki de sana olan sevgimden. Acımadan, teslim ettim ellerine... Biliyordum, uzaklarda ezgin duran bu gönül, Biliyordum, senden acı yel değer. Ölür müydü ellerinde bu sevdanın sırrı, Saklayıp sana vermeseydim eğer. Sana seni sevdiğimi söylemeyecektim, Vermeyecektim ellerine bu sırrı... Koruyacaktım, saklayacaktım koynumda yıllarca,, O hep kıymetlenecek, büyüyecek, gürbüzleşecekti. Ama hep benim olacaktı, Hiçbir kulağa, hiçbir yüreğe layık görmemiştim onu... Ateşteki gönül göyünmesiydi belki Belki cansız inerken yüreğine sır denen varlık. Senin anlayışın mı örseledi, ezdi bilemem. Yüreğimin en dibinde bir mezarda yatan o Yüreğimi gece gündüz sızlatan o. Sana saklamam gereken bir sırrı açtım, Hiç acımadan/ merhametsizce Teslim ettim ellerine... |
|
|
|
|
|
#353 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Toprağı Kan Bularken
İnce narin bir beden sessiz rüzgârlar eser Göyünür gamlı gönül ahı gelir derinden Saçları su görmemiş günlerce Uyku akar gözlerinden Uzaklara dalarken Bir gece götürülen babasını beklemez Akacak yaş tükendi çukurca gözlerinden Hayalinde göğe umut yazarken Ağrı başlıyor her yerinden Top ateşi yalarken Oyun yasaktır artık sırtlan dolu sokaklar Ebabiller saklanır sokakta gezer filler Kendine kendinden olanlar bakmaz Yatar ihanetle gafiller Seherle gül solarken Umutları öldüren kardeşin ihaneti Susarak zalimlere paye veren zihniyet Bir çıkış yolu yok kahpe insanlık İman varsa nerede mü’min Mü’min aman dilerken Efkârlı ağır yürek sessiz dünyaya küser İçindeki çığlıklar ses bulamaz sesine İncecik parmakla siper kazarken Ateş yağar elbisesine Toprağı kan bularken |
|
|
|
|
|
#354 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tutunamıyorum
duramıyorum, bu çılgın sele karşı Köklerim iplik iplik teker teker sökülüyor. Direniyorum, olan gücümle, çırpınıyorum. Bittiği yerde ümidimin, Bir el bekliyor gözlerim insanlardan. Uzanan bir merhamet eli yok, göremiyorum... Kalabalık seslerin arasında tükendi sesim Taşların her birinde benden kalan bir parça, Bu çılgın gidişin önünü alamıyorum. Asrın fırtınaları bende mecal koymadı Yüreğimde düğümlenen, saklı kalan hevesim Bir çıkış yolu var belki/ bulamıyorum.... 2 Rahlesinin başında ak sakallı ihtiyar, Bir merhametli varlığa, varlığıyla sığınmış. Bir körpe kuzu arar, sürülerde anayı. Bir küçük masum yılan, korkudan akar gider Tutunduğu dalların yıkıldığı vakitte Yuvasından saçılan yavrularla ağlarım. Bir meskende iskan edip, bir beldede kalamıyorum... |
|
|
|
|
|
#355 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Türkülerle Türk'üm Gelir
Ne zaman ruhumu sarsa bir yeis Türkülerle Türk’üm gelir aklıma Sarar benliğimi tarifsiz bir his Türkülerle Türk’üm gelir aklıma... Dede Korkut kopuz çaldığı zaman Anadolu müjde aldığı zaman Tarihim aklıma geldiği zaman Türkülerle Türk’üm gelir aklıma. Evliyanın edebine erişen Hakikatte birbiriyle yarışan Abdal olup erenlere karışan Türkülerle Türk’üm gelir aklıma Hiç bir müzik türkü yerin tutmuyor Yüreğime tatlı sızı katmıyor O olmazsa bülbül gamlı ötmüyor Türkülerle Türk’üm gelir aklıma Sevgiliden şikâr naz denilince Benliği bırakıp biz denilinde Aşığın bağrında saz denilince Türkülerle Türk’üm gelir aklıma. |
|
|
|
|
|
#356 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uç veriridi çiçekler
gelseydin gözlerimde huzur bulurdu uykum gittin gideli öksüz düşen ümitler ağlar düğümlerin sırrını kırk büyücü çözemez sen yokken viranedir baharda bile bağlar gelseydin tükenirdi içimde saklı korkum gözlerime koyduğun ayrılığın neminden çürüyen ağrıların kederine yak beni artan bunca efkarı hangi yürek taşısın gittiğin sahralarda Mecnun ile yak beni çıkayım şu ölümcül ayrılık gündeminden körük vurma kalbime bir sevdaya yanarken kilitli kapıların arkasında bekleme uyandığım sabahlar bir akşama gebedir gözlerimin feri yok görünürsen bak deme hayalin hayalimi gam dökerek anarken gelseydin, yokluğunda artan ağrım dinerdi uç verirdi çiçekler bahara ermiş gibi uçuşan böceklerin yürekleri duada anası yavrusuna göğsünü germiş gibi mutluluğun lezzeti yüreğime dönerdi. |
|
|
|
|
|
#357 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ufuk Neden Yaslıdır
Yok muydu yoksa sende bana dair sevgiden Varsa be muhannet yar böyle uzak kalış neden Bir derviş şuuruyla yorgun düşen yüreğim Yaprağı yeşermeyen dalı perişan eden Güneşi mi batıyor ufuk neden yaslıdır Gözlerim görmeyeli gamlı gönül paslıdır. Kerem gibi yanışım bir vefasız yüzünden Ben beni Kerem bildim sandım ki yar Aslı’dır. Gözlerinden gönlünü görüp seyre dalardım Sevdasıyla eriyip aşk kabına dolardım Seraba koşup durdum yar sen de isem bul beni Ben olsam ardın sıra yüreğimi salardım Belli ki sende yokum olsaydım eğer sende Ağrın acın ne gezer vuslat beklerken bende Gemim batık deryada, kederinle çökerttin Kaynattı denizleri aşk ateşi sönende Bir derviş şuuruyla yorgun düştüm tükendim Kapında ruhsuz yatan bir serseri var bendim Bu felaket öncesi ağrılara alıştım İçimdeki dertleri senin derdinle yendim |
|
|
|
|
|
#358 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Utancımın Ateşi
Kaçıncı zamandır bu kaçıncı merhalesi Büyüyen haşarıca bir çocuktur ömrümüz Dolu dizgin yol alan kısraklarda seyrettim Bir baktım bahar gelmiş birde baktım gelen güz Yokluğu var yoluna gönüllüce devrettim Utancımın ateşi yakar özü kabuğu Kavil yerinde yokum sözleri unutmuşum Göklerin kapısını tutan eli öpmedim Kendimce dünyada büyük bir yer tutmuşum Uzatıp insanlara gel şu eli öp, dedim. Tuttuğum endaze bir yerine beş ölçer Nefsimin hevasına bak neleri terk ettim Akbabalar dolaşır varlığımın üstünde Var bildiğim her şeyin yokluğunu fark ettim Gözlerim merhametle bakar dostun dostunda Yontulan şuurumu aklımla yele verdim Yaşadıklarım gitti yaşayacak halim yok Yakışan hayat değil can çekişen canlıya Uzanan çağ ötesi eli tutan elim yok Beni burda eğleyen az sonra biten rüya Suçlu benim başkası suçuma sebep değil En cürümkar bir kula gülüp eğlenmek niye Tek başıma bir hayat benim için güzelmiş Kapıldım yüreğime yürüdüm sevda diye Bilemedim usulü yarden acı söz gelmiş |
|
|
|
|
|
#359 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uzattığım el senin
Ekmek can ilacıdır, fakirin selesinde Bana ilaç sevgindir, ekmek aşı istemem Muhtacım tek kapıda, boynum eğik dururken Bir başka kapı deme, hiçbir yere gidemem Gezdiğim kapılardan, hiçbir vefa görmedim Senden uzak kalsam da, yada meyil vermedim. Verdiğim sözüm vardı, dünyayı tanımadan Ayaklarım çığırdan, çıkıp senden ıradı Önümde sen var iken, sersemce cayıp gittim Senden ayrı yaşamak, başkasına yaradı Nice öze düşmanı, dostlardan sayıp gittim Bindin nefs kızağına, ters yöne kayıp gittim. Bu macera uzadı, yıldım bu ayrılıktan Teslim oldum kapında, başım eğik beklerim Ritmi bozuk sevgiler, sersem etti ruhumu Elim ayağım kopuk, yolunda emeklerim Ateşine indirip, varlığımı erittim Koydum sevda arkına, sana doğru yürüttüm. Kan deryası hayatı, geçtimse boğulmadan Yelkenleri doldurup, yönüme sen götürdün Kanayan yaraların, merhemi sende saklı En çetin ağrıları, aşkın ile bitirdin Uzattığım el senin, onu bana sen verdin Bilmezdim buraları, hayat verip gönderdin. Yoluna yolcu ettin, kılavuz verdin doğru Gel gelelim günaha, meylim arttıkça arttı Hiçbir varım olmadı, bu yokluğun içinde Benim olmayan varlık, benim gibi şımarttı Şaşmasın başka yöne, yolum sana gelirken, Beni senden ayırma, seni sahip bilirken |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üç Mevsimden Biriydi
Üç mevsimden biriydi, henüz gül mevsiminde Bülbüllerin gülünü, görmediği zamandı. Harman yerinden, başı poşu bağlı bir gelin Görünmedik yerlerde, göyünerek dert yandı Yüreği gam içinde, bilmem nasıl da/yandı... Bir el telaşındaydı, avucuna yakışan Oylum oylum yüreği, gam çıbanı bürümüş. Ektiği çiçekleri, mihricanda yakılmış Gözlerinde biriken, gölden yaşlar yürümüş Bilmediği topraklar, tanımamış, çürümüş Kınaları gül eden, ince narin parmaklar İşarete mecalsiz, sevda gönlünde tutsak Toprak kadar yorgunca, hasat gibi ezilmiş O ceylanı anmasak, hayalini unutsak Aklımda bir köşeye, edebiyle büzülmüş Üç mevsimden biriydi, belki yayla zamanı Sesiyle tepelerde, yankı veren bir gelin İki yavru yanında, bir bebe de sırtında Menekşesi kesilmiş, dağın, yamacın, belin Kocası şehit olmuş, o bekliyor yurdunda... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|