![]() |
![]() |
#421 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57925
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İyilikler-Kötülükler
Dünyaya sığamaz oldular artık Kötülükler kötülükleri çağırdı İyilikler iyilkleri etti dâvet Taraflarda son büyük savaş başladı nihayet... İlk insanlardan beri de çekişmeleri vardı Pek olmazdı kötülüklerden şikâyet İlk zamanlar kötülükler hep yenik İyiliklerdeydi galibiyet. Devir döndü ak karardı Yüz oldu tersler Kötülükler çığ gibi büyüyüp çoğaldı Dünyayı sardı, İyilikler tükendi birer birer... Gelişmişlikle ilkellik bitecekti güya, Hani güzelleşecekti dünya? İyilikler şimdi hâyâl,şimdi rüya, Şimdi kötülüklerde zafer... Alper Kürük
![]() |
#422 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İz Ve Ses
Kula kul olmak çirkin...güzel olan hep budur: İnsan her şeye sahip olsa ALLAH kuludur... Kula kul olunamaz, ne de tapılır asla! En çok köle olunur yâr severse çok nazla... İnsanı kendine kul edip ve de taptıran ALLAH' ın hep kuludur, tek ona tapar ŞEYTAN... Salt yaşam yaşam değil...iz bırak ve ses getir... Kuluna bir verene ALLAH binlerce verir... İnsan doğası böyle: alışır ve unutur... Bollukta bolca harcar...yokta da mutlu olur... Alper Kürük
![]() |
#423 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kabul Olsun Yeter Ki...
Müslüman kullarının ALLAH'a karşı borcu Farz ve emrolunmuştur RAMAZAN ay orucu. ALLAH'ın affı çoktur,bol bol ödül verecek Ne kadar da dağıtsa hazine bitmeyecek... Kulun bir iyiliği kat kat ödül görecek Ödül için ALLAH'ın rızası gerekecek. Kötülük karşılıksız kalmaz ceza verirken İyilik gibi kat kat değil bire bir mislen. Meleklerle kuluna ödüller gönderirken Orucun ödülünü O,der vereceğim ben... Oruçlunun nefesi burcu burcu gül kokar Bu Cennet kokusuyla oruçlu eder iftar... Açlığın,yoksulluğun ne demek olduğunu Kul RAMAZANDA anlar kimin doyurduğunu... Yaratan,kullarından borcunu eda ister Kul da Yaratanına der ki: önce sağlık ver... Oruç tutacak kula allah SAĞLIK şart koşar Hasta ve güçsüz için icazet,kolaylık var. Bizzat ödül verirken kulu mahzûn mu eder Öylesi kullarına 'FİDYENİ VER! ' emreder. Bilir ki fidye ile nice açlar doyacak En azından bu ayda tokla aç bir olacak. Oruçlar ve fidyeler inşallah makbûl olur Kullar BAYRAMDA huzur ve kurtuluşu bulur
![]() |
#424 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kâbus
Kasvetli olursa hava Kâbusla dolar rüya. Böyle bir gecede gözlerimi kapadım Rüya âlemine daldım. Bu âlemde herkes donjuan olur Herkes kendine göre bir eş bulur. Var mıdır hiç evlenmeyen dünyada? Onlar dahi evlenirler rüyada... Çok büyüktür mâzinin bu âleme tesiri Her insan bu âlemde tahayyülünün esiri. Ben de güzel tahayyüllerle girdim bu âleme Önümde bir aşk merdiveni belirdi kademe kademe. En üst kademede taçlı,güzel bir peri Aşkından oluvermiştim âniden serseri. Çıktım yavaş yavaş en üst kata Kuş bakışı bir nazar atfettim alta. Uçurum kenarında bulunuyordum Korkudan gözüm açıldı,bölündü uykum. Meğer karyolunun kenarına gelmişim Rüya âleminin aşk perisine ulaşmakiçin Bir basamak daha çıksam hemen düşecekmişim... Alper Kürük
![]() |
#425 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçaklar
Bir bekçisi bile olamadı gözlerim Uykularım kaçık, Bir gardiyanı bile değil vücudum Gönlüm firarî âşık. Kaçaklar yakalanır Nasıl olsa birgün olur, Rüyalaşır gözlerimde uykum Gönlümse kimbilir Olacak kime mahkûm? O zaman ben de ben olurum... Alper Kürük
![]() |
#426 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadar Kolay Olsaydı...
Cumhurbaşkanı olmak...bu kadar kolay olmak: Laikliği unutmak...yabana toprak satmak... Türbanı simge yapıp din diye cihat açmak... Devleti hasım tutup dış Yargıya çıkarmak... Laik Cumhuriyetten din devleti yaratmak... Gül demekle olmuyor,gülemez oldu Ulus... Lâlelerle geçmişe olan özlemini kus... Hep konuşmakla olmaz...susulacak yerde sus... Aydınlıktı günümüz...nerden hâsıl oldu pus? Rüyadan uyandık biz artık geçti bu kâbus... Her millet kaderinde olur çıkış ve iniş... Yazgımız heba için bizden birkaç yıl vermiş... Boşa konuşmamışlar...diyenler güzel demiş: Mevki,makam fânidir...bir gün elden gidermiş... Ayva eken ayvayı...nar eken narı yermiş... Alper Kürük
![]() |
#427 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadeh Ve Ben
Ey kadeh,dolu kadeh Sen yalnız,ben yalnız Gel bir işe yarayalım ikimiz Ayrı ayrı durmaktan ne çıkar? Senin için dolu,benimki dolu Sen boşalt içini içime Ben içimi meyhaneye boşaltayım. Bilmezsin beni sen Ben çok eskiden beri böyle Her gece yalnızlıktan içimi yerken Dertlerle üstüste-altaltayım. Boşalt ki boşaltayım... Ne çare senin için boşalır İçim ne kadar boşaltsam yine dolu Bereketli kılmış Tanrı beni Dertten yana. Sen boşalttıkça,ben boşalttıkça Gözlerim doluyor gözlerim. Dertler gözlerimde perde Görünmez oldu ayım, Boşalt,boşalt ki boşaltayım... Karanlık *******in sessizliğine Bir de acı nâra atayım. Dostlarım,çok görmeyin bunu bana Bırakın,yıldızlar altında sarhoşça yatayım... Alper Kürük
![]() |
#428 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadehle Dertleşme
Sizi boşken sevmem kadehler Boşken hiçsiniz Ancak camdan ibaretsiniz. Dertsiz insanları hatırlatırsınız Bu hâlinizle. Benim içimi dert doldurur Sizinkini içki Sizin için candır içki. Öyle ya Dert ortağı bulamadığım zamanlar Bir candaş bulmak gerek İşte o canı bulamasaydım sizde Meyhane meyhane sürünmezdim Esir olmazdım elinizde. Dert yakacaktı içimi burcu burcu Ateş çıkmasa da Duman tütecekti içimde Doğrusu pek yalnız kalacaktım hayatta Bilirim bulunmazdı tez Kördüğümler içinden ölümün ucu Dertten yana. Senin çok iyiliğin dokundu bana Çözülmese de kördüğümler Gevşiyor ne kadar olsa Yarı kör bir hayat yaşayıp gidiyorum... Alper Kürük
![]() |
#429 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader Bu...
Izdırap çekmek için yaratılmışsa insan Bir tatlı ânı bile ürkek kalp ile yaşar, Ona aittir ızdırap,onundur bütün hicran Bir ancık yüzü gülse ardından kalbi ağlar... Alper Kürük
![]() |
#430 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaderim
Ağlamak gülmenin habercisidir Bilmem ki bu sesler neyin nesidir? Sevişmek hayatın bilmecesidir Çözebilenlere aşk olsun derim. Ben de bir zamanlar böyle değildim Gençlikte kılıktan kılığa girdim, Şimdi artık yorgun düştüm,tükendim Bu yüzdendir şikâyetim,kederim. Niceleri köle oldu yoluma Hep sen çıktın fincandaki falıma, Bir dost olup giremedin koluma Bu hâlime düşürendir kaderim... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|