![]() |
![]() |
#441 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57926
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yaşanılır Anlatılmaz Usluca
Kelkit vadisinin Usluca köyü Kale deresi'nden ayrılır yolu Kırbaş yaylası soğuk suyu ziyaret edilir ana ve oğlu dertlere derman seneler boyu verimsiz toprak kurak yaz göçe zorlar köy halkını şehre yerleşir yıllar içinde zamanla büyür sıla hasreti umutla beklenir yaz tatili ikisi vadide beş mahallesi yeşil mavi doğa allah vergisi çeşme derelerden gelir su sesi geceyi müjdeler mermi ateşi Çamlıca yaylası ve eğlencesi baharla yeşile bürünür her yer bahçeleri meyve sebzeler süsler kırda nergiz çiğdem kar çiçekleri çayır da papatyalar açar cıvıldaşır ağaçlarda kuşlar görülmeye değer inaltı çağlayanı ziyarettir evliyenin önü yartıkulağı merdiven kaya tanışmancık yaylası çam altında bir anlık uyku mesut ve bahtiyar eder havası tarlalar buğday başakları fasulye mısır patates bostanı dutlar dökülür yol kenarına cevizler koca yapraklarıyla meyveye durur erik ağaçları kışın kar kaplar dört bir yanı dağlarda yaban hayvanı tuzaklar keklik tavşan avı kuzineli soba gartop gevreği evlere şenlik saya gezilen gece bağlarda meyveleri dermek dağlarda avaz avaz bağırmak balık tutmak kelkit çayında çayırın gölünde yüzmenin keyfi yaşanılır anlatılmaz Usluca köyü 27-02-2007 Cemal Karsavran
![]() |
#442 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yazdır Bahardır Kimliksiz Anlarım Şimdi
fasıl heyetiydi agora meyhanesinde eskimiş şarap tadında Aden bahçelerinden rahibe manastırından güneş görmeyen dağlayıp yakan ışınlardı kulak zarımda aks edip büyüleyen sesin çağlar ardından can suyuma maya olup yeniden doğuran aklım yitik limanlarda keşfedilen hazine nur oldun gözlerime aynaların dilinde zuhur edip çıkageldin bilinmezlerden ebrulu sabahlarda günebakanlarla limansız ışıksız sessiz şehirdi yüreğim inzivaya çekilmiş sonbaharlara vurgun güverteye çıkmış kuşum gemi mendireğinde üzerimde yalın kılıç yok yılların ağırlığı rüzgar kuşu dolanır başımda döne döne çayır çimen olur karda kışta mevsimler allanır ovalar lale sümbül mor menekşe yazdır bahardır kimliksiz anlarım şimdi 13-08-2003 Cemal Karsavran Cemal Karsavran
![]() |
#443 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazdiklarimi Bile
sakin uzakligi birakma zaten uzaksin bana ne oldugumu bilemedim hiç bir zaman insan oldugumu bile uçusur durur rüzgarla sari yapraklar yapraklar degil uçusan uçuyorum yapraklarla dagbasindayim yükseklerde cok yükseklerde dolanir basim dolanirda düstüm düsecegim durmam gereken yeri bilmesemde iyi bir ögrenciyimdir ögretmenle ipsiz bir uçurtmayim ya elimden tut ya önümden git yada yok say yazdiklarimi bile 26-11-2002 Cemal Karsavran
![]() |
#444 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yedi Dünya
yasamak görmek Rusyada hayat dolu dolu sanat ve yedi yil yasamak sanati sanat insanlariyla alabildigince uzun bir rüya Rusya ve yedi yil uyanmak istenilmeyen ural daglari ayaz darmadagin hayat varoslar en ücra köseleriyle varligini arayan insanlar degisen sistem varlikla yokluk arasinda kaybolanlar kültür zenginlikleri sanat ve sahiplenme bir roman dopdolu geçen yedi yil an an yedi yilda Rusya anildikça hatiralarda yedi yil yedi asir yedi dünya 13-05-2003 Cemal Karsavran
![]() |
#445 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yelken Ol Yüreğime
kır zincirlerinde gel bana sığınağım ol gec kalmış sayılmayız boştur marina odak değil nokta olalım bakışlara kader çizgisidir uzanan yollara deli eden sevdalar yangın yeri bayram olsun gönüllere kışa dönen sonbaharda havada o kadar soğuk ki sarmak istiyorum kar yağarken uçuşurken tane tane başımda sokulmalıyız birbirimize sıcak sımsıcak her damla kar la gelirsen güneşli günlerde gel sahilleri paylaşalım üşürüm gözlerini kapama öpüşürken canlılığa hasretim kış mevsiminde uzun bekletme alışık değilim sürprizlere ölüdür şehir akşam saatlerinde istersen yağmurlarla gel çisi çisi başlasın kiprikler ıslandığında sen bana yağ ben sana dolu dolu bulutlar patlasın sel olsun sığmayalım yatağımıza fırtınaya kürek çekelim yelken ol yüreğime Cemal Karsavran
![]() |
#446 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeni Bir Güne Karsi
gülen yüzümde gözlerimdeki isik yeni bir heyecanla ararken birilerini hizli adimlarla gecti sol yanimdan hafif saçlari dagilmis ürkek ve korkakti kosuyordu sanki durdu saga sola bakti günese döndü yüzünü bakti bakti günesle esdegerdi arandi birilerini gözleri isil isildi heyecanli bir sekilde arandigini bulmuscasina kosar adim gözden kayboldu ruhumdaki atesi alevleyerek yeni bir güne karsi 03-11-2002 Cemal Karsavran
![]() |
#447 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yenilginin Affı Olursa Bağışla
ağlıyor düşlerim *******de simgesi kaybolmuş şiir hecelerimin lüle lüle sigaramın dumanında üşüyor titrek titrek ıslık çalıyor dudağımda sevi canlanan arzu dolu uyanış azgın dalgalara yenik düşerken nazı çekilir bir süreç değil biliyorum yeni filizlenmiş yürek bağında kurbanıyım fakirliğin ne yapsam gümüş balığı teninde tenim üstünü örtüyor yalanlarla süslü kelimeler nifak çadırı açmış ovaya esir olmuş arzuların peşinde yenilginin affı olursa bağışla Cemal Karsavran
![]() |
#448 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeşil Yeşil Yeşilırmak
dingindi yeşilırmak süzülerek akıyordu dağların taşların aralıklarından yeşildi, yeşil ovalarda başında taçı duvağıyla nazlı yeni gelindi ilkbaharda kumları elde eleniyordu iğne yapraklı çamlar üç boyutlu görüntü veriyordu yamaçlarda efil efil kavak yelleri selam duruyorlar saygıda kusur yok coşkundu yeşilırmak hortumlarken önüne geleni kara bir bulutun korkunç patlamasıyla yıldırım ve şimşekle bombalanıyordu doğa takılmıştı gözleri üç çocuklu annenin karabulutun gözlerine sele kapılan son umudu onsekizinde ağladı bulut ağladı ana yeşil düşlerdi yeşilırmak her bahara açılan kapı aralıklarından sıla ve özlem kokan anadolu yollarında sarı başaklar ekineklerde sarı yağlıklar süslerdi bereketti hasat sonu gelinlik kızların, delikanlıların telli duvaklı sevdasına umudun aynasıydı pırıl pırıl parlayan güneşle bir sonraki bahara yeşil, yeşil yeşilırmak 11-08-2003 Cemal Karsavran
![]() |
#449 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yetim Kalmış Şiirlerim Ağlıyor
hangi avazın ıslığı yokluğun mevsim sonbahara düşmüşken hangi dal arasında küskünlüğüm düşen her yaprakla serilen yollarıma daha dün toplamıştım saçlarında baharı avuç içlerimde kokusu senli günlerimin çiçek topladığım bahçeler kaçışlarımızın buluşma yeri ey sevdiğim hayat gözlüm yokluğun, yok olduğun her gecem yıldızlar doğuruyor bilemezsin pencereme düşen ayışığıyla kan damlıyor *******in sessizliğinden yokluğun ölümün diğer adı yarım sönen sigaramın ucunda yetim kalmış şiirlerim ağlıyor Cemal Karsavran
![]() |
#450 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yetişmez Bahara Umut
Aluçra’nın yolları döne döne varıyor Yol boyları çam,ardıç,pelit,pir Uzun kavak boyları Kornalar çalınır her dönemeçte Bir yan uçurum Taç başında bir kız Gurbet gözlü..hasret sancılı. Taşın altı yar Kızın başında sevda var Mevsim bir ay yaz Yarım kalır sevdalar Dağ başında kar Çam kokar gurbet kokar yollar Arda’dan aluçra’ya uzanırken Taş aralığından patlar Fokur fokur sular Ben diyeyim dere siz deyin çay İnanılmaz mucize iki göz pınar Çağlayan olur akar Dere boylarında bağlar.. Üzüm,kaysı,erik,seftali Tarlalar susuz çorak taş kum toprak Bundandır göç Adı gurbettir aluçra’nın Yetişmez bahara umut 17-06-2005 Cemal Karsavran
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|