![]() |
|
|
#371 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Verdiğin cevherleri boşalttım...
Verdiğin cevherleri boşalttım yüreğimden Yerine bir şeyleri başkaları doldurdu. Bana bir şeyler oldu, kanımda sancılar var Bu yüzden her yerimden kan akar Gönlüm alev saçar, gözüm can yakar. Ruhumda katledildim, katilim ben/ oldum ben Kaht-ı rical illeti, tutarken memleketi Kıpkızıl karanlıktır ışığı aydınların Milletin ruhuna çıban kesilmiş Benim gönlüm bana yaban kesilmiş... Tarihim büktüğüm o dudaklara yabancı Kültürüm kültürsüzler/ elinde oyuncaktır Irzıma aç bakarken namussuzlar güruhu Mukaddesat gönlümdeki sızımdır Öz ilimde mağdur olan kızımdır.... |
|
|
|
|
|
#372 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yağmadı Yağmur
Yağmadı Yağmur Yine bu günde yağmadı yağmur, inmedi rahmet. Bir göcekte bin ağrı, susuzluktan bunalmış, dudakları hararetten sancı çeken böcekler. Rahmet için yanar iken boz toprak, Yine bu günde yağmadı yağmur, inmedi rahmet. Yangın yerine benzer dünya, küllere imrenir eşya, taş yanık, toprak yanık. Bitmeyen acıların içinde bekleyen, çileli gönüller gibi. Her can el açmış bekler, sütten kesilmiş analar, aç bekliyor bebekler. Deli rüzgar küskün, kaçık bu illerden. Getirmiyor, hayat yüklü bulutları. Bu illerden kaçıp giden her bulut, bilmiyor ki, biten hayal, sönen umut. Oyuncakları telef olmuş çocuklar, rızkı biten hanelerde perişan. Yuvasında kuş bezgin, yavruları aç bekler. Yine bu gün yağmadı yağmur, inmedi rahmet. Topraklar susuz, insanlar umutsuz. Bekleşir, yağmurlar yağana kadar. |
|
|
|
|
|
#373 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yakar Tüketir
Yakar Tüketir Derdi yeğin olur bazı insanın Bir ahı dünyayı yakar tüketir Kuzusundan ayrı düşse bir koyun Feryadı yaylayı yakar tüketir Güven olur insanların merdine Mert insanın düşen olmaz ardına Yiğit düşse bir güzelin derdine, Uykuyu rüyayı yakar tüketir İnsanı kazanmak insanın kârı Toprak sabır ile bekler baharı Aşikar olursa sakladıkları Bir taşı dünyayı yakar tüketir Ceremesi ağır olur inadın Cahil arkadaşın, asi evladın Saygıdan sevgiden uzak bir kadın En mutlu yuvayı yakar tüketir Elbette dünyada her eden bulur İnsanlar hayattan dersini alır Evladın acısı çok ağır olur Anayı babayı yakar tüketir |
|
|
|
|
|
#374 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaklaşma
Yaklaşma Sitemlenip ağlayarak, benden bana yaklaşma, Fani beden içindeki, candan câna yaklaşma. Yaz ağladı, kış ağladı, bahar niçin gamlanır. Yâr gönlünde gül açınca, mihricâna yaklaşma. Üç cepheli bir dünya ki, bir tarafı virâne, Bu viranda beklemekten geldi gınâ yaklaşma, Yar sinesi gam pınarı, içmek câna hoş gelir, Dudak vurdum içmek için, kana kana yaklaşma. Fesat ruhlu ahbap da, şeytan ruhlu dost ise Şâhların şâhı olsa, o divana yaklaşma. |
|
|
|
|
|
#375 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yanacaksa Dünya Yansın
Yanacaksa Dünya Yansın Aşkımızı anlamayan dünya yansın. Yüreğinde yar saklayan aşıkların Yarasına/ yanan dünya em sarsın... Ya da, yanacaksa dünya yansın... Gülen dudaklarına hasret öpücüğü koyup/ ağlarken Vuslatın yüreğine inip Bu şarkıyı söyle sen. “Yıkıl dünya, bizim için yalansın seven iki gönül var, hasretle neden yansın çekilmedik acılara, sevenler nasıl dayansın”... yansın, dağları önümüze geren şu çelimsiz dünya yansın... bir acılı yel eser seher zamanı dudakları titreterek üşütür. Aç pencereni, ben gelirim onunla. Çünkü acı olan ne var ise ben oyum. Ağrılara meydan açan Bir deli Ulusoyum... Bir korkak tavşan gibi içimdeki yüreğim Üzerimde dönen hasret kartalı En yalçın kayalarda yuvam var. İndiğim gönül sıcak mı sıcak/ güzel mi güzel Yıkılsın dağları dünyanın Yuvamı buldum artık. Acısın bize dünya Gönül hasrete nasıl dayansın. yanacaksa dünya yansın. Sen dünya da değilsin/ nasıl olsa içimdesin. Bu yüzden yüreğime nakış nakış Sevdaları örer sesin... |
|
|
|
|
|
#376 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yanmam Ondan Yanadır
Yanmam Ondan Yanadır Hicrânı kolay sandım, bir yavruya yanarım. Benim böyle ağlamam, yanmam ondan yanadır Bir civân görürsem, hatırıma o geliyor, Yüreğime ok düşer, hem üzer hem kanadır. Hâlimi düşünürsen, ne haldeyim anlarsın Dünyanın her cefâsı, toplanmış hep banadır. Göz yaşından nem alıp, temelinden çürüyen Bendeki olan, bahtsız; beden denen binadır. Herkesin hasretinde, bir başka çile olur Benimde çilem, derdim, bu feryâdım onadır. |
|
|
|
|
|
#377 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yar Bilmez Bunu
Yar Bilmez Bunu Dolandım etrafında, yar dönüp de bakmadı Vazgeçmeyi istedim, ya gönül bırakmadı. Taş kesildi varlığım, yoklar ile eş oldum, Ahı yaktı bağrımı, ateş cismim yakmadı. Can gözüm göle döndü, ten gözüm perdelendi Seller bastı gönlümü gözümden yaş akmadı. Bir tufandır bastı geçti cismi canı yıktı da Harap oldu varlığım gönül evim yıkmadı. Ben sustum, dilim durdu gözlerimle konuştum Anlatam dedim derdim, yar gözüme bakmadı. Yol tükendi can ilinde, canım candan habersiz Ümit ettim bilsin diye yar vebalden korkmadı. Sevmişim yar anlamaz, gönlü virandır sanki, Girem dedim yar gönlüne, himmet edip sokmadı... |
|
|
|
|
|
#378 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yar Gelmedin Bir Türlü
Bunca yıldır hasret denen acılara baş eğip, Ezildikçe ezilmişim, yar gelmedin bir türlü. Zaman varlığımı damla damla eritti şimdi, Kapdan kaba süzülmüşüm, yar gelmedin bir türlü. Kuşlar kanadına aldı, şuurumu götürdü, Boyun büktüm yaban eller, hürriyetim bitirdi, Bir sam değdi ak gülümü boz toprağa yatırdı, Gam çekerek üzülmüşüm, yar gelmedin bir türlü... Tebessüm dudaklarımdan, yıllar oldu gideli, Yüreğimde sancılar var, bana veda edeli, Çekilmedik acılarmış, yaşamamın bedeli, Hem bezmiş hem bezilmişim, yar gelmedin bir türlü. Bilinmedik bir Leyla’nın, gamlı mecnunu oldum, Hasretinden efkar alıp bitmez derdinen doldum, Bilinmez bir mekan bulup, yıllarca saklı kaldım, Hainlerce sezilmişim, yar gelmedin bir türlü... Gamlı gönül heves eder, bu dünyanın nesine, Ses veren yok yüreğimin, bu acılı sesine, Bilinmez adımı bulup, gam hanesine, Kaderimle yazılmışım, yar gelmedin bir türlü. |
|
|
|
|
|
#379 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yara mı dağlar
Kesti Ferhat için Şirin yolunu Garibe baç kesen harami dağlar... Semenderler yiğit yüzü görmedi, Hayduda yurt olmak töre mi dağlar. Gönül gözlerimi boşa düşürdü, Yolumu yolsuzlar sardı şaşırdı Yüreğimi gam dağından aşırdı Sızlayan derman mı, yara mı dağlar. Baykuş nağme kırar o şen bağlarda Ötme bülbül bitti neşen bağlarda İlkbaharda cemre düşen bağlarda Yitirdim bir bahtı kara mı dağlar Gördüğüm beyazlar kap kara çıktı Bir ceylan gönlüme hoyratça baktı Sönmedik ataşa köze bıraktı Hicranı sızlayan yaramı dağlar Mihneti acıyı başa düşürdüm Ektiğim tohumu taşa düşürdüm, Boş yere fırlattım boşa düşürdüm Boş dünya bekletir sıramı dağlar |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaş İzinden Nakışlar
Bir köy kızının masum duruşu El açan çingene bebesinde Çocuk bu/ çocuksu ciğerdeler bakışlar Ve uzaklardan seyreden Adam benzeri varlıklar. Bir kalas duruşu varlığım Cesedini atıp giden ruh gibi Çocuk bu/ çocuksu Elindeki mendiline bakarken Düşen her kuruşun mutluluğu Gecikse de akşamlar Az da olsa mutluluk var Bir yanık kokusu Yaraların yüreğinden yürürken Yapağılaşmış saçlar elsiz Okşanmayı bilmiyor Gülerken yananları gördün mü hiç Parmakları titrerken Sana uzatılan el yabancı mı Yaprakları bahar günü dökülen Çiçeklere yandım bu sabah Çöllerde savrulan hayal Dağlara serpilen umut Ve kara kız. Göyünen gönlünde hissetmediği Acıların farkına ben vardım Çocuk bu/ çocuksu bakışlar Gözlerinde figan/ elimi tut Yanağında yaş izinden nakış var. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|