![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57925
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sizin İçin Çocuklar
Bir dünya kuruyorum size çocuklar bütün renkleri barındırıyor içinde öyle bir dünya kuruyorum ki size Özgürce yan gözle bakan olmaz size doya doya yaşıyabileceğiniz bir dünya yaşıyabileceğiniz kadar yaşıyasınız diye çocuklar, ahh çocuklar... hiç bir şeye ama hiç bir şeye aç kalmadan doya doya kendi gözlerinizle görebileceğiniz istediğinizde kendi ellerinizle tutabileceğiniz bir dünya kuruyorum size doya doya yaşayın sizin o masum gözleriniz için kırbaçlana kırbaçlana ömrüm boyunca kendi tırnaklarımla söke söke sizlere, geleceğim için bir dünya kuruyorum çocuklar... durmayın doya doya insanca yaşıyabildiğiniz kadar... yaşayın çocuklar sizler yaşayın... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sizleredir Bu Sözüm
Bir ağa ne kadar korursa Marabasını Ne kadar doyurursa… Kapısındaki itten sonradır yeri Bir patron Ancak o kadar sevebilir işçisini Sizler ki, sizler Ekmeğini sırtında taşıyanlar İşçiler, köylüler… Birini tanımasanız da onların İkisini tanımışsınızdır Karşınızda durduklarında Yan yana...ya da arka arkayadırlar onlar Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokak Kahkahası
gecenin bir yarısı sarhoş naralarına teslim olmuş sokaklar uyuşturuyorlar kederlerini içi geçmiş insanlar ana caddelerde gizlenmiş yüzleriyle yarı yırtmaçlı hanımlar göz kırpıyor geceye bir andır gelip gidiyor işte dünden kopup yarından elini çekenler ayak izlerini mi bırakırlar ardına insan seline dönmüş metropol sokağı elleri boş, gözleri boş bakınır öylesine sallanıyor bedenleri havalanıp gitmiş saçlarının rengi tırnak olmaktan çıkmış tırnakları zaman dönmüş modaya uymuş sokaklarda sarhoşların kahkahası kaybolan tarihin askıya aldığı umutlar mı üst üste yığılan çöplerin üzerinde geceye uzanmış bir adam yatıyor kirpikleri donmuş sabaha siyahlarla örtünecekler cenazenin arkasında bir kaç insanla insanlar sel olmuş akıyor sokaklarda kahkahalarda karışmış renkleri bilinen o ki yürekleri saklı yansıtmıyor içindekileri neye güldüklerini unutmuşlardır çoktan kişneyip geçen atlar gibi sokak kedilerini ürkütürler ölen ölmüştür nasılsa ne gam, ne keder erkenden süpürecekler bütün sokağı boydan boya ekmek parasına bir kaç adam bu sokağın yakasını mı tutardı Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Solgun Renkler
........ bir yanı karanlık, bir yanı çırpınır durur hala karanlıksa kara, aydınlıksa aydın eyy çatlayan damarı yurdumun, neden doğurdun ki beni kayıp giden yıldızın altında tepişip durur yarasalar ve yalnız kalan bir papatya rengini bırakıyor elinden döllenmek için kaçıncı arıyı bekleyen çiçek… karanlık kokuyor hava, nafile bir adım ileri, iki adım geri fırtınalara çekilince bayrak bodur, çelimsiz bir ağaç kafa tutarken poyraza görünür, görür keskin vadiler sert kayalarla örülmüş, nazik ve ard arda dizili dağlar şehir görüntüsünde bir yer gitme der gibi, gitme, ve sonra takılıp kalıyor ayaklarına durdurulamayan adam duruyor işte kurulu sofraların önünde, renk yok, ses yok solgun yüzler oturmuş baş başa konuşur, kiminin kırış kırış hatları içlerinde bir iki tanıdık kıçlarını kaldıramıyorlar yerinden başları öne eğik, ellerinin arasında kaybolan gelecek gözleri, gelmemek adına göz göze sonra görüşelim diyor biri, sonra cılız, yenik düşmüş bir ses, kör bıçak gibi oturuyor kalbime diğerlerinde meraklı yüzler saldırıya geçen kobra yılanı bir sokak beliriyor ötede, etrafında yangın kurusu ağaçlar siyah taşlarla örülmüş kaldırımı hafif rampalı, göbeği çıkmış iki yanından, biri birinden kopuk eskimiş duvarlar söküp atmışlar sıvasını ve camları dökülmüş pencerelerinde paslanmış demir parmaklıklar hala korkusunu tutuyor içinde yönetenlerin donuk yüzlerinde onların ne dün, ne bugün, ne yarın var ölmeden ölenlerin rengidir bu kanı çekilmiş, mimiksiz suratsız, korkak… iş kaçkını… kıl bakışların altında fırlatılan kaçamaklara siper etmiş kendini bura nere, bura kimin yurdudur ekmeğe muhtaç, özgürlüğe muhtaç yurtsuzlarla dolup taşmış sokaklar gülmesini unutan insanlar kuru mu kuru gururlu gözyaşını yediremezler kendine köpekleri havlamıyor, bu şehrin anıran eşekleri de yok gibi ne yabancısı, ne yerlisi belli bunlar, kulağı kesik cinsleridir bunlar, desem ki doyurmuşlar önceden desem ki uysallaştırıp besliyorlar kuru yalan işte, sıkışınca hırlıyorlar bir ağızdan ....... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Yolculukta
son yolculukları da olsa tabutlarını bile ayırdılar zengine ayrı, fakire ayrı tabut ve ayrı imam okurdu arkasından sebepli sebepsiz ölümler gördüm biribirini 'unutturan' acılarda pişmiş mezarı bilinmeyenlerin derdi boğardı insanı 'yaşamış, görmüş' derlerdi döşeğinde ölenlere ölmeden önce dinletirlerdi kendini topluca katledilenlerin arkasından ayrı bedende olsa da yürekler aynı acıdan ağıtlar yükselirdi ve iç içe girerdi gözyaşları ölümün şekli bile aratabilirdi ölümü gençken ölmek daha da ağırdı elinde kırmızı bir elma ile 'uğurlanırdı' paralı, parasızlar kefenli, kefensizler ve mezar taşları parçalanan 'aykırı' yaşamış insanlar ölenleri de ayırdılar iki çeşit tabutla ayrı ayrı kaldırdılar tabutların biri omuzdan omuza yoksulları taşırdı diğerinin yeri ölümden de ağırdı sadece paralılara sığındı... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sor Uç Dur -ma
-bununla kurtarırsan diyordu Annem 'geldiğinde başıma bir bela' sanki sigara içmişsin oğul- sor uç dur ma ma ma tarihlerini bırakıyorum tarihçilere derin derin sor uç dur ' sunlar olmaya ki işsizlerin işi ola köşe başı kapmaca para lar gelir ardından kimbilir, paralamalar da olur kırmızı kaplı kitapsa yazdığın içeriği kime ne sor uç dur ma ma ma nerede kaldı o yasaklı kelimeler kitapların kapağı mı değişti ne kızıl olmasa da ona yakın renkler ya da andıran birşeylerde olurdu kara bandajlı ak sayfalarda tabulara mı takıldılar dersin dokunmadan ürktüğün sor ma lar sor uç dur ma ma ma en önde devşirme sesler devşirme ellerin elinde diyorsun balkanlar üzerinden bir şivemi türedi ne kazandıkları bilinmeyen yerli halklar üzerinden ma ma ma hop hopa mı gelirdi bir halk halk dedimse halklara, daima uzanıpda giden ince bir yol vardır kırmızı mırmızı bulaşan bir renk mi karanlıktaysa kara görünür, korkma diğer renkler gibidir doğada kanının rengidir, göze gelir. sor uç dur ma ma ma neme lazım diyorum ya adamın birine haydi sende diyor bana, boğaları saldırtmak mı niyetin diyorum söz arasında ona adam diyor ki bana, akılsızdır boğalar rengin peşinden koşturmaktansa sırtından akıtılan kanlara dönseler burnundan solumazlar belki de kırmızı mırmızı, her neyse, karıştır biribirine öfkelerindendir, öfkelerinden bir adam yüksek sesle diyordu bana şakşakçıların arasında olduklarından mı bunca öfke nefessiz kalacaklarını öğrendiklerinde... geçde olsa diyebiliyor ya... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sosyete
tüm kıtalarda köşegenleri vardır benzemezler sokak çocuklarına şehrin en işlek caddesinde ayak parmaklarına basarak yürürler kol kola görünür, zoru bilmezler sağa da sola da sırıtır, duvarlarına el sürerler bir türlü gülmeyi beceremezler, kıcıklığına orak dermeye götürsen kırmızı halının üstünde döner koltuk isterler... kol kola oldukları kadar da kopukturlar özlerinden her biri ayrı bir diyarın efendisi... yemek pişirmesini bilmezler azarlamasını severler partileri kaçırmaz, yan düşüp yan kalkarlar yapış yapış dansa kalkar modaya uyarlar eğlenmek adına kendinden geçip anlık beğenilere yarışırlar inceltebildikleri kadar inceltirler gözleri kızardığında şişen dillerini hepten çekilmez olur yüzleri ellerinden gelse tırnak uçlarından bir tırnakla kaşığı, öteki ile kadehi tutarlar ellerine batacakmış gibi... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söyle Bana
Sen benim gözyaşımsın damla damla, kor yüreğimden yanaklarıma süzülen iki damla Senin gözlerinde yağmura dönüp Munzur'a mı aksam söyle bana Dersim hangi bulut taşır beni yaslandığın dağlara tutunduğun toprağa Anayurduma getirir yoksa nasıl gelirim yollar kapalı. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söyle Emmi Söyle
Daha kaç kez girmeli ki bir insan Bilensin o derin sularda Dağlar desen engebeli Koparıp da eritir kelepçeyi Bu can benimdir dersen alır gidersin başını Enseni kaşır durursun buluncaya dermanı Ölüm değil mi alt tarafı karanlığa boy verse küçülür Al senin olsun der beklersin Başını eğmez vicdanın Cesaretin varsa yaşarsın ölüm bakadursun yüzüne Kurt – çakal keskin dişler, gülüşüne işlemez senin Söylemekten vazgeç acını Eloğluna varmadan çıkar at o bej gömleği İçimiz yangın yeri Sabret emmi sabret kim anlar ki dilini Asıl sular durulsun da gör, fidana sarılan yılanı ..... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söyleyin Bana Canlar
hele dağlar dağlar dağlar, söyleyin bana dağlar ağzım dilim kurumuş, su vermiyor bulutlar hele yollar yollar yollar, söyleyin bana yollar kaybolan bir şehirde, nasıl bulam sokaklar hele çanlar çanlar çanlar, söyleyin bana çanlar bugün de kimler ölmüş, neden susmuyor çanlar hele dostlar dostlar dostlar, söyleyin bana dostlar duman tütmez evlerde, baykuş öter ha dostlar hele canlar canlar canlar, söyleyin bana canlar bu yüreğim sızılar, neden durmaz ha canlar güle sordum gülmüyor, bülbül derdin bilmiyor çile üstüne çile, dert mi keder mi bitmiyor hele dağlar dağlar dağlar, hele yollar yollar yollar hele çanlar çanlar çanlar, hele dostlar dostlar dostlar söyleyin bana canlar canlar (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|