![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gamzelerine Yazılmış Bir Destan-1
Öylece duruyorsun karşımda,ürkek ceylan gibi Bazen gülümsüyorsun bazen acı kıvamında yüzün En bilinmedik şarkılarda arıyorum seni Bakıp gönlüme çiziyorum gamzelerini. Siyah saçların uğruna gelmeye razıyım her yere Umutlu bir bekleyiştir kısık sesin Başımdan dökülüyor saçlarım her yalnız gece Varlık sebebim oldu artık gamzelerin. Hep böyle gül,resimlerde güldüğün gibi Seni uzaklardan seyredip mutlu olmalıyım Rüyamda babandan emanet aldım seni Seni mutlu ettikçe ona sözümü tutmalıyım Beni düşündüğünü bildikçe daha da bağlanıyorum sana Her adımda karşılaşıyorum, önümde izlerin İstersen şöyle bir acıyı tattır bana Çok şey yaptıracaktır gamzelerin. Aşık boşa demiyor; lütfun da hoş kahrında Korkma! artık efendisiyim belirsizliklerin Güneş gibi doğdun sen ömrümün son baharında Ben öleyim ben öleyim mezarım olsun gamzelerin. Gel ey sevgili buralar bayram yerine dönsün Şiirlerimi bekçi yapayım kapında Biz birbirimizi sevdikçe herhangi bir dünyada Kıskananların bile yüzü gülsün Gel ey sevgili kurumuş bahçelerini gülistana çevireyim Yükleyip acılarını sırtıma Ve bardak olup gözyaşlarına Sana en güzel günlerini göstereyim. Aşkıma ne bir çare ne bir merhem istiyorum Sadece seni çok sevdiğimi bil,bu bana yeter Her Cuma ellerimi kaldırıp havaya Ben Allah’tan sadece bir tek şey diliyorum; Gamzelerinde yaşlandır beni yeter Çünkü seni seviyorum. 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gamzelerine Yazılmış Bir Destan-2(Nefes ve Yol)
Bir iki üç dört yollar dört şeritli Nefes almak en büyük zenginlik Yokluğun narı bu yazda ruhumu eritti Bana yol aç beş altı yedi sekiz şeritlik. Ne arıyordum tanımadığım topraklarda? Bir otobüs lastiğinin kaderine bağlanmıştı kaderim Seni sevmesem tanışmazdım azgın yollarla Şimdi bana düşman duman çektiğim nefesim. Nefes almak yokluğunda büyük işkence Varlığında ise büyük külfet Seni böyle yaşamak çok zor böyle sevince Yokluğuna üzülmek değil varlığına sevinmek marifet. Üzerime basıp gittiğin o pazartesiden beri Her gamzeyi seninki sanıp umutlanıyorum Beni bir başıma bıraktığın bu sesiz evi Ben her gün arzın merkezi sanıyorum. Bütün şarkılarımdan,şiirlerimden,zenginliklerimden Kat be kat değerlidir gamzelerin Yollarına divane olan nefesimin derinliklerinden Bir gün en leylak en zambak kokuları duyacak gamzelerin. Yollar ve gamzelerin kaderime çivilerle çakılısınız Sökmeye çaresiz kalıyor en büyük kerpetenler Yoluma taş koyanların en candan yakınısınız Yakında savaş var hazırlanıyor çelik bilekler. Mırıldandığım her zafer şarkısında Yeni bir hüsranın filizlerini ekiyorum Her mevsim açan bir çiçek olmak varken toprakta Ben en yakıcı çölde bitiyorum. Gamzelerin ve sen baharı muştulayan bir gülsünüz Hangi lahza koklamak istesem kızar, kırılır,dökülürsünüz. 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gamzelerine Yazılmış Bir Destan-3(Sorular)
Yüzünü gördüm bu karanlık yerde Kaşlarını çatmış öylece bakıyordun İdam sehpasını hazırlayan cellat gibi sertçe Gözlerinle bana hangi hesabı soruyordun? Önüme benlikten duvarlarını çıkarmasaydın,gelecektim Aslında koşmaya hiç de dermanım yokmuş O en son seferi kaçırmasaydım,sevecektim Benim nazeninim artık hoyrat mı olmuş? Gamzelerin koklayabileceğim en güzel güldür Gamzelerin her gece bağrımı yakan küldür Gamzelerin faili meçhul bir ölüdür Gamzelerin hangi kalbin ortasında gömülüdür? Somut hazlarda arasaydım aramızdakinin manasını Yakınından bile geçmezdim gamzelerinin Böyle delice sevilmenin alasını Bilmem ki nereden bulacak gamzelerin? Hangi yüz hangi gülümseme hangi bakış Beni mühürlediğin zindandan kurtarabilir Hangi mahkeme hangi antlaşma hangi barış Zorla imzalattığın sevri bozabilir? Saklandığım yer hangi dağın arkası olsa Karartıp gözünü olduğum yere gelmez miydin Savaşmaktan belki bir damla kanın kalsa Benim için o damlayı da vermez miydin? Hangi garibanın kalbinde bir çiçek açmışsa İşte ana vatanım orasıdır benim Hangi köşede bir yetim çocuk kalmışsa Onu da bulmaya arkadaşım olmaz mısın benim? 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gamzelerine Yazılmış Bir Destan-4(Efsaneler Sonlara Gebe)
Kapattın sana açılan bütün kapılarımı Zafer bayraklarını kalelerin burcuna diktin Dünyanın hayli zifiri karanlıklarını Hiç acımadan kader diye cebrettin Çok zor artık kaybolan mananın yeniden hayat bulması Biz yinede gamzelerinin hayaliyle yaşar avunuruz Artık çok zor bu davanın savunulması Belki bir gün bir zaman bir yer bir mekan gamzelerin ve ben buluşuruz. Acımdan ağlayıp ta intizar etmem hiçbir zaman Aşkından gümbür gümbür şiirler yazdıran kadın Ne olur bir bak intihar etmeden zaman Alnımda olmasa da lehv-i mahfuzda adın. Bu son seslenişimi sakın ola yakarıştan sayma Üslubum ah-u vah etmek değildir benim Boşa uğraşıpta geleceğe dair planlar kurma Çoktan yakardım denizleri seninle uyuşsaydı tenim. Unutmak makamında olmasa da avutmaktayım kendimi şu aralar Evden işe işten eve öylece geziyorum Aklımın hep kaygan köşesinde kaygan sorular Ben neyim kime memurum nereye gidiyorum? Divane ettim kendimi anonim bestelere Kapattım güftelerimi kilitsiz zindanlara. Unuttum ne varsa,sövdüğüm *******e Uymuyor bu hasret üniter yapıma. Masallarda bahsedilen; Vuslata eremeyenlerin efsanesidir Sen masalları beynime nakşeden kalemsin. Leyla’sına kavuşamayan Mecnun’un ta kendisidir Şiirler benim haykırışım,sen efsanemsin. Aman canım bu ayrılıkta bizden olsun! Mecnun’u Leyla’yı hortlatmaya gerek yok. Gamzelerine ihanet eden Nemrut’a yoldaş olsun! Ferhat’ı Şirin’i anmaya gerek yok. Zerafet kokan aşkların başlangıcı gibiydi bizimkisi Vuslata perdeydi her gün her gece. Her şairin,her şiirin bir dipnotu,ilintisi Neden efsaneler sonlara gebe? 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Genç Ve Kaderi
Bizde modernliği; sağ kulağına taktığı küpeden ve sol kulağına takmadığı küpeden ibaret sayan ve modayla de-moda arasındaki muvazeneyi, üst çenesinin hemen üstünde, alt dudağının hemen altında yarımada şeklinde bıraktığı, ve adına; kıl gençliğin bıraktığı kıl birikintisi dediğim olgu ile ifade eden genç, bugün batının hatırı sayılır şirketlerine değil müdür çaycı bile olamaz. 2005 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giyotin
Yok mudur bu yokuşun çıkışı? Varlığımı kemiriyor girift sorular Menderesler çizerek bu hayatın akışı Her an taşlarımı ufalar. İstemiyorum anamın babamın mirasını Biraz üşümeyeyim yeter! Tarihin en büyük belasını Başıma sen getir yeter! Ferhat kadar sabrım yok Ağlatır beni gam, keder Mecnun kadar gücüm yok Leyla kadar sev yeter. Hiçbir dilde yok mealim Kendimi sana anlatamıyorum Şu an aslında tam yerinde mecalim Fakat oturduğum yerden doğrulamıyorum. Aç bir kediyi doyur ve bak O bile kıymet bilecektir. Birde şu gördüğün mahluklara bak Balmumu heykelleri bunlardan daha gerçektir. Ağlaya ağlaya yazdığım yazdırdığın bu şiiri Yine ağlaya ağlaya okumayı kendime reva görüyorum Artık düşünmeden ne geçmişi ne ahiri Emrettiğin gibi kafamı giyotine koymaya gidiyorum. 2004 Haluk Cenk Batur
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlem
Hem yazı gördüm hem kışı Hem ilkbaharı hem sonbaharı. Kuşları gördüm Bazen sarı bazen sarıyla kırmızı Yağmuru gördüm, daha çok beyaz karları Aşkları gördüm en çok ayrılıkları. Kızları gördüm,ablalarına özenti bir cakayla Erkekleri gördüm kızlara laf atan şakayla. Buz gibi havada ihlasla Namaza koşan amcaları gördüm. Minareleri gördüm yıkılmamak üzere direnen bir aşkla. Çocukları gördüm öyle bir sevda top peşindelerdi yağmurda karda Anneleri gördüm binbir hizmet kocalara Kocaları gördüm tam bir ihanet hanımlara Ezanları gördüm Allahuekber nidalarıyla Dehşeti gördüm ramazan ortasında elinde birayla. On sekiz yaşımda olduğumu gördüm. Haluk Cenk Batur
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günah-Sevgiliyi Unutma Anı
Sıcak gelir sevgiliden duyulmayan sözler Başkasından duyulunca.. Hatırla..! Uzakta bir sevgilin var. Bilmesin gözün başkasına takılınca Günahtan evvel günaha yol var… Haluk Cenk Batur
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günah
Sen şimdi hangi hülyanın sonsuzluğunda, Hangi gözlerin bana gelen yolundasın? Her bir surette yüzüm çıkar karşına Gözün dahi deyse günah sayarım Bir başka gözün sana bakışlarına.. Haluk Cenk Batur
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günaydın Sevgilim
Günaydın sevgilim Her halinde saklı asaletinin, Bir an lodosları estirmeyeceğini bilsem ruhuma, Ben yine sana birikir, Sedef taşlarını dizerdim boynuna… 04.03.2007 Ne zamandır anlamak istemiştim tek sözünün bana neler yaptırabildiğini, Bir akşam her akşamki gibi eve gelince, Bir buçuk İskender de doyurur bir buçuk simitte. Sofraya oturunca anladım seni… 05.03.2007 Sesini duymayı kendime lütuf saymışsam ben, Bütün kızıl gün batımları boynuma dolansın, Mazeretlerin koynuna korkmadan sokulurken, Senin yalanında benim boynum altında kalsın.. 06.03.2007 Haluk Cenk BATUR 200….Bitmez Haluk Cenk Batur
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|